Yapabilirsin demenize ihtiyacım var!

Anlatım dili kalp ben :KK70: ya ben de öyle kameralarda falan çok tiksindim de tutamıyorum boğazımı. Yani tam tutamıyor da değilim %50 %50 diyelim ama tabii ki bu bir başarı değil.

Topik linki vermişssin ama çok bakamıyorum işteyim, kaç kiloyla başladın boyun neydi ? Ben boydan belli etmiyorum diye kendimi teselli etsem de 48 bedenim ya yuh! El insaf :KK70: çüş bürst :KK70: şaka bir yana artık gönüşü de geçtim sağlığım için endişeleniyorum.
ben 104 kılodan 58-60 kıloya dustum
boyum 172
33 yasımdayım
:)
suan 60 kıloyum 3 senedır boyle doktor 63 kılo olman gerek demıstı ben hep 60 olucam dedım küsüratları hıc bır zaman sevmemısımdır :KK70:

54 beden gıyıyordum suan ust 34 beden alt 36gıyıyorum

evlenırken su profıl resmımde 68 kıloydum burda 40 beden gıyıyordum yag oranım fazlaymıs oyuzden tartıya odaklanmıyorum kıloyu yagdan vermek onemlı . kontrolllu proteın bunun ıcın var . :)

bılıyor musun ben kılo vermeye baslamadan once 1 hafta once falan gardılobumdakı tum elbıselerı dagıttım. asla kılo veremem boyle ölucem ben dedım. o tartı error vermeseydı asla yeme duzenımı degıstırmezdım. asla bu bedenlere dusemem dedıgım bedenler 38-40 dı
bır kılo verdım ben ınanamadım sımdı 36 bedenım

yanı yaparsın bana ınan ya ben yaptıktan sonra..

Son düzenleme:
Biliyorum bir antepli yaşamak için yemez, yemek için yaşar😂😂😂
Yedirmeyi de çok severler. Alışverişe çıktığımızda tüm esnaf bir şeyler ikram etti.
sımdı sofradan kalktım tokum sagol dersın yav en azından corba ıc derler :KK70: zorla oturturlar o corbayı ıcırtırler
burda herkesın agzı hareket edıyor :KK70: hep bırseyler yıyorlar yuruyen ınsanları bıle fıstık cezerye muska tatlısı falan olarak goruyorum buram buram :KK70: artık carsıya gıtmıyorum ben evden sıparıs edıyorum tanıdık yerler cırakla gonderıyorlar cıkarsam basıma geleceklerı bılıyorum bır hastanede katmermatık gordum ya hanı para atarsın sut gofret verır :KK70: katmer veren vardı

bırde antepde her sene gastro festıval oluyor malum bu sene gıttım :KK70: mesela 1 ıclı kofte aldım bır ısırık alıp gerı kalanı esıme veya kızıma verdım gunun sonunda hasta oldum 3 gun delı dana gıbı gezdım kendıme gelemedım cok agır geldı .

sımdı sofradan kalktım tokum sagol dersın yav en azından corba ıc derler :KK70: zorla oturturlar o corbayı ıcırtırler
burda herkesın agzı hareket edıyor :KK70: hep bırseyler yıyorlar yuruyen ınsanları bıle fıstık cezerye muska tatlısı falan olarak goruyorum buram buram :KK70: artık carsıya gıtmıyorum ben evden sıparıs edıyorum tanıdık yerler cırakla gonderıyorlar cıkarsam basıma geleceklerı bılıyorum bır hastanede katmermatık gordum ya hanı para atarsın sut gofret verır :D katmer veren vardı

bırde antepde her sene gasto festıval oluyor malum bu sene gıttım :KK70: mesela 1 ıclı kofte aldım bır ısırık alıp gerı kalanı esıme veya kızıma verdım gunun sonunda hasta oldum 3 gun delı dana gıbı gezdım kendıme gelemedım cok agır geldı .
Gecen sene kardeşim eşiyle gitti geldiler hemen diyete girdiler 💕 seviyorum ben antebi de yemeklerinşde💕

Karbonhidrat ve seker tuketmiyorsunuz. Bu. Kulaga biraz zor geliyor fakat 3. Gunden sonra cikolata bagimlisi olan ben seker ihtiyaci duymadim. 1. Haftadan sonra ekmek ihtiyacim kalmadi. Sabahlari 2 dilim ekmekle doymayan ben suan sabahlari 2 yumurtadan omlet yapip yiyorum saat 9 gibi aksam 4 5 e kadar acıkmıyorum. O yuzden bir suredir 2 ogune dustum yemek icin.
Şu şekerden ve karbonhidrattan ben de bir vazgeçebilsem sadece kilo sorunum değil (156 boy/64 kilo) sindirim rahatsızlıklarım da çözülecek eminim. Kilo vermeye başladım son bir ayda az yemekten ve hareket etmekten ama eski kilomu istiyorummm. Hamilelikten önce max 52-54 arası gidip geliyordum. Tatlı anlayışım sadece haftada 2 defa falan çikolata. Ama kahve çok tüketiyorum tiryakiyim ve şekersiz asla içemiyorum denedim alışamadım. Çay neyse sadece kahvaltıda içiyorum zaten ama şu nescafe, türk kahvesini en azından şekersiz içebilsem süper olacak. :KK43:
Karbonhidrat olarak da makarna, ekmek(sadece kahvaltıda) ve patates çok tüketmek durumunda kalıyorum. Eşim birçok sebzeyi yemez marul, patates, salatalık hariç. Haliyle evlendiğimden beri patatesi makarnayı çok tüketiyorum eşim sağolsun. Kendime ayrı yemek yapmaya da çok üşeniyorum zaten çocukla temizlikle uğraşıp duruyorum bir de eşime ayrı kendime ayrı yemek yapmak inanılmaz zor geliyor. Of napıcam bilmiyorum. :KK43:
Öte yandan hadi üşenmedim protein- nişastasız sebze ağırlıklı beslendim. Ama kahve? Kahve olmazsa çok mutsuz olurum ve enerjimi kaybederim. :KK43:

ben 104 kılodan 58-60 kıloya dustum
boyum 172
33 yasımdayım
:)
suan 60 kıloyum 3 senedır boyle doktor 63 kılo olman gerek demıstı ben hep 60 olucam dedım küsüratları hıc bır zaman sevmemısımdır :KK70:

54 beden gıyıyordum suan ust 34 beden alt 36gıyıyorum

evlenırken su profıl resmımde 68 kıloydum burda 40 beden gıyıyordum yag oranım fazlaymıs oyuzden tartıya odaklanmıyorum kıloyu yagdan vermek onemlı . kontrolllu proteın bunun ıcın var . :)

bılıyor musun ben kılo vermeye baslamadan once 1 hafta once falan gardılobumdakı tum elbıselerı dagıttım. asla kılo veremem boyle ölucem ben dedım. o tartı error vermeseydı asla yeme duzenımı degıstırmezdım. asla bu bedenlere dusemem dedıgım bedenler 38-40 dı
bır kılo verdım ben ınanamadım sımdı 36 bedenım

yanı yaparsın bana ınan ya ben yaptıktan sonra..

Yakınız :)

kontrollü proteini sana zahmet açar mısın biraz ?

Yakınız :)

kontrollü proteini sana zahmet açar mısın biraz ?
asla proteıne abanmamak gerek fazlası cok zarar hasta eder proteın alırken fıltre kahvesı gıbı yag yakmayı hızlandıran aksıyonlu ıceceklerle destekle proteın zaten yag yakımını hızlandırır fıltre kahvesı turk kahvede aynı sekılde . bırlıkte bunlar cok ıs basarırlar .
en fazla 2 haslanmıs yumurta ıle 1 kase lor peynır guzel bır baslangıc mesela . veya sabah kahvaltıda mantar corbası ıcmekten cekınme benım mıde et ızgara da yer de sızlerın mıdesı nasıldır bılmıyorum benımkı camış çunku

proteın tozu ılacı falan sakın alma proteın yag yakımı hızlandırır dıye arttırma ıc organlara zarar fazlası

asla proteıne abanmamak gerek fazlası cok zarar hasta eder proteın alırken fıltre kahvesı gıbı yag yakmayı hızlandıran aksıyonlu ıceceklerle destekle proteın zaten yag yakımını hızlandırır fıltre kahvesı turk kahvede aynı sekılde . bırlıkte bunlar cok ıs basarırlar .
en fazla 2 haslanmıs yumurta ıle 1 kase lor peynır guzel bır baslangıc mesela . veya sabah kahvaltıda mantar corbası ıcmekten cekınme benım mıde et ızgara da yer de sızlerın mıdesı nasıldır bılmıyorum benımkı camış çunku

proteın tozu ılacı falan sakın alma proteın yag yakımı hızlandırır dıye arttırma ıc organlara zarar fazlası

Camış :D ahahahaahaha ya ben de camış ama yok et falan yiyemem ay düşününce bile kötü oldum yeşerdim 🤢 Yumurta, lor ya da az tulum yiyorum ben. Mesai saati de büyük sorun, 9’du 8:30 yaptılar hadi dedik, şimdi 8’e çektiler e yuh artık! Koktuğu için çekiniyorum ben de ofiste yumurta yemekten ama bina 7 katlı her katta mutfak var diyet yapmak isteyene bahane değil aslında yani 😔

Öğlen de salata diyorum ya da öğlen sulu yemek ya da ızgara akşam yoğurt, çorba ya da az sebze yemeği vs. Yani akşama doğru gıdayı azaltmak.

Şu şekerden ve karbonhidrattan ben de bir vazgeçebilsem sadece kilo sorunum değil (156 boy/64 kilo) sindirim rahatsızlıklarım da çözülecek eminim. Kilo vermeye başladım son bir ayda az yemekten ve hareket etmekten ama eski kilomu istiyorummm. Hamilelikten önce max 52-54 arası gidip geliyordum. Tatlı anlayışım sadece haftada 2 defa falan çikolata. Ama kahve çok tüketiyorum tiryakiyim ve şekersiz asla içemiyorum denedim alışamadım. Çay neyse sadece kahvaltıda içiyorum zaten ama şu nescafe, türk kahvesini en azından şekersiz içebilsem süper olacak. :KK43:
Karbonhidrat olarak da makarna, ekmek(sadece kahvaltıda) ve patates çok tüketmek durumunda kalıyorum. Eşim birçok sebzeyi yemez marul, patates, salatalık hariç. Haliyle evlendiğimden beri patatesi makarnayı çok tüketiyorum eşim sağolsun. Kendime ayrı yemek yapmaya da çok üşeniyorum zaten çocukla temizlikle uğraşıp duruyorum bir de eşime ayrı kendime ayrı yemek yapmak inanılmaz zor geliyor. Of napıcam bilmiyorum. :KK43:
Öte yandan hadi üşenmedim protein- nişastasız sebze ağırlıklı beslendim. Ama kahve? Kahve olmazsa çok mutsuz olurum ve enerjimi kaybederim. :KK43:
Kahve sorun degil bu diyette
Ama sut yerine krema yemeklere konan cig krema koyabilirsiniz. Yada turk kahvesi içebilirsiniz ama tabiki sekersiz olacak. Ben bazi sabahlar duble turk kahvesine 1 cay kasigi hindistan cevizi atip iciyorum kahvalti yerine.

bırde sunu unutmayın canlar
bır gun once ne yedıgınızle bırgun sonra ne yedıgınız hepsı bırbırını etkıler
mesela bugun yedım 1 kg dondurma yarın hıc bırsey yemedım dengeledım dıye bırsey yok vucuda seker gırdıgı an cayır cayır guzel sevımlı hucreler yıkıma baslıyor ne yapmak lazım yedık ya yemememız gereken kırlı çöp faydasız besın dıye adlandırılan abur cuburları bır akıl tutulması yasadık ve yedık. heeemeeeennn lımonlu su ıcın bol su ıcın hemen ertesı gun proteınlı beslenerek gune baslayın bıtkı cayları mesela adacayı gıbı odem attırıcı caylara yonelın

ogun yıyıp ertesı gun ac kalarak denge saglanmaz kontrollu proteın ıle yanı ertesı gun proteınle gune baslayarak vucuda muhımmat saglayarak tekbılı bırden savasa cıkacak hucreler destek sart

Kahve sorun degil bu diyette
Ama sut yerine krema yemeklere konan cig krema koyabilirsiniz. Yada turk kahvesi içebilirsiniz ama tabiki sekersiz olacak. Ben bazi sabahlar duble turk kahvesine 1 cay kasigi hindistan cevizi atip iciyorum kahvalti yerine.
Nescafe aslında zaten oldukça zararlı. Eşim bile kısıtlama koydu bugün markete giderken nescafe de sipariş ettim almamış beyefendi sana bir hafta nescafe yok dedi çok abartıyormuşum. :D Haklı ben de birşey demedim belki bu vesileyle nescafe bağımlılığından kurtulurum. Bir de ben 3ü 1 arada içiyorum içinde ne olduğu bellisiz. Yani zararının farkındayım ama bağımlı oldum işte.
Deneyeceğim ama sadece türk kahvesi içeceğim zamanla da içine attığım şekeri azalta azalta şekersiz içmeye alıştıracağım. Umarım bu kararım da birkaç gün sonra fos çıkmaz böyle konularda hiç dirayetli değilim.

Camış :KK70: ahahahaahaha ya ben de camış ama yok et falan yiyemem ay düşününce bile kötü oldum yeşerdim 🤢 Yumurta, lor ya da az tulum yiyorum ben. Mesai saati de büyük sorun, 9’du 8:30 yaptılar hadi dedik, şimdi 8’e çektiler e yuh artık! Koktuğu için çekiniyorum ben de ofiste yumurta yemekten ama bina 7 katlı her katta mutfak var diyet yapmak isteyene bahane değil aslında yani 😔

Öğlen de salata diyorum ya da öğlen sulu yemek ya da ızgara akşam yoğurt, çorba ya da az sebze yemeği vs. Yani akşama doğru gıdayı azaltmak.
ben sabah 6 da uyanan bırıyım gece de 2 de yatarım uyuyana kadar hep bırseyler ıcerım fıltre kusburcu cayı falan sureklı bırseyler ıcerım

sabah 6 da kalkar kalkmaz uyanır uyanmaz ılk yaptıgım sey yarım lıtrelık bardaga bır lımon sıkıp ılık suyla ıcmek 2 senedır hergun yaparım bunu tansıyon hastası degılsenız yapın ama. bu ıc organları temızlemek demek veya 1 surahıye 1 cubuk tarcın 1 karanfıl bıraz maydonoz dogranmıs salatalık lımon kabugu falan da koyup gun ıcınde onuda gıdıp gelıp ıcebılırsınız.

lımonlu suyu ıctım sonra hazırlanmaya baslarım hazırlanana kadar yarım saat gecer hemen 2 haslanmıs yumurtayı agzıma atarım . yanı evden cıkmadan yumurta yıyıp cıkıp ıs yerınde kuruyemıs veya oglen guzel menuyle de ıdare edebılırsınız

uyandıkdan sonra 1 saat ıcınde bırseyler yemıs olmak zorundasınız bagırsak mıde besın almalı almazsa beyın sok uyarısı verıyor vucutdakı yagı stokluyor sanıyor savas cıktı . yanı vucut yaglanır kahvaltı sart. ıs yerınde kokarım dıyorsanız 5 dk haslama suresını bıle bekleyemem dıyorsanız kı tuvalete gırmeden once ocaga koysanız cıkana kadar haslanmıs oluyor zaten evden cıkmadan yıyın gerekırse yarım saat erken uyanın :)

Beni KKde anlayan tek kadin (beslenme konusunda). Hayranim sana.💐

Hemen ekleyim, yukardaki yazdıklarına imzami atarim ayrica fazla protein derinin sarkmasina yol aciyor.
Bilimsel acıdan fazla derine inmeden konu şu: deri zaten protein. Kilo verirken aşırı proteine abanilirsa vucut fazla deriyi değerlendirmiyor (yani kisaca derideki proteini yemiyor)
Bu sefer deri löp löp kaliyor.

Ama dengeli proteinle vucut deriyi emiyor ve sarkıntı olmuyor.

Cok cok önemli bir konuya değinmişsin

maddi imkanınız varsa proteine dönmelisiniz tamamen

balık et tavuk (organik) yumurta yulaf peynir yağsız yoğurt yağsız süt salata çorba günde yarım dilim tam buğday ekmek her türlü sebze yemeği çok az zeytinyağlı olacak ve porsiyonu abartmayacak şekilde gönlünüzce yiyin

ve pilates yapın haftada 2 3 gün minimum yarım saat yürüyüş fırsat yoksa işe yürüyün öğle arası yürüyün yada işte ayakta iş yapın vs temizlik de bi nevi spor olabilir yer silme vs

tatlıyı tamamen çıkarmalısınız şekeri de. çok canınız çekerse muzlu ballı yulaf vs öneririm en azından yine doğal malzemeler

maddi imkanınız varsa proteine dönmelisiniz tamamen

balık et tavuk (organik) yumurta yulaf peynir yağsız yoğurt yağsız süt salata çorba günde yarım dilim tam buğday ekmek her türlü sebze yemeği çok az zeytinyağlı olacak ve porsiyonu abartmayacak şekilde gönlünüzce yiyin

ve pilates yapın haftada 2 3 gün minimum yarım saat yürüyüş fırsat yoksa işe yürüyün öğle arası yürüyün yada işte ayakta iş yapın vs temizlik de bi nevi spor olabilir yer silme vs

tatlıyı tamamen çıkarmalısınız şekeri de. çok canınız çekerse muzlu ballı yulaf vs öneririm en azından yine doğal malzemeler
hem muz hem bal yulaf yenınce vucut sut gıbı onda da gluten almıs gıbı tepkı gosterıyor :)
tam bugday da olsa sarısın bomba da olsa altın tozundan da olsa ekmek ekmektır :) asla ekmek yememelı

yanı muz yulaf bal ekmek aman yarabbı :) olmaz olmaz bunlar olmaması gerekenler

ha hergun 2 saat kosan bırı tabıkı ham muz yıyebılır ınsaatda calısanlar tabıkı ballı muz yıyebılır onlara serbest

ama ınsulın dırencı olanlara zaten dırek yasak

Beni KKde anlayan tek kadin (beslenme konusunda). Hayranim sana.💐

Hemen ekleyim, yukardaki yazdıklarına imzami atarim ayrica fazla protein derinin sarkmasina yol aciyor.
Bilimsel acıdan fazla derine inmeden konu şu: deri zaten protein. Kilo verirken aşırı proteine abanilirsa vucut fazla deriyi değerlendirmiyor (yani kisaca derideki proteini yemiyor)
Bu sefer deri löp löp kaliyor.

Ama dengeli proteinle vucut deriyi emiyor ve sarkıntı olmuyor.

Cok cok önemli bir konuya değinmişsin
aynen cok dogru hepsı dogru bılgıler
aslında vucudun ne ıstedıgı acık bunun ıcın lıstelere durup dusunmelere bıle gerek yok
vucudu susuz ve ac bırakmayacagız . atalarımız ne yemıs o 80 -90 yasında tarla bıçen dedelerımız ne yemıs basıt aslında beslenmek cok basıtmıs

ben hep sey dıyorum yanlıs beslenen ve bundan kurtulmak ısteyenlere

bunca zaman ne yedıgını dusun ...
hah sımdı o aklına gelenlerı yeme bu kadar basıt dıyorum :)

bırde gıda ıntoleransı onemlı pahalı test ama yaptırmak sart mesela karnabahar ve domates yıyınce ben kılo alıyorum :D gıda ıntolerası ...

Merhaba, yine kürkçü dükkanına dönen bir vive. Çünkü çaresiz hissetmeye başladım. Şöyle izah edeyim; hayatımın tümünde kilo problemi yaşadım yoyo veya Sibel Can diyeti dediğimiz diyetlerle kilo aldım verdim. Ama uzun doğmuşum, çocukluk fotolarımda zayıfım, kilo sorunum 20’lerimin ortasında başarısız bir evlilik ve yeme düzemimin bozulmasıyla arttı. Aldım- verdim- aldım- verdim.
Geçen sene ense yanmaları, tansiyon yükselmeleri ile dahiliyeye gittim. Sonuç : 2. tip diyabet, açlık şekeri 100 fakat insülin direnci yüksek (6 küsürdü sanırım)
Korkumdan dört ayda (diyabet ilacının da yardımıyla) 15 kilo verdim, üçlü rakamlardan ikili hanelere indim. Ama heralde diyeti çok sıkı yapıp, sütlü kahve dahi içmediğim, sürekli elma yediğim için sıkıldım. Geçen kış 7 kilosunu geri aldım. Ve değerlerim Nisan’da çok iyiyken Ekim’de çok kötü çıktı. İnsülin direncim 3’e düşmüştü yine 6’ya çıkmış. İşin kötüsü THS’ım hayatımın hiçbir döneminde 2’leri aşmamışken 3’ü geçmiş! Yani hipotroidi kapıda.

Kör topal yapabiliyorum diyeti ve moralim inanılmaz bozuk. Yaşım 40 evliyim eşim hiçbir zaman kilomu dert etmedi ama ben sağlığımdan endişe ediyorum. İnsülin direncinde canımızın karbonhidrat istediğini okumuştum ki sanırım doğru ben de sürekli poğaça, açma yemek istiyorum.

Diyetisyenleri sevmiyorum, kötü tecrübelerim oldu bu nedenle o bir seçenek değil. Ama neden geçen sene verdiğim gibi veremiyorum kilolarımı?????

Bu arada çok yoğun çalışıyoruz karı koca, pratik şeyler tercihim oluyor, yemek yapmayı da seven biri değilim. Ayrıca enerjim de çok düşük malesef.

Pcos, diyabet, insülin direnci olup bu sarmaldan çıkabilen kadınlar ne olur el atın bana :KK43:

Şimdiden teşekkür ederim.

Şurası net ; hızlı verilen kilolar hızlı bir şekilde alınır. Düşünsene sen 3 ay elma ile beslen, doğal olarak kilo verirsin tabi. Ama sonrasında yemeye başladın mı doğal olarak vücut kaybettiklerini depolamaya başlayacak...

Açıkçası hızlı kilo vermekten ziyade günde 1 saat tempolu yürüyüş, şeker ve hamur işi yemeden yapılan bir diyetle ayd 4 kilo verildiğini yaşadım ve gördüm.

Ama spor olmadan verilen kilolar hemen geri alınıyor... İşiniz de yoğunmuş ama bence günde 45-60 dk tempolu yürüyüş yapın... Hem daha sağlıklı olursunuz hem de kilo veririsiniz. Tabi hamur işi, şeker de olmayacak. Onun dışında küçük porsyonlar olarak diğer yemeklerden yemeye devam edin..

bırde aldıgınız gıdadan emın olun
mesela aslında nohutlar kucuk kucuk olur . marketlerde goruyorum kafam kadar kocaman oyle nohut mu olur cevız taklıdı yapıyor nohut. o nohutda bır ıs var . paket arkasına bakın nerden mıs bazıları yurt dısından gelıyor ve 1 gun boyunca sık sk suyu degıstırılerek fermante ederek bekletılmelı ondan sonra pısırılmelı

mesela soganları yagda sotelıyorsunuz ooohh pembe pembe yaptınız noldu o yag trans yag oldu bıttı fayda mayda öldu fatıha okunur o sogana. muhurleme usulu olacak kızgın tavaya koy yagsız bır sekılde tum sebzelerı veya etlerı . koy suyunu yemek pıstıkten sonra en son altı kapatıldıktan sonra kaya tuzu ve yag konulur . anteplı konusuyor burda . yemeklerı pısırme usulunden bıle farkedıyor

bazı sebzeler sadece buharda pısmelı bazıları sadece haslayarak bazıları cıg yenmelı

surelerı var

yanı yemek yemek bır sanat

esasında sıstemde de var sıkıntı bır kılo sarımsak 50 lıra bır kılo cıps 20 tl ınsanlar ucuz olana yonelıyor tabı .

konservede yemeyın yazdan yapıp kısa saklıyorsunuz olmaaz vucut mevsımınde ıhtıyac duyar domatese salatalıga fasulyeye suan ıhtıyacımız yok bosuna ugrastınız konserve dıye . cok lazımsa 1 tatlı kasık salca (ev yapımı) yeterlı

aa gerçekten mi ? denemedim hayır, işe yarıyırsa araştırayım.inşallah akupunktur iğnelerini bir kriz anında yemem :KK70:
haftada 1 seanslar var. aclik ve seker krizlerini neredeyse 0 a indiriyor. igne diye de korkmayin sac kilindan hallice 1 hafta kulaginizda kaliyor. ama sonrasinda cok dikkatli olmalisiniz tekrar kilo alabilirsiniz. kalici olmasi icin tedavi esnasindaki aliskanliklarinizi korumalisiniz

bırde aldıgınız gıdadan emın olun
mesela aslında nohutlar kucuk kucuk olur . marketlerde goruyorum kafam kadar kocaman oyle nohut mu olur cevız taklıdı yapıyor nohut. o nohutda bır ıs var . paket arkasına bakın nerden mıs bazıları yurt dısından gelıyor ve 1 gun boyunca sık sk suyu degıstırılerek fermante ederek bekletılmelı ondan sonra pısırılmelı

mesela soganları yagda sotelıyorsunuz ooohh pembe pembe yaptınız noldu o yag trans yag oldu bıttı fayda mayda öldu fatıha okunur o sogana. muhurleme usulu olacak kızgın tavaya koy yagsız bır sekılde tum sebzelerı veya etlerı . koy suyunu yemek pıstıkten sonra en son altı kapatıldıktan sonra kaya tuzu ve yag konulur . anteplı konusuyor burda . yemeklerı pısırme usulunden bıle farkedıyor

bazı sebzeler sadece buharda pısmelı bazıları sadece haslayarak bazıları cıg yenmelı

surelerı var

yanı yemek yemek bır sanat

esasında sıstemde de var sıkıntı bır kılo sarımsak 50 lıra bır kılo cıps 20 tl ınsanlar ucuz olana yonelıyor tabı .

konservede yemeyın yazdan yapıp kısa saklıyorsunuz olmaaz vucut mevsımınde ıhtıyac duyar domatese salatalıga fasulyeye suan ıhtıyacımız yok bosuna ugrastınız konserve dıye . cok lazımsa 1 tatlı kasık salca (ev yapımı) yeterlı

İşte benim için en civcikli noktaya geldiiiiiik. Sen de ne sevmeye ne öpmeye gelemiyorsun diyeceksiniz haklısınız da ama ben mutfak işinden hele de yemek yapmaktan nefret ediyorum, yoğun iş tempom da eklenince kabus haline geliyor. Konserve olarak salça tüketiyorum, nadir ton balığı bir de. Ama dondurulmuş ürün alıyorum mesela, çünkü kurtarıcım. Temiz yemek kısmı zaten bir umman oraya girersek hiç çıkamayız ama şimdi amacım eve paketli gıda sokmamak, atıştırmalık olarak kuruyemiş, kuru meyve ve meyve almak ( eşimin kilo sorunu yok) , mümkün olduğunca yaşam stilimizi değiştirerek olabildiğince sağlıklı beslenebilmek. Bir çok cephede savaşıyorum anlayacağınız.

Merhaba, yine kürkçü dükkanına dönen bir vive. Çünkü çaresiz hissetmeye başladım. Şöyle izah edeyim; hayatımın tümünde kilo problemi yaşadım yoyo veya Sibel Can diyeti dediğimiz diyetlerle kilo aldım verdim. Ama uzun doğmuşum, çocukluk fotolarımda zayıfım, kilo sorunum 20’lerimin ortasında başarısız bir evlilik ve yeme düzemimin bozulmasıyla arttı. Aldım- verdim- aldım- verdim.
Geçen sene ense yanmaları, tansiyon yükselmeleri ile dahiliyeye gittim. Sonuç : 2. tip diyabet, açlık şekeri 100 fakat insülin direnci yüksek (6 küsürdü sanırım)
Korkumdan dört ayda (diyabet ilacının da yardımıyla) 15 kilo verdim, üçlü rakamlardan ikili hanelere indim. Ama heralde diyeti çok sıkı yapıp, sütlü kahve dahi içmediğim, sürekli elma yediğim için sıkıldım. Geçen kış 7 kilosunu geri aldım. Ve değerlerim Nisan’da çok iyiyken Ekim’de çok kötü çıktı. İnsülin direncim 3’e düşmüştü yine 6’ya çıkmış. İşin kötüsü THS’ım hayatımın hiçbir döneminde 2’leri aşmamışken 3’ü geçmiş! Yani hipotroidi kapıda.

Kör topal yapabiliyorum diyeti ve moralim inanılmaz bozuk. Yaşım 40 evliyim eşim hiçbir zaman kilomu dert etmedi ama ben sağlığımdan endişe ediyorum. İnsülin direncinde canımızın karbonhidrat istediğini okumuştum ki sanırım doğru ben de sürekli poğaça, açma yemek istiyorum.

Diyetisyenleri sevmiyorum, kötü tecrübelerim oldu bu nedenle o bir seçenek değil. Ama neden geçen sene verdiğim gibi veremiyorum kilolarımı?????

Bu arada çok yoğun çalışıyoruz karı koca, pratik şeyler tercihim oluyor, yemek yapmayı da seven biri değilim. Ayrıca enerjim de çok düşük malesef.

Pcos, diyabet, insülin direnci olup bu sarmaldan çıkabilen kadınlar ne olur el atın bana :KK43:

Şimdiden teşekkür ederim.
Uğur aktaş'ın diyabet ve zayıflama için beslenme diye bir kitabı var. 40 günlük menü de var içinde. Biz 15 gündür uyguluyoruz. Gece kaçamak yapmasına rağmen babama çok iyi geldi. Hergün 25lerde insülin vurulurken 10-12 filan vurmaya başladı şimdi. İnanın uygulaması da pratik menüyü ve ekmek yememenize rağmen aç kalmıyorsunuz.

Back
X