Yapamadım

Cocugı bahane etmiyorum kızım ıcın kendımı feda etwimw kararı aldım benim annem Bızım ıcın etmedi onunda annesi onun ıcın etmemis ben ediyorum
peki sizce bu fedakarlık sağlıklı mı?
Böyle bir ortamda büyüyen çocuk nasıl etkilenir?
asıl fedakarlık belki de tüm korkularınıza rağmen hayata yeniden kızınız ile birlikte başlamaya cesaret etmek olabilir
henüz geç değil
kimse yuva yıkılsın istemez
Fakat kadın bir eşya bir mal değildir istendiği gibi kullanılabilecek istenmediğinde çöp gibi bir köşeye atılacak

Anneniz bosandıgında ailesi arkadasındamıydı benim olsa bende ayrılırım evet aile bana yardım edecek ama neticede el cık git deseler napacam
Değildi. Annemin de anne babası ayrı ve iki tarafta başkası ile evliydi. Annem de ilk etapta babamdan ayrılıp bir arkadaşının yanına gevti ki yanında ben ve erkek kardeşim de vardık hayal meyal hatırlıyorum... Bazen cesur olmak gerekiyor. Annem babamdan ayrıldığından beri daha mutlu bir hayat yaşadı. Ben de öyle

Esas kalarak kıyacaksın kızına.
İyi bir baba olsa yine anlarım ama benden olduğu ne malum diyen bir adam mı baba olacak?

Yapabilirsin, sadece biraz cesaret.
Kapıdan adım attığın an bütün her şey ardında kalacak sonrasını güzelleştirmek de elinde.
Kızın için yapmalısın.

Yapmamissın senin bileceğin ıs senın hayatın.
Kızını bahane etme ama.
eger evladını düşünmeseydi çoktan cikar giderdi kimse kotu maumeleyi kendine reva görmez . bosanirken 1 kere düşünüyorken cocuk olunca 2 kere düşünülüyor . anne olan boyle düşünür belki duzelir diye bekler düzelmezse zaten yoluna bakar cocuk bir bahane degil bu durumda . örnegin ise gircek çalışacak cocuga kim bakacak ailem yok diyor cocugu kreşe yazdirsa aldigi paranın yarısı kreşe gidecek . butun bunlari düşünmek zorunda bir anne .

Alla
Sınava 4 ay var. 4 ay kendinizi kapatın gerekirse uyumayın ve güzel bir puan alıp atanın. Sizi başka hiçbir şey kurtaramaz evden gitmeyerek iyi yapmışsınız bana göre. Dışarıdaki hayat da güllük gülistanlık değil iki yaşında bebekle el evinde 1 ay durulur en fazla. İş yok hali hazırda çalısan binlerce insanı çıkardılar işten . Hiç hayalcilik yapmaya gerek yok tüm bu sorunlara sünger çekin ve eşek gibi ders çalışıp atanın alın kızınızı gidin bu beş para etmez adamın evinden.

Kızınız asla sizin gibi olmayacak ayrıca korkmayın siz anneniz gibi değilsiniz çünkü, kızınız oldukça şanslı. Kendinize de yüklenmeyin hayat kağıt üzerindeki mantıkla yaşanmıyor malesef. Siz sahip olduğunuz şartlarda en doğru kararı vermişsiniz.
Allah razı olsun elestırıldım gitmiyorum DİE ama 2 yasında bebekle maceraya atılmak kolay degıl cocuk olmasa asla durmam hatta isime gelır gider calısırım 17 yasından beri calisan bir insanın azcık birikimimde var gider hayat kurar belki sever sevılrıım ama cocuk olunca oyle olmuyor iste insan cocugu varsa 1000 defa dusunuyor dua edin lutfen ıyı bir puan alım o zamana kızımda azcık buyur kres vs bıseylet ayarlanır hayat kurarım kızımla ❣️

eger evladını düşünmeseydi çoktan cikar giderdi kimse kotu maumeleyi kendine reva görmez . bosanirken 1 kere düşünüyorken cocuk olunca 2 kere düşünülüyor . anne olan boyle düşünür belki duzelir diye bekler düzelmezse zaten yoluna bakar cocuk bir bahane degil bu durumda . örnegin ise gircek çalışacak cocuga kim bakacak ailem yok diyor cocugu kreşe yazdirsa aldigi paranın yarısı kreşe gidecek . butun bunlari düşünmek zorunda bir anne .
Cocuk olmasa dedıgınız gıbı bir dakika durmazdım anne olunca maceraya atılmıyor insan yasamayan bilnez cok tesekkur ederım

O cesaretim yok yapamıyorum adım atamıyorum kendime kızıyorum ama yok cesaret edemiyorum anksıyete panik atak hastasıyım bir yıldır yoktu uc gundur kalbim yerinden cıkacak gıbı bu halde gitmeye cesaretim yok cocuk olmasa inan bir dakika dusunmezdım cocukla cok zor
Aksine cocugun icin cikacaktin o evden. Burada cocuklarinin huzurlu buyumesi icin bosanan bir suru kadin var. Cocuk icin yapamadim demeyin. Kendiniz icin istememisdiniz. O cesaret yok. Peki duzelecek mi? Sadece uzatmalari oynuyorsunuz.

Aksine cocugun icin cikacaktin o evden. Burada cocuklarinin huzurlu buyumesi icin bosanan bir suru kadin var. Cocuk icin yapamadim demeyin. Kendiniz icin istememisdiniz. O cesaret yok. Peki duzelecek mi? Sadece uzatmalari oynuyorsunuz.
Oturduğunuz yerden konusmak cok kolay cocuk olmasa asla durmam cocuksuz bosanmak o kadar kolaykı Ikı yasındaki bebekle ne yapabilirim soyler mısınız calıs diyeceksiniz evet calısırım 13 yıl calıstım pekı suan ıs var mı millet isten cıkarılıyor ben nasıl ıs bulayım evet uzatmaları oynuyorum kızımın buyumesını ve sınavı bekliyorum ne kadar kolay Ordan konusmak boşan çalıs demek cocuk olmasa zaten bende cok meraklı degılım bu ınsan müsvettesıne emın ol

Arkadaşlar konu sahibine yüklenirken,
sağlıksız bir ailede/ebeveyn desteğinden uzak büyümüş bir yetişkinin olay ve durumları bizler gibi değerlendiremeyeceği gerçeğini atlıyoruz.
Yorum yapan bir arkadaş yazmış,
'aynı babam gibi küfürbaz bir adamla evlendim, farkında olmadan onun gibi birini eş olarak seçtim galiba' diye.
O kadar doğru bir tespit ki; bilinçaltı kişiyi yetişkin olduğunda da, çocukken/büyürken tanıdığı, deneyimlediği, alışık olduğu ilişkilerin içine çeker,
bu hiç değişmez bir yaşam örüntüsüdür
sadece çoğumuz farkında değiliz.

Bir süredir bu konuda okuyup, araştırıyorum.
Konu sahibi arkadaşım yüksek ihtimalle kurban tuzağı içindesiniz.
Bundan kurtulmak, sağlıklı bir bakış açısı kazanmak düşündüğümüz kadar kolay değil
ne yazık ki.
Her şeyden önce profesyonel destek lazım.
Size tavsiyem ne yapın, ne edin önce
ekonomik bağımsızlığınızı kazanın.
Sonra psikolojik olarak güçlenmeye,
kurban tuzağından kurtulmak için farkındalığınızı arttırnaya çalışın.
Umarım en kısa sürede hayatınızı yoluna koymayı başarırsınız.

Yapamamak değil kolayı seviyorsun. Yaşadıkların kolay değil ama şuana kadar yaşanmış en zor durumda değil. Size kapı açan birileri vardi siz gitmediniz sadece hayat sizin ama umarım o masum evladı Allah ruhen ve fiziken korur gerisi sizin kendi seçiminiz

Önceki konumdan bilirsiniz beni saolun hepiniz cok yardimci oldunuz bana moral verdiniz Allah razı olsun. Esimle kavgalıyız ilk evlılıgınden olan cocukları uzerıme yurudu kufur hakaret hepsını duydum 2 yasında kızım var. Annem babam yok varlar ama yoklar ıste babamı cok girmedim zaten annem ıkıncı evlılıgıyle hayatını 20 yıl once kurdu ben o aile Icınde olamadım. Ben unı okurken bana sahip cıkan aile bana yardım edecekti onları aradım Baska da arayacak kimsem yok zaten Allah razı olsun gel dediler. Nafaka da anlastık. Es kısısı mahkemeye gıdeceggımız gun dısarı cıktı bilerek aksama kadar gelmedi sımdı Bısey olmamıs gibiyiz. Yanı anlayacağınız yapamadım alıp valizimi alıp kızımı kapıdan cıkamadım cunku aciz bir insanım. Kızıma kıyamadım tam kızım yasındayken annem babam bosanmıs. Annemde ailesi sahip cıkmamıs o da bize cıkmıyor. Annemi hep Baska erkeklerle hatırlıyorum cocuklugım boyle gectı ılac ıcmıs numarası yapar sevgilisin yanına beni yollar annem öldü de derdi 5 6 yaslarındaydım. 3 defa tacize ugradım ki bunlar hatırladıklarım kızım boyle olmasın diye benim yasadıklarımı yasamamsın diye ve cesaretin yok diye yapamadım bu evden cıkamadım. Tek umudum Ekim kpss kızım ıcın ınsallaj atanırım yavrum guzel bir gelecek sunarım benim gıbı olmasın Allah hıckımseyı anasız babasız bırakmasın
Bu şekilde kızına daha iyi bir hayat mı sunuyorsun ki? Annenin yaotiginin aynı şeyi duygusal şiddet. Gözü önünde annesi asagilanip belki şiddet görerek büyüyecek. Sen iendine güvenmiyor musun bosaninca erkeklere gidip kızını mi kullanacaksın yani bunu mu demek istiyosun

Bu şekilde kızına daha iyi bir hayat mı sunuyorsun ki? Annenin yaotiginin aynı şeyi duygusal şiddet. Gözü önünde annesi asagilanip belki şiddet görerek büyüyecek. Sen iendine güvenmiyor musun bosaninca erkeklere gidip kızını mi kullanacaksın yani bunu mu demek istiyosun
Hayır ben sadece biraz zaman ıstıyorum kızım buyusun bende ınsallah atanırım sonra Allah buyuk bosansam o konuda ben kendime guvenıyorum kızıma asla ama asla oyle seyler yasatnam bakın burda bir uye vardı annesi babası ayrılmış annesi bu kızı kendi annesiyle kardesı nin yanına bırakıp calısmaya gıtmıs bu yıl yıllarca öz dayısı tarafından tacize ugramıs suan ogretmeb ama hala travmayı atlatamıyor hayat oyle gulluk gulıstan lık degıl ben 3 defa tacize ugradım ki bunlar hatırladıklarım oyle kolay degıl iki yasında kız cocukla maceraya atılmak ki zaten ailem yok. Ha annemle konusuyor olsaydım dahı yine evine gitmezdim uvey erkek kardesım 19 yasında bir cok pıslıgını duydum bılıyorum gene kızımı bırakamazdım

Yapamamak değil kolayı seviyorsun. Yaşadıkların kolay değil ama şuana kadar yaşanmış en zor durumda değil. Size kapı açan birileri vardi siz gitmediniz sadece hayat sizin ama umarım o masum evladı Allah ruhen ve fiziken korur gerisi sizin kendi seçiminiz
Evet kolayı cok seviyorum dayak yemeye bayılıyorum hele yanında hakaret varsa tadından yenmiyor. Dalga mi gecıyosunuz siz ya kolayi seven insan olsam 13 yıl sigortalı calısmıs olmazdım tek basına unı okumus olmazdım suan bile elimde orgun ısı var sıparıs yapıyorum. Kızım benim elimi ayagını baglıyor cocuk olmasa asla bu evde durmazdım sanki kadınlara muhteşem haklar verilen bir ulkede yasıyoruz yapmayın ya kadın siginma evini aradım cocugu yuvaya verebiliriz dediler ne diyorsunuz siz vereyımde orda dayak mı yesin taciz mi edilsin

Hayır ben sadece biraz zaman ıstıyorum kızım buyusun bende ınsallah atanırım sonra Allah buyuk bosansam o konuda ben kendime guvenıyorum kızıma asla ama asla oyle seyler yasatnam bakın burda bir uye vardı annesi babası ayrılmış annesi bu kızı kendi annesiyle kardesı nin yanına bırakıp calısmaya gıtmıs bu yıl yıllarca öz dayısı tarafından tacize ugramıs suan ogretmeb ama hala travmayı atlatamıyor hayat oyle gulluk gulıstan lık degıl ben 3 defa tacize ugradım ki bunlar hatırladıklarım oyle kolay degıl iki yasında kız cocukla maceraya atılmak ki zaten ailem yok. Ha annemle konusuyor olsaydım dahı yine evine gitmezdim uvey erkek kardesım 19 yasında bir cok pıslıgını duydum bılıyorum gene kızımı bırakamazdım
Bence kesin bosanicaksaniz kucukkn boşanmak daha iyi çocukta o travma da olmasın. İş konusunda zaman isteyebilirsin tabiki çocuk 3.5 yaşına kreş çağına gelince ayrilsan en azından sana bağımlılığı azaldığı bir yaşta olur, atanma konusunda çok emin degilim bu sitede herkes atanmaya çalışıyor da devlet kadroları çok şişti herkes memur olmak için can atıyor zaten , yani inşallah olur ama atanmayı bahane etmeyin bence olmama ihtimalini düşünün herkes devlette çalışmıyor

Evet kolayı cok seviyorum dayak yemeye bayılıyorum hele yanında hakaret varsa tadından yenmiyor. Dalga mi gecıyosunuz siz ya kolayi seven insan olsam 13 yıl sigortalı calısmıs olmazdım tek basına unı okumus olmazdım suan bile elimde orgun ısı var sıparıs yapıyorum. Kızım benim elimi ayagını baglıyor cocuk olmasa asla bu evde durmazdım sanki kadınlara muhteşem haklar verilen bir ulkede yasıyoruz yapmayın ya kadın siginma evini aradım cocugu yuvaya verebiliriz dediler ne diyorsunuz siz vereyımde orda dayak mı yesin taciz mi edilsin
Siz sizi kabul eden aile yerine orda kalarak o çocuğu yakiyorsunuz bence. Kendi yaşadığımi yasatmam diyip cikabilirdiniz. Sizin kapıniz var olmasa dua edebilirdim

Bence kesin bosanicaksaniz kucukkn boşanmak daha iyi çocukta o travma da olmasın. İş konusunda zaman isteyebilirsin tabiki çocuk 3.5 yaşına kreş çağına gelince ayrilsan en azından sana bağımlılığı azaldığı bir yaşta olur, atanma konusunda çok emin degilim bu sitede herkes atanmaya çalışıyor da devlet kadroları çok şişti herkes memur olmak için can atıyor zaten , yani inşallah olur ama atanmayı bahane etmeyin bence olmama ihtimalini düşünün herkes devlette çalışmıyor
Olmama ihtimalini tabı dusunuyorum ama yinede elimden geldıgınce hazırlanıyorum ınsallah olur

Back
X