- 15 Ağustos 2021
- 4.645
- 6.844
- 108
- 39
- Konu Sahibi hayalievren
-
Keşke maddi durumum iyi olsa devlet hastanesi yerine direk özel bı doktorla görüşürdm. Şu anda ücretsiz izne ayrıldığım için bişey yapamıyorum maalesef çünkü benim ayrılmam biraz zorladı bizi. Ama ilerde de bu durum devam ederse ve bı çözüm bulamazsam fediginiz yöntemleri düşüncemAllahim yardımcınız olsun, kalbinize ferahlık versin eger maddi durumunuz musait ise emdr ya da hipnoz yöntemi ile tedavi yapan bir psikoloğa gitmenizi tavsiye ederim eminim cok yardımı.olacaktir.
Ben lohusa depresyonu geçirdim, baska sebeplerden zaten süt veremiyordum.Su kadarını söyleyeyim ben kötüyken açlıktan ölmesine rağmen verdiğim biberonu bile içmiyordu .Baskasi verince içiyordu.Bebekler sanılanın aksine annenin butun duygusunu emer ,bunun için emzirmeye gerek yoktur.Ne pahasına olursa olsun yarin iyi bir doktora gidin ve hemen tedaviye başlayın.Kötü bir anne olsanız burda ağlayıp çözüm aramazsınız. Diğer detayların su an hiçbir önemi yok.Siz iyi olun ki bebeğiniz iyi olsun.Psikolojik rahatsızlıkların ilaca cevap vermesi için duzenli kullanım ve beklemek gerekir bunu da unutmayın.Pes etmeyin siz iyilesin ki baharda ve yazın bebeğinizle doyasıya güzel günler geçirin.Asla kendinizi suçlamayın ,hemen yarin doktora gidin ,bir ay sonra cok daha iyi olacaksınız.Hepiniz haklısın genel olarak da aynı fikirler zaten. Yazdığınız okuyup yanımda olduğunuz için cok teşekkür ederim. İlk işim memeden kesip bı uzmandan yardm almak olcak. Kendimi geliştirmek için de daha fazla çaba gostericem. Ben ne kadar iyiysem oda öyle dediğiniz gibi. Bazı şeyleri tamamıyla aşıp kendime tamamen çeki düzen vermem gerekiyor
Mesajı inanın yeni gordm. Evet ayrıldık evi ayırdım ailemle yeni düzen kurdum. Hatta o donemde asla görüşmedik. Kızıma ailem bakıp bende calisicaktm falan. Kesinlikle kafamda biten bıseydi keşke de öyle kalsayms diyorum bazen. Kızım babasını görüp geldikçe huysuzlanmaya başladı onun eksikligini yaşadığını gördükçe dayanamadım. Tabi bide ben başka ilde yaşıyorum mecburen tayin isteyene kadar ailemi yanıma almak durumunda kaldım ayri iki ev kuracak durumum yoktu onlar da eşya taşımak istemediler bı seneligine ve bana tekrar anne babayla yaşamak zor geldi. İşte de durumpar falan derken yani kendimi tam düşmüş bı anda hissederken Eşim konuştu biseyleri aştık bir iki ay. Barıştık sonra. Her şey ilk baş güzeldi ama şimdi iste bı kere ayrılık oldu mu geri eskisi gibi olmuyo. Bazı sorunlar yüzünden de kızıma bazı şeyleri yansıtıyorm ve sonuç bu olduKuzum ne oldu sana böyle? Geçen yıl Nisan dönemindeki konularına gözattım ..kafasında evliliğini bitirmiş,güç toplayan ,harekete geçmek için gün sayan bir kadın tarafından yazılmış mesajlarını gördüm..şu anda ise o kişiden eser yok! Ne oldu ..nasıl bu ruh haline geldin?
Öyle düşünmeyin, neden size verilen çocuk çocuğu olmayanlara haksızlık olsun? Sonuçta dünyaya gelecek çocuk kotası yok ve sizin çocuğunuz olunca o kota azalıp başkasının hakkı elinden alınmıyor.Destek almaya gitmiştim ama emzirdigim için düşük doz ilaç verdiler ve bı ise yaramadigi icin bıraktık. Emzirme kesince ilk isim o olcak ama çok geç olmasından korkuyorum .
Herkesin problemi tabiki var kimsenin hayatı güzel değil ama ben bana verilen bu bebeğin çocuk sahibi olamayan onca kadına haksızlık olduğuna inanıyorum.
Tabiki alinmiyo. Ben başkasının çocuğunu çalmış da değilim. Sadece o kadar uğraşıp didinip benden çok daha iyi olabilecek kadınlar varken benim gibi sorunlu bı kadınin anne olduğunu sorgulamak ama sabaha göre cok daha iyi durumdayım. Şu anda sabahtan beri de ne yapabilirim nasil onunla vakit gecirebilirim kendimi en iyi hale nasıl getirbilifim diye sürekli biseyler okurken buluyorumÖyle düşünmeyin, neden size verilen çocuk çocuğu olmayanlara haksızlık olsun? Sonuçta dünyaya gelecek çocuk kotası yok ve sizin çocuğunuz olunca o kota azalıp başkasının hakkı elinden alınmıyor.
Bilemeyiz ki ama. Çok isteyip çok çabalayarak anne olduktan sonra çok toksik ebeveynlere dönüşen anneler de var. Sorunlu demişsiniz kendiniz için ama herkes biraz sorunlu zatenTabiki alinmiyo. Ben başkasının çocuğunu çalmış da değilim. Sadece o kadar uğraşıp didinip benden çok daha iyi olabilecek kadınlar varken benim gibi sorunlu bı kadınin anne olduğunu sorgulamak ama sabaha göre cok daha iyi durumdayım. Şu anda sabahtan beri de ne yapabilirim nasil onunla vakit gecirebilirim kendimi en iyi hale nasıl getirbilifim diye sürekli biseyler okurken buluyorum
Kızınız ileride bu yazdıklarınızı okusa ne hissederdi?Dusuncenize yazdıklarınıza sonsuz saygım var zaten ama ben dediğim gibi bunları çoktan astim çünkü başkasından önce ben kendimi çok sorguladım elestirdim.hala daha yapıyorum bunu. Şu anda derdim ailem kurtulsun evliliğim neden kötüydüden ziyade anne olamıyorum. Kalkamıyorum. Biseyler için geç olmadna da kızıma anne olmak istiyorum. bunu zaten anlayanlarda yazdılar buraya
Depresyon dasın arkadaşım ,biraz Pozitif olBı bebeğe yapılabilecek en büyük kötülk onu annesiz bırakmak mı olur. Yoksa sadece yemeğini yedirip suyunu içirip altını değiştirip başka ilgilenmeden mutsuz bi çocuk olarak büyümesine sebep olmak mı?
Neden ben anne olmusum. Yaşadığım şeylerin üstüne artk asla mutlu olamıyorum. Kızım var 15 aylık ve ona anne olamıyorum. Bebek görüyorum yolda yada orda burda. Ben kızımı neden mutlu edemiyorum öyle. Burda bile görüyoruz çocuk sahibi olabilmek için onca insan arasında neden ben anne olmusum ki. Daha kendime hayrim yokken anne olabilecek gücüm yokken neden ben.
Sosyal medyayı öyle çok çok kullanmam ki yani ordan bı kendimi kötu hissetmek değil bu. Sadece daha iyi olmam gerek ve bunun icin kendimi toparlamaya çalışıyorumBence biraz bunalmissiniz. Eğer sosyal medya kullanıyorsanız oradaki anneleri örnek almayın, ben sadece burayi ve YouTube ye takılıyorum abone olduğum aileler var onları stressiz kafayla izlediğimde bile ruh halim bozuluyor çocuklarıma karşı vicdan yapıyorum. Söyle çocuklarına çok güzel annelik yapanlar gibi olmak bende isterdim. Ama ne yazik ki büyüklerimizden görmediğimiz şeyleri totel de uygulamak gerçekten zor kimse mükemmel değil her anne gibi her bebekte özeldir. Ben inanıyorum ki bu yaşadığınız kaygılar da geçecek kalıcı duygular değil bunu unutma
Eminim ki bebişinin bir gülüşüne için kıpır kıpır oluyordur. Ve ne şanslı ki böyle düşünceli bir anneye sahip en azında farkında olmanda çok iyi ve düşünceli bir anne olduğunu gösteriyor. İçini ferah tutu Bebişine sıkı sıkı sarıl ve öp hepimizin yerine
Teşekkür ederim bugün sabah çok kotu bı gün olmasına rağmen buraya yazmak ve sizlerin mesajlarıyla kendimi çok daha iyi hissediyorumBilemeyiz ki ama. Çok isteyip çok çabalayarak anne olduktan sonra çok toksik ebeveynlere dönüşen anneler de var. Sorunlu demişsiniz kendiniz için ama herkes biraz sorunlu zatensiz kötü ve yetersiz bir anne görüyor olabilirsiniz kendinize baktığınızda ama ben yalnızca kaygılı, bunalmış bir anne görüyorum. Şu an en önemli olan şey sizin ruhen ve bedenen tam iyilik hali içinde olmanız. Sonra eylemleriniz de güzelleşecek. Sadece biraz desteğe ihtiyacınız var
Şunu hatırladım mesajınızı okuduktan sonra . Kızımı bilmiyorum ama ben zamanında annemin günlüğünü okumuştum. Sorunlar tabiki farklıydı ama kötü zamanında yazdığı yazılardi. Bana tutunup tekrar ayağa kalkmıs. Zorlukları benimle ilgilenerek aşmaya çalışmış. Sanırım bende bunu deneyip burdaki arkadaşların da dediği gibi onunla geçirdiğim vakti daha kaliteli yapmalıyım.Kızınız ileride bu yazdıklarınızı okusa ne hissederdi?
Bu minicik çocuğun sizin sevginizden başka birseye ihtiyacı yok, anne olmak gerçek gözle bakana bir mucize, o yavru sizi karşılıksız seven tek insan olacak bu hayatta.. Siz depresyonda olabilirsiniz, belki yardım alsanız herşey çok daha iyi olacak.. Bence bir evladı annesiz bırakmak ona yapılacak en büyük kötülüktür..Bı bebeğe yapılabilecek en büyük kötülk onu annesiz bırakmak mı olur. Yoksa sadece yemeğini yedirip suyunu içirip altını değiştirip başka ilgilenmeden mutsuz bi çocuk olarak büyümesine sebep olmak mı?
Neden ben anne olmusum. Yaşadığım şeylerin üstüne artk asla mutlu olamıyorum. Kızım var 15 aylık ve ona anne olamıyorum. Bebek görüyorum yolda yada orda burda. Ben kızımı neden mutlu edemiyorum öyle. Burda bile görüyoruz çocuk sahibi olabilmek için onca insan arasında neden ben anne olmusum ki. Daha kendime hayrim yokken anne olabilecek gücüm yokken neden ben.
Ben sosyal medya özürlusuyum. Yani yalan değil gercekren öyle. Girersem üç beş güne bı komik sayfalara bakarim. Öyle aileler anne çocuklar yada fenomen çiftler bakmam. Yani ozenmem de. Bazi sorunlar yaşadım evet çok da sorguladım ama artk neden ben yaşadım demiyorum onları. Muhakkak benim amne olmamda vardır bı hayır ama yetemedigime o kadar kaptırdım ki kendimi bu düşünce beni mahvediyo. Etrafından destek alamıyorum çünkü ben kendi memleketimde değil başka yerde yaşıyorum tekiz burda kimsem yok. Uzman desteği düşünüyorum zaten ilk isim artk o olcak.Günümüzde ozellikle sosyal medyada insanlar sahip olmadigi yalan hayatlar sergiliyorlar. Ben kendi arkadasimdan biliyorum kocasiyla her gun kavga edip yine her gun kociskomla gezmeler diye fotograf attigini ya da kendine dogumgununde cicek sepetinden kendine 5-6 tane cicek gonderip sanki arkadaslari tarafindan gonderilmis gibi paylasanlar var. Yine eminim ki cocuguyla mutlu pozlarini paylasip kemara arkasinda sacini başını yolan insanlar var. Burda bile bebegime iyi anne olamiyorum diye konu acan ne kadar cok insan var. Sosyal medyaya cok bagli bir sekilde yasiyor artik. Insanlarin cizdigi bu yalan tablolari gorup neden benim evliligim boyle degil, neden esim bana surprizler yapmiyor, neden ben mukemmel anne olamiyorum diye kendimize yukleniyoruz. Kendinizi suclamayin lutfen siz icindeki hisleri itiraf etme cesaretini gosteren insanlardansiniz. Bir cogumuz yüzümüzde sahte maskelerle geziyoruz. Vardir anne olmanizda da bir hayir. Etrafinizdan destek goremiyorsaniz mutlaka profesyonel bir destek almayi deneyin. Cok kiymetli bir hazineye sahipsiniz aslinda olumsuz seyler dusunup kendinize zindan etmeyinbiran once refaha ulasmanizi dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?