yanlış mıyım?çok mu sert konuşmusum

Gece yediği tabağı sabah topluyorum diyosun ya plastik tabak alıp yiyip atsın ya yediğini kaldırsın

İş paylaşımı yapın yemeği sen yapıyosan masaya o toplasın makineye o yerleştirsin

Çamaşırı sen asıyosan o toplasın

O süpürsün sen sil

Bunlara yanaşmıyosa hiçbirşeye dokunma

Dışarıdan söyle yemeği ye kalk mecbur ya yapıcak ya yardımcı çağırıcak

Merhaba 4 yıllık evli 2 yaşında kızı olan çalışan bir anneyim.Kızıma babaannesi bakıyor sabah gelip akşam gidiyor. 20dk süren süren bir mesafedeyiz araçla. Sorunsa hem ev hem iş hem çocuk yetişemiyorum çok yoruldum.Sabah 7 akşam 7 eve giriş çıkış saatlerim eşimde benimle hemen hemen aynı. Ama öyle bir duruma geldik ki kv. desteği olmasa daha da sarpa saracağım. az çok toparlıyor ev işlerini ne bileyim bulaşık makinesı doluysa yerlerine yerleştirir, kızımın çamaşırlarını yıkar katlar arda bi kap yemek yapar sağ olsun. ama hala yetişemeyip bu sefer tahammülsüz sabırsız biri oldum çıktım eşime çocuğuma yansıyor bu durum haliyle. eşime ayda bir genel temizlik için birini alayım dedim ne gerek var annem bize gidip geliyor yol parası bile almıyor bizden para biriktirelim ev sahibi olalım diye dedi. Şimdi temeizlik için kadına paramı verelim dedi. Bende anneme ben verelim diyorum o kabul etmiyorsa benim yapacak bir şeyim yok birkaç ay düzen sağlayıp toparlayana kadar dedimAyrıca annem herşeyi bilmek zorunda değil bu bizim ev dedim. hayır istemiyorum diyor hala. evde huzur kalmadı stresten diyorum en son sert oldu ama sadece sen değil bende çalışıyorum rahat etmek için çalışıyorum evde huzurum olmadıktan sonra biriken parayı ne yapayım al harca dedim. hala tartışıyoruz. bu arada kızım bana çok düşkün akşam 5 dk üstümden inmez çok mızmız değil ama hep ilgi bekleyen bir çocuk. Eşimle pek işi olmaz. Akşam yemek yenir daha doğrusu ben çocuğu doyururum eşim ana yemeğe geçtiğinde ben 1 kap bile yiyemeden kalkıyorum çünkü otur kalk yapmaktan iştahım gidiyor. sonra mutfak topla yer süpür derken saat 9 olur içeri salona geçer kızım üstümde bir bardak çay bile içemem içirtmez anne gel anne tut anne anne bir krede baba de yahu.not maaşım bunu karşılamayacak kadar azda değil

Seçenek sunun. Çok sakin hatta biraz pozitif bir biçimde "aşkım ya ayda bir kadın gelecek (bence ayda bir de az) ya da iki haftada bir sen elektrikli süpürge ve vileda yapıp, toz alacaksın, ben de lavaboları, küveti, banyo ve tuvaleti temizleyip, dolapların içlerini, kapıları, lambaları silip, balkonları yıkayacağım. Ayrıca ayda bir bu işlerden sonra beraber camları sileceğiz. Nasıl yapalım? Kadın mı gelsin, biz mi yapalım?" diyin. Çocuğu annesine bırakırsınız. Bir kere ev işi yapsın da görsün. Yapınca "bu kadınlar ne çok iş yapıyormuş" der. Yapmadan anlamaz.

Bu arada, ben olsam direkt kadını arayıp çağırırdım. Çalışıyorsunuz sonuçta.

Ayrıca, eşinize "çocuğu alır mısın? Şu şu işi yapmam lazım diyin. Almazsa veya kızınız ona gitmezse, "canım o zaman şunu şunu sen yap, mutfağı süpür" vs diyin. İş yapmaktansa çocuğu almayı, çocuğu kendine alıştırmayı tercih eder.

herkes tavsiye vermiş ama her erkek aynı değil.ev işi yapmasını istediğinde ortalığı yıkacak sinirlenecek birsürü erkek var hatta bence çoğu böyle.yani o talepleri kaldıracak erkek bence azdır.toplumun yapısı bu şekilde malesef.misal annem babamın önüne yemek koymasa kendisi kalksın koysun dese en basiti,ne yapacağını tahmin bile edemiyorum sonuçları çok kötü olur.her aile de düzen böyle değildir.iş paylaşımı yapan vardır eminim, ama genelde durum bu diye düşünüyorum.evet çalışan kadın herşeye yetişmek zorunda değil iş paylaşımı da şart ama bunu erkeklere yaptırmak çok zor.evlenmekten komple vazgeçebilirim ben bu yüzden.

Ne demek bi temizlik için birini de mi cagiramayacaksiniz haksız degilsin tabi ki de

Yazık ya acıyın biraz kendinize. Dünyaya birilerinin arkasını toplayıp bedavadan baba yapıp üstüne kazandığı parayı 2ye katlanmaya gelmedik.

Back
X