Yanlış yaptığımın farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kuruyemislerle matematik calisin. Onune koy 10 tabe badem 1 tanesini yesin kac kaldi saysin. Oyle oyle ogrenir. Kizarsaniz korkar ve hic yapamaz. Siz de psikiyatriye gidin ilac yazsin pamuk gibi olursunuz. 2 cocuk zor gercekten anlayabiliyorum.
Bu arada ben de matematik beceremedim ilk sene kopya cekiyodum ama o zaman bile. Uniyi bolum 2.si olarak bitirdim. Yani zekasizlik bir durum yok. Cocuk yapamadigi icin bilmedigi icin ilgilenmiyor simdilik.

2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Herkes akademik olarak aynı potansiyelde olacak diye bir kaide yok. Kızınızın matematiğe yeteneği olmayabilir. Ama sizin bu davranışlarınız emin olun onu derslerden daha çok uzaklaştıracak. Kızınızı böyle aşağılamanızın hiçbir mazereti olamaz. Onunla ilgili daha 8 yaşındayken eczacı olacak benim kızım tarzı beklentilerde bulunmanız da yanlış. Ona dersleri sevdirmeye çalışın. Her yanlışım da annem bana kızacak diye düşünürse zaten sevemez. Matematik oyunları var onlara bakın. Ama lütfen kıza bu şekilde davranmayın anlayışlı olun. Küçük kardeşinin de onun oyunlarını bzomasını engelleyebilirsiniz.

Dedin ve bitti zaten..
Senin tahamulun kalmamis bence.
Bunu sinif ogretmeni deseydi sayet sacini basini yolmustun gibime geliyor.
+1
Öğretmenim ve hiçbir çocuğa bu "annenin" yaptığı muameleyi yapmam, yapmadım. Yeri geliyor, aynı konuyu defalarca kez anlatıyorum. Birinde bile öff niye anlamıyorsunuz demiyorum. Çoğu kez sabrım sınanıyor, ağzımı açmıyorum. Her gün ama her gün bunu yaşıyorum. Bir çocuğum yok, hazır hissetmiyorum, kötü bir anne olurum diye belirsiz bir geleceğe erteliyorum. Ama sanırım fazla ince düşünüyorum. Bu üyeden daha kötü olmam sanırım. Çıldırıp 8 yaşında bir çocuğa psikolojik şiddet uygulamam en azından.

2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Size bir şey diyeyim, İyi kötü bir üniversite bitirmiş, evlenip çocuk falan da yapmışsınız ama asil sizin kafanız hiç mi hiç çalışmıyor. 2. Sınıfa giden çocuktan neler beklediğinizin, ona nasıl davrandığınızin farkında mısınız siz? Gidin bir psikolojik destek alın. Egonuzu da çocuğunuzu katmadan tatmin edin.

Tableti kaldirim ortadan. cocuklarin zihinleri koreliyor onunla. Verdiginiz tepkiler yanlis ki zaten siz de bunun farkindasiniz.

Yazık çocuğa sizin gibi bir ailesi var

Hamile kalmadan önce ruhsat falan alınsa keşke ya.

Yanlış yaptığınızın farkında olmanız, kendinizde yanlış tutum ve davranışları artık değiştirmek istemenizin bir belirtisi.
Siz kendi değişiminizi başlatıp, ilerledikçe, her şey değişir.
Çocuğunuzu aşağılayıp, ona öfke ile yaklaşmayı bırakmakla başlayın. Doğru yaklaşım nasıl olmalı, konusunda eğitici kitaplar okuyun.
Siz kendinizi eğitip, olgun tutum geliştirdiğiniz zaman herşey yoluna girecektir.
Çocuğunuza örnek bir ebeveyn olarak yardımcı olabilirsiniz. Bizler nasılsak, çocuklarımız da öyle oluyorlar.

Sen eczaci olamazsın ne ya, hani doktor ,öğretmen falan desen anlarım da zaten çocuğun eczacı olmak gibi bir hayali yoktur ki. Kim ister çocuk yaşta esnaf gibi eczacı olmak? Bir güzelliği, esprisi olmayan meslek (çocuk için. Yoksa lisede eczacılık okuyup nispeten rahat yasamayi hayal eden çok genç var. Ama havalı bir meslek değil).
Çocuğun da çok seyinde yani,eczacı olmamak.
Ayrıca kitap oku kitap oku, KİTAP OKUUUU!!!
Sizin gibi aileler yüzünden çocuklar kitabı iğrenç bir şey sanıyor. Siz zaten bebeklikten ona kitap okusaydiniz, severek - sesinizi değiştire değiştire, onun Ruh haline uygun kitaplar okusaydiniz kiz zaten kitap okumayı severdi.
Siz ailecek Tv kapatıp bos vakitlerinizde salonda kitap okusanız çocuk zaten bunu normal görürdü. Yaşına uygun kitaplar alsanız zaten kitap okumayı sevecek.
Ben çok severim çocuk kitabı okumayı,zamanında 6nokta sesli kütüphanesine de çocuk kitabı okumuştum. Boş zamanlarımda denk geldikçe okurum. Ama öyle salak kitaplar var ki, o kitap için kesilen ağaca üzülüyorum. Birincisi saçma- bir esprisi olmayan pamuk prenses tarzı salak kitaplar, ikincisi dini ya da milli birilerini övmek üzerine yazılmış ,çocuk pedagosisiyle alakası olmayan propaganda kitaplari, üçüncüsü ideal insanı anlatan, olay orgusunden ziyade Ayşe arkadaşına küsmüş sonra barışmiş . Son' diye biten manasız kitaplar.
Resmen çocuk edebiyatı koca bir çöp.
Azıcık aklı çalışan çocuk zaten bu çöpleri okumaz.
Önce sizin okuduğunuz, okumaktan zevk aldığınız kitaplar alın, bakın nasıl okuyor.
Mesela şunu onerebilirim mektupları karışan iki çocuğu anlatıyor. Sevmeyeceğini düşündüğü farkli şeyleri aslında sevmek üzerine. Bunu alın mesela. Sonra ananesine mektup yazsin, zarfı doldursun beraber PTTe gidin,4 liraya postalayin . Kitaptaki kızların başına ne gelmişti? Sevmeyecekleeini düşündükleri şeyi yapıp keyif almışlardı. Bir sohbet edin,o neyi sevmeyeceğini düşünüyor. Bunun üzerine bir saatlik bile olsa o şeyi yapın, sonra tekrar okusun kitabı, kendi hayatiyla bağ kurup sohbet etsin sizinle.
Kitap dediğin böyle hayatının icine alınır. Benim şükür yasitim ablam vardı,biz kitap hakkında konusa konusa,kitaplardan etkinlik yapa yapa zevkle okurduk. Annem başımızda 'okuyun laaaaannn' diye çigirsa elime kitap almazdim heralde.
Gerçekten çok kötü bir annesiniz. Ki çoğu insanın anneliğini hiç beğenmiyorum ama sizinkini hiç hiç beğenmedim. Kendi saçma ve düşük seviye hayalinizi çocuğunuz uzerinden tatmin etmeye çalışıyorsunuz. Sonra da o basarisiz oldukça sonra hayali oymuş gibi eziyorsunuz.
Evlerden ırak...gerçekten çok kötü.
Sizin yüzünüzden özgüvensiz, ezik bir çocuk olabilir ileride. Sonra ona sinirlenirsiniz neden eziksin diye,hiç bilmeden sebebi siz oldugunuzu...
Ayrıca madem çocuğun eczacı olmasını istiyorsunuz böyle saçma sapan konuşana kadar evdeki tüm ilaç kutularını, bitmiş ilaçları vs biriktirin. Hatta ondan bundan alın.
Bir dolaba ecza dolabı diye dizin, boş zamanlarında eczacılık oynayın. Çirkin doktor yazisiyla verin mesela recetenizi, çözmeye çalışsın,kikirdesin,bulsun. Para verin üstünü versin...
Çok güzel kimya setleri var o yaşa uygun.bir şeyleri birlestiriyorsun rengi değişiyor. Onlardan alın,kız kimyaya ilgi duysun,ilaç yapmaya heves etsin. Paranız mi yok? Yazın 8 yaş kimya deneyleri vs diye sirkeyle bilmemneyo karıştırıp evde deneyler yapın. Deney tüpü hediye edin mesela...
Ayrıca ders anlatamıyorsunuz demek ki , belli..ucuza öğrenci birini tutun eşin dostun çocuğundan, elli lira verin o çalıştırsin..hem harçlığını çıkarır hem yararlı olur.
Çocuğu iyice sogutacaksiniz her şeyden

Son düzenleme:
Çocuğun kafasını bilmem de annesinin kafası pek çalışmıyor gibi.

Gidin bir psikolojik destek alın ya bu nedir böyle. Ne eczaciligi ne kafası çalışmaması ne zeka meselesi. Bu şekilde çocuğunuza yarar değil zarar verirsiniz. Kitap okumasını çalışmasını istiyor iseniz önce örnek olun çocuğunuza ve en önemlisi başkalarıyla kıyaslamayın. Sakince onu anlamaya dinlemeye çalışın önce. Sonra o zaten zamanla kendini toparlayıp "ıstediği mesleği "seçecek ve mutlu olacaktır. Meslek dayatması yapmak değil önceliğiniz mutlu ve derslerini anlayan düşünen fikir üreten bir çocuk yetiştirmek olmalı.

Tamam işte çocuğun üzerine gitmeyecek böylece.kendi para biriktirecek

Gerçekten 32 yaşında mısınız ? Bir önceki mesajınız ironidir inşallah derken ; meğer ciddiymişsiniz.

Problemin çözümünü bulamadığı için , 8 yaşındaki çocuğuna kafası çalışmıyor diyen anneye bu tavsiyeyi vermeniz ne kadar mantıklı ?

Tavsiyenizi uygulamaya kalkar da , bu mantıkla çocukların boğazından kısıp ; birikime kalkışır diye hiç endişe etmiyor musunuz ?

O yaştaki çocuk bütün gün bir dükkanda oturacağını düşündüğü bir iş sahibi olduğunu mu hayal ediyor yani?
İnsan o yaşta daha uçuk kaçık şeyler ister genelde. Hiçbir şey bilmiyorsa da doktor olmak ister, öğretmenini sever öğretmen olmak ister.
Çocuğun hayal dünyasını bile öldürmüşsünüz siz kendi isteklerinizi empoze edip.

Noktalama işaretlerinden haberiniz yok, hangi de ayrı yazılır hangisi bitişik yazılır haberiniz yok ama çocuğa kitap oku baskısı yapıyorsunuz kendinize bakmadan.
Anne babasını okurken görüyor mu ki oturup kitap okusun?

Çocuklarınız başarılı olduğunda kendi eksikliklerinizi tamamlamış, başarısızlıklarınızı düzeltmiş sayılmayacaksınız. Çocuğunuza eziyet etmeyi bırakın.

Gerçekten 32 yaşında mısınız ? Bir önceki mesajınız ironidir inşallah derken ; meğer ciddiymişsiniz.

Problemin çözümünü bulamadığı için , 8 yaşındaki çocuğuna kafası çalışmıyor diyen anneye bu tavsiyeyi vermeniz ne kadar mantıklı ?

Tavsiyenizi uygulamaya kalkar da , bu mantıkla çocukların boğazından kısıp ; birikime kalkışır diye hiç endişe etmiyor musunuz ?
Yeni arkadaş dikkat çekmeye çalışıyor bence. Her konuda en tuhaf yorumu yapıyor dünden beri. Benim dikkatimi çekmeyi başardı.

Sen çocuğuna gerizekalı muamelesi yaparsan çocukda o yolda ilerler. Ne ekersen onu biçersin. Çocuğu rahat bırak bi sal.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X