Yanlış yaptığımın farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yuh diyorum yuh yuh yuh
Benim kızımin embesil gerizekalı bir ogretmeni var gelin ona yazdırın biz zor kaçtık elinden ama siz eminim ona bayilirsiniz
İlkokul 1. Sınıf öğretmeni ve ağzındaki tek cümle
Ben odtuye öğrenci yetiştiriyorum !
30 kişilik sınıfı 3 e bolmustu odtululer
Odtulu olmaya adaylar
Asla odtulu olamayacaklar

Buyrun buyrun Ankara Keçiörendeyiz okul adı da vereyim size
Yazıklar olsun acilen onu milli eğitime şikayet etseler ya, müfettişlerin yanında da bölsün

Hayır bi de işin ilginci ev hanımı anne oturmuş kendi kendine kızım eczacı olsun diye karar vermiş ve zorla kızına ders çalıştırıp eczacılık istemesini dayatıyor, kız derslerinde zorlanınca da kızına destek olup moral vermek yerine yavrusuna kafasız gibi yakıştırmalar yapıyor… Sanki kendisi evde boş durmayıp atom parçalıyor. Kızını eleştirmeden önce ben neyim ne oldum dese keşke…

Kendisi iki psikoloji, çocuk gelişim kitabi okumamiş, araştirmamiş. Çocuğun tepesinde sürekli zebellah gibi ayy yazik yaaa. Bi de yanlişi sadece eczaci olamazsin demekmiş. Konu cocuklar olunca çok sinirleniyorum yaa, zavallicik. İleride çok kötü bi hayati olacak :(

Yazık valla yazık şimdiden kayıp iki çoçuk, iki hayat siz kendi hayallerinizi çoçuğunuza uygulayacağınıza gidin nasıl iyi bir anne, ebeveyn olabilirim onu araştırın. Kendiniz sanki mükemmel bir hayat yaşam sundunuz çoçuklarada kalkıp beklentiye giriyorsunuz. Umarım büyüyünce karşınıza geçip çoçukluğunun hesabını sorar sizden. Benim kendi evladım için en güzel duam ve beklentim kendi ayakları üstünde dursun, Vatana millete hayırlı olsun ve bizim için en önemlisi kendi istediği hayatı yaşasın, ister dünyayı gezer, ister evde durur hayat onun yeterki kendince dolu dolu yaşasın. Bizim için Evladımız iyi olsun yeter. Biz onun ailesiysek zaten geleceğini düşünüp yatırımı yapıp sadece bu hayatın güzelliklerini yaşamasını istiyoruz çünkü anne baba olmak çoçuğumuzun mutluluğundan mutluluk duymaktır.Çoçuğunuz büyüyünce sen nasıl annesin,biz nasıl aileyiz dedikçe umarım o vicdanız hiç durmaz hep sızlasın...

Okul başarısını gözünüzde çok büyütmeyin hayatta mutlu olsun ve ahlaki değerleri yüksek bir birey olsun ileride yeter. Gereken minimum kazanımları alabilecek başarısı olsa yeter bence. Tabii eğitimciler daha iyi yorum yapar.
O yaşta başarı belli olmaz kaldı ki büyüdüğünde bile siz ne yaparsanız yapın okul başarısına çok büyük bir etkide bulunamayacaksınız.
Her öğrenci akademik anlamda başarılı olmaz kimisi ilerde futbolcu olur, kimi şarkıcı olmak ister kimi ressam, kimi doktor kimi mühendis.. Herkesin eğilimleri farklı sonuçta. Bu konuya şimdiden kafa yormayın. Mükemmeliyetçi bakış açısı size zarar verir.

Ben ne okudum ya:oha: çocuk ya ağzı süt kokuyor ve üstündeki baskıya bak. Rezalet yemin ederim. Mesleğine kadar seçmişsiniz pardon buna siz mi karar vereceksiniz? Siz olsaydınız madem kafaya bak ya
kendi olamamışş eczacı koca da bulamamış tüm hırslarını çocuk üzerinden çıkaracak .cidden tedavi olmalı konu sahibi

Yuh diyorum yuh yuh yuh
Benim kızımin embesil gerizekalı bir ogretmeni var gelin ona yazdırın biz zor kaçtık elinden ama siz eminim ona bayilirsiniz
Odtulu olmaya adaylar

Yeğenimin öğretmeni de benzer, onlar da öğretmen degistirecekler

2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Allah aşkına bırakın çocuk büyüyünce karar versin ne olacağına, ben büyüyene kadar 40 meslek değiştim kendi kafamda, yazık çocuğa yapmayın lütfen..

Linç ettiniz resmen hepiniz mükemmel annesinizdir eminim hepinizin hayatı dört dörtlüktür
yok mükemmel değiliz de çocuğumuza resmen terör de uygulamıyoruz.mesela benim çocuğum ortalamada sınıf birincisi ama matematiği kızımdan iyi çocuklar var.e ne yapayım çocuğu boğayım mı baskı yaparak psikolojisini mi bozayım?bana düşen matematiği daha çok sevmesini sağlamak ve güzel dille çalışmaya ikna etmek.gene de olmuyorsa matematik zekası azdır der kabullenirim.

2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi
Prensesin annesi yazmışsınız . Çocuğa üzüldüm

Yuh diyorum yuh yuh yuh
Odtulu olmaya adaylar

Benim zamanımda ,sinifimizda, tembeller sırası çalışkanlar sırası vardı.. öğretmen 1 soru sorar ,bilen çalışkanlar sırasına geçer, çalışkanlar sırasından da bilemeyen tembeller sırasına geçerdi.. Bu daha travmatik..hatta bir ara çalışkanlar sırasındaki arkadaşlarıma kotu kotu bakiyordum🙄 saçma sapan bir uygulama..luzumsuz

Benim zamanımda ,sinifimizda, tembeller sırası çalışkanlar sırası vardı.. öğretmen 1 soru sorar ,bilen çalışkanlar sırasına geçer, çalışkanlar sırasından da bilemeyen tembeller sırasına geçerdi.. Bu daha travmatik..hatta bir ara çalışkanlar sırasındaki arkadaşlarıma kotu kotu bakiyordum🙄 saçma sapan bir uygulama..luzumsuz
Bizde de vardi. Cam kenari çalişkanlar duvar kenari tembellerdi. Öğretmenimizde iyi bi kadindi aslinda ama şimdi bi anne olarak düşününce çok yanliş geliyor.

Bizde de vardi. Cam kenari çalişkanlar duvar kenari tembellerdi. Öğretmenimizde iyi bi kadindi aslinda ama şimdi bi anne olarak düşününce çok yanliş geliyor.
benim zamanımda da tembeller hep arka sıralarda otururdu.aslında öğretmenler oturtmuyordu ama psikolojik ezildiklerinden laflarla öğretmenler ve arkadaşları tarafından kendileri en arkalarda bir nevi yok oluyorlardı :KK12:

Cocuga senin verdigin hasari tablet vermiyo icin rahat olsun kardesim

8 yasindaki cocuk eczaci ne biliyomu istedigini nerden cikardiniz ay ne bicim
Annesiniz ya rahat birakin cocugu yada gidin tedavi olun baska cocuk yapmayin uzuldum gece gece

Insan hata yapiyorum diyerek hata yapinca, hatasi sayilmiyor mu? Kafasi calismayan cocugunuz olduguna emin misiniz? Bile bile nasil boyle buyuk bir hata icinde olabilirsiniz? 8 yasindaki cocugun eczaci olacagina ne ara karar verdiniz? Cocuklarimiz bizim sayemizde dunyaya gelmis ozgur bireylerdir. Ne olacaklarina kendileri karar verirler. Bunu da 8 yasinda degil, olgunlasip, akillaninca karar verirler.

Oyle sinirlerim bozuldu ki ne yazayim sasirdim. Yazanlar yazmis zaten. Yazmayarak icimizden gecirdigimiz seyleri tahmin edebileceginize inanmiyorum. O kadar dusunebilseydiniz, su icinde oldugunuz hataya batmamis olurdunuz.

Gelecegin sorunlu, annesinden nefret edecek kizini yetistiriyorsunuz. Cocugunuz yaris ati degil. Kendinize gelin. Birakin yavrucak cocuklugunu yasasin. 8 yasinda cocuktan bu nasil bir beklentir..

Soyleyeceklerimi burda kesip, icimden devam ediyorum.....................................

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X