Yapabilir miyim sizce? gerçekçi yorumlar istiyorum sizden

sorun söyleyeyim
çünkü en baştan bahaneleri sıralamışsınız
kararlı ve azimli değilsiniz
boşa ağartmadık bu saçları kkda
satır aralarını da okuyoruz insanları da anlayabiliyoruz
Saçlarınızı kk'da ağartarak mı hayat tecrübesi edindiğinizi ve tanımadığınız birinin neyi yapıp neyi yapamayacağını iki kelimeden anlayacak seviyeye geldiğinizi düşünüyorsunuz 🙄

Her şey mümkün. Benim üniversitede bir hocam vardı, 32 yaşında üniversiteye başlamış ve hiç ara vermeden yüksek lisans, doktora yapmış, 40 yaşında da üniversitede hocaydı işte. Çocuğu vardı onun da. Siz çok daha gençsiniz, önünüzde uzun yıllar var, istedikten sonra yaparsınız ve lisans eğitimi kendiniz için doğru bölümü seçtikten sonra öyle zor, meşakkatli bir şey değil. Herkes okuyor.

Sorum şu ben lise mezunuyum evliyim çalışmıyorum 24 yaşındayım 2 senedir evliyim. 8 aylık hamileyim. Kısaca kendimi tanıttım.
Soracağım soru şu biz ilk sene çocuk getirmek istemedik ben o ara üniversite sınavına çalıştım 2 yıllık sağlık bölümü kazandım, sonra sehir degistirdik suan bulunduğum sehirde tercih yaptım ama dondurdum hamilelikten dolayı.

Simdi nasipse haziran da dogum yapacağım bebegim küçük olacagı içi bu sene de gitmeyi düşünmüyorum ama seneye çok istiyorum okula devam etmeyi ( keşke zamanında yapsaydim ama nerden dönersem kâr diyorum) birsekilde ben 4 yıla da tamamlarım bir başlarsam diyorum falan.
Maddi açıdan hicbir sıkıntımız yok cok şükür ben sadece egitimli bir anne olmak istiyorum her ihtimale karşı güvencem olsun istiyorum eşim de destekliyor kendisi de okuyor şuan ben biraz da ondan imrendim

Ama , sorun şu ki okulun sağlık bölümü bulunduğumuz ilçeden 2 saat uzaklıkta gidip gelmek zor olurmu bilemiyorum yine bebegime kv m bakar ondan yana sıkıntım yok ama acaba içim rahat eder mi bilemiyorum çok mu imkansız görünüyor sizce?

Içime dert olan bazı şeyleri değiştirmek istiyorum
Okul yakın olsa hadi olabilir idare edilir diye düşünülürdü ama pek mümkün görünmüyor. 3 çocuk dünyaya getirdim. En kolay süreç hamilelik süreciydi 3 ünde de. Bebeklik hele ilk 3 yaş oldukça önemli ve zor bir dönem. Keşke hamilelikte dondurmayı başlasaydınız okumaya en azından 1 yılı biterdi. Hakkınızda hayırlısı olsun

Her şey mümkün. Benim üniversitede bir hocam vardı, 32 yaşında üniversiteye başlamış ve hiç ara vermeden yüksek lisans, doktora yapmış, 40 yaşında da üniversitede hocaydı işte. Çocuğu vardı onun da. Siz çok daha gençsiniz, önünüzde uzun yıllar var, istedikten sonra yaparsınız ve lisans eğitimi kendiniz için doğru bölümü seçtikten sonra öyle zor, meşakkatli bir şey değil. Herkes okuyor.
Teşekkür ederim moral oldu yazdıklarınız🙏

Evlenmeden önce alamadım liseden sonra hep çalıştım aileme maddi destek oldum, kendime birşey katmam mümkün degildi. evlendigim ilk sene kazanabildim pandemi süreci de isime yaradı
Benim yeğenim erken evlendi. Çocukda hemen yaptılar. Eşi doğumdan sonra tıp kazandı ve 2 saat yolculuk yaparak bebeğini kreşe götürerek okuyor şu anda. Yakında da mezun olacak. Çok zor mu evet. Ama sonu güzel olacak.

Yani acikcasi onca zaman varken tutup da bebegin en cok ihtiyaci oldugunda boyle bir maceraya atilmak biraz sacma. Ama yapilir mi yapilir tabi, isterseniz neden olmasin. Size tavsiyem planlarinizi biraz daha onunu ardini dusunerek yapmaniz. Cocugu, egitimi, evliligi planlamadan yapmissiniz gibi bir hava sezdim yazdiklarinizdan. Oysa hepsi ciddi planlama istiyor bana gore.

Yıpratıcı olacağı kesin. Fiziksel ve ruhsal gücünüzü bilmiyorum. Kendinize inanıyorsanız gidin ama her şeyi düşünerek yapın bunu.

Anladığım kadarıyla çocuk bir yaşındayken mi diyorsunuz bence kesinlikle yaparsınız hatta lütfen yapın çok da iyi olur

Niye şu hayatı biraz sırasına göre yaşamazsınız ki. O küçücük bebeğe bakana kadar 2 sene geçer. Yaş olur 26.o yaşta çoluklu çocuklu hâliyle okula gitmeye de utanır insan. Ben de üniversitemi 26 yaşında okudum üstelik bekardım.buna rağmen zamanında okuyanlar devamlı laf sokuyordu.neden zamanında çok kolay bir şekilde halledilecek eylemleri kendinize zorlaştırıp, acaba becerebilir miyim noktasına getiriyorsunuz nedennn ?

Teşekkür ederim anlayışınız için.bende bulunduğum duruma göre yorum yapılması için açtım konuyu
Gerçekci yorum yazın dediğiniz için yaziyorum.
Yapamasınız.
Polyana olamaya gerek yok.
Günde 4 saat git gel git gel, bir kere değil iki kere değil hergün, yıllarca. Eve gelip dinlenmeden gece olur yat kalk tekrar aynı. Bu arada ödevler, sınavlar, stajlar olacak. Ee çocuk nolacak?
Hayat seçimlerden ibarettir, siz okumak yerine evlenip anne olmayı seçmisiniz. Şimdi o seçimin arkasında durup en iyi şekilde anneliğe odaklanmalısınız.
Okumak bukadar önemli olsaydı sizin için erken yaşta evlenmezdiniz. Hadi evlendiniz çocuk için beklerdiniz. Seçiminizden pişman olmuş olabilirsiniz tabiki okumak isteyebilirsiniz ama zamanlama yanlış. Hem bebek hem okadar yol üzerine dersler vs mümkün değil. Anca çocuk büyür, kreşe falan gider evet ozaman sizde hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yapamasınız.
Günde 4 saat git gel git gel, bir kere değil iki kere değil hergün, yıllarca. Eve gelip dinlenmeden gece olur yat kalk tekrar aynı. Bu arada ödevler, sınavlar, stajlar olacak. Ee çocuk nolacak?
Hayat seçimlerden ibarettir, siz okumak yerine evlenip anne olmayı seçmisiniz. Şimdi o seçimin arkasında durup en iyi şekilde anneliğe odaklanmalısınız.
Okumak bukadar önemli olsaydı sizin için erken yaşta evlenmezdiniz. Hadi evlendiniz çocuk için beklerdiniz. Seçiminizden pişman olmuş olabilirsiniz tabiki okumak isteyebilirsiniz ama zamanlama yanlış. Hem bebek hem okadar yol üzerine dersler vs mümkün değil. Anca çocuk büyür, kreşe falan gider evet ozaman sizde hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yada çocuktan çalınırda çalınır.. onun geleceği filan denilebilir ama 4 saat yoldan bahsediyoruz. İnsanlar yan sokağa gitmek zannediyor. Acil bir durumda o dakika otobüs olsa 2 saatten fazla ulaşması sürecek bebek ihtiyaç duyduğu çoğu durumda anne yanında olmayacak.

Zor olur ama olur. Yeter ki istesin insan. Hem mimarlık okuyup hem çocuk büyütüp hem de sosyal çalışmalar hakkında ciddi manada aktif birini biliyorum. Yaptı bitirdi okulunu.

Yada çocuktan çalınırda çalınır.. onun geleceği filan denilebilir ama 4 saat yoldan bahsediyoruz. İnsanlar yan sokağa gitmek zannediyor. Acil bir durumda o dakika otobüs olsa 2 saatten fazla ulaşması sürecek bebek ihtiyaç duyduğu çoğu durumda anne yanında olmayacak.
4 saati ne kolay telafuz ediyorlar. Hergün, yıllarca gidilcek yer için üstelik. İşte büyükşehirde işe gitmekde okadar falan deniyor, ben olsam gitmemki. Günde 4 saatim yolda geçecekse ya o işe gitmem yada işe yakın taşınırım. Ömrümü yollarda çürütemem, helede evde minik bebeğim varken bunu asla yapmam. Zaten konsantre olamazdım aklım bebekde kalırdı.

4 saati ne kolay telafuz ediyorlar. Hergün, yıllarca gidilcek yer için üstelik. İşte büyükşehirde işe gitmekde okadar falan deniyor, ben olsam gitmemki. Günde 4 saatim yolda geçecekse ya o işe gitmem yada işe yakın taşınırım. Ömrümü yollarda çürütemem, helede evde minik bebeğim varken bunu asla yapmam. Zaten konsantre olamazdım aklım bebekde kalırdı.

Ben 10 yıldır 1er saat gidiyorum. 3yil 40 dk özel araç ile gittim
Farkli 7 8 aylık bir dönemde de sadece sabahlari/ akşamları araç kullandim
2 defa bayıldım, uygunsuz şartlar yüzünden hastalandım yanlış ilk yardım ile ilerlettiler. ( boynum tutuldu ağrıdan bayılmışım aç zannedip geriye ittirdiler cama cevirdiler her ayildigim da bsy diyemeden geri gidiyordum )
Bunun günlük işleri adapte etmesi var ( aile hekimi basit alışverişler veya banka)
Otobüs saati var, kar yağmur hava koşulları var. Trafik kazası var. Var oğlu var. 1 kez oldu ama 6 saat ilçeler arası yolda kaldım ben, kazadan kapanmisti. Hiç mi ders notu cektirmeyecek hiç mi özel isi olmayacak hop otobüs kacti + fazladan süre
Bebeğe yazık ihtiyacı olan çoğu şeyde anneden uzak kalacak.
Büyük şehirler örneği doğru değil. Hem aktif araçta kalma süresi veya alternatif güzergah gelişme ihtimali var. Hemde öğrenci ile yeni anne bir mi?
En az 2 3 yaşlarında kreşe verince olabilir ama yine de çok zor.
Bunu yarısını yaşayan ve çocuğu olmayan ailesi yine de çok yardım eden biri olarak yaziyorum.

Nasıl yani?? Siz kimsiniz sorması ayıp?

Saçlarınızı kk'da ağartarak mı hayat tecrübesi edindiğinizi ve tanımadığınız birinin neyi yapıp neyi yapamayacağını iki kelimeden anlayacak seviyeye geldiğinizi düşünüyorsunuz 🙄

bakınız .......aşağıdaki mesajlar
çünkü aklı mantığı tecrübesi olan insanlar için görünen köy klavuz istemez

Yapamasınız.

hay ağzını öpeyim ya
zamanında okula gitmeyi zul görenler 4 saat harcayıp okula gidecek
biz de olmaz deyince kötü olucaz
üstelik o yol 4 saatse asla 4 saat olmaz mulaka 5e sarkar
ben on dk ötedeki okuluma gitmeye eriniyorum ya mümkün olsa aynı sokakta yaşayacağım
ha evet büyük şehirde öyle ama işte o yüzden büyük şehre gitmiyoruz

bakınız .......aşağıdaki mesajlar
çünkü aklı mantığı tecrübesi olan insanlar için görünen köy klavuz istemez
Koşullar değişebilir, insanlar da değişebilir. İstedikten sonra bir çaresi bulunur. Daha yakın eve taşınılır, hiç olmuyorsa açıktan okur, vs. Zaten şu anda birçok üniversite hibrit eğitim veriyor, derslerin bir kısmı online.

Ben de küçüklüğüm boyunca hep okuldan nefret etmişimdir, hatta bu yüzden liseyi bıraktım ve dışarıdan bitirdim. Akrabalar "okumaz bu" dediler. Liseyi bitirip üniversite sınavlarına girmeye karar verdim. "Çok zormuş bak, yapabilecek misin" "kimse kazanamıyormuş" "istediğin bölüm çok zor, kazanma ihtimalin çok düşük" filan dediler. Tonla moralimi bozdular, doğru düzgün çalışmadım bu yüzden. Sonra 455 puan alarak iyi bir üniversitenin iyi bir bölümüne girdim. Şimdi de yüksek lisans yapıyorum. Bana bunu diyen akrabaların hepsiyle de iletişimimi kestim.

Bir kere sizin üslubunuz yanlış. Yapamama ihtimali elbette var konu sahibi arkadaşın, ama "sen yapamazsın" da denmez be. Herkesin ailesinde bulunan o insanı sürekli gömen akrabalardan ne farkınız kaldı? Kızcağız istemiş, yolun yarısı da bu. İstedikten sonra her şey olur. Üniversite okumak da o kadar zor bir şey değil. Bir kere girince o da anlayacak ve ortamı sevecek. Seveceği bir bölüm seçsin yeter ki.

Sabahtan akşama kadar ders olacağı belli değil ki. Bazı dersler hala online oluyor. Belki hafta da 3 gün gideceksiniz sadece okula.

Back
X