Yanlis mi yaptim?

Itslokum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2016
214
105
103
37
Iyi geceler herkese.
Bu saat oldu hala uyuyamadim birini sanirim cok kırdım bugun ama dayanamadim artik.
Soyle anlatayim cok sevdigim bir arkadasim var bu arkadasim kapali. Nyse birlikte ailelerimizle tatile geldik o kapali olduğu icin bayanlar plajina falan gidiyoruz buraya kadar sıkıntı yok zaten denize girdikten sinra bayanlar plaji veya degil benim icin sorun degil.
Sorun surda bu arkadas kapalilik olayini cok takıntı yapmis kaldigimiz yerin karsi balkonuna adam cikiyir hemen bana kulagim gorunuyir mu diye soruyor adamin onun kulagini gormesi icin durbunle bakmasi lazim ...Kadinlar plajinda uzaktan tekne geçiyor icinde erkek var buranin kadinlar plaji oldugunu bilmiyor mu buradan geciyir falan diyor,yada bir erkek buna bakiyor bi yerim mi acik benim adam bana bakiyor falan diye soruyor bu vb. Bi cok sey yasadim.
Ancak bu arkadasin gecmisin de ve simdide erkek arkadaslari ile olan ilişkisini biliyorum yasadigi seyleri..

Bende artik o kadar cok daraldim ki bi anda ay o kulagimi görüyor mu sacim mi gorunuyor diye bana yeniden sorunca kendimi tutamadim ve bunlari taktigini ama arasinda nikah iliskisi olmayan kişiler ile yasadiklarini söyleyip oda haram olmuyor mu dedim aslinda dgru soyledim ama patavatsizca oldu galiba.. Yani benim kaldiramadigim sey ay ben kapaliyim imaji verilmesi amaa eger kapaliysa bu erkek ark. Ile yasananlarinda yasanmamasi gerekiyor diye düşünüyorum.

Kimseyi acik yada kapali diye eleştirmek vs degil haddim ama orda taaa uzaktaki adamin kulagini görüp gormemesini dert edip x biri ile bisiler yasanmasi bana dgru gelmiyor. Bir cogumuz ole bole erkek arkadaslarimiz ile bisiler yasamisizdir ama ne bilimm disariya boyle yansitma cabasinda degilizdir herhalde...ay bilemiyorum cok kafaama taktim kirdim galiba onu siz olsaydiniz bennim söylediğimi soylermiydiniz... Yanlis mi yaptim sizce

1. si dışarıya ben kapalıyım imajı vermiyor. arkadaşı olarak size soruyor. reklam çabası yok. 2. si siz de erkek arkadaşınızla bir şey yaşarken veya yaşamazken, ne olursa olsun başkaları tarafından dikizlenmekten veya bunun düşüncesinden hoşlanmazsınız sanırım. gerçekten arkadaşınızın o ortamdan rahatsız olduğunu göz önünde bulundurun bence.

bence ayıp olmuş.

Senin yerinde bende olsam artık sinir olurdum. Hani yaşadığı ilişkilerde de dikkat etse tamam bu kız bütünüyle muhafazakar der dinini dilediği gibi yaşayabilmesi için senin yaptığın gibi yardımcı olurdum. Ama senin de bir sabrın var. Valla böyle bir şey nasıl söylenir bilmiyorum ama artık arkadasinin kendini eleştirme zamanı gelmiş.

Bende sizin gbi dusunerek bunu soyledim.. Bir cok kapali arkadadim var mesela muhafazakar olarak görüyorum erkek arkadaslari ile bulusmuyorlar bile ole diyeyim ole olsa anlarim ok derim.. Kaldi ki burda konuyu cok acmak istemiyorum ama yaşadığı seyler ole cok basit seyler degildi .. Insanlarin bizi gormesi zor yani takinti mi yapmis ortamimiz da ole bir imaj bi cizmeye calisiyor gercekten anlamadim bende bozdum sonunda kalkti gitti snra yanimdan yatti bozuldu muhtemelen gerceklerle yuzlesmek zor geldi yada bilmiorim

Belki de böyle davranarak önceki davranışlarını kendince örtbas ettiğini düşünüyor. Bilinçli olarak yapmayabilir ama bence içinizdekini söylemeniz iyi oldu. Yoksa içten içe daha çok gıcık olacaktınız.

Maalesef biraz oyle oldu ama tutamadım kendimi daha fazla... biraz da aklimdan geceni sabrim tastiginda soyleme gbi bir huyum var ..

Aynen kendi icinde hatalarini bastirdigini da dusunuyir olabilir.. En som bugun tekne geçince buranin kadinlar plaji oldugunu bilmiyor mu kisminda tepem atti yani deniz bu sonucta cok yakindan da geçmiyordu.. Sokak degil ki obur sokaktan grsin diyelim neyse olan oldu artik yarin ki tavrına bakip ona gore davranacagim

Erkek arkadaşı ile yaşadığı şeyler haram diye artik bütün haramları günahları işleyebilir diye bisey yok. Onunla yaşadıkları ayrı bisey mahrem yerlerini diğer mahremlerden sakınması ayrı. Ayrıca sizin gibi dostum olsun istemezdim kız size özelini açmış siz ilk fırsatta yüzüne vurmuşsunuz

Son cumleniz biraz agir olmus ben onun belki de kimsenin kabul etmeyeceği yuzunu donecegi zamanlar da yaninda oldum.bunu kimse bilemez ama bence nir insan kapaliysa hakkiyle yapmali düşünüyorum yapamiyorsa da kapanmamali. Bende sutten cikmis ak kasik degilim kimse değildir belki de ama kimseye de ay ben soyle sunu yapıyorum diye bir ispat cabasina girmedim. Artik bi haftadan beri bu vb seyler yasayinca sabrim taştı bi anlik sinirle soledim .. Vursaydim yzune coktan vuracagim cok sey vardi aslinda... Nyse sizin de dusuncenize saygi duyuyorum tabii ki

Hakki ile yapmıyorsa kapanmasın ne demek? Kapalı bi bayan misal namazını eksik kılıyorsa açılsın mi geri . Her günahın kendine göre vebalı var arkadaşınız diğer hatayı günahı yapıyor olabilir ama tesettürünü tam yapmak istiyordur. Ayrıca kimseye ispat çabasına girmiyor ki sizi arkadaş gördüğü için size soruyor . Yerinde olsaydım inanın sizi hayatımdan çıkarırdım . Bence yarin kendisine biranlik söylediğim sözlerdi kusura bakma diyerek gönlünü alin sizde kabul edin ki yaptığınız hoş bisey değil. Evet arkadaşınızın da yaptığı hoş bisey değil belki ama..

Hayır diyelim ki disardaki adam kulagini gördü eee sevgilisi ile yasadiginda sevgilisinin bi yerini gormesi ile ne fark var ?tesetturunu tam yapmak istiyorsa... Ben onu anlayamiyorum.. Iki kisi arasinda dinen bir fark var mi bence yok. Her iki tarafta ona haram kılınmış mi bence kılınmış...Disardaki birinin bi yerini gormesini istemiyorsan bunu her zaman her konuda uygulanmasi gerektigini savunuyorum. Nyse ben dusuncemin arkasindayim bu sekilde davraniyorsa digerlerinibde yapmamali benim derdim kirici olddugumu farkettim cozecegiz artik onu da bir sekilde tesekkur ederim yorumunuz icin.

Tabii ki ikisi arasında hic bir fark yok. Ben nişanlı iken esimin dahi elini tutmazdım. Ama arkadaşınız hata etmiş erkek arkadaşına bu tavizi vermiş ama extradan digerlerine de göstersin mahrem yerlerini diyemeyiz (mahrem yerden kastim yabancı erkeğe haram olan uzuvları )

Aynen bende baskalarina da göstersin demiyorum haklisiniz o konuda. Ama aslinda kulaginin ya da sacinin gorunmedigini o da biliyor ama sanki buna ozellike dikkat ediomus havasi vermek icin sorduğunu dusunup sinirlendim iste bakalim yarin ola hayrola..

Bu tür ince konulara "bence" kelimesi girince olay biraz amacından uzaklasiyor. Elbette hepimizin hatasi var ama kimsenin hatalarini birbiriyle karşılaştırma veya ölçüp biçme mercii değiliz. Canınızı sıkıyorsa tatile gidecek kadar samimi olmayabilirsiniz araya mesafe koyabilirsiniz az çok anlıyorum neler hissettiginizi. Ama bir hataya düşünce zaten bunu bile yaptim diyip o sekilde hayata/hataya devam mi ediyorsunuz. Arkadasinizin tavri samimiyetsiz gelmis olabilir ama bu onu bu sekilde yargilayabilecegimiz anlamina gelmez. Belki pişman onceki yasadiklarindan dolayı, kimsenin içini bilemeyiz bu yüzden soylediklerimiz bize zarar verebilir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…