Evet beni anlamışsınız çocukların yıllık eğitim gideri 70 bin TL. 35 bin tl bana düşer. Aylık 3 bin bu eder evdeki yardımcımın aylığı 1.500 servis, tel, elektrik vs. Hesabın içinden çıkamıyorum. yılda iki kez yurt dışına tatile gitmeye alışmış çocukları üç beş kuruşa geçinmeye zorlama hakkım var mı acaba bilmiyorum. Çok umutsuzum. Az önce arkadaşımla konuştum al devlet okuluna ver biz gittik bi yerimiz mi eksildi dedi ama hepp kendimi suçlarmıyım acaba kendim için çocukların hayatını mahfettim diye, birde oğlum çok bağlı babasına. Kızım farklı benim mutsuz olduğumu fark ediyor anlayış gösterir ama oğlumu bilmiyorum.
Hepimizin hayat standartları farklı. Burdan bir arkadaşım şey demişti "bizim ruhumuz amele" atıyorum ben kocamdan tek kuruş para almadan boşandım, istesem alırdım ama almadım. Ama cocuklarım olsaydı, hayat standartları da yüksek olsaydı elbette bir anne olarak kendi sağlığımdan önce onları düşünürdüm.
Ama dert etmeyin, güclü bir anneleri olacak ve ben herseyin üstesinden gelebileceğinize inanıyorum. Boşanmak cok zor bir eylem. Herkes kaldıramaz. Elbette acılar unutulur, yara kabuk bağlar ama o sürec cok sancılı.
Bazen ben de diyorum keşke kücücük bir bebeğim olsaydı da onun o minicik elleri yarama sifa olsaydı :) Ama kısmet
Bence siz maddi şartlardan vaz geçemiyorsunuz içinde bulunduğunuz rahat sizin için saygıdan huzurdan daha önce geliyor demekki lütfen vazgeçin bu düşünceden çocuklar için hem anne hem baba fedakarlık yapmak sorumluluk üstlenmek zorundadır sadece anne yada sadece baba üstlenemez bu haksızlık sizi aşağılaya adama para için çocukları bahane ederek katlanmanı tavsiye etmemizi onaylamamızı desteklememizi istiyorsunuz ama maalesef yanılıyorsunuz
Allah yardımcın olsun abla. bi an kendimi senin yerine koydum. Benimde nisanlım ve ailesiyle kültürlerimiz uymuyor onlar tesettürlü bende açık bi bayanım. Nisanlanmadan önce çok düsündüm sevgiliyken özellikle söyledim benim açık olmam sorun yaratacaksa istemiyorum dedim. Sözler verdi olmayacak diye. İnşallah evlenince sorun yaşamam...
Okul paralarini yobaz ve cahil babalarina odetin, adamin evlatlari sonucta..
Yurtdisi tatili de bosverin zaten, kim cocukken yurtdisi tatiline gitmis ki ? Yurticinin suyu mu cikti, alirsiniz cocuklari, Subat tatilinde mis gibi Uludag, Kartalkaya yaparsinizYaz tatilinde de mis gibi Ege sahilimiz var, Ispanya, Italya, Adriyatik kiyilarina 10 basar. Yine kotu standartlarda yasamicaksiniz ki, surunmeyeceksiniz, 3-5 kurusa gecinmeyeceksiniz, yine Turkiye standartlarinin ustunde yasayacaksiniz.
Egom sağolsun. Nihayetinde benim kocam onun yaptığı hatadan utanıyordum. Anneme anlatsam nasıl böyle konuşmasına izin verirsin, biz demiştik sana filan yani yine ben suçlu olacaktım neticede. Şimdi de açıkçası bu özelimi diğer insanlarla paylaşma konusunda kararsızım. Demezler mi bana boşanmaya karar verince mi aklına geldi, niçin daha önce anlatmadın diye??
Bu arada bende evdeki yardımcım için Üfff be ne hayatlar var eşi günde 3-4 kez arıyor ne yapıyorsun diye soruyor, ne kadar mutlular diye hep gıpta ederim, kendi sefil halime hayıflanırım:)))
Yanlış anlamışsınız sanırım, ben kararımı verdim zaten. Benim hayat standardım yükselecek ben boşandığımda. Bir işe girdiğimde insanlar bana saygı gösterecek, aşağılamayacak, horlamayacak, azarlamayacak. Evimde beni sürekli tenkit eden bir insan olmayacak, canım istediğinde arkadaşlarımla bir yerde oturup bir fincan kahve içmenin, birisinin beni o....mı özeniyorsun bu kıyafet ne böyle diye baskı kurmadığı istediğimi giyebileceğim, gezi eylemini desteklediğimde sen ateistsin diye fikirlerimi baskıladığı için her içimden geçeni yutmak zorunda kalmadığım, istediğim partiye oy verebileceğim, sürekli ailemi savunmak zorunda kalmayacağım konforlu bir hayatım olacak zaten. Yediklerim de değişmez daima diyetteyim zaten:)) Benim tek derdim kendime konforlu bir hayat oluşturmaya çalışırken çocuklarımın yaşayabileceği mağduriyetin benim suçum olmadığını hemcinslerimden, diğer annelerden duyarak vicdanımı rahatlatmaktı..
Umarım mutlu olursun canım ama ben yinede iyi düşünmenizi tavsiye ederim. Ben verilip tutulmayan sözleri hem kendi hayatımda, hemde iş hayatımda bol bol duydum. Endişeliyim senin için açıkçası inşallah yanılıyorumdur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?