Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
zorisimbuldum canım konu konuyu başlatan varya sayfanın başında en sol köşede kırmızı küçük başlık var yeni konu aç diyor.çok merak ettim şimdiden hayırlı olsun topiğiniz.(başlığı merak ediyorum:))![]()
çok yoğun bir gündü eşim de yoktu geç geldi benim de içli köfte yapacağım tuttu(osibulebe tarif vereyim derken canım çekti:))
neyse bebekle halimi düşünün kaç kez kalktım nasıl yaptım siz düşünün.artan hamurdan yuvarladım oğluşa çorbalık difrize attım,değişik tatlar denemesini istiyorum.çok yiyemez bir kaç kaşık tattıracağım inşallah
akşam iki hasta ziyaretine gittik biraz önce geldim,şüür iyiler
öğleden sonra:limonlu su
tarçınlı çay
aktivya
akşam:bir tane içli köfte(bilirsiniz diyettir:))
salata
ve bir küçük simit,küçük bir kurabiye
tabak doluydu bunlara dayanamadım neyse afiyet olsun artık yapacak birşey yok![]()
ustacım onunda tarifini alsam???
![]()
hayhay bitanem memnuniyetle ama daha sonra canım oğluş uyandı![]()
ustacım onunda tarifini alsam???
![]()
hay hay sayın şefim
sana tarifini yazdığım sarısaklı köfte hamurunu yoğur ama sakız gibi olsun(çok güzel yoğrulsun demek:))
sonra kıymayı(tecihen az yağlı ama zevkine bağlı) tencerede et suyunu çekene kadar pişir salçasını ekle
sonra etle orantılı olarak doğradığın soğanları(ince ve küçük doğranacak) kıymaya ekle ve soğanlar iyice etle özleşene kadar pişir kısık ateşte olursa dibi tutmaz ,
tuzunu ve istersen karabiberini biraz kimyonunu ekle
soğumaya bırak iyice soğusun yoksa hamurunu parçalar yani et donsun
sonra hamurlarını cevizden büyük top yapıp içlerini çukurlaştır hamurun içine kıyma koyup köftelerin boğazını boğar gibi birleştir fazlaysa kopar
kopardığın şekli elinle düzleştir.
dolaba koyarken streç kafla kuruyunca yarılıyor,
limonlu,tuzlu kaynamış suya at elinle hafif sık yumuşamışsa çıkar .BOL SALATA VE AYRAN İYİ GİDER(ÇOK YEMEZSEN VE AZ YAĞLI ET KULLANIRSAN PEK KİLO YAPMAZ CANIM
köftenin hamurunu yoğururken birazz salça ekleyince görüntü güzel oluyor.
fazla köftelerini kaplarda veye poşetlere tek tek sararak difrize atabilirsin hepsini karışık koyarsan yapışma ihtimallaeri var.
AFİYET OLSUN
NOT USTALIK DEĞİL BENİMKİ YÖRESEL BİR YEMEK OLDUĞU İÇİN BİLİYORUM,ŞIMARMAYA GEREK YOK(KENDİME SÖYLEDİM:)
![]()
hay hay sayın şefim
sana tarifini yazdığım sarısaklı köfte hamurunu yoğur ama sakız gibi olsun(çok güzel yoğrulsun demek:))
sonra kıymayı(tecihen az yağlı ama zevkine bağlı) tencerede et suyunu çekene kadar pişir salçasını ekle
sonra etle orantılı olarak doğradığın soğanları(ince ve küçük doğranacak) kıymaya ekle ve soğanlar iyice etle özleşene kadar pişir kısık ateşte olursa dibi tutmaz ,
tuzunu ve istersen karabiberini biraz kimyonunu ekle
soğumaya bırak iyice soğusun yoksa hamurunu parçalar yani et donsun
sonra hamurlarını cevizden büyük top yapıp içlerini çukurlaştır hamurun içine kıyma koyup köftelerin boğazını boğar gibi birleştir fazlaysa kopar
kopardığın şekli elinle düzleştir.
dolaba koyarken streç kafla kuruyunca yarılıyor,
limonlu,tuzlu kaynamış suya at elinle hafif sık yumuşamışsa çıkar .BOL SALATA VE AYRAN İYİ GİDER(ÇOK YEMEZSEN VE AZ YAĞLI ET KULLANIRSAN PEK KİLO YAPMAZ CANIM
köftenin hamurunu yoğururken birazz salça ekleyince görüntü güzel oluyor.
fazla köftelerini kaplarda veye poşetlere tek tek sararak difrize atabilirsin hepsini karışık koyarsan yapışma ihtimallaeri var.
AFİYET OLSUN
NOT USTALIK DEĞİL BENİMKİ YÖRESEL BİR YEMEK OLDUĞU İÇİN BİLİYORUM,ŞIMARMAYA GEREK YOK(KENDİME SÖYLEDİM:)
![]()