• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yanlış mı yaptım..?

anlamadığım bir konu var
bir kurumda müdürlük makamında oturan bir insan yarım gün nasıl çalışır
misal okullarda öğretmenler tatile çıkar ama kurumun müdürünün izni öğretmenler ile aynı değildir daha kısa sürelidir çünkü kurumunun başında olması gerekir
yanlışsam düzeltin arkadaşlar ama burda başka bir hata var
konu sahibi arkadaşımız o kurumda müdür ise yatılı kalmaz doğrudur ama 9-5 orda olması gerekmez mi
gevşeklik var sanırım bu kurumda

Şimdi okullarla aynı konumda degiliz çünkü resmi ders saatimiz o kadar geri kalan zaman etüdler çay saatleri dinlenme şeklinde geciyo..etüdlere bakan hocalarımız bunun için ayrı ek ders alıyorlar..zaten konu para degilde işleyişi anlatmak istedim 8 den 15 e kadar ordayım zaten dersimi bitirdikten sonra geciyorum idareye yani müdürlerin sınıfları olmaz mesela bizde ki idare anlayışı bu şekilde degil zaten mevcut bir sınıf var ekstradan idarecilik yapılır..gevşeklik oralarda degil biraz vicdani meselelerde var..şimdi burası küçük bi şehir herkes herkesi tanır bazı kişilere kıyak gecilir annesi bilmem kim babası şu falan diye bizim gibi başka ilden gelenler yabancıdır ve arkalarında kimse olmaz..saglık sektörü adliye müftülük her yerde böyle..arkadasın arkası fazla saglam oldugu için fazla özgüven+hocalık vasfının olmaması bu durumlara sebep...

Bence bütün kursu toplayıp bir konuşma yapman en doğrusu olacaktır
Kendilerinin iyiliği için şikayet üzerine yapıldığını belirtmek mantıklı olan

Kendimi kötü hissetmeme sebep olacak seyler duyuyorum sanki suçsuz bi genc kızı karalamışım gibi

Kendimi kötü hissetmeme sebep olacak seyler duyuyorum sanki suçsuz bi genc kızı karalamışım gibi
Sizlik bir durum yok ki. Şikayet gelmiş gerekeni yapmissiniz. Kızlar sever böyle olayları dramatik hale getirmeyi. O nasıl 6-7 saat konuşma yapıp kendini haklı çıkarmış siz de aynısını yapacaksiniz. Velilerle de konusacaksiniz

Hayırlı sabahlar hanımlar..
bu saatte uykumu kaçıran bi konu üzerine fikrinizi almak istiyorum..
ben yatılı bir kuran kursunda yöneticiyim.. Hafız yetiştiriyoruz.. Ben yarım gün kurstayım iki arkadasım yatılı görev yapıyolardı..haliyle kursta düzen ders işleyişi hakkında birebir müdahil olamıyodum ama sorumluluk benim üzerimde..derken yatılı arkadaslardan birinin Ögrencileri teker teker kursu bırakmaya kalkıştılar bir sürü veli aradı kursta olup bitenlerden haberiniz yok mu neden engellemiyosunuz sonunda gidip müftülüge biz şikayet edicez şeklinde telefonlar aldım.. 15 gün boyunca araştırdım düşündüm ne yapmam gerekli diye..söz konusu arkadas herşeye kılıf bulabilen kendi bildiğini okuyan alttan alta güç savaşı yapan bi arkadastı..ders konularında uyardıgım zaman sesini yükseltip yapmıyorum siz karışamazsınız tarzında konuşurdu ilk zamanlar pek agzımı açamadım oda kolay lokma gibi görüp babasının çiftliği gibi kullanmış kursu..kendisine bu şikayetleri ilettim benim verilemeyecek bi hesabım yok dedi yani inkar etmedi..bende durumu ve şikayetleri Müftlüğe bildirdim kursa gelip Ögrencilerle konuştular inceleme yaptılar gecen cuma.. Haftasonu arkadas sınıfını toplayıp 6-7 saat konuşup kendini acındırmış ve benim iftira attıgımı söylemiş..dün kurumdan çağırıp istifasını istemişler.. İşin beni düşündüren tarafı 10 gün önce aglayıp yeter artık hocam dayanamıyoruz diyen Ögrenciler dün aglaya aglaya yollamışlar hocalarını ve beni düşman iftiracı biliyolar şimdi..nasıl bi denge kurup bu çocukları kazanayım bilmiyorum..toplayıp işin aslını anlatıp konuyu kapatayım mı hiç muhatap olmayıp benim degil müftülügün kararı mı diyeyim..?
Bence öğrencilerinizle bir toplantı yapın ve konuşun onları dinleyin ..
Bakalım öğrenciler ne düşünüyorlar .. Aslında müftülüğe gitmeden hoca ile konuştuktan sonra bir öğrencilerle de konuşsanız iyi olabilirdi.

şimdi bazı sebepleri degerlendirirken bu yerin kuran kursu oldugunu gözönünde tutmak lazım hocanın yapmayın diyebilmesi için önce kendisinin yapmaması laZım..kimse bir kız kuran kursuna erkek arkadasını getirip içeri sokamaz..insanların üç beş kuruş hayrıyla alınan mutfak malzemesiyle ona ziyafet çekip serviside Ögrencime yaptıramaz..kuran dersini vermeye gelen Ögrenciyi dinlerken son ses açık şarkı dinleyemez..erkek arkadasıyla iyiyken iyi davranıp onunla kötüyken çocuklardan hıncını alamaz..bunlar genç kız yüzlerine kalem kırıp fırlatmak ne demek..

velilere de o şikayetleri götüren kendileri..bence attığı o son dk goluyle ilgili bu duygusallık..
Nasi erkek arkadasini sokar kuran kursuna ya bi de ogrenciye servis yaptirmis puhh suratina.. Ogrencilerini topla sinifta, durum bu, sikayetci velileriniz, incelemeyi yapip karari veren muftuluk, bir daha bi hocaniz boyle seyler yaparsa velilerden degil once sizden duymak istiyorum de. Gayet vakarli konus yuzgoz olma

anlamadığım bir konu var
bir kurumda müdürlük makamında oturan bir insan yarım gün nasıl çalışır
misal okullarda öğretmenler tatile çıkar ama kurumun müdürünün izni öğretmenler ile aynı değildir daha kısa sürelidir çünkü kurumunun başında olması gerekir
yanlışsam düzeltin arkadaşlar ama burda başka bir hata var
konu sahibi arkadaşımız o kurumda müdür ise yatılı kalmaz doğrudur ama 9-5 orda olması gerekmez mi
gevşeklik var sanırım bu kurumda

Nasi erkek arkadasini sokar kuran kursuna ya bi de ogrenciye servis yaptirmis puhh suratina.. Ogrencilerini topla sinifta, durum bu, sikayetci velileriniz, incelemeyi yapip karari veren muftuluk, bir daha bi hocaniz boyle seyler yaparsa velilerden degil once sizden duymak istiyorum de. Gayet vakarli konus yuzgoz olma
konuştuk çocuklara kendini nasıl acındırdıysa artık hocam evet bu hatalarım yaptı bizde de suç var engellemedik ama seviyoruz bedeli kursu bırakmak olmamalı o dersini almıştır..şu çocuklarda ki olgunluk yok maalesef koca insanda..dedim ki öyle ikinci şansları vermiyo hayat bize bi daha görev yaptıgında kullanılır bu tecrubelerini..ısrarla müftülüge gitmek istediklerini söylediler bide biz konuşalım diye önce izin vermedim ama sonra vermek zorunda kaldım yoksa iş iyice şahsileşecekti..birde hanım bana iftira davası açacakmış bakalım sürec nasıl işleyecek..

Normal bir kız öğrendi yurdunda dahi, yurt görevlileri yada eğitimciler erkek arkadaşlarını yurda alamaz, öğrencilerin yiyeceklerini izinsiz yiyemez, öğrencileri garson niyetine kullanamaz.

İstanbul'da okulumun özel yurdunda kaldım. Giriş çıkış saatlerimiz oldukça esnekti. Ama kız arkadaşlarımız bile güvenlik sebebi ile yurda alınmazdı. Aileler izinle gelirdi.

Ortada ciddi anlamda ihlal var. Bence kendinizi suçlu hissetmeyin. Ailelerden gelen şikayetleri değerlendirdiğinizi, bu şikayetleri ailelere kimin anlattığını sorun. Fakat öğrencilerinizin karşısında asla suçlu gibi durmayın.

konuştuk çocuklara kendini nasıl acındırdıysa artık hocam evet bu hatalarım yaptı bizde de suç var engellemedik ama seviyoruz bedeli kursu bırakmak olmamalı o dersini almıştır..şu çocuklarda ki olgunluk yok maalesef koca insanda..dedim ki öyle ikinci şansları vermiyo hayat bize bi daha görev yaptıgında kullanılır bu tecrubelerini..ısrarla müftülüge gitmek istediklerini söylediler bide biz konuşalım diye önce izin vermedim ama sonra vermek zorunda kaldım yoksa iş iyice şahsileşecekti..birde hanım bana iftira davası açacakmış bakalım sürec nasıl işleyecek..
Dava falan acamaz yuzsuz gozdagi veriyo kendince

niye kötü hissediyorsun ki.
o arkadaşınız çalışma şekli ile usülsüzlük yapmış gereken ceza da verilmiş uzaklaştırılarak.
sanırım müftülük uzaklaştırdı değil mi.
bu konuda ezik veya tavizkar olmayın.
net durun.
ayrıca bi idareci olarak ta öğrencilere yaptığınız açıklamalarda detay vermeyin,savunma yapmayın.
idarenin öğrencilere açıklama yapma mecburiyeti yoktur.
genel yapılan uyarı ve konuşmalar ve bazen sözssüz uygulamalar kafidir.
fazlası öğrencilere fazla gelir.
onlar yapılan uygulamadan çıkarımlar yapmakta ustalardır.
öğrencilerinizin bu öğretmenden şikayetçi olup ta sonra canhıraş savunmaya geçmeleri çok garip.
keşke bu konuyla ilgili hiç muhatap olmasaydınız en başından beri.
bu olayı idari bir vaka olarak tutsaydınız.
resmen öğrenciler bi o taraf olmuşlar bi bu taraf.
yaşlar ne civarda .?

niye kötü hissediyorsun ki.
o arkadaşınız çalışma şekli ile usülsüzlük yapmış gereken ceza da verilmiş uzaklaştırılarak.
sanırım müftülük uzaklaştırdı değil mi.
bu konuda ezik veya tavizkar olmayın.
net durun.
ayrıca bi idareci olarak ta öğrencilere yaptığınız açıklamalarda detay vermeyin,savunma yapmayın.
idarenin öğrencilere açıklama yapma mecburiyeti yoktur.
genel yapılan uyarı ve konuşmalar ve bazen sözssüz uygulamalar kafidir.
fazlası öğrencilere fazla gelir.
onlar yapılan uygulamadan çıkarımlar yapmakta ustalardır.
öğrencilerinizin bu öğretmenden şikayetçi olup ta sonra canhıraş savunmaya geçmeleri çok garip.
keşke bu konuyla ilgili hiç muhatap olmasaydınız en başından beri.
bu olayı idari bir vaka olarak tutsaydınız.
resmen öğrenciler bi o taraf olmuşlar bi bu taraf.
yaşlar ne civarda .?
Yorum yapıp yardımcı olan arkadaslara tesekkur 17-21 aralığında Ögrenciler..muhtemelen ben gidince siz dışlanacaksınız sahip çıkan olmayacak tarzında konuşmuştur Ögrenci psikolojisi işte..muhatap olmamak çok zor bugün sakince dersime girdim iki kat yukarıdan bagırmalar aglamalar..kurslar okullar gibi degil gönül bagından başka bişey tutamıyo Ögrencileri çok sert olunca ters tepebiliyo

Hayırlı sabahlar hanımlar..
bu saatte uykumu kaçıran bi konu üzerine fikrinizi almak istiyorum..
ben yatılı bir kuran kursunda yöneticiyim.. Hafız yetiştiriyoruz.. Ben yarım gün kurstayım iki arkadasım yatılı görev yapıyolardı..haliyle kursta düzen ders işleyişi hakkında birebir müdahil olamıyodum ama sorumluluk benim üzerimde..derken yatılı arkadaslardan birinin Ögrencileri teker teker kursu bırakmaya kalkıştılar bir sürü veli aradı kursta olup bitenlerden haberiniz yok mu neden engellemiyosunuz sonunda gidip müftülüge biz şikayet edicez şeklinde telefonlar aldım.. 15 gün boyunca araştırdım düşündüm ne yapmam gerekli diye..söz konusu arkadas herşeye kılıf bulabilen kendi bildiğini okuyan alttan alta güç savaşı yapan bi arkadastı..ders konularında uyardıgım zaman sesini yükseltip yapmıyorum siz karışamazsınız tarzında konuşurdu ilk zamanlar pek agzımı açamadım oda kolay lokma gibi görüp babasının çiftliği gibi kullanmış kursu..kendisine bu şikayetleri ilettim benim verilemeyecek bi hesabım yok dedi yani inkar etmedi..bende durumu ve şikayetleri Müftlüğe bildirdim kursa gelip Ögrencilerle konuştular inceleme yaptılar gecen cuma.. Haftasonu arkadas sınıfını toplayıp 6-7 saat konuşup kendini acındırmış ve benim iftira attıgımı söylemiş..dün kurumdan çağırıp istifasını istemişler.. İşin beni düşündüren tarafı 10 gün önce aglayıp yeter artık hocam dayanamıyoruz diyen Ögrenciler dün aglaya aglaya yollamışlar hocalarını ve beni düşman iftiracı biliyolar şimdi..nasıl bi denge kurup bu çocukları kazanayım bilmiyorum..toplayıp işin aslını anlatıp konuyu kapatayım mı hiç muhatap olmayıp benim degil müftülügün kararı mı diyeyim..?
ah hoca vah hova sen neynişsin sen düşman edindim senin yüzünden...
bu dünya böyle ,güçlü olan kazanıyor...bak iktidardakilerde böyle..yapmadıkları kalmadı halk hep onlar tuttu...g....nün kılı olurum dediler..kişinin çıkarı söz konusu olduğunda ne allah tanır peygamber ne kul..

Yorum yapıp yardımcı olan arkadaslara tesekkur 17-21 aralığında Ögrenciler..muhtemelen ben gidince siz dışlanacaksınız sahip çıkan olmayacak tarzında konuşmuştur Ögrenci psikolojisi işte..muhatap olmamak çok zor bugün sakince dersime girdim iki kat yukarıdan bagırmalar aglamalar..kurslar okullar gibi degil gönül bagından başka bişey tutamıyo Ögrencileri çok sert olunca ters tepebiliyo
ortamı tabiki sizler daha iyi bilirsiniz.
okullardan farklı olduğu muhakkak.
ancak öğrenci dedikleriniz de birer genç hanımmış artık.
yaşlar az değil.
ilkokul çocukları gibi oturup ağlaşmaları bana çok abes geldi.
bu kadar rahat davranılabiliyor olmamalılar sanki.
bence tavizin fazlası heryerde herzaman zararadır.

Back
X