- 24 Mayıs 2020
- 3.922
- 13.573
- 138
- Konu Sahibi Pink_blue_
Linç mi ettik.Umarim biraz utanmissinizdirLinç ettiniz resmen hepiniz mükemmel annesinizdir eminim hepinizin hayatı dört dörtlüktür
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Linç mi ettik.Umarim biraz utanmissinizdirLinç ettiniz resmen hepiniz mükemmel annesinizdir eminim hepinizin hayatı dört dörtlüktür
8 yaşındaki bir çocuğun hayali üniversiteye gidene kadar 383838383 kez değişir. Hiç çocuk olmadınız sanırım.Sanki çoçuğun kafasına silah dayamışım eczacı ol diye bu bir hayal kızımın hayali benim hayalim ama bu onun psikolojisinden hayatından sağlığından önemli değil herkes aynaya bi kendine baksın klavye başında oturup yazmak çok kolay
Çoğu kişi yanlış anladıPeki konuyu neden silme ihtiyaci hissettiniz?
O yaştaki bir çocuk eczaneye girince ilaç satan, tansiyon ölçenlere mi özendi de eczacılık istiyor? Çok sanmıyorum bunu. Çocuklar ticari kafayla düşünmez, hayal güçleri baskındır, hele dükkan açıp ilaç satmayı hayal etmez sanmıyorum. Eczacılık benim de abimin dayatmasıydı, parasından dolayı, o yüzden çocukken ilkokulda ben de eczacı olacağım diyordum bir ara da oradan biliyorum. Ama neden eczacı olmak istediğim konusunda bir fikrim yoktu. Kendinizi kandırmayın, çocuğunuzu da istismar etmeyin.Ben eczacı olacaksın diye diretmiyorum kızımın kendi istediği
Utanılacak bi şey yapmadım benLinç mi ettik.Umarim biraz utanmissinizdir
O yaştaki bir çocuk eczaneye girince ilaç satan, tansiyon ölçenlere mi özendi de eczacılık istiyor? Çok sanmıyorum bunu. Çocuklar ticari kafayla düşünmez, hayal güçleri baskındır, hele dükkan açıp ilaç satmayı hayal etmez sanmıyorum. Eczacılık benim de abimin dayatmasıydı, parasından dolayı, o yüzden çocukken ilkokulda ben de eczacı olacağım diyordum bir ara da oradan biliyorum. Ama neden eczacı olmak istediğim konusunda bir fikrim yoktu. Kendinizi kandırmayın, çocuğunuzu da istismar etmeyin.
Minicik yavruyu baskıyla eczacı yapacağınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Benim oğlum küçüklüğünden beri “ben otobüs şoförü yada aşçı olmak istiyorum” diyordu . Bende hep gülüp geçtim , iyi madem en azından karnımız doyar diyordum. Suan 15 yaşına yaklaşıyor ve ders notları birinciliğe doğru gidiyor. Geçenlerde bana sordu “anne sence ben hangi bölümü seçeyim?” Diye bende kendini hangi bölümde daha başarılı ve güvenli hissediyorsan onu seç dedim. Çocuklarıma asla ders konusunda baskı yapmadım sadece onlara “siz nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın, isterseniz hiç okumayın ama ilerde bunun zorluğunu çekersiniz imkanlarınız varken ve bizde size destek çıkılırken bundan faydalanın” diye teşvik ettim. Anne baba olarak herzaman çocuklarımızın arkasındayız ve asla onlara baskı uygulamadık. Sizin bu yaptığınız onu sadece mutsuz eder , her başarısızlığında size bunu nasıl açıklayacağı kaygısı verir. Yapmayın bu kötülüğü çocuğunuza. Sevin onu , her haliyle sevin başarısız olsa dahi sevin. Eminim onunda iyi olduğu alanlar vardır. Her çocuk hayal ettiği mesleği edinecek diye bişey yok.Ben eczacı olacaksın diye diretmiyorum kızımın kendi istediği
Paragöz bile yaptınız beni bravo evet dinlendiriyorum çocuğu üstelik ben bunu da beklersiniz demi benden eczaneden çıktığımızda bende böyle beyaz önlük giyerim demi anne diyen bi çocuk buO yaştaki bir çocuk eczaneye girince ilaç satan, tansiyon ölçenlere mi özendi de eczacılık istiyor? Çok sanmıyorum bunu. Çocuklar ticari kafayla düşünmez, hayal güçleri baskındır, hele dükkan açıp ilaç satmayı hayal etmez sanmıyorum. Eczacılık benim de abimin dayatmasıydı, parasından dolayı, o yüzden çocukken ilkokulda ben de eczacı olacağım diyordum bir ara da oradan biliyorum. Ama neden eczacı olmak istediğim konusunda bir fikrim yoktu. Kendinizi kandırmayın, çocuğunuzu da istismar etmeyin.
Kesinlikle çok doğru. Bize yapılanı yapmamalıyız kendi çocuklarımıza.Bizim nesil bundan yeterince payını aldı diye düşünüyorum, o yüzden kendi çocuklarımıza bari doğru davranmayı bilsek..O kadar üzüldüm ki o yavruya anlatamam..
Benim deBenim dikkatimi çekmeyi başardı.
eczacı olamazsın diyerek verdiğiniz zarar çocuğun kırdığınız özgüveni ben beceriksizim ben başarısızım vs vs diye kodladıklarınız var ya kafasına silah dayayıp eczacı olacaksın deseniz daha fazla zarar veremezdiniz zaten.Sanki çoçuğun kafasına silah dayamışım eczacı ol diye bu bir hayal kızımın hayali benim hayalim ama bu onun psikolojisinden hayatından sağlığından önemli değil herkes aynaya bi kendine baksın klavye başında oturup yazmak çok
Paragöz bile yaptınız beni bravo evet dinlendiriyorum çocuğu üstelik ben bunu da beklersiniz demi benden eczaneden çıktığımızda bende böyle beyaz önlük giyerim demi anne diyen bi çocuk bu
Konuyu silsenizde uyeler alinti yapmis.yine yazdiklariniz görülecek..herkesin çocuğu ile ilgili hayalleri vardır.. bende doktor olsun istiyorum ama kızım dis doktoru olacağım diyor.(kuzeninden dolayi) daha çok fikirleri değişir..mesleğe odaklanmak yerine başarısı için ne yapılabilinir e odaklanin..bazen kızım ders çalışmak istemiyor ,ona neden çalışması gerektiğini söylüyorum.. biraz hayatı anlatıyorum.. hangi mesleği seçerse yaşamında neler olur neler değişir ondan bahsedoyorumbahsediyorum..birazda zorluklarını anlatıyorum...çocuklar soyut düşünemiyor.ornek verin8 yaşındaki kızımın okul başarısı için ne yapabilirim
Ben eczacı olacaksın diye diretmiyorum kızımın kendi istediği
Çoğu kişi yanlış anladı
Çocuk eczacı olup hepsini kurtaracak. Beklenti bu yönde maalesef çoğunda. Çocukların hayatları ipotek altında. Çocuk kendinden önce anasını babasını düşünmek zorunda. Geleneksel muhteşem aile yapımız."Çocuğum şu kadar kitap okuyor, bu kadar test çözüyor" diye hava atmak varken kendisi niye okumakla uğraşsın ki? Çocuk kitap okuyunca kendisi de okumuş sayılacak, çocuk eczacı olunca kendisi olmuş sayılacak.
Yazık daha 8 yaşındayken bunları yaşıyorsa sınav zamanları başına neler gelecek kim bilir![]()
Yazdığınız şeyler tekrar okursanız kafası çalışmayanın siz olduğunu anlarsınız bu nasıl bi davranış şekli böyle küçücük bi çocuğa karşı siz bu şekilde o çocuğa hiç bir şey öğretmezsiniz kendisi isterse öğrenir zaten çocuğun öğrenme isteğide kalmamıştır eczacı olacakmış da hayal kuruyorlarmış size ne ne isterse onu olur omu kaldı bir tek hayal edilecek daha çocuk 8 yaşında bu kadarmı işsizsiniz yani kusura bakmayın sert çıkışıyorum ama gerçekten çok saçmalamışsınız 8 yaşındaki bir çocuk tepesinde biri dikilip kızarken ve onu aşağılarken ders falan çalışmak istemez onu dahada soğutursunuz bırakın ne yapmak istiyorsa onu yapsın oyun oynasın bilmesi gerekenleri öğretmen öğretir öğrenmesinde bir zorluk varsada bunu size söyler siz de ona göre kızmadan aşağılamadan düzgünce konuşursunuz umarım burada yazılanları dikkate alıp düzelirsiniz de çocuğun hayatını mahvetmezsiniz8 yaşındaki kızımın okul başarısı için ne yapabilirim