Yanlış olduğunu bile bile bu günahı işledim

asyaavrupa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
8
0
36
Çanakkale
Merhaba arkadaşlar bu formu sadece ziyaretçi olarak takip ediyordum fakat bir haftalardır içimi kemiren bir problemim var….Ve bugün bu foruma üye olarak sizinle paylaşmak istedim.Az da olsa kendimi rahatlatmak istiyorum.Yaptığımın yanlış olduğunun farkındayım fakat mecbur kaldığım için yaptım…. Bu yaptığımın hiçbir geçerli nedeni olamaz ama elimden başka bir şey gelmiyordu……Sizinle neden paylaşıyorum onuda bilmiyorum..Vicdanımın hiç rahat değil.Olumlu yada olumsuz her yorumunuza açığım…bunu bilerek açtım zaten…..

Ben çalışıyorum ve ne kadar alıyorsam hepsini babama veriyorum…..niçin veriyorsun diyorsanız durumumuz iyi değil,benim aylığım olmaza nasıl geçineceğiz bilmiyorum…Babam benden daha az kazanıyor…..Yani ihtiyacım olduğunda babamdan az miktar alırım harcarım…Zaten öyle ne kuaförüm var,ne sosyal hayatım nede para harcayacak başka bir alternatifim….Evden işe,işden eve…….Ve bana çok acil para lazım oldu(Sebebini söyleyemem) aileme söyleyemeyeceğim bir durum oldu…..Ve bunu arkadaşımdan borç aldım…..Arkadaşım ne zaman istersen öde dedi tabiî ki bende azar azar biriktirip verecektim bir şekilde…..Ve şimdi o arkadaşımın acil ihtiyacı oldu,bankadan kredi almıştı ve onu yatırması lazımdı…yoksa faiz işleyecekti……Ve onunda babası hasta oldu para lazımdı…..benden istedi bende yoktu 3-4 ayda anca biriktirirdim o parayı…Bende mecbur kaldım şirketin hesabından aldım….Tabiî ki geri ödemek kaydıyla aldım…Asla çalmak gibi niyetim olmadı…Azar azar yerine koyacaktım o parayı…..Ve zaten şimdiden biriktirmeye başladım o parayı yerine koymak için….ama vicdanım hiç rahat değil….Ödesem bile rahat olmayacak ama mecburdum….Arkadaşıma vermeseydim o parayı ona faiz işleyecekti benim yüzümden ve babasının masraflarını karşılayamayacaktı yine benim yüzümden…çünkü o arkadaşımda aksilik gibi borç aldığım gün işten ayrıldı…..çalışsaydı zaten istemeyecekti benden ben verene kadar………

İşte böyle arkadaşlar….Rabbim beni affetsin….Ve o parayı ödemeyi nasip etsin bana…..Çok pişmanım Allah kimseyi benim durumuma düşürmesin……

Amin..

Yanlışı üzerine konuşmayacagım; zaten fazlasıyla bunun farkındasınız.

Bunu patorununuzla paylaşsanız, biriktirdiğiniz parayı verip devamı içinde taksit v.s isteseniz olmaz mı ?

Belki pişmanlığınızı görüp size yardımcı olur..

Sonradan ortaya çıkarsa hırsız damgası yerseniz bunu hiç temizleyemezsiniz..Kendinizi ifade etmek içinde ne zaman ne de bahaneniz kalır.

bizim burdan yapabileceğimiz bişey yok ki, yapmışsın artık, vicdanını azıcıkta olsa rahatlatıcı yorumlar bekliyorsun galiba.
içinde bulunduğun durum nedir bilmiyorum ama kötü bişey bence. çalmak gibi niyetim yok demişsin ama şirket sahiplerinin haberi yok, bunun adı çalmak arkadaşım.
şirket sahiplerinden avans, borç isteseydin keşke.

kardesim bu durumu sirkete soylesen daha iyi olur .. niyetin iyi ama bunu farkederlerse seni dinlemezler..uygun bir dille soyle kardesim .. sorun olacagini sanmiyorum.. sna yakin biri mutlaka vardir. .

Sirketten habersiz aldigin paranin miktari cok buyukmu bilmiyorum ama, ya farkederlerse, bir de isinden olma sonra. Haber versen aldigini ve odeyecegini soylesen sanki daha iyi olur. Obur turlu farkedilirse hirsiz durumuna dusersin. Cunku seni polise sikayet etseler hakli olurlar. Hem isinden olabilirsin, hem hirsiz damgasi yiyebilirsin, hem de hala borclu olursun. Anlayisli bi patron mudur falan yokmu calistigin yerde?

parayı söylemeden almışsın artık, söylesen işinden olursun. şahsen çalışanım aldım habersiz dese, hemen başka bir eleman ararım güvenim kalmaz artık.
bugün küçük miktar alan, yarın başı sıkışsa büyük miktar alır diye düşünürüm.

patronlara söyleyemem aldığımız söylersem bana hep hırsız gözüyle bakarlar....aldığım para yanlızca 1000tl.....farketmezler çünkü onlar trilyonların hesabını yapıyorlar......söylemeden yavaş yavaş koymak istiyorum....Yanlızca Rabbim biliyor....Ve şimdide benim kim olduğumu bilmeden sizler....

ailene söyleyemeyeceğin şeyi tahmin ediyorum.. vee bu senin şirketten izinsiz para almandan daha büyük bir vicdan azabı olsa gerek!!!!!!!!

bence paranın mıktarı önemlı değil sonuçta şirket sahiplerinin haberı olmadan o parayı ordan almışsın.. zor durumda oldugun doğrudur ama bu yaptıgını değiştirmez. eğer patronlarından kendıne birazda olsa yakın hissetiğin biri varsa bence gidip ona durumu anlatmalısın. en azından durum ortaya cıktığında birinin önceden haberı olmuş olur ve senı savunabılır. aksi taktirde hırsız muamelesı görürsün ve işinden bile olabılırsın.

canım aldığın çok büyük risk bence hiçbir sey alnına hırsız damgası vurulması kadar kötü değildir sanırım. umarım onlar farketmeden parayı yerine koymayı başarabilirsin

inşallah onlar farketmeden koyabilirim.......öyle yada böyle sonuçta bu günahı işledim....hemde bile bile...böyle birşey yapacağım aklıma bile gelmezdi.....

Belkide arkadaşından borç para istemenin sebebi daha büyüktür. İçime öyle doğdu o daha büyük bi sorun gibi gözüküyo. Nedenini bize söyleyebilirsin? Nasılsa bilmiyoruz kim olduğunu demi?.

Günahını ona buna anlatan hanımlara Hz. Âişe annemizin pek güzel bir tavsiyesi vardır. Şöyle buyurur:

“Ey Mü’min hanımlar! Biriniz bir günah işlediğinde, Allah da o günahı başkalarından gizlediğinde, yaptığı hatayı birine söylemeden duramaz mı? İnsan günahını başkasına anlatmamalıdır. Çünkü kullar affetmeyi değil ayıplamayı bilir. Allah ise ayıplamaz, affeder” (İshak b. Râhûye, Müsned [Belûşî], III, 953).

Belkide arkadaşından borç para istemenin sebebi daha büyüktür. İçime öyle doğdu o daha büyük bi sorun gibi gözüküyo. Nedenini bize söyleyebilirsin? Nasılsa bilmiyoruz kim olduğunu demi?.

biliyorum hepinizin aklına belkide kürtaj gelmiştir ama değil......kusura bakmayın ama söyleyemem çünkü asla ve asla hatırlamak istemediğim birşey.....

öncelikle neden arkadasndan borc aldn merak ettm seni tanyan yok paylaşablrsn canm.. olayına gelince sebebi ne olursa olsun yaptğn fiilin adı belli yanls yanlşla dzeltlmez..zor bir durum ah şu paranın gözü kör olsn insana herseyi yaptryo insallah içinden çıkarsn bu durumun şirket sahibii er geç farkeder o zaman ne cevap vereceksn canm bunu düşündün mü canm

Allah razı olsun kardeşim...ama artık söylemiş oldum....Rabbimin çok affedici olduğunu biliyorum...Ve Hz.Aişe Anneminzin bir duası vardı...Rabbim sen affı seversin,affedicisin,Beni affet diye....(yanlış biliyorsam düzeltin ) Bu dua dilimde hep Allahım affetsin...

biliyorum hepinizin aklına belkide kürtaj gelmiştir ama değil......kusura bakmayın ama söyleyemem çünkü asla ve asla hatırlamak istemediğim birşey.....

Sölemediğin için aklımıza herşey geliyo tabi. Kusura bakma senin bilceğin iş tabi sölemeyebilirsin ama dediğim gibi içime öyle doğdu -ki hatırlamak istemediğin bişeyse kesin baya kötü bişeydir. Ne diyim Allah'm affetmeyi sever ve inşAllah affeder bol bol dua et..

Gerçekten zor bir durum Allah yardımcınız olsun.

Ama madem 3-4 ayda biriktirilebilecek bir paraydı keşke şirketinizden avans almayı düşünseydiniz de bu vebala girmemiş olsaydınız.

Şirketinizin durumunu siz bilirsiniz bunu açıklayıp açıklamamak da size kalmış ama ben sizin yerinizde olsam bu dakikadan sonra açıklamazdım.

Eğer başka borç alabileceğiniz biri varsa borç alın ya da kredi çekin ama bir an evvel bu sıkıntıdan kurtulun bence..

farketmezler diye düşünüyorum inşallah da farketmezler....o kadar çok hesapları var ki....Ama Allah biliyor onlar bilmesede....

Kredi kullanmaya çalışın. Çok büyük bir rakam değil ve siz zaten bir kısmını biriktirmişsiniz. O parayı yerine koyamazsanız kendiniz ve ailenizin asla unutamayacağı şeyler yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Bu riske girmeyin. Ya da bir yakınınızdan yardım isteyip ondan almaya çalışın azar azar da ona ödeyin.
Çok zor durumdasınız Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…