Yanlış mı yaptım? Sağlıklı düşünemiyorum lütfen yardım edin..

Eşiniz size karşı acımasız olabilir ama ayrılsanızda çocuklar onun çocukları. Sizi cezalandırmak için çocuklarınızın eğitim hayatına duyarsız kalacağını zannetmiyorum.Elbette siz eşinizin vereceği tepkileri az çok kestiriyorsunuzdur ama ne biliyim bir an düşündüm de hiçbir baba hele ki maddi imkanı olan bir baba çocularını sırf anneye inat olsun diye gördüklerinden geri koymaz. Belki senede iki kere yurtdışında tatil yapazsınız ama eğitim başka şey.

Bence kendinizi bu konuda sıkıntıya sokmayın. Eşinizle detayları sakin kafayla konuşmadan kendinizi bunaltmayın derim.
Bir karar vermişsiniz, umutsuz olmayın.

Hakkınızda hayırlısı olsun. Çocuklarınızla hep mutlu olun inşallah..

Allah yardımcın olsun abla. bi an kendimi senin yerine koydum. Benimde nisanlım ve ailesiyle kültürlerimiz uymuyor onlar tesettürlü bende açık bi bayanım. Nisanlanmadan önce çok düsündüm sevgiliyken özellikle söyledim benim açık olmam sorun yaratacaksa istemiyorum dedim. Sözler verdi olmayacak diye. İnşallah evlenince sorun yaşamam...

Okul paralarini yobaz ve cahil babalarina odetin, adamin evlatlari sonucta..

Yurtdisi tatili de bosverin zaten, kim cocukken yurtdisi tatiline gitmis ki ? Yurticinin suyu mu cikti, alirsiniz cocuklari, Subat tatilinde mis gibi Uludag, Kartalkaya yaparsiniz Yaz tatilinde de mis gibi Ege sahilimiz var, Ispanya, Italya, Adriyatik kiyilarina 10 basar. Yine kotu standartlarda yasamicaksiniz ki, surunmeyeceksiniz, 3-5 kurusa gecinmeyeceksiniz, yine Turkiye standartlarinin ustunde yasayacaksiniz.

Mutlu bir evlilik içinde olur umarım bebişiniz. Sizin yaranıza şifa değil, mutluluğunuza seyirci olur inşallah..

Yanlış anlamışsınız sanırım, ben kararımı verdim zaten. Benim hayat standardım yükselecek ben boşandığımda. Bir işe girdiğimde insanlar bana saygı gösterecek, aşağılamayacak, horlamayacak, azarlamayacak. Evimde beni sürekli tenkit eden bir insan olmayacak, canım istediğinde arkadaşlarımla bir yerde oturup bir fincan kahve içmenin, birisinin beni o....mı özeniyorsun bu kıyafet ne böyle diye baskı kurmadığı istediğimi giyebileceğim, gezi eylemini desteklediğimde sen ateistsin diye fikirlerimi baskıladığı için her içimden geçeni yutmak zorunda kalmadığım, istediğim partiye oy verebileceğim, sürekli ailemi savunmak zorunda kalmayacağım konforlu bir hayatım olacak zaten. Yediklerim de değişmez daima diyetteyim zaten:)) Benim tek derdim kendime konforlu bir hayat oluşturmaya çalışırken çocuklarımın yaşayabileceği mağduriyetin benim suçum olmadığını hemcinslerimden, diğer annelerden duyarak vicdanımı rahatlatmaktı..

Umarım mutlu olursun canım ama ben yinede iyi düşünmenizi tavsiye ederim. Ben verilip tutulmayan sözleri hem kendi hayatımda, hemde iş hayatımda bol bol duydum. Endişeliyim senin için açıkçası inşallah yanılıyorumdur..

Evet önemli olduğun nerede tatil yaptığın değil mutlu olup olmadığın neticede..

haklısın insanın neyi eksikse, neye ihtiyaç duyuyosa ona imrenir tabi.. şimdi sizin hayatınız, çocuklarınızın yıllık okul masrafı, yurtdışı tatillleri vs. vs. bunlar bana "üfff ne hayatlar var be" geliyor.
ama baktığımız zaman belki benim yeterli bulmadığım şu hayatımda kimi insanların hayali...
sanırım önemli olan insanın iç huzuru. özgür ve mutlu olarak yaşayabilmesi.. yoksa gerisinin önemi yok..

senin eşin gerçekten yobazın teki, seni çok iyi anlayabiliyorum. benim dayım da senin eşinin fotokopisi..
babam olmadığı için o ailemizin reisi malesef.. aynı senin eşin gibi birimiz ya da sokaktan birisi hafif açık ya da dar bişey giydiğinde
o......pu oluyor.. Atatürk e bile laf ediyor, yok içkiciymiş. dinle ilgisi olmayan insan dünyayı kurtarsa boşmuş

inan yolsa elele yürüyen bi çift görsün, hemen o.... gözüyle bakıyor kıza, erkeğe de p.ç
yahu sanane? belki evli onlar, belki nişanlı. amaa yoook onun o dar beynine işlemez.
sadece kendisi doğru, ölse başka bi fikri kabul etmez
sorsan çook iyi müslüman, acayip dindar biri.. bırak Allah aşkına..
insanların üstelik tanımadığın insanların arkasından bile ileri geri hatta küfürlü konuşan,
maddi olarak baktığın insanların gönlünü kıran birisini ibadetleri temizleyemez..
Allah böyle insanları bildiği gibi yapsın.

Çok düşündüm ama artık geri dönüşüm yok benim. Hiç bir zaman zorlamadı kapanmam için zorlamazda öyle biri değil kendi isteğinle olursa olur diyo napacam bilmiyorum hemde gurbete gelin gidiyorum düşün

herşeyden önce mesleğin var canım boşanma durumunda alacağın nafakayla birlikte Türkiye şartlarında iyi bir gelirin olacak zorlanacağınızı hiç sanmıyorum bence huzur mutluluk maddiyattan daha önemli maddiyat başkalarına muhtaç olmayacak kadar olsun yeter inşallah bundan sonra evlatlarınla çok mutlu olursun

saydığınız özelliklerle bir eksik bir fazla bir adamdan da ben boşanma aşamasındayım. yakın zamanda ilk duruşmam var. 4 aydır yüzünü görmüyorum. hayatıma renk, huzur, neşe geldi. İnanın en zoru karar verme aşaması. Sonrası çok kolay oluyor. Siz kararınızı verin de gerisini o düşünsün boşverin. Eski standartlarınız olmasa bile kendi kazandığınız paraya kendinizin yön vermesi bile inanılmaz keyifli. Bundan 5 ay önce araba almak benim için büyük problemken şimdi hangi renk alsam acaba diye düşünüyorum.Çünkü kararım yalnız beni bağlıyor. Siz zaten zihninizde çoktan boşanmışsınız. Kağıt üzerindeki evlilikde olmayıversin. Çocuklarınız büyüdüğünde verdiğiniz kararın çok yerinde olduğunu söyleyecek buna inanın. Mutsuz mutsuz nereye kadar geçen zaman bizden gidiyor.Biraz cesaret, biraz sabır gerisi mutluluk ben inanıyorum. siz de inanın..

Hakkınızda hayırlısı olsun. Ancak çocukların bir şekilde fikrini almanızı öneririm. Sohbet şeklinde, okul değişikliği vs için.

Çocuklar için boşanma bir travma iken, birde okul değişikliği ekstra olmasın. Evet baktığın vakit " okuyan her yerde okur" deriz ama hiçte öyle olmuyor. Aynı standartta okul geçişleri bile sorun olabiliyorken, standart düşüşü haydi haydi sorun olur çünkü çok küçükler.

Yeni adli yılda nafaka yükseltme davasında şahit olacağım. Çocuk üniversitede okuyor, nakafa 250 TL. hakim davasız şimdilik 400 TL. ye yükseltmiş ama baba olacak adam onu bile vermiyor.

Yani insan tek başınayken herşeye göğüs gererde çocuklarla 2 kez düşünmeli.

Yanlış anlama boşanma demiyorum eşeğini sağlam kazığa bağla diyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…