• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapamadım

Anladığım kadarıyla tek planınız kpssye hazırlanıp atanmak. Size yardımcı olmayı kabul eden aileye bunu söyleyip o zamana kadar süre isteyebilirdiniz. Aldığınız nafakayla o evin ihtiyaçlarına ortak olabilirdiniz. Orada siz çalışırken belki çocuğunuzla bile ilgilenmeyi kabul edebilirlerdi.
Onun yerine kavganın dövüşün olduğu bir evde yaşayıp kpss kazanmaya çalışıyorsunuz. Verimli bir çalışma olmayacağı kesin, diğer şartlara göre kazanma olasılığınızda düşmüş oluyor. Daha uzuun bir süre boşanamayacaksınız gibi geliyor bana.
Çocuğunuzun psikolojisi ile ilgili yorum yapmak istemiyorum.

Ne kendini feda etmesi Allah aşkına kendinizi kandırmayın gözünüz yemedi tek başına hayat mücadelesi vermeyi çocuğu bahane olarak kullanmayın. Ne insanlar gördüm sırf çocukları sevgisiz bir ortamda büyümesin diye neleri göze aldılar.
Siz nerde yaşadığımızı düşünüyorsunuz ya yaşam şartları harika olan kadınlara müthiş destek olunan bi ülkede falan mı? Kadının ailesi yok kendine yardım edecek ailenin yanında ne kadar durabilir? Kolay zannediyorsunuz hayatı herhalde işi gücü olmayan aile desteğinden yoksun olan bi kadının öyle küt diye iki yaşındaki bebekle maceraya atılma lüksü yok.

Oturduğunuz yerden bayılıyosunuz eee işe gir eer şunu bunu yap millet neleri göze alıyor diye laf söylemeye. Neleri mesela napacak bu kadın bi tane hızlı ve mantıklı öneri sunabilir misiniz bana? Kuru kuru beylik laflar etmeyin derim biraz mantığa uysun bari

O ailen yanında kızımla ne kadar kalabılecegım bilmiyorum belirsizlik beni cok korkutuyor
O zaman belirsizliği giderseniz ?
Sorsanız şu kadar kalsam olur mu diye?
Bir de şartlarınızı söyleseniz. Size mutlaka insancıl davranırlar.

Bu arada bir daha hamile kalmamak için 12345 şekilde korunun. Yoksa o evden hiç çıkamazsınız.
Sağlık merkezinde doğum kontrol hizmetleri ücretsiz diye biliyorum. Burada bir üye yazmıştı. Gidin 1, 2 yıllık doğum kontrol iğnesi olun, spiral taktirin korunun.

Siz nerde yaşadığımızı düşünüyorsunuz ya yaşam şartları harika olan kadınlara müthiş destek olunan bi ülkede falan mı? Kadının ailesi yok kendine yardım edecek ailenin yanında ne kadar durabilir? Kolay zannediyorsunuz hayatı herhalde işi gücü olmayan aile desteğinden yoksun olan bi kadının öyle küt diye iki yaşındaki bebekle maceraya atılma lüksü yok.

Oturduğunuz yerden bayılıyosunuz eee işe gir eer şunu bunu yap millet neleri göze alıyor diye laf söylemeye. Neleri mesela napacak bu kadın bi tane hızlı ve mantıklı öneri sunabilir misiniz bana? Kuru kuru beylik laflar etmeyin derim biraz mantığa uysun bari
Neyi yapmayacağını biliyorum.
Bir çocuk daha yapmayacak. Yanlışlıkla hamile kalmayacak. Dikkat edecek. Yoksa o evden çıkamaz.

Maalesef kadınlarımızın başına ne geliyorsa hemen ilk günlerden hop diye korunmayip hamile kaldığı için geliyor. Benim annem 35 yıl önce babamla evlenince 2 yıl beklemiş. Bakın 35 yıl önce.. bilinç ve eğitim düzeyi bugüne göre çok düşüktü. Şimdiye bakıyorum kadın evlenir evlenmez hamile kalıyor. Bu bence çok risk. Konu sahibi evliliğine 1 yıl verseydi hemen hamile kalmasaydı şu an çok başka yerdeydi. Yani bu durumdan ders alıp korunmalı.

Son düzenleme:
Bir çocuk daha yapmayacak. Yanlışlıkla hamile kalmayacak. Dikkat edecek. Yoksa o evden çıkamaz.

Maalesef kadınlarımızın başına ne geliyorsa hemen ilk günlerden hop diye korunmayip hamile kaldığı için geliyor. Benim annem 35 yıl önce babamla evlenince 2 yıl beklemiş. Bakın 35 yıl önce.. bilinç ve eğitim düzeyi bugüne göre çok düşüktü. Şimdiye bakıyorum kadın evlenir evlenmez hamile kalıyor. Bu bence çok risk. Konu sahibi evliliğine 1 yıl verseydi hemen hamile kalmasaydı şu an çok başka yerdeydi. Yani bu durumdan ders alıp korunmalı.
Buna tabi ki katılıyorum ama bu çok başka bir konu. Evlenip çocuk yapmayı geç iki
çocuklu kendinden bilmem kaç yaş büyük bir adamla da evlenmemeliydi ama bunların bugüne bir faydası yok geleceğe olabilir ancak.

Kızıni alıp sana sahip çıkan aile yanında yeni bir hayat kurabilirsin. O evde öyle bir ortamda psikolojik sorun sahibi olarak buyumektense... Lütfen kızım için yapmadım demeyin. Benim annem babam da ben 7 kardeşim 5 yaşımdayken boşandı. Ben babamla 9 yaşımdan beri hiç görusmedim. Ama bir kere bile "keşke görsem" diye bir cümle kurmadım.. annem iyi ki ayrılmış. Evet, zor bir çocukluk geçirdim ama ruh hastası babamla mutsuz olacaktı ve biz de onlarla birlikte mutsuz olacaktık... Sen zorluk içinde çocukluk geçirmiş bir insan olarak çocuğuna annenin sana baktigindan bin kat daha iyi bakabilirsin.. orada hem kendi ömrünü hem de çocuğunun mutlu buyume ihtimalini yitiriyorsun.

Buna tabi ki katılıyorum ama bu çok başka bir konu. Evlenip çocuk yapmayı geç iki
çocuklu kendinden bilmem kaç yaş büyük bir adamla da evlenmemeliydi ama bunların bugüne bir faydası yok geleceğe olabilir ancak.

Evet haklısınız o adamla evlenmemeliydi.
Şu an tek çocukla kendini kurtarmalı.
Umarım kurtarır.
Şu anki ruh hali çok korkmuş gibi konu sahibinin.

Umarım cesaretini toplar.

O zaman belirsizliği giderseniz ?
Sorsanız şu kadar kalsam olur mu diye?
Bir de şartlarınızı söyleseniz. Size mutlaka insancıl davranırlar.

Bu arada bir daha hamile kalmamak için 12345 şekilde korunun. Yoksa o evden hiç çıkamazsınız.
Sağlık merkezinde doğum kontrol hizmetleri ücretsiz diye biliyorum. Burada bir üye yazmıştı. Gidin 1, 2 yıllık doğum kontrol iğnesi olun, spiral taktirin korunun.
İlk hamılelıgımı yasadıgım gunden beri ıkıncı cocugu asla ıstemedıgıme karar verdim Allah olmayıpta isteyene nasip etsin benimde en sınır oldugum konudur kotu giden evlilige ısrarla cocuk dogurmak inanın ben kızıma bile pısmanım tabı ıyı ki dogmus ıyı ki var ama uzuluyorum ona Baska bir cocugu daha rezil etmenin anlamı yok

Kızıni alıp sana sahip çıkan aile yanında yeni bir hayat kurabilirsin. O evde öyle bir ortamda psikolojik sorun sahibi olarak buyumektense... Lütfen kızım için yapmadım demeyin. Benim annem babam da ben 7 kardeşim 5 yaşımdayken boşandı. Ben babamla 9 yaşımdan beri hiç görusmedim. Ama bir kere bile "keşke görsem" diye bir cümle kurmadım.. annem iyi ki ayrılmış. Evet, zor bir çocukluk geçirdim ama ruh hastası babamla mutsuz olacaktı ve biz de onlarla birlikte mutsuz olacaktık... Sen zorluk içinde çocukluk geçirmiş bir insan olarak çocuğuna annenin sana baktigindan bin kat daha iyi bakabilirsin.. orada hem kendi ömrünü hem de çocuğunun mutlu buyume ihtimalini yitiriyorsun.
Anneniz bosandıgında ailesi arkadasındamıydı benim olsa bende ayrılırım evet aile bana yardım edecek ama neticede el cık git deseler napacam

İlk kez beni anlayan biri oldu cok tesekkur ederım cocugu bahane etme diyorlar cocuk olmasa valla durmam zaten ben tektim hep calıstım yine calısır im hatta benim isime gelır cocuksuz bosanmak cok kolay valla cok kolay yeni bir hayat kurabilirsin tekrar evlenebilirim kız cocugum var bir evlilik daha yapamam kımsem yok o aile yanına cagırdı tamam yarin bir gun biz evleri satcaz yoluna bak deseler ne diyebilirim valla tek olsam cesaretimi toplar gıderım ama cocukla olmuyor iste ama anlamıyorlar dedıgınız gıbı oyle kadınlara mukemmel imkanlar sunan bir ulkede degılız kadın siginma evini aradım cocugu yuvaya verebilirler dedı nasıl verebilirim ya nasıl otururum burda kendi odamdan cıkmam yemek yemem yuzlerunu girmem ama kızım yanımda olur

Bende hemen hamile kaldıgıma cok cok pısmanım evet bir hata yaptım ama ıkıncı cocuk asla dusunmuyorum Allah olmayana versin bir cocugu daha rezil etmenin anlamı yok su sınavı atlatım olmazsa Ozele basayım kızım biraz buyusun bakıcam basımın caresıne

Anneniz bosandıgında ailesi arkadasındamıydı benim olsa bende ayrılırım evet aile bana yardım edecek ama neticede el cık git deseler napacam

Ben dün konu açan başka bir üyeye de yazdım , aynısını aldım size de yazıyorum.

Rol model olarak o çocuklar babayı ve anneyi örnek alır , benim babam çok küfür eden bir adamdı ,şimdi de aynı küfürleri belki de daha ağırlarını kocam dediğim adam ediyor , belki de farkında olmadan babamın benzeri olan bir adam buldum ben .

İnsanın kendine öz saygısı olması lazım. Çevremde bir çok kişi var çocuklu çocuksuz boşanan ama öz saygısını yitirmeyen. Bu biraz kendinizi nasıl gördüğünüzle ilgili bir durum bence. Gerçekten zor kabul ediyorum , ama evladınızın ve sizin geleceğiniz söz konusu.

Şimdi size göre anneniz kendini feda etmemiş sizin için , çünkü onun da annesi kendini feda etmemiş anneniz için.

Ama siz kendinizi evladınız için feda ettikçe , o evlat ileri de yukarıda yazdığım gibi belki ben gibi babası gibi biri ile evlenecek , aslında siz kendi evladınızı feda ediyorsunuz , kendinizi değil.

Cocugı bahane etmiyorum kızım ıcın kendımı feda etwimw kararı aldım benim annem Bızım ıcın etmedi onunda annesi onun ıcın etmemis ben ediyorum

Öneriniz nedir bu konuda cidden soruyorum. Konu sahibinin bi ailesi yok ona yardım eden ailenin yanına gidecekti ne kadar durabilir orada iki yaşında çocukla. Yada çalışsın iş bulsun diyelim şu süreçte çocuğu nereye bırakacakta iş bulup çalışacak. Çocuğunu bahane edip boşanamayan kadınlara ben de çok kızıyorum ama herkes için de geçerli değil bu malesef. Kuru kuru çocuğu bahane etme demek konu sahibi özelinde söylüyorum çok vurdumduymaz geliyor bana. Sizin bu konuda çözüm öneriniz ne merak ediyorum hakikaten
Haklısınız calıssam ki calısmaktan asla kacmam 28 yasındayım 15 yasından beri calısıyorum 3 yıldır calısmıyorum hamilelik dogum vs sebeplerinden beni cagıran teyze kanser hastası cocugu ona bırakamam kres en az bir yıl almaz yası kucuk hadı krese verdim 8 5 ıs yok ulkede magazacılık yaptım yıllarda lcw da cıkıs 11 o saate kadar cocuga kim bakacak saglık mezunuyum tecrübem yok hadı aldılar beni ozel hastaneye gece nobetlerı var kim bakacak cocuga cocuk olunca her ayrıntıyı dusunmek zorundayım rahat anne degılım ona buna bırakıp gidip calısayım en azından biraz buyusun bende is hayatına bir gireyim

Ben dün konu açan başka bir üyeye de yazdım , aynısını aldım size de yazıyorum.

Rol model olarak o çocuklar babayı ve anneyi örnek alır , benim babam çok küfür eden bir adamdı ,şimdi de aynı küfürleri belki de daha ağırlarını kocam dediğim adam ediyor , belki de farkında olmadan babamın benzeri olan bir adam buldum ben .

İnsanın kendine öz saygısı olması lazım. Çevremde bir çok kişi var çocuklu çocuksuz boşanan ama öz saygısını yitirmeyen. Bu biraz kendinizi nasıl gördüğünüzle ilgili bir durum bence. Gerçekten zor kabul ediyorum , ama evladınızın ve sizin geleceğiniz söz konusu.

Şimdi size göre anneniz kendini feda etmemiş sizin için , çünkü onun da annesi kendini feda etmemiş anneniz için.

Ama siz kendinizi evladınız için feda ettikçe , o evlat ileri de yukarıda yazdığım gibi belki ben gibi babası gibi biri ile evlenecek , aslında siz kendi evladınızı feda ediyorsunuz , kendinizi değil.
Allah korusun ben uvey babamla buyudum aynı onun gibi biriyle evliyim Malesef en azından kızım buyusun kendimce plan yaptım kızım biraz buyusun o aile herzaman kapım acık dedı Allah razı olsun bende su sınavı bir atlatım olmadı ozelde bir is bulup basayım koseye biraz para atım birde bulunduğum ilce tayınle geldik es kısısı seneye tayın ıstıcek buyuk bir sehır olursa is kolay bulurum hem o zamana su ankyeteden kurtulurum belkı o zaman cesaretlenırım

Allah korusun ben uvey babamla buyudum aynı onun gibi biriyle evliyim Malesef en azından kızım buyusun kendimce plan yaptım kızım biraz buyusun o aile herzaman kapım acık dedı Allah razı olsun bende su sınavı bir atlatım olmadı ozelde bir is bulup basayım koseye biraz para atım birde bulunduğum ilce tayınle geldik es kısısı seneye tayın ıstıcek buyuk bir sehır olursa is kolay bulurum hem o zamana su ankyeteden kurtulurum belkı o zaman cesaretlenırım

İnanın çok iyi anlıyorum sizi , benim annemde babamdan ayrılan bir kadın 3 çocuğu ile.

Rabbim bugünlerde yar ve yardımcınız olsun.

Özel mesaj atamadım size ama elimden gelen bir şeyler olursa her konuda yanınızdayım.

İnanın çok iyi anlıyorum sizi , benim annemde babamdan ayrılan bir kadın 3 çocuğu ile.

Rabbim bugünlerde yar ve yardımcınız olsun.

Özel mesaj atamadım size ama elimden gelen bir şeyler olursa her konuda yanınızdayım.
Allah razı olsun ozel mesajı acayım ben destek mesajlarına cok ihtiyacım var bugunlerde cok cok tesekkur ederım

bosanirsaniz anneniz gibi bir hayati yasayacaksiniz diye bir kaide yok. bosanip da namusuyla helal kazanciyla gül gibi yasayan, cocuk buyutenler var.

cocugunuza huzurlu bir aile ortami saglayamiyorsaniz yine ayni zarari vereceksiniz cocuga..

Back
X