Yanlış yaptığımın farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
8 yaşında çocuğun hayali universiteye 383838383 kez değişir. Hiç çocuk olmadınız sanırım.
Değişiyor
Konuyu silsenizde uyeler alinti yapmis.yine yazdiklariniz görülecek..herkesin çocuğu ile ilgili hayalleri vardır.. bende doktor olsun istiyorum ama kızım dis doktoru olacağım diyor.(kuzeninden dolayi) daha çok fikirleri değişir..mesleğe odaklanmak yerine başarısı için ne yapılabilinir e odaklanin..bazen kızım ders çalışmak istemiyor ,ona neden çalışması gerektiğini söylüyorum.. biraz hayatı anlatıyorum.. hangi mesleği seçerse yaşamında neler olur neler değişir ondan bahsedoyorumbahsediyorum..birazda zorluklarını anlatıyorum...çocuklar soyut düşünemiyor.ornek verin
Çocuğunuz hiç mi bakkala gitmiyor?ben matematikte hep, sen bakkala gittin..........diye örnek veriyorum.. yada evde canlandırma yapıyoruz.. .sınıfın en.kucugu..diğerleri çabuk kapıyor ama kizim biraz geriden de olsa gelip onlara yetişiyor...canınızı sıkmayın.. .
canım aşırı sıkıldı kendini bilmezler yüzünden

Paragöz bile yaptınız beni bravo evet dinlendiriyorum çocuğu üstelik ben bunu da beklersiniz demi benden eczaneden çıktığımızda bende böyle beyaz önlük giyerim demi anne diyen bi çocuk bu
Hastaneye götürünce demiyor da eczaneye götürünce mi diyor :))))))
Olay meslek de değil, uzatmanın anlamı yok; olay burada sizin istismarınız.

Linç ettiniz resmen hepiniz mükemmel annesinizdir eminim hepinizin hayatı dört dörtlüktür
Sizde davranışlarınızla mükemmel anne olamazsınız. Yerinizde olsam çocuk ergen psikolojisi üzerine kitaplar filan okurum. Gerçi çok geç artık ilk çocuğunuz doğduğunda yapmalıydınız. Önce kendi farkınıza varmanız gerekirdi. Sonrasında belki uzman desteği alırdınız. Şunu söyleyeyim bir çocuğa yanlış yaptığını söylemek onun öz güvenini zedeler iyi yanlarını övün ki yanlış yaptığı şeyleri değiştirmek için güç bulsun kendinde.

Sanki çoçuğun kafasına silah dayamışım eczacı ol diye bu bir hayal kızımın hayali benim hayalim ama bu onun psikolojisinden hayatından sağlığından önemli değil herkes aynaya bi kendine baksın klavye başında oturup yazmak çok kolay
Yetişkin bir insanın başına silah dayamakla 8 yaşındaki dünyadan haberi olmayan bir çocuğa benim hayalim bu, ille eczacı olacaksın demek aynı şey bence. İkisinde de tehdit unsuru var. Önemli değilse niye çocuğa sen eczacı olamazsın diyorsunuz? Hem o yaşta çocuk kaç kere eczaneye gitmiş, orada ne yapıldığını biliyor da benim hayalim eczacı olmak diyebiliyor? Sizin uydurmanız.
Kanlı bıçaklı derecede olan iki düşman bile sizin düşünceniz karşısında el sıkışır aynı şeyi söyler size. İstisnasız herkes aynı tepkiyi veriyor, bir durup düşünüp " beni hiç tanımayan insanlar aynı şeyi söylüyor, acaba hata bende olabilir mi" desenize kendinize. Dünyadaki tüm pedagoglar bir araya gelse ortak tanı şu olurdu; çocukta sorun yok ama anne tedavi olmalı.

Ben eczacı olacaksın diye diretmiyorum kızımın kendi istediği
8 yaşımda diş hekimi olmak isterdim, teyzem diş hekimi olduğundan. Sonra gazeteci, Türkçe öğretmeni, itfaiyeci gibi meslekleri istemeye başladım sıra sıra. 15te avukat olmak istedim, 20de savcı. 22de tekrar avukatlığa dönüş yaptım. 24'üm teknik olarak avukatım ama arıcılık tutkum başladı, Arıcılık kurslarına başladım. Bilmem anlatabildim mi?

Konu sahibi, 2018den beri uyesin. Tüm konuların eşime bağırıyorum, çocuğuma bağırıyorum üzerine kayıtlı. Hem eşini çok seviyorsun, sessiz sakin ailesi için çalışan,mülayim bir adam olduğunu söylüyorsun. Hem de ağır laflar ettiğini,devamlı sesini yükseltip çocukları da korkuttugunu söylüyorsun.
Hem kızının uysal karakterli, söz dinleyen biri olduğunu söylüyorsun, hem de deli gibi bağırdığıni, hatta sana tepki olarak sen bagirdiktan sonra kendini yerlere attigini soyluyosun.
Peki ofkenle mucadele etmek icin ne yapiyorsun? Bunca zaman böyle olmuşsun, yikicisin, en sevdiklerine zarar veriyorsun.
Sarilinca geçmiyor işte bazı şeyler , kendini değiştirmen lazım.
Neden bir şey yapmıyorsun? Çocuğunun rehber hocasıyla gorusebilirsin, online monline bir terapiste gidebilirsin, öfke problemiyle anne olmakla ilgili podcastler dinleyebilir,kitaplar okuyabilirsin. Kendine öfke geldiğinde uzaklaşmak için yollar bulup uygulamak için kendinle mucadele edebilirsin.
Yani neyi bekliyorsun, eşinle iki yabancı olmayı mi, çocukların 18 olayım da evden ittirip gideyim hayalleri kurup senden kacmasini mi? Yoksa kavga dövüş böyle ömür çürütmeyi mi??
Son yazdıklarında bile herkes senin gibiymis de çocuğuma bagirmadim diyenler şov yapıyormuş gibi davranmissin. Belli ki vurup kıran, sana ozenmeyen, cahil bir ailen vardı. Belli ki anne olan değil üreyen insanlarla dolu , çocuğuma canımı veririm deyip psikolojisinin canını çıkaran insanlarla dolu bir cevren var. Ama dünya böyle kötü annelerle dolu değil ki.
Benim babam mesela, 31 olacagim, bir gün bagirmadan büyüttü bizi. Aynı soruyu bin kere sorsak bin kere cevapladı. Ağır işi olmasına ragmen eve gelince bizle oyun oynadı..karnemizde birler getirdik, ikiler getirdik, yeri geldi sınavları gecemedik,yeri geldi özel hayatımız ifşalandi vs vs. Babam her zaman bize saygisini ve sevgisini korudu.
Ki bu adam ömrü oldukça çocuk doğuran köylü bir ailenin doğurup ilgilenmediği , kendi kendine büyümüş , eğitimi parlak olmayan bir adam. Buna rağmen böyle özene bezene büyüttü ,çocuk dövmenin normal olduğu yıllarda.
Ya da ablam, beş yaşına gelecek çocuğu, bağırmayi hirpalamayi geç, üst perdeden konuşmamıştir çocuğuyla...böyle çok insan var, evladına insan muamelesi yapan. Senin çevrende yoksa lütfen çevreni değiştir. Etrafında çocuğunun psikolojisine kıymet veren anneler olursa belki yaptığın yanlısı daha rahat görebilirsin. Yazan yüz yorumun dediği gibi haksizsin.
Biz seni yarın unutacagiz ama ailen seninle beraber yaşıyor..onlar için degismeye çalış

Yetişkin bir insanın başına silah dayamakla 8 yaşındaki dünyadan haberi olmayan bir çocuğa benim hayalim bu, ille eczacı olacaksın demek aynı şey bence. İkisinde de tehdit unsuru var. Önemli değilse niye çocuğa sen eczacı olamazsın diyorsunuz? Hem o yaşta çocuk kaç kere eczaneye gitmiş, orada ne yapıldığını biliyor da benim hayalim eczacı olmak diyebiliyor? Sizin uydurmanız.
Kanlı bıçaklı derecede olan iki düşman bile sizin düşünceniz karşısında el sıkışır aynı şeyi söyler size. İstisnasız herkes aynı tepkiyi veriyor, bir durup düşünüp " beni hiç tanımayan insanlar aynı şeyi söylüyor, acaba hata bende olabilir mi" desenize kendinize. Dünyadaki tüm pedagoglar bir araya gelse ortak tanı şu olurdu; çocukta sorun yok ama anne tedavi olmalı.
İlla eczacı olacaksın demedim demiyorum çocuğuma

Ne istismarı yaa istismarın anlamını biliyor musunuz siz bi anne nasıl istismar eder kendi çocuğu
İstismar sadece fiziksel olmuyor ki, çocuğunu istismar eden milyonlarca anne var. Kendinizi düzeltmelisiniz. Hatalıyım diyebiliyorsanız, kendinizde düzeltmeniz gerekenleri de görmelisiniz.

Bir eczacı olarak ne kadar üzülerek okudum yazdıklarınızı. Çocuğunuz kendi hayali buysa emin olun zaten gerçekleştirecektir. Yok zaten sizin hayalinizse böyle ittire ittire yapacağınız birşey değil. Benim o yaşlarda aklımın ucundan geçmezdi lisede şekillenmişti. Ki şu an eczacılıkta çook yüksek puan alan insanların okuduğu bir meslek olmaktan çıktı zaten. Emin olun doğru yapmıyorsunuz. Siz onu çalıştırın emek verin yine o kendi yolunu bulacaktır.

8 yaşımda diş hekimi olmak isterdim, teyzem diş hekimi olduğundan. Sonra gazeteci, Türkçe öğretmeni, itfaiyeci gibi meslekleri istemeye başladım sıra sıra. 15te avukat olmak istedim, 20de savcı. 22de tekrar avukatlığa dönüş yaptım. 24'üm teknik olarak avukatım ama arıcılık tutkum başladı, Arıcılık kurslarına başladım. Bilmem anlatabildim mi?
Bir ara çok çiğköfte alıyorduk.. ne zaman cigkofte dükkanina gitsek anne ben cigkofteci olacagim derdi😀 simdi hic bahsetmiyor

Kesinlikle çok doğru. Bize yapılanı yapmamalıyız kendi çocuklarımıza.
Bide konu sahibi şu an siz sanki çok iyi annesiniz tribine girdi ya iyice sinirleniyorum..İlkokul Ortaokul çağlarım da ailemin maddi, manevi çok problemi vardı.Benimle asla ilgilenmediler, bende çok etkilenen bir çocuktum okulla hiç alakam olmadı..Doğal olarak dersler yerle bir, akrabalarım çocukken bana öyle bir davranırdı ki" zaten bunun kafası çalışmıyor, okumaz bu " kimse yüzüme demez ama öyle bir hissederdim ki bunu..Kendi çocukları çok zeki benim seviye hep düşük onlara göre..Lise de dersleri dinlemeye başlayınca kendimi farkettim, bi gün babam da dedi ki " sen üniversite kazanıcaksın, gerekirse bir yolunu bulur dershaneye gönderirim seni" bunu asla unutmam..Sonra ders dinleyerek ve biraz çalışmayla okul birinciliğine oynamaya başladım..Şimdi bazen halen düşünürüm ailemin o kadar büyük problemleri olmasaydı, benimle ilgilenilseydi şu an bulunduğum konumdan çok daha iyi yerler de olabilirdim ama en azından kendimi farkedip özgüveni toparlayıp, ilk sınav senemde eğitim fakültesi kazandım. Bunu yapamayadabilirdim..Not: Akrabalarım dan hala nefret ederim,hiç birinin çocuğu liseden sonra okuyamadı. üniversite kazanınca da " kazandın ama onlar atanamıyor demeye başladılar" Şimdi konu sahibi kendini düzeltmezse çocuğu iler de içten içe hangi duyguları besleyecek kendisine acaba, çok üzücü..

8 yaşındaki kızımın okul başarısı için ne yapabilirim
Çok istiyorsanız o emeği kendinize harcayın siz olun eczacı. Vaktinde yapamadığınızı küçük çocuğa baskı kurarak yaptırma derdindesiniz. O çocuk belki eczacı olur ama keşke annem sen olmasaydın derse o zaman ne cevap vereceksiniz. İyiki sizin gibi annem yok benim iyiki

Bir ara çok çiğköfte alıyorduk.. ne zaman cigkofte dükkanina gitsek anne ben cigkofteci olacagim derdi😀 simdi hic bahsetmiyor
Ben her annenin hayali olan şüşko, annesi ne verse yiyen bir çocuktum. Hatta annem çok yediğim için saklamak zorunda kalırdı. Bir ara da her gün pasta yemek için pastaneci olacam diyordum, o aklıma geldi 🤣🤣🤣🤣🤣

Kimin kafasının çalışmadığı belli değil mi? Ama sende haklisin. Kendi eksikliğini hangi kafayla göreceksin ki.

İlla eczacı olacaksın demedim demiyorum çocuğuma
Üf çevir kazı yanmasın resmen!
Ne yazdığınız ortada, lafı hiç eğip bükmeyin. Azıcık cesaretli olun da lafınızın arkasında durun. Tepki görünce hemen "r" yapmak niye? Acayip sinir oluyorum böyle insanlara. Arkadaşlar siz yazınca yaptığımın yanlış olduğunu fark ettim, yapmamam gereken şeyler var, düzelteceğim vs. yazsanız neyse... Ama alayına inkar modunda takılınca aklanmıyorsunuz, sadece komik oluyorsunuz bilin istedim.

Bugün İlber hocayı dinledim kendisi ya tarihçi ya arkeolog olmak istemiş. Şimdiki gençler doktorluk nedir mühendislik nedir bilmeden ilgileri bilgileri olmadıkları meslekleri seçiyorlar diyor.

Bu biraz kapasite meselesi.Kiziniz ileride eczaci olur ama nasil olur sınırlı kapasiteyle çok ders calisarak.Bu orneklemde cok ogrencim var.Kiziniz boyledir demiyorum daha belli olmaz o da siz davranislarinizi,yaklasiminizi acilen degistirin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X