Yanlış mı yapıyorum?

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Yaklaşık 10 yıldır memleketime gitmiyorum. Anne ve babam yanımıza geliyor. Ama teyze, kuzen,can arkadaşlsr,25 yıl yaşadığım şehir burnumda tütüyor. Bu yıl sene başından beri gitme planı yaptım.8 günlük bir tatil. Teyzemleri göreceğim, eniştem kanserden ameliyat oldu onu ziyaret edeceğiz.Dolu dolu memleketimi yaşayacağım 8 gün istedim.Eşimin abisi ve ablası da memleketime 1,5 saat mesafede başka bir şehirde oturuyor.Ama onlarla her yaz bir ay birlikteyiz eşimin köyünde. Temmuz ayında yine hep beraber köyde buluşacağız yani görüşme sıkıntısı yok. Ama ayıp olmasın o kadar yol gittik onlara da uğrayalım dedim.8 günün 2 gecesi oraya gidelim dedik.Hadi ben 3 e çıkardım iyi niyetlimle.Cuma akşam üzeri gidelim pazartesi sabahı benim memleketime dönelim dedim.Böylece cuma sabah ve pazartesi öğleden sonra bana ait olacaktı.ama akşam eşimin abisi aradı ben işten izin aldım.direk buraya gelin, 3 gece yetmez Vs eşim de o zaman cuma sabah erken gidelim pazartesi geç dönelim dedi.sonuç 4 gün dolu dolu Temmuz ayında zaten bir ay dip dibe olacağımız adamlarla geçecek.4 gün de benim 10 yıldır görmediğim insanlarla.bence tatilin amacı bu değildi. Ben gitmiyorum dedim eşime ve gerçekten gitmeyeceğim bu şartlar altında. Yanlış mı yapıyorum

Konuşun eşinizle diyeceksiniz akşamdan beri konuşmaktan ve ağlamaktan yoruldum. Bana ne senin teyzenden,arkadaşından,kuzeninden diyor.onlar benim kardeşim diyor. Kafayı yemek üzereyim ve büyük yemin ettim gitmeyeceğim diye

İletişim nasıl inanın bilmiyorum. Sanırım iletişim yok.onun istemediği bişeyi anlaması çok zor. Bakış açısı hep kendi yönünde. Bi tutturmuş onlar benim kardeşim. Sanırım abisinin de etkisi çok fazla. Hep ailede ayrıcalıklı olmuş abisi.kimse abisine en ufak söz edemez.o dokunulmaz. Tarzmış,coolmuş bilmem ne.akşam öyle dedi ya akan sular durdu
.abi biz eşimin memleketine geliyoruz asıl, eniştesi ameliyat oldu, sizinle zaten yazın hep beraber olacağız diyemedi.

Yani esin anlamayacak biriyse her turlu sknti yasayacaksiniz bu konuda.. Sen 10 senedir neden gitmiyosun memleketine?

Bir de şu var biz küçük imkanları kısıtlı bir şehirdeyiz. Abileri sayılı Büyükşehirlerden birinde.benim de üniversiteyi bir yıl okuduğum bir şehir.hayalller kurdum. Şöyle gezeriz böyle gezeriz diye.şimdi abisi İzin alınca gezme işini yalan oldu.bütün gün eşimi hadi kahveye gidelim, gece de içmeye gidelim diye sıkıştırıp duracak. 4 gün ben mal gibi kapı dışarı çıkmayan kadınların arasında kalacağım. O da ayrı dert

Yani esin anlamayacak biriyse her turlu sknti yasayacaksiniz bu konuda.. Sen 10 senedir neden gitmiyosun memleketine?
Bir sürü nedeni var.Biz küçük bir şehirde çalışıyoruz.Benim memleketime 14 saat, eşiminkine 10 saat.izinler çok sıkıntı oldu başta. Hem maddi hem yorucu. Benim annemler kışın yanımıza geldi. O zaman benim memlekete gitmeye gerek yok dedik çünkü eşimin ailesi bize gelemiyor. Ben annemi görüyorum o da uzun görsün diye 1 ay izni onlarla geçiyoruz.Şimdi de rapor alıp gideceğiz.Rapor alma işi çok onayladığım bişey değil. 10 yılda bir kere olsun hadi dedim.Zaten

Beni Düşüncesizlik beni delirtti. Hırs oldu içimde. Akşam etrafımdakş herşeyi kırasım geldi. Yumruklarımı sıktım devamlı. Bir de tayinler açılınca açık varsa benim memleketime tayin düşünüyorduk.demek ki tayinimiz çıksa hep böyle olacak. Abisi zırt pırt haftasonu gelin diye duygu sömürüsü yapacak. Zaten eşim yıllar önce demişti. Eğer tayin istersek boşanırız diye.o zaman ikna edememiştim tayine.akşam yine hatırlattı. Bak ben o zaman demiştim sana diye

Bencede 1-2 günlüğüne tamamda tatili orda niye geçiresiniz ki zaten görüşüyorsunuz..Kibar bi üslupla arkadaşlarınzı,akrabalarınızı ziyaret etmek istedinizi söyleyin..

yahu illa dipdibe olmak zorundamsınız..
siz kendi memleketinize gidin hep beraber eşiniz ordan 2 gün sonra falan geçsin abisine tatil bitimine de döner hep beraber dönersiniz..
benim eşimin memleketiyle benim memleket aynı 1.5 saat falan bizde yazları gideriz . ve bu şekilde yaparız ..

Olan sizin tatilinize olacak, boşuna yemin etmişsiniz .

Benim anlamadığım, 10 yıldır gitmediğimiz memleketinize gideceksiniz, neden abisini ortaya kattiniz ?
Bunun adı iyi niyet değil ki ? Daha siz kendi isteklerinizi netlestirip dile getirmeyi bilmiyorsunuz ki tabi böyle yaparlar size.

En mantıklı tavsiye yorum bu arkadaşımızın yazdıkları uygulamak ise size düşer ,ayrıca madem eşin banane senin sülalenden vs diye konuşur bu nasıl bir saygısızca davranıştır sen neden 1 ay onun sülalesine katlanmak zorundasın 8 günüzmeyin sana çok görüyor ? bütün bunlaralırsın sebebiyet veren sensin canım bak hiçbir saygısı yok ne sana ne senin sevip saydığın üstelik 10 senedir özlemini çektiklerine saygısı yok çok yazık böyle merhameti vicdanı kalmamış insanların yanında sen yıllık iznini heba edeceksin abide insan olsaydı seni düşünür kardeşine doğruyu söylerdi

Evli insanlar hep boyle yapisik dolasmak zorunda mi? En korktugum sey... Siz ailenize gidin, o da abisine. 5-6 gun orada kalsin, sonra sizi almaya gelince de 2 gun sizin ailenizle gecirsin olmaz mi?
Eltinizi arar dersiniz, canim nasilsa Temmuzda gorusecegiz, 10 yildir akrabalarimi gormedim, ayrica enistem hasta falan diye.

10 yıldır neden gitmediniz merakımdan soruyorum ?

İyi niyetti ama nerden bileyim

O zaman mesele akraba ziyaretinden cok, siz onu istediginiz yere, istediginiz sekilde bir tatile goturmek istiyorsunuz, o da sizi.

Artik kimin daha cok sozu geciyorsa oyle olur. Hayirlisi. Huzursuzluk olmasin insallah.

Eşimin de planı tamamen benimle aynıydı aslında hatta ben turlar gibi çıkış varış planı yazdım Kağıda Hatta aylar öncesinden. Eşime de onaylattım. Değiştirmek istediğin yer var mı diye. Şimdi bi telefonla döndü ya ona kızıyorum

Bana ne senin teyzenden,arkadaşından,kuzeninden diyor.onlar benim kardeşim diyor.
Bu nedir ya? O zaman size ne onun kardeşinden.

Ayrı ayrı geçirin işte tatili, sizi memleketinize bıraksın geçsin abisinin yanına. Dönüşte de alsın, beraber dönün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…