Yapamadığım annelik...

Depresyon dipsiz bir kuyu gibi malesef ve bunun cesit cesit sebepleri var. Ben de bir ara sanki bogazimda bir yumru varmis gibi hissediyordum hep bir karansarlik, hep bir kotu bir sey olacak endisesi icindeydim. Hayati kendi kendime cekilmez kilmistim. Bir sure kendi kendime yenmeye calistim ama malesef icinden cikamadim. Insanin nasil midesi hasta oluyorsa, depresyonda beynin hasta olmasi demek. Ben bir psikiyatra gittim 6 ay ilac tedavisi gordum. Ilaci icmeye basladigimin ikinci gunu bogazimdaki yumrudan kurtuldum ve ohh beee dunya varmis dedim. Tedavi sonrasi normal hayatima devam ediyorum cok sukur. Mutlaka destek alin. Siz de benim gibi kendi kendinize zindan etmeyin hayati.

Ben size hak veriyorum sizi anlıyorum. Evliyim ama çocuk yapmadım yani sorguluyorum çok özgür yaşayan biriyim bu sebeple hazır değilim. Hazır olur muyum onu da bilmiyorum belki hazır hissettiğimde bile yaptıktan sonra pişman olabilirim..
Herkes üremek zorunda değil.
Bize dayatılan olay bu bilinçaltımızda bir gün cocuk yapacağız diyoruz ve kadınlar olarak yapıyoruz. Herkes anaç değil.
Yok öyle ; doğur o his gelir’e hic ama hic inanmıyorum.
Bariz bazı kadınlar anneliği kaldıramıyor bence buna ben de dahilim siz de dahilsiniz.
Evet olmuş artık yapılmış bir insan yavrusu var ortada bundan sonra ne yapılabilir mucizevi bir şekilde Anadolu annesine dönüşmezsiniz , kesinlikle size yardımcı olması gereken insanlara ihtiyacınız var evde dahi olsanız bakıcısı olsa iyi olur o da mı yok verin kreşe bebek de olsa , siz herşeyden önce bir bireysiniz xxx’in annesi değil sıfatınız. Siz sizsiniz. Önce kendinizsiniz daha sonra hayatınızda diğer sıfatlarsınız. Uçakta bile maskeyi önce kendimize takıyoruz çocuğa değil.

Kızınız ileride bu yazdıklarınızı okusa ne hissederdi?
Ne hissedecek aslında ne kadar iyi bir annesi olduğunu, ona iyi bir anne olmaya çalıştığı icin çabaladığını hissedecek, annesinin insanlardan yardım istediğini görecek değerli hissedecek kendisini cünkü cözüm arayan bir annesi var.

Siz çok mu iyi annesiniz ? En birinci anne sizsiniz okey. Ödülde verelim mi? Eleştiriye bak.

Hayır sizin gibi bende çok iyi bir anne değilim. Onu yazma sebebim silkelenip kendine gelmesini istemem.Empati yaparsa etkili olur diye düşündüm.

Onu yazma sebebim de buydu. Bı arkadaş hemen yükselmiş. İnsan empati yapınca farkındalığı artıyor.Yoksa eleştirmek için asla söylemedim.Sonucta hepimizin eksikleri var. Sağlıkla büyütün. Bu ruh haliniz geçecektir. Merak etmeyin

Kesinlikle empati yada yaşadığı ve unuttuğu bazı şeyleri hatırlamak insana biraz biseyleri anlatabiliyo. Mesaj ortamı burası sonuç olarak
Hepimiz her şeyi yanlış anlayabiliyoruz

Mutsuzluğunuzun sebeblerini az çok yazmışsınız.
Çocugunuzun mutlu olabilmesi için mutlu ebeveynlere ihtiyacı vardır.
Derhal psikolojik bir tedavi alarak, bu hayattan tam olarak beklentilerinizi sağlıklı bir kafa yapısı ile muhakeme edip ona göre adımlar atmalısınız.
Memeden kesin çocugunuzu, merak etmeyin 1 hafta 15 gün zorlanırsınız belki ama alışacaktır.
Siz iyi olmadığınız müddetçe, mutlu olmadığınız müddetçe sizden bir parça olan evladınıza da bir katkınız olmayacaktır.
Görev bilinci olarak yaptığınız anneliğinizi sorulamanız tamamiyle bundan.
İçinizdeki yaşama sevinci ölmüş, evliliğinizdeki sorunlar da üst üste eklenince arap saçına dönmüş.
Lütfen kendinize odaklanın biraz.
Tedavinize kaldığınız yerden devam edin.
Duygu durumunuz normale bürününce de alacağınız kararları tekrar gözden geçirin.

Bebeğinizi seviyorsanız neden haksızlık olsun ki?.. Sevgi bir bebeğin temel ihtiyacıdır ne şanslısı ki sahip olduğu güzel bir annesi var. Doğum sonrası depresyon 1 yılı aşkın sürelerde devam ediyorsa yardım almayı deneyin lütfen. Uykusuzluk, yorgunluk depresyonu tetikleyebiliyor. İlaç kullanımı mevcutsa 15 ayda emzirmenin kesilmesi çok makul. Hatta çoğu annen bebeğini emziremiyor, bakın ne güzel bunca zaman emzirebilmişsiniz. Mutluluk verecek şeylere odaklanın. Bebeğinize sarılın artık büyüdüğünü, emmeyi bırakması gerektiğini anlatın. 1 hafta süreçte saatlere bağlayıp emzirme süresini düşürün. Ağlayabilir, çok normal. Susadığı için bile emmek istiyor olabilir. Su teklif edin. Ağladığında sakinleşene kadar sarılın, başını oksayın, öpün. Ağladıktan meme teklif etmeniz ya da istediğini yapmanız, bebek dilinde “Bebeğim çok ağlarsan istediğini yaparım” demek oluyor. Aslında bunu pekiştirmiş oluyoruz, bundan uzak durun. 2. Hafta emme süresini daha da azaltın. Ben ilk gece emzirmesini bırakmıştım, emerek uyuyordu gece (abartısız) 12-14 kez kalkardı. 3 gece sürdü -çok zordu- su verdim, sarıldım, sakinleştirmeye çalıştım. Ama geçti, uykusu düzene oturdu, mutlu oldu. Bu süreç geçecek. Sakın ha kötü bir anne olarak görmeyin kendinizi. Bebeğinizin öğle uykusu saatinde siz de onunla uyuyor. Geçecek, sabredin. Sevgiler

Ya benim kızım memeyi zorla emmiyo. Yani ben her fırsatta vermiyorum vermeyi kaçış olarak denesem de yapamam yani. Gece korktuğu zamanlar da yada huysuz olduğu anlarda geliyo dikkat ettim. Yada gün içinde oyun oynamadigim günler oyun için. Oyun süresini arttırırsam işimin kolay olabileceğine inanıyorum ama bir iki gün emmeyip sonraki gün ortalığı inlettigi icin fikrim hep değişti bu güne kadar.

Herkesin de dediği gibi sanırım onu nasıl mutlu çocuk yaparım dan önce bne kendimi nasıl mutlu etmeliyim nasıl bu Arap saçı durumdan cikmaliyima odaklanmaliym. Ben bu düşmüş modumdan çıkıp biraz mutlu olabilirsm kızımi da mutlu edebilirim su meme işini çözene kadar biraz güzel seyelrle ilgilenip değişik şeyler yapmak başlangıç olabilir sanırım. Bugun başladığım diyet ve spor gibi

Hah işte böyle.
Sürekli iyi enerjiye odaklan.
Arafta da kalırsan gel buraya, biz toplarsız seni

Gerçekten yazan yanımda olan herkese çok teşekkür ederim dün sabah uyandigim ben ve bugün ki ben arasında fark var. Yazdiklariniz bana iyi geldi düşündüm uzun uzun. Adım atıcam. Neden kötü anneyim değil de artk ben mutlu bı anneyim demek için kendi düzenimde kızımla vakitlerimde değişiklikler yapicam. Umarım ki kizimi da kendimi de bu durumdan bı an önce cikaririm. İyiki burası varmış dedim tekrar. Hepiniz çok sağolun

Kötü anne degilsin ki.
Kendi tedavini bile es geçip, çocugunun emmesine odaklanmışsınız.
Ne için yaptın bunu ?
Çocuğunun ağlamasına dayanamadığın için :)
Bu seni kötü bir anne yapmıyor, lütfen buraya odaklanma.

Geri cekilmek bir korunma yontemi değildir.
Adam kendi kendine geri cekilmeyi birakiyor ve siz hamile kalmak istememenize ragmen kabul mu ettiniz?
Hmmm çok yol gösterici ve problem çözücü bir yorum bu.
Şimdi geçmişe gidip hatasını düzeltecek ve mutlu olacak konu sahibi..
ALLAH aşkına neyin peşindesiniz?

Bırakın şu yargı dağıtmayı milleti iyice dibe çekmeyin kendi negatifliğinizi bulaştırmayın.
Üzgün ve yorgun insanlar üzerinden egonuzu tatmin etmeyi Bırakın artık.

Annelik çok zor bir süreç inanın evliliğinde sorun olmayan ve daha düze yaşamı olan insanlar bile bu süreçte bocalıyor.
Kolay değil kendi hayatını, kişisel özgürlüklerini tamamen bırakıp küçük bir insana adıyoruz kendimizi.
Bazen yetemediğini düşünmek, bazen kendi kişisel özgürlüğünü düşünmek insanı içinden çıkılmaz ruhsal bunalıma itebiliyor.
Üzülme geçecek bu günlerde inşaALLAH. sabretmeye çalış ve tedavinide ihmal etmemeye gayret et.
Geçmişini sorgulamaya çalışanları da umursama olan olmuş sen önüne bak..

ALLAH yardımcın olsun.

Aynen öyle. Sorgulayan insanlar genellikle kendi eksik yanlarını açığa vuruyo. Her insana her düşünceye saygım var hiç birimiz bir değiliz ama ben burda sorgu değil yardım arayisindaydim. Çünkü zaten kendimi sorgulamaktan düştüğüm bı durumdayım ki yanlış sorguluyomusum bunu tekrar bana gösterdiniz Allah razı olsun hepiniz den gerekli yardımı ettiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…