• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapabilir miyim sizce? gerçekçi yorumlar istiyorum sizden

Yeni doğmuş bebekle kolay olacağını düşünmüyorum. Anneler bir kaç sene zorlanıyorlar bebekle, ev işiyle aynı anda idare etmeye. Okula gitmeye dermanınız kalmaz. Gerçekçi yorum istemeseniz de yazardım. Deneyin isterseniz en fazla dondurursunuz.

Koşullar değişebilir, insanlar da değişebilir. İstedikten sonra bir çaresi bulunur. Daha yakın eve taşınılır, hiç olmuyorsa açıktan okur, vs. Zaten şu anda birçok üniversite hibrit eğitim veriyor, derslerin bir kısmı online.

Ben de küçüklüğüm boyunca hep okuldan nefret etmişimdir, hatta bu yüzden liseyi bıraktım ve dışarıdan bitirdim. Akrabalar "okumaz bu" dediler. Liseyi bitirip üniversite sınavlarına girmeye karar verdim. "Çok zormuş bak, yapabilecek misin" "kimse kazanamıyormuş" "istediğin bölüm çok zor, kazanma ihtimalin çok düşük" filan dediler. Tonla moralimi bozdular, doğru düzgün çalışmadım bu yüzden. Sonra 455 puan alarak iyi bir üniversitenin iyi bir bölümüne girdim. Şimdi de yüksek lisans yapıyorum. Bana bunu diyen akrabaların hepsiyle de iletişimimi kestim.

Bir kere sizin üslubunuz yanlış. Yapamama ihtimali elbette var konu sahibi arkadaşın, ama "sen yapamazsın" da denmez be. Herkesin ailesinde bulunan o insanı sürekli gömen akrabalardan ne farkınız kaldı? Kızcağız istemiş, yolun yarısı da bu. İstedikten sonra her şey olur. Üniversite okumak da o kadar zor bir şey değil. Bir kere girince o da anlayacak ve ortamı sevecek. Seveceği bir bölüm seçsin yeter ki.
:KK9:

Ben uzaktan eğitimle okuyorum şu anda. Normal örgün gibi, sadece okula gidip gelmiyorsunuz. Aktif olarak derslere katılıyoruz, yönetmelikte devam zorunluluğu yok görünüyor fakat derslere katılmadan geçmek zor biraz. Hocalar da katılım istiyor ve ona göre davranıyorlar zaten. En basitinden sunum, proje ve ödevlerimiz oluyor sürekli. Sınavlar da şöyle, vizeler online, finaller yüz yüze belli şehirlerde yapılıyor. Finaller iki gün sürüyor. Vize veya final notu için de ödev, proje vs isteyebiliyorlar. Baya yoğun geçiyor ama en azından git gel yapmıyorsunuz. Benim de bebeğim var, sürekli ders çalışmam ve ödev hazırlamam gerekiyor, zor oluyor ama keyifli geçiyor benim için. Staj var son sınıfta. O zamana çocuğunuz da büyümüş olur zaten baya. İsterseniz bir araştırın.

Sorum şu ben lise mezunuyum evliyim çalışmıyorum 24 yaşındayım 2 senedir evliyim. 8 aylık hamileyim. Kısaca kendimi tanıttım.
Soracağım soru şu biz ilk sene çocuk getirmek istemedik ben o ara üniversite sınavına çalıştım 2 yıllık sağlık bölümü kazandım, sonra sehir degistirdik suan bulunduğum sehirde tercih yaptım ama dondurdum hamilelikten dolayı.

Simdi nasipse haziran da dogum yapacağım bebegim küçük olacagı içi bu sene de gitmeyi düşünmüyorum ama seneye çok istiyorum okula devam etmeyi ( keşke zamanında yapsaydim ama nerden dönersem kâr diyorum) birsekilde ben 4 yıla da tamamlarım bir başlarsam diyorum falan.
Maddi açıdan hicbir sıkıntımız yok cok şükür ben sadece egitimli bir anne olmak istiyorum her ihtimale karşı güvencem olsun istiyorum eşim de destekliyor kendisi de okuyor şuan ben biraz da ondan imrendim

Ama , sorun şu ki okulun sağlık bölümü bulunduğumuz ilçeden 2 saat uzaklıkta gidip gelmek zor olurmu bilemiyorum yine bebegime kv m bakar ondan yana sıkıntım yok ama acaba içim rahat eder mi bilemiyorum çok mu imkansız görünüyor sizce?

Içime dert olan bazı şeyleri değiştirmek istiyorum
tebrik ederim kararın için gerçekten çok doğru düşünmüşsün neresinden dönersen kardır. ama 2 saat uzaklık biraz kafamı karıştırdı daha yakın fakulte yok sanırım

Sorum şu ben lise mezunuyum evliyim çalışmıyorum 24 yaşındayım 2 senedir evliyim. 8 aylık hamileyim. Kısaca kendimi tanıttım.
Soracağım soru şu biz ilk sene çocuk getirmek istemedik ben o ara üniversite sınavına çalıştım 2 yıllık sağlık bölümü kazandım, sonra sehir degistirdik suan bulunduğum sehirde tercih yaptım ama dondurdum hamilelikten dolayı.

Simdi nasipse haziran da dogum yapacağım bebegim küçük olacagı içi bu sene de gitmeyi düşünmüyorum ama seneye çok istiyorum okula devam etmeyi ( keşke zamanında yapsaydim ama nerden dönersem kâr diyorum) birsekilde ben 4 yıla da tamamlarım bir başlarsam diyorum falan.
Maddi açıdan hicbir sıkıntımız yok cok şükür ben sadece egitimli bir anne olmak istiyorum her ihtimale karşı güvencem olsun istiyorum eşim de destekliyor kendisi de okuyor şuan ben biraz da ondan imrendim

Ama , sorun şu ki okulun sağlık bölümü bulunduğumuz ilçeden 2 saat uzaklıkta gidip gelmek zor olurmu bilemiyorum yine bebegime kv m bakar ondan yana sıkıntım yok ama acaba içim rahat eder mi bilemiyorum çok mu imkansız görünüyor sizce?

Içime dert olan bazı şeyleri değiştirmek istiyorum
Daha zor şartlarda olup bitiren çok insan tanıyorum. Bölümdeki arkadaşımın bebeği vardı, boşanmıştı, çalışıyordu ve okula da geliyordu. Tabi herkesin yapısı farklı. Seni en iyi sen bilirsin.

Olan olmuş yahuu olmuyor muydu demenin mantığı ne ki :) Şu an için gelinen noktada fikir istiyor konu sahibesi

aynen yaaa
kadına hesap soruyorlar resmen neden neden diye ,
ogunun şartları onu gerektirmiş öyle olmuş , ne güzel ki akıllı kızmış okumak istiyor ,

kadın isterse herşeyi yapar en kötü ihtimalle bir kaç dersi verirsin alttan ders alırsın , ama yaparsın ,

demek bu kadar zormu ,

Çok üzgünüm ama bunların hepsinin hayal kalacağını düşünüyorum.
Daha kendi hayatınız ile ilgili yapacaklarınızı tamamlamadan dünyaya yeni bir hayat getiriyorsunuz.
Pek mümkün görünmüyor.

Okumayı çok isteseydin korunmaya önem gösterirdin. Bebekli okumak istiyorum desen bu soruyu buraya sormazdın. Kararsızlık azmi öldürür bence.

Tavsiyem bakıcı, ev temizliği vb. için bir kadın tut. Özel araban da varsa iyi olur. Maddi imkanım iyi dediğin için yazıyorum.

Back
X