Yapabilir miyim sizce? gerçekçi yorumlar istiyorum sizden

Bende yukarıdaki bı üyenin fikrine katılıyorum. Bebeğin annesine annenin de bebeğe en çok ihtiyacı olduğu zamanlarda 4 saat yol gidip, akşam 16:50 de dersten çıkıp eve geleceksiniz. Ben sizin yerinizde olsam, çocuk kreşe falan başlamadan macera aramam. Zaten Bebek bakmak çok zor. Özellikle diş çıkarma dönemleri, ateslenir, huysuzlanir. Siz bu halde hayattan hiç birşey anlamazsınız. Bide okul, vize final. Hiç akla uygun değil.

E yorum yaparken kimseye danisacak degiliz degil mi, burasi boyle bir platform.
Sizin oneriniz varsa buyrun yardimci olun, cocuga biri bakar mi bu bile net degilmis, su durumda ne diyeyim. Olur olur demem icin gerekli sartlar yeterli degil.
Hayattan herseyin bi siralamasi olmali, hele de para kazanmak, meslek sahibi olmak, hayatini idame edebilmek en temel hedefimiz olmali. Konu sahibi icin gec olmus olabilir en azindan burada konuyu okuyan baskalarinin kulagina kupe olur.
Çok haklısınız fikrim olmadığı için yorumları okuyorum zaten. Olur olur demeyin olmaz diyin sizde zaten bende onu diyorum olumsuz fikir de bir beyandır. Şöyle yapsaydınız,böyle yapsaydınız olmaz mıydı demeniz mantıksız geldi öyle yapsaydı olurdu belki ama yapmamış işte geçmiş gitmiş ...

Ay ben anlatamiyorum.
24 yasindasiniz ya hanimefendi 4 yillik uni yapsaydiniz 28 29 da cocugunuzu kucaginiza alirdiniz. Olmuyor muydu öyle?
Olmuş bitmiş şeyleri niye zorluyorsunuz bu forumda ben anlamıyorum tamam evet öylede olabilirmiş ama böyle olmuş siz ikide bir sorunca bebek geri mi gidecek? Farklı önerileriniz varsa sunun bütün konularda aynı tantana 4748393 kere neden çocuk yaptın soruları konudan uzak saçma sapan diretmeler

Çok haklısınız fikrim olmadığı için yorumları okuyorum zaten. Olur olur demeyin olmaz diyin sizde zaten bende onu diyorum olumsuz fikir de bir beyandır. Şöyle yapsaydınız,böyle yapsaydınız olmaz mıydı demeniz mantıksız geldi öyle yapsaydı olurdu belki ama yapmamış işte geçmiş gitmiş ...
Peki "sen yaparsın " dediğimde yapabiliyor da olacak mı🙄 teorik olarak dondurduğu okula şu an hamilelikte de gidebiliyor olmalıydı.Sonuçta üniversite sınavına girmiş kazanmış tercih etmiş ve gitmemeyi seçmiş.Yani zaten canının istediği gibi davranacak sanki konu sahibinin tüm hayat planı bizim elimizdeymiş gibi germeyelim kendimizi bence

Olmuş bitmiş şeyleri niye zorluyorsunuz bu forumda ben anlamıyorum tamam evet öylede olabilirmiş ama böyle olmuş siz ikide bir sorunca bebek geri mi gidecek? Farklı önerileriniz varsa sunun bütün konularda aynı tantana 4748393 kere neden çocuk yaptın soruları konudan uzak saçma sapan diretmeler
Teşekkür ederim anlayışınız için.bende bulunduğum duruma göre yorum yapılması için açtım konuyu

zamanlamanız çok yanlış olmuş. Bebeği size en ihtiyaç duyduğu zamanda bırakıp 4 saat yol çekmek bana doğru gelmedi. Hadi zorunlu bir durum olsa neyse ama öyle de değil. Biraz daha büyüyünce okulunuza devam edersiniz. 4 yıllığa tamamlayacağım diyorsunuz bunun stajı var dersleri kolay değil. Hem bebek hem okul bir arada şu şartlar altında zor birinden birini seçeceksiniz

Herkes 4 saat fazla.evet fazla da istanbul da okusanız ne yapacaktınız?umraniyeden davutpaşa ya 4 yıl gidip gelen arkadaşım vardı.yine bir arkadaşta aynı şekilde.. . bir başkası pendikten davutpaşa ya geliyordu..ben sirinevlerden maslaga gidiyordum..evet zor ama istiyorsanız 2 yıl dişinizi sıkın

Bebeginiz 1 yaşına gelse bile onu bırakıp iki saat uzaga gitmek zor olur kv baksa bile. Açıktan okuyabilirsin

Sizin disiplininize, motivasyonunuza, enerjinize ve bebeğinizin huyuna göre değişir. Çocuk doğsun hele sonrasına bakarsınız deyip çekiliyorum 🙈

İmkansız değil ama zor benzer bir durumun içindeyim bir çocuğum var aynı zamanda 7 aylık hamileyim ve yarı zamanlı çalışıyorum. Ders çalışcak enerjiyi ve vakti çok zor buluyorum.

Sorum şu ben lise mezunuyum evliyim çalışmıyorum 24 yaşındayım 2 senedir evliyim. 8 aylık hamileyim. Kısaca kendimi tanıttım.
Soracağım soru şu biz ilk sene çocuk getirmek istemedik ben o ara üniversite sınavına çalıştım 2 yıllık sağlık bölümü kazandım, sonra sehir degistirdik suan bulunduğum sehirde tercih yaptım ama dondurdum hamilelikten dolayı.

Simdi nasipse haziran da dogum yapacağım bebegim küçük olacagı içi bu sene de gitmeyi düşünmüyorum ama seneye çok istiyorum okula devam etmeyi ( keşke zamanında yapsaydim ama nerden dönersem kâr diyorum) birsekilde ben 4 yıla da tamamlarım bir başlarsam diyorum falan.
Maddi açıdan hicbir sıkıntımız yok cok şükür ben sadece egitimli bir anne olmak istiyorum her ihtimale karşı güvencem olsun istiyorum eşim de destekliyor kendisi de okuyor şuan ben biraz da ondan imrendim

Ama , sorun şu ki okulun sağlık bölümü bulunduğumuz ilçeden 2 saat uzaklıkta gidip gelmek zor olurmu bilemiyorum yine bebegime kv m bakar ondan yana sıkıntım yok ama acaba içim rahat eder mi bilemiyorum çok mu imkansız görünüyor sizce?

Içime dert olan bazı şeyleri değiştirmek istiyorum
Harikasınız ❤️
Şunu soylebilirim. Bir yaşına kadar kendiniz bakın. Sonra ne isterseniz yapın. (Bebekle bağlanmanız açısından çok önemli)
Sağlıkla büyütün inşallah ve tüm hedeflerinize ulaşın

Meslek edinmek için illa üniversite okumak gerekmiyor artik. Birsuru diplomalı işsiz var. Veya KPSS ayri bir maraton sonra bir de atanma derdi... Bence girişimci de olabilirsiniz. Veya sertifika programı kurslar bunlar daha kestirme yollar.

Ben doktora yapıyorum
Veri toplamak için gezmeye başlayacağım yakında
Oğlum 8 aylık
Annem bakacak o günlerde
Azmederseniz olur

Meslek edinmek için illa üniversite okumak gerekmiyor artik. Birsuru diplomalı işsiz var. Veya KPSS ayri bir maraton sonra bir de atanma derdi... Bence girişimci de olabilirsiniz. Veya sertifika programı kurslar bunlar daha kestirme yollar.
Teşekkür ederim yorum için 🙏

Sorum şu ben lise mezunuyum evliyim çalışmıyorum 24 yaşındayım 2 senedir evliyim. 8 aylık hamileyim. Kısaca kendimi tanıttım.
Soracağım soru şu biz ilk sene çocuk getirmek istemedik ben o ara üniversite sınavına çalıştım 2 yıllık sağlık bölümü kazandım, sonra sehir degistirdik suan bulunduğum sehirde tercih yaptım ama dondurdum hamilelikten dolayı.

Simdi nasipse haziran da dogum yapacağım bebegim küçük olacagı içi bu sene de gitmeyi düşünmüyorum ama seneye çok istiyorum okula devam etmeyi ( keşke zamanında yapsaydim ama nerden dönersem kâr diyorum) birsekilde ben 4 yıla da tamamlarım bir başlarsam diyorum falan.
Maddi açıdan hicbir sıkıntımız yok cok şükür ben sadece egitimli bir anne olmak istiyorum her ihtimale karşı güvencem olsun istiyorum eşim de destekliyor kendisi de okuyor şuan ben biraz da ondan imrendim

Ama , sorun şu ki okulun sağlık bölümü bulunduğumuz ilçeden 2 saat uzaklıkta gidip gelmek zor olurmu bilemiyorum yine bebegime kv m bakar ondan yana sıkıntım yok ama acaba içim rahat eder mi bilemiyorum çok mu imkansız görünüyor sizce?

Içime dert olan bazı şeyleri değiştirmek istiyorum
Bebeği 2 yaşına kadar büyüyüp eğitime devam etmeniz daha mantıklı olur bence..

Okula bağlı, size daha yakın mesafede bir fakülte var mıdır? Yoksa tek kampüs mü? Size yakın bir yerleşke varsa belki dikey/yatay geçiş düşünebilirsiniz.

Neden diye sormayacagim saçma sapan yorumlar gelecegini de biliyordum sizinki de onlardan biri işte
sorun söyleyeyim
çünkü en baştan bahaneleri sıralamışsınız
kararlı ve azimli değilsiniz
boşa ağartmadık bu saçları kkda
satır aralarını da okuyoruz insanları da anlayabiliyoruz

Back
X