Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kendi isimi kendim yapıyorum evde yemeği de dışarıdan alcam sadece ilk defa yanlız kalcam evde korkarmiyim acaba diyorumNormalde yanınızda olan insanlar size yardımcı mı oluyorlar? Yani engelli bir insanın yaşayacağı zorlukları bizim öngörmemiz çok mümkün değil. Ama normal şartlarda kendi işinizi zaten kendiniz görüyorsanız çok ekstrem bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.
Yok ya korkmazsınız. İnsan kendi evinde korkar mı?kendi isimi kendim yapıyorum evde yemeği de dışarıdan alcam sadece ilk defa yanlız kalcam evde korkarmiyim acaba diyorum![]()
çok tşk ederim kendi isimi kendim yapıyorum zaten çalışan bir insanım sabah gidip akşam gelcem ilk defa evde yanlız kalcam yemeğimi dışardan alirim duşu kuaförde hallederim tek düşüncem akşam vakitleri korkar miyim acaba bni cesaretlendirin kizlarEngelinizle ilgili olarak evdekiler hangi konularda size yardımcı oluyorlarsa o konularda tek başınıza sıkıntıya düşmeyeceğiniz hazırlıklar yapıp önlemler almak lazım doğal olarak. Siz zaten çok iyi biliyorsunuzdur yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları
Bunun haricinde sadece alışkın olmadığınız için soruyorsanız hiç tedirgin olmayın. Tüm yanlız kadınlar gibi kapınızı iyi kilitleyin, camları açık uyumayın, ocağı açık unutmayın. Kafa dinlemeyi seviyorsanız keyiflidir yalnızlık. Sıkılırsanız kafa dengi bir dost çağırıp onunla zaman geçirmek de keyiflidir. Bir sorunuz olursa yine paylaşırsınız bizlerle elimizden geldiğince fikir veririz
tek sıkıntım banyo uygun değil onuda kuaförde halletcem sabah gidip akşam gelcem çalışıyorum yemeği dışardan alcam akşamları sıkıntı yasarmiyim diyorum acaba korku gibi ne bilim tecrübeli bayanlara danışayım dedimKendi ihtiyaçlarınızı karsillayabiliyor musunuz? Yakınlarınız gitmeden evi sizin için daha kolay yaşanabilir hale getirebilirler mesela. Arada emek siparişi verirsiniz...ya da belediyenizle iletisime geçerseniz belki özel ihtiyaçlar için yardımcı olurlar. Sanırım bu tür hizmetleri oluyor.
dimi korkmamalı bnce de ailem tatile gidecek annemi ikna ettim git bn alışıyım diye ama yanlız yaşayan bayanlara danışmak istedim birazda cesaret almak istedim açıkçasıYok ya korkmazsınız. İnsan kendi evinde korkar mı?
Engelin derecesine bağlı.
Yürüme engelli biri için en büyük risk banyo yaparken kaymaktır diye düşünüyorum. Duşun içine plastik sandalye/tabure koyup ona oturarak banyo yapmak çok pratik olacaktır. Banyo çıkışında ayağın kaymaması için yere havlu da atılabilir, banyoya girmeden önce bir pratik yapmak lazım.
Başka bir konu da iletişim kurabilmek, cep telefonunuzu cebinize koyun ki yere düşerseniz yardım isteyebilin. Yakınınızda olan bir akraba varsa yedek anahtar ona verilebilir.
Tekerlekli sandalye varsa eski asansörler epey dar, dikkatli olmak lazım. Apartman görevlisinin/yöneticinin telefonu varsa cebinize kaydedin.
Onun dışında normal yaşamdan bir farkı olacağını düşünmüyorum, alışveriş için manava kadar gitmenize gerek yok, alışveriş sitelerinden kapıya kadar geliyor zaten, ben çok memnunum
çalışan bir insanım.sabah gidip akşam gelcem banyo isini kuaförde hallederim kafamı yikatirim yemeği dışardan alcam akşamları evde yanlız olcam açıkçası biraz tecrübeli bayan arkadaşlardan destek cesaret almak istedim![]()
tsk ederim fikirleriniz için eve gelirken yiyeceğimi alirim zaten diğer öğünleri de dışarda yerim apartmanda oturuyorum banyoyu yapamam uygun değil kuaförde halletcem sabah gidip aksam geleceğim diğer konularda sıkıntım yok zaten çalışacağım için cesaret almak istedim sizlerdenAklıma gelen başka fikirler:
1) Apartmandan kendi başınıza çıkabiliyor musunuz? Bazen apartmanların önünde rampa değil 2-3 lanet basamak merdiven oluyor, tekerlekli sandalye varsa ciddi problem. Böyle ise bakkalın telini alın sizin kapıya ürünü bıraksınlar, bu pandemide onlar da modernleşti.
2) Banyoyu oturarak yapacaksınız duş başlığını ve şampuanları yukarıdan indirtmeyi unutmayın. Malzemeler elinizin altında olsun.
3) Güven sıkıntım var ben uyuyamam diyorsanız evin kapısını gece uyurken arkadan kilitleyin. Yine de çok önermem.
4) Yataktan inerken kalkarken yardım alıyor musunuz? Alıyorsanız tek başınıza nasıl olacağını hesaplayın olmadı mobilyaları destek olarak kullanın.
5) Buzdolabı kapısını tek başınıza açabiliyor musunuz? (Kapı koluna erişmek sorun değil, kapı açılma yönü sıkıntı olabilir). Bulaşık
/çamaşır makinası sıkıntı olmaz. Ütü masasını da kendinize göre ayarlatın, olmadı sandalyeye oturup ütülersiniz.
Aklıma farklı birşey gelmiyor şu anda, gelirse yazarım.
Şu yazdıklarım için çok büyük ihtimalle çözümleriniz zaten vardır, biz de biraz bilmeden yazıyoruz aslında.
valla alışmak istiyorum çünkü engelli bir insan evlenmezse günün sonunda mutlaka yanlız kalıyor eğer ecel gelmezse tabi annem babam hayattayken bu tecrübeyi tatmak istiyorum onlara Allah korusun birşey olursa damdan düşmüş gibi olurum kardeşlerim var ama herkes kendi hayat gayesinde olurBen bileği çatlatmıştım da ondan uzun uzun yazdım.
Korkulmuyor korkulmuyor merak etmeyin.
İlk gün film açıp kafa dağıtıyorsunuz, ikinci gün evin her köşesine pijamayla yayılmaya başlıyorsunuz. Bu rahatlığa kötü alışıyorsunuz uyarayım.
Çok tatlı bir konu bu.![]()
tsk ederim konumu beğendiniz için haftaya yaşayacağım bu hayatı tecrübeyi sizlere danışmak istedim desteğinizle guzel olacak inşallah aileme de kendimi kanıtlamış olacağım enazindan babam güveniyorda annem çok endişeliBen bileği çatlatmıştım da ondan uzun uzun yazdım.
Korkulmuyor korkulmuyor merak etmeyin.
İlk gün film açıp kafa dağıtıyorsunuz, ikinci gün evin her köşesine pijamayla yayılmaya başlıyorsunuz. Bu rahatlığa kötü alışıyorsunuz uyarayım.
Çok tatlı bir konu bu.![]()
akrabam yok ama bir erkek kardeşim var gelinle muhatap olmak istemiyorum birde çocuğu var kafam rahat olsun istiyorum kiz arkadaşıma bile demeyecegim yanlız olduğumu bu hayat tecrubesiyle kendim bas etmek istiyorumBelki size arkadaşlık yapmak için bir akrabaniz yada arkadaşınızı davet ederseniz ıyi vakit geçirirsiniz.