Yanlız yasamak

Olumlu yanlari en basta ozgurluk, istedigini istedigin zaman yapabiliyorsun, kimse sana sole yap boyle yap demiyor vs. Calisiyorsan zaten cok da vakit kalmiyor. Yalnizligi sevenler icin hissiyati cok guzel diyebilirim. En buyuk olumsuz yani hastalik. Atiyorum dustunuz bayildiniz evde yalnizken..O yuzden kotu hissettigimde arkadasima kalmaya giderdim. Evde cikan sorunlari da tek kisi halletmek daha zor oluyor. Maddi olarak herseyi ince hesaplamak lazim ve herzaman hesapladiginizdan daha fazla masraf cikabilecegini dikkate alin. Guvenli bir semt mahalle olmasina dikkat edin. Bir de gercekten cok alisiyorsun suan evliyim buda guzel tabi ama minik evimi ozlerim hala.
Aileyle yasama konusu da kisiden kisiye degisir , ben hic dusunmedim bile. Bir yastan sonra zor bana kalirsa ama cok severek kalanlar da var.
Evet beni en cok korkutan o aslında psikolojik sorunum var acaba o yönden zorluk cekermiyim maddiyat da önemli tabi dediginiz gibi böyle bir seye kalkışmadan önce her şeyi düşünmek lazım

Arkadaşlar yazmışlar ben de kendi fikrimi paylaşayım
5 seneden fazladır yalnız yaşıyorum aslında önceleri de zaman zaman yalnız kaldığım oldu ailemleyken de onlar köye giderdi ben evde kalırdım
Kendi başına ayakların üzerinde durmak çok güzel
Ben evde deli gibi temizlik yapmam hafta içi dağıtır, haftasonu toplarım karışan yok laf eden yok :)
Hastayken insan biraz kırılgan ve duygusal oluyor. İşte o zaman "keşke yanımda destek biri olsa" diyorsun.
Mesela şimdilerde tayin sürecindeyim ev arıyorum, yeni şehir yeni ortam biraz zor. Tek başına ev sahibiyle uğraş, nakliyeci tut, insanlara ayrı ayrı dert anlat! Zor yani... Ama yine de yalnız yaşamak güzel ben tek başınalık saltanatımda mutluyum :)
Ha bir de hayatımda biri olsa ve evlenecek olsam ben de aynı evde biriyle nasıl yaşarım diye düşünüyorum, yalnızlığa alışmanın bir dezavantajı da bu.

Ben yalnız yaşıyorum.
İlle de yaşayamam diyorsanız da ev arkadaşı bakın aile olmaz bu saatten sorna.
Artılarım neler mi?

Gece 3'te tak kafama mı esti, arkadaşlar arabayla alır kokoreç yemeye gideriz.
Ev dağıldı mı yorgunsam yarın toplarım acelesi yok.
Aniden program mı yaptın araman gereken kimse yok.
Canın mı sıkkın gizleme gibi bir uğraşın yok istediğin kadar asık suratla oturabilirsin ister müzik aç alıyorsan alkolünü al ağlamak isteyince ağla gülmek isteyince gül :)
Sıcaklarda iç çamaşırlarınla dolaş
Spontane şehir dışı programı bile yaptım. Tam pijamaları çekmiş birazdan yatma modunda iken çanta hazırlayıp şehir değiştirdim :) Aileyle yaşayan buyursun yapsın :)

Yalnız baştan söyleyim özgürlüğünüz kısa sürecekse geri ailenizin yanına dönecekseniz o iş zor.
Özgürlüğe çok alışılıyor bırakın izin almayı yaptığım programı haber vermek bile ütopya artık benim için.

AILE
O duvarlar üstüne üstüne geliyor bir zaman sonra
Hele senin için aileyle daha iyi
Ailen nasıl kısıtlayıcı mi?Benim değil doğrusu?

Yok ailemle de mutluyum ama kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum aslında
Ailenle mutluysan senin için tavsiye etmem.Ailen destek olur.Evde bir ses olur.In cin yop oynuyor gibi oluyor yalnızken.Ha misafir de sevmem.Yalnizca evde misafir olmayan birileri olsun isterim sahsen

Tadını bir kere alınca yalnız yaşamak gibisi yoktur :)

5 sene önce yaklaşık 1 sene kadar yalnız (oğlumla) yaşadım, hayatımın en özgür ve huzurlu günleriydi diyebilirim, gerçekten hala o günleri özlüyorum.

Aile candır ama belli bir yaştan sonra bayram ziyareti gb kısa kalmalar dışında basıyor insanı.

Ben evli olsam da ayın yarısı neredeyse tek yaşıyorum :)
Bekar tek yaşamakla farkı vardır muhakkak.
Neticede süper özgür değiliz bağlayıcı unsur var.
Bu yüzdendir belki bir yerden sonra sıkıyor beni de, zaten yalnızlığı genel olarak tercih etmem.

Hepsinin tadı başka aslında kafa dinlemek için yalnız yaşam, şefkat ve sevgiyi hissetmek için aile sıcaklığı .

öyle güzel anlattınız ki hemen ayrı eve cıkasım geldi çzellikle bu evde kural yok yazısına bayıldım :KK54:
Ekonomik olarak güçlü isen manevi olarak yalnızlık daha da güçlendiriyor insanı. Kesinlikle tavsiye ederim arkadaşım.

Bak şuan oda değiştiriyordum evde, yeni odanın anten kablosu bozulmuş. Aldım nalburdan yenisini çektim. Kimseye ihtiyacım yok. Ben yaparım çekil diyen beylerden daha sağlam yaptım inan ki :)

Ayrıca öyle güçlü hissediyorsunuz ki kendinizi, geçenlerde evimde bir kağıda sarılmış hayvan kılı gibi birşey buldum. Şu malum şarlatan hocaların yaptığı şeylerden yani.
Valla umurumda olmadı, attım çöpe gitti. Iş arkadaşım nasıl hala korkmuyorsun diyor, ben de onlar benden korksun diyorum :))

Öyle bi özgüven geliyor yani :KK70:

Ya bi de düşünsene , dünyaya 1 kez geliyoruz. Baba evinden koca evine mi gideceksin. Çocuklarına anlatacağın bi de yalnız yaşama hikayen olsun bence :)

AILE
O duvarlar üstüne üstüne geliyor bir zaman sonra
Hele senin için aileyle daha iyi
Ailen nasıl kısıtlayıcı mi?Benim değil doğrusu?[/QUOTE Yok asla kısıtlama yapmazlar en ufak bir sıkıntım yok ailemle ilgili ama kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum ailem hayatım boyunca benim yanımda olamayacaklar sonuçta ailem hastalığım sürecin de hep destektiler hala da öyle beni de en çok düşündüren bu aslında

Yok asla kısıtlama yapmazlar en ufak bir sıkıntım yok ailemle ilgili ama kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum ailem hayatım boyunca benim yanımda olamayacaklar sonuçta ailem hastalığım sürecin de hep destektiler hala da öyle beni de en çok düşündüren bu aslında

Evliyim ve yalnız yaşamayı çok seviyorum :D
arada eşim bi kaç günlüğüne evde olmayınca pek bi hoşlanıyorum
İmkanınız varsa aileyle yaşamayın tabiki kendi hayatınızı kurun

keşke ben de tek yaşasam, ev o kadar kalabalık ki, yani ablam ve yegenım de var. ablam bosandıktan sonra yanımıza geldı malum, anlaşamayınca zor oluyor. uzak olsam da kendı kendıme yasasam keske.

ya bir film vardi,

anne baba 30 yasina gelen ogullari evden ayrilsin artik diye fake sevgili tutuyorlardi,
bu fake sevgili adami ikna edip kendi evine cikartiyordu, aile de parti veriyordu :KK70:

bence bir de aile acisindan bakmak lazim, 29 yasina gelmis kizlari artik kendine ait bir yuva kursun isterler (illa ki kocali olmuyor ya yuva kurma isi)

isterler tabi de onun ıcın gelir şart. hele bu zamanda para cok onemlı :( mesela ben yatılı bı ıs bulup gıtmeyı kafama takmıstım bı ara annem de yok soyle olur yok boyle dıye gerı cevırmeye calıstı :(

Bana kalsa ailemle yasarim ama isimden dolayi uzak sehirde yasiyorum...ailem hic birsye karismaz annem sag olsun herseyi yapar ben istemesem bile yapar ne bileyim bence cok guzel olurdu izine gittigimde 15 gun falan kalirim hic gelmek istemem

7 yıl yalnız yaşadıktan sonra 3 aylık evli olarak iyi ki yalnız yaşayıp ev nasıl idare edilir öğrenmişim diyorum.
Yalnız yaşamak maddi durumunuz varsa çok güzel.
Kendi kurallarınız kendi keyfinize göre.
Tek zor yanı yalnız yemek yemekti.

Back
X