Yanlış mı yaptım? Sağlıklı düşünemiyorum lütfen yardım edin..

Hak veriyorum size, böyle bir adamla evlenmemin sebebini merak etmişsiniz ben hep çevremdeki insanlardan daha inançlıydım. Çevrenin ve eşin beni bazı şeylere daha yakınlaştıracağını ummuştum. Ailemde benim bu eğilimimi bilir, gittiğim dershaneye yorarlardı. Ama artık evlendiğimde inancımın daha sağlam olduğunu hissediyorum. Ben yurt dışında iki yıl eğitim amaçlı bulunmuştum. Döndüğümde daha muhafazakar bir insan olduğumu fark ettim. Kendi çevremdeki insanlarla anlaşamamaya başladım. Eşim bana çok farklı gelmişti. Hep böyle değildi ki. Evlendiğim insan bu değil ki..Ancak şimdi hata olduğunu anlıyorum.

ben de kesinlikle ayrılın derim AMA çocukları yaşları pek de küçük sayılmaz. sizde kalacaklarından emin misiniz?

Çocuklarım kesinlikle beni istiyceklerdir. Biz aslında 3 kişilik çok mutlu bir aileyiz. Çocuklarıma elimden geldiğince üzüntülerimi yansıtmamaya çalıştım, hatta kendimden bile sakladım yıllarca. Eşim nadiren görür çocukları çok iyi davranır oda çok seviyorlar ama haftada en fazla 2 saat gördükleri sürekli çalıştığını düşündükleri bir baba neticede..

Devlet okuluna gitmekle, yurtdışına çıkmamakla psikoloji bozulmaz.
Evet belki bir süre etkilenirler, bunu yadsıyamayız ama; aman aman bir hallere bürünmezler diye düşünüyorum.
Yazdığınız mesajları birer kez daha okudum; sanırım sadece para sizin gözünüzü korkutan. Bu bir ihtimal daha doğurur; gözleri kapatıp alışılagelmiş hayata devam etmek..
Babasına bağlı olan bırakın babasıyla yaşasın; illa size gelme gibi bir zorunluluğu var mı? (Kanunları tam bilmediğim için soruyorum, lütfen yanlış anlamayın.)
Bir de, baba olarak çocukların eğitim masraflarını üstlenmek isteyebilir?
Oturup konuşmak faydalı ama, eşinizle iletişiminiz ne derecede, fazla bilmediğim için pek de bir şey söyleyemiyoruz haliyle, inşallah hakkınızda en en hayırlısı olur arkadaşım.

Gözlerimi kapatıp alışılagelmiş hayata devam etme... Yıllardır yaptığım bu zaten ama artık yeter. Bunları bana yaşatmaya hakkı yok. Ama çocuklarımdan ayrılmam mümkün değil ve onlarda benden ayrılmaz. Çocuğum ne görürse onu yaşar ve yaşatır. Sevgi dolu, kendini insanları seven bir birey olmalı ve bunun içi benimle yaşamalı diye düşünüyorum. Çünkü bana küstüğünde çocuklarına da küsen bir baba benden boşanınca çocuklarına nasıl davranır bilemiyorum..

çok güzel bir mesleğin var geçimini sağlayabilirsin. inan çocukların senin mutluluğunu ister niye özel okul yok tatil yok kısmında babalarını suçlarlar. Mutlu olmayı hak ediyorsun

çok güzel bir mesleğin var geçimini sağlayabilirsin. inan çocukların senin mutluluğunu ister niye özel okul yok tatil yok kısmında babalarını suçlarlar. Mutlu olmayı hak ediyorsun

Evet hak ediyorum:)) Kararımı verdikten sonra sırtımdan bir yük kalktı sanki. Bir kaç dostumla paylaştım onlarında desteğini alınca süpper oldum. Mutluyum ya uzun zamandır ilk kez kendim için bişey yaptım..

inş her şey kolayca yoluna girer çocukların anlayacaktır seni bir öğrencim var çok küçükken ayrılmış annesi babası annesi çok ilgili bir kadın. Öğrencimi inş fen lisesine yollayacağız abisi de tıpta okuyor. Ve babasından maddi manevi hiç bir yardım alamdan kadın tarlada günlük işler yaparak yaptı tüm bunları. Öğrencim gayet düzgün sağlıklı bir çocuk , annesini hep destekler sen mutlu olursan onlarda mutlu olur

boşanmanız halinde baba ile ilişkileri çok etkilenmeyecek o zaman. ve en önemlisi sizin yanınızda kalacaklar. çocuklar her şeyi hisseder ve mutlu bir anneleri olsun isterler. şu ortamda mutlu olamıyorsanız çözüm belli...
çocukların maddi anlamda etkilenmesinden tedirginsiniz. iyi bir baba ise çocuklarının koşullarının bozulmaması için girişimde bulunur, değilse maksimum kar ile çıkmaya çalışır bu işin içinden. kötü babanın yapacağı maddi destek de olmaz olsun. bence bunları hiç takmayın. ev hanımı olup üç beş kuruş nafakayla çocuklarını mükemmel yetiştiren anneler de var.

2 binlilar bence günümüz şartlarında ii bi para sende çalışırsın avukat olduğun için sende ii bi para kazanırsın.. çocuklarını dewlet okuluna yazdır. ek olarak dersaneye falan verirsin sonuçta verilen eğitimler ders kitapları vesaire aynı ama sadece disiplinli çalışmak açısından özel okul ii ben fazla bi fark olduğunu düşünmüyorum okuyan çocuk her yerde okur. yani eşinde o kadar gaddar dğildir umarım çocuklarına karşı sana oln hıncını onlardan çıkarmaz heralde. mesela bi karne hediyesi olarak onları tatile götürebilir bu kadarını yapar bence. sadece maddi olanakla insanı mutlu etmiyo gördüğün üzre karar senin cnm

nedense erkek avukatları hiç ama hiç sevmemişimdir hakkatten manyak tipler oluyorlar, ruh hastası gibi ne zaman ne yapacakları bir dedikleri diğerini tutmayan insanlardır...
çok doğru bir karar vermişsiniz diğer arkadaşlarında dediği gibi boşanın böyle bir adamla geleceğinizi heba etmeyin, şuan çocuklarınızı düşünüyorsunuz haklı olarak bir kaç yıl sonra ikiside üniv. kazanıp sizden zaten ayrılacaklar o adamla ne kadar daha o evlilği devam ettirebilirsiniz ki ??
çocuklarınız her şeyin farkındalardır her ne kadar sizin yanlarında tartışmıyoruz deseniz de onlar evde huzursuzluk olduğunu hissederler emin olun..
herkesin çocuğu özel okullara gitmiyolar siz ne kadar anneleriyseniz oda babaları oda sizin kadar çocuklarını düşünüyorsa şayet size çocuklar okullarına devam etsinler birlikte eğitimlerini devam ettirelim diyebilir...
İnanın karar verdikten sonra herşey dahada güzelleşiyor herşeyin üstesinden geliyosunuz.. kendinize olan güveniniz artıyor bu hayatı dahada kolaylaştırıyor..
hayatı ertelemeyin kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin

üffff ne hayatlar var beee

şunu sorcam, anneniz siz eşinizden şikayet ettiğinde sürekli onu savunur durumda.. diğer herkes de eşin onların yüzüne konuşamadığı, arkalarından laf ettiği için onu iyi sanıyorlar.. peki siz neden bu durumdayken bile eşinizi herkese karşı melek gibi gösteriyorsunuz? anneniz bilsin onun hakkında ettiği lafları, bakalım yine onu savunacak mı? etraf bilsin o adamın haklarında neler düşündüğünü, söylediğini.. bakalım yine o adamı iyi görebilecekler mi?
sinir olurum böyle tiplere.. milletin yüzüne söylemeye korkar ama arkalarından gıybet eder.. Allahın emaneti olan karısına dünyayı dar eder. ona kızdı mı, küstü mü masum çocuklarına da küser.. ama sorsan dindar, en iyi müslüman!!!

konuyu biraz saptıracağım ama sormadan edemedim. eşinizle anlaşmaya varamazsanız çekişmeli dava sürecine gireceksiniz demektir. madem adam dışarıda bu kadar iyi biliniyor, hiç falso vermiyor ; şikayet unsurlarını nasıl ispatlayacaksınız?

Çekişmeli boşanmanın stresini ne kendime ne de çocuklarıma yaşatırım. O da bilir bu sürecin çocuklar üzerindeki etkilerini. Dolayısı ile ne teklif ederse onu kabul edeceğim. Ben hukuk davaları ile ilgilendiğim için çok vakıf olduğum, sık karşılaştığım bir dava çeşididir boşanma. Bayan müvekkillerim ısrarla benim düşüncemi öğrenmek isterlerdi, bende yazık yuvaları yıkılmasın diye çocuklarını düşünmesini, düzeleceğini vs, vs söylerdim. Şimdi anlıyorum ki insan birinin kendini onaylamasını, doğru yaptığını söylemesini bekliyormuş..

Egom sağolsun. Nihayetinde benim kocam onun yaptığı hatadan utanıyordum. Anneme anlatsam nasıl böyle konuşmasına izin verirsin, biz demiştik sana filan yani yine ben suçlu olacaktım neticede. Şimdi de açıkçası bu özelimi diğer insanlarla paylaşma konusunda kararsızım. Demezler mi bana boşanmaya karar verince mi aklına geldi, niçin daha önce anlatmadın diye??

Bu arada bende evdeki yardımcım için Üfff be ne hayatlar var eşi günde 3-4 kez arıyor ne yapıyorsun diye soruyor, ne kadar mutlular diye hep gıpta ederim, kendi sefil halime hayıflanırım:)))

Evet canım gerçekten de doğru söylüyorsun mutluyum şuan..

Siz sefil bir hayat yasamadınız. Sefil olan kocanızın ruhu. Devlet okuluna bile gitseler güclü ve mutlu bir anneyle daha saülıklı bireyler olacaklar.

Siz sefil bir hayat yasamadınız. Sefil olan kocanızın ruhu. Devlet okuluna bile gitseler güclü ve mutlu bir anneyle daha saülıklı bireyler olacaklar.

Evet zaten çok başarılılar maşallah. Ben sefil ruhlu biriyle evlenme gafletine düştüm sadece:)) Böyle pozitif, enerji ve umut veren mesajlardan çok güç aldım teşekkürler..

Evet zaten çok başarılılar maşallah. Ben sefil ruhlu biriyle evlenme gafletine düştüm sadece:)) Böyle pozitif, enerji ve umut veren mesajlardan çok güç aldım teşekkürler..

Hepimizin hayat standartları farklı. Burdan bir arkadaşım şey demişti "bizim ruhumuz amele " atıyorum ben kocamdan tek kuruş para almadan boşandım, istesem alırdım ama almadım. Ama cocuklarım olsaydı, hayat standartları da yüksek olsaydı elbette bir anne olarak kendi sağlığımdan önce onları düşünürdüm.

Ama dert etmeyin, güclü bir anneleri olacak ve ben herseyin üstesinden gelebileceğinize inanıyorum. Boşanmak cok zor bir eylem. Herkes kaldıramaz. Elbette acılar unutulur, yara kabuk bağlar ama o sürec cok sancılı.

Bazen ben de diyorum keşke kücücük bir bebeğim olsaydı da onun o minicik elleri yarama sifa olsaydı :) Ama kısmet

Son düzenleme:
2.000,00 tl az bir paramı çocuklar için yeterli ilerde koleje yollamak istersen babaları ile görüşür oda uygun görürse yollarsını z ortaklaşa sende çalışacaksın yapman gerekeni anne olarak üzerine düşeni yapacaksın bal gibi yaşayıp gidiceksin

Bence siz maddi şartlardan vaz geçemiyorsunuz içinde bulunduğunuz rahat sizin için saygıdan huzurdan daha önce geliyor demekki lütfen vazgeçin bu düşünceden çocuklar için hem anne hem baba fedakarlık yapmak sorumluluk üstlenmek zorundadır sadece anne yada sadece baba üstlenemez bu haksızlık sizi aşağılaya adama para için çocukları bahane ederek katlanmanı tavsiye etmemizi onaylamamızı desteklememizi istiyorsunuz ama maalesef yanılıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…