Yapamadım

Siz sizi kabul eden aile yerine orda kalarak o çocuğu yakiyorsunuz bence. Kendi yaşadığımi yasatmam diyip cikabilirdiniz. Sizin kapıniz var olmasa dua edebilirdim
O kapınaılem degıl akrabam degıl kan bagım yok tamam gel dediler Allah razı olsun ama ne kadar kalabılecegım bellı mı anne babam bana sahip cıkmıyor ele ne kadar guvenebılırım siz dua etmeyin kalsın saolun etmıs kadar oldunuz

O kapınaılem degıl akrabam degıl kan bagım yok tamam gel dediler Allah razı olsun ama ne kadar kalabılecegım bellı mı anne babam bana sahip cıkmıyor ele ne kadar guvenebılırım siz dua etmeyin kalsın saolun etmıs kadar oldunuz
Bana düşman kesilmenizin anlamı yok. Toparlayana kadar kalirdiniz okumuş insansiniz toparlaninca çıkardınız. Seçiminizi yargılamiyorum ben zaten o çocuğa üzülüyorum

Bana düşman kesilmenizin anlamı yok. Toparlayana kadar kalirdiniz okumuş insansiniz toparlaninca çıkardınız. Seçiminizi yargılamiyorum ben zaten o çocuğa üzülüyorum
Bir gun benim durumuma dusesenız ki Allah kimseyi dusurmesın o zaman cocuk olunca ayrilma kararının baskalarının evinde sıgıntı gıbı yasamanın ne kadar zor Oldugunu anlarsınız sıze Baska cevap yazicam rica ediyorum sizde konuma Baska Bısey yazmayın

Oturduğunuz yerden konusmak cok kolay cocuk olmasa asla durmam cocuksuz bosanmak o kadar kolaykı Ikı yasındaki bebekle ne yapabilirim soyler mısınız calıs diyeceksiniz evet calısırım 13 yıl calıstım pekı suan ıs var mı millet isten cıkarılıyor ben nasıl ıs bulayım evet uzatmaları oynuyorum kızımın buyumesını ve sınavı bekliyorum ne kadar kolay Ordan konusmak boşan çalıs demek cocuk olmasa zaten bende cok meraklı degılım bu ınsan müsvettesıne emın ol
Oturdugum yerden konusmuyorum ki... ben de bosandim ve bir oglum var. Bosanmis biri olarak biliyorum ki evet o karati vermek zor ama o karar verilince de insanin gozu hocbirsey gormuyor. Geri donusu dusunmuyor. Siz daha o asamaya gelmemissiniz demek ki.

Bir gun benim durumuma dusesenız ki Allah kimseyi dusurmesın o zaman cocuk olunca ayrilma kararının baskalarının evinde sıgıntı gıbı yasamanın ne kadar zor Oldugunu anlarsınız sıze Baska cevap yazicam rica ediyorum sizde konuma Baska Bısey yazmayın
Bedduaniz için teşekkür ederim.

Oturduğunuz yerden konusmak cok kolay cocuk olmasa asla durmam cocuksuz bosanmak o kadar kolaykı Ikı yasındaki bebekle ne yapabilirim soyler mısınız calıs diyeceksiniz evet calısırım 13 yıl calıstım pekı suan ıs var mı millet isten cıkarılıyor ben nasıl ıs bulayım evet uzatmaları oynuyorum kızımın buyumesını ve sınavı bekliyorum ne kadar kolay Ordan konusmak boşan çalıs demek cocuk olmasa zaten bende cok meraklı degılım bu ınsan müsvettesıne emın ol
Bosanma karari aldigimda ben de issizdim. Bir bucuk yil kendi duzenimi kurana kadar baba evinde yasadim.

Arkadaşlar konu sahibine yüklenirken,
sağlıksız bir ailede/ebeveyn desteğinden uzak büyümüş bir yetişkinin olay ve durumları bizler gibi değerlendiremeyeceği gerçeğini atlıyoruz.
Yorum yapan bir arkadaş yazmış,
'aynı babam gibi küfürbaz bir adamla evlendim, farkında olmadan onun gibi birini eş olarak seçtim galiba' diye.
O kadar doğru bir tespit ki; bilinçaltı kişiyi yetişkin olduğunda da, çocukken/büyürken tanıdığı, deneyimlediği, alışık olduğu ilişkilerin içine çeker,
bu hiç değişmez bir yaşam örüntüsüdür
sadece çoğumuz farkında değiliz.

Bir süredir bu konuda okuyup, araştırıyorum.
Konu sahibi arkadaşım yüksek ihtimalle kurban tuzağı içindesiniz.
Bundan kurtulmak, sağlıklı bir bakış açısı kazanmak düşündüğümüz kadar kolay değil
ne yazık ki.
Her şeyden önce profesyonel destek lazım.
Size tavsiyem ne yapın, ne edin önce
ekonomik bağımsızlığınızı kazanın.
Sonra psikolojik olarak güçlenmeye,
kurban tuzağından kurtulmak için farkındalığınızı arttırnaya çalışın.
Umarım en kısa sürede hayatınızı yoluna koymayı başarırsınız.
Insallah ekonomik ozgurlugumu elime aldıgım da ilk isim terapi almak olacak bu konuda cok arastırma yaptım ama tabı yetmiyor destek gerekli. Zateb ben travmalı bir cocukluk gecırmeseydım bu sekılde evlilik yapmazdım. Mesela cok calıskandım hep taktir aldım ama annemin duzensız hayatı yuzunden galıba 5 6 ilkokul degıstırdım yine cabaladım Ikı unı okudum ama hep bıseylet eksik ve korkuyorum anlıyor musunuz kızımın benim gıbı olmasından cok korkuyorum istiyorum ki okusun anne babası basında olsun anne baba sevgisi aclıgı yasamasın. Cok kolay bısan git calıs demek benim annem beni herkese bırakırdı komsu erkek kadın defalarca tacize ugradım kolay mı sanıyorsunuz cekıp gitmek bir bebekle

Benim baba evimde yok ana evimde
Uzgunum sadece yardim etmeye calisiyordum. Ayni sureclerden gectim. Benim aklima baska bir oneri gelmiyor. Cehennem gibi o hayati yasamak da zor. Karar senin. Alkah yardimcin olsun. Dilerim hersry duzelir ve cok mutlu olursun.

Uzgunum sadece yardim etmeye calisiyordum. Ayni sureclerden gectim. Benim aklima baska bir oneri gelmiyor. Cehennem gibi o hayati yasamak da zor. Karar senin. Alkah yardimcin olsun. Dilerim hersry duzelir ve cok mutlu olursun.
Allah razı olsun ınsallah dedıgınız gıbı olur siz oglunuzla tek mi yazıyorsunuz peki

Bende genele katılıyorum. Çocuğunuzu bahane ediyorsunuz. Çocuğum için kendi hayatımı feda ediyorum yazmışsınız katılmıyorum buna zaten bu sağlıklı bir durum da değil. Hiç kimsenin hayatı feda olmadan bir çıkış yolu bulmalıydınız. Sığınma evine git diyenlere kızımın yanımda olmaması ihtimali var ben sokakta yatarım kızımdan ayrılmam gibi asla aklıma yatmayan bir cevap vermiştiniz. Şimdi size kalacak yer saplamışlar ama gitmiyorsunuz. Hani zorda kalınca sokakta yatardınız kızınızla? KPSS düşünceniz güzel ama ekime daha 5 ay var. Sınavı kazandığınızı varsayalım elinizde maaş olacak evet ama yine tek başınıza olacaksınız. Şimdi göstermediğiniz cesareti o zaman göstereceğinize inanıyor musunuz?

COk acımasızsınız cocuk olmasa bir dakika durmazdım gozum korkmadı ben zaten 17 yasından beri tek yasıyan uc yıl oncesı ne kadar 10 sene sigortalı calısmıs biriyim calısmak bana koymaz cocukla bosanmak oyle kolay degıl

Kpss ye çok çalışın. Insaallah atanır gider, hayatınızı yeniden kurarsiniz.

Evet bir duzen kurdum ben cok sukur. Baska bir sehirde is bulup tasindim. Calisiyorum. Tek basima ogluma bakiyorum. Huzurluyum cok sukur.
Daeısı bana olsun ınsallah umut verdiniz bana benimde ıstegım. Bu aslında su ıs konusunu halledersem gerisi olacak gıbı

Kpss ye çok çalışın. Insaallah atanır gider, hayatınızı yeniden kurarsiniz.
Eylul ayından beri hergun ders calısıyorum cok sukur ha olmayadabılır ama olursa cok sey degısecek kızımla hayatımızda buna eminim ınsallah olur dualarınızı esırgemeyın❣️

Bende genele katılıyorum. Çocuğunuzu bahane ediyorsunuz. Çocuğum için kendi hayatımı feda ediyorum yazmışsınız katılmıyorum buna zaten bu sağlıklı bir durum da değil. Hiç kimsenin hayatı feda olmadan bir çıkış yolu bulmalıydınız. Sığınma evine git diyenlere kızımın yanımda olmaması ihtimali var ben sokakta yatarım kızımdan ayrılmam gibi asla aklıma yatmayan bir cevap vermiştiniz. Şimdi size kalacak yer saplamışlar ama gitmiyorsunuz. Hani zorda kalınca sokakta yatardınız kızınızla? KPSS düşünceniz güzel ama ekime daha 5 ay var. Sınavı kazandığınızı varsayalım elinizde maaş olacak evet ama yine tek başınıza olacaksınız. Şimdi göstermediğiniz cesareti o zaman göstereceğinize inanıyor musunuz?
Siz genele uyun Icınde bulunduğum durumu ben bilirim evet cocugumu yuvaya vermem evet isimi halledene kadar bu evden gitmem ama sunu soyleyım cocugu asla bahane etmiyorum bende cok meraklı degılım bu insan müsvettesine emın ol. Cocuk siz ayrılmak cok cok kolay oyle mukemmel bir ulkede degılız al cocugunu cık git devlet baksın yok ıs bul ıs yok aile yok kalacak yer buldum ama nereye kadar ayse tükürükcunun hayatını bir okuyun Derim dısarısı oyle güllük gülşstan lık bir yer degıl hele kadınsan hıc degıl

Bahanelerinizle vicdaninizi rahatlatamazsiniz. Bu yaptiginiz fedakarlik degil, baska bi sey

Siz genele uyun Icınde bulunduğum durumu ben bilirim evet cocugumu yuvaya vermem evet isimi halledene kadar bu evden gitmem ama sunu soyleyım cocugu asla bahane etmiyorum bende cok meraklı degılım bu insan müsvettesine emın ol. Cocuk siz ayrılmak cok cok kolay oyle mukemmel bir ulkede degılız al cocugunu cık git devlet baksın yok ıs bul ıs yok aile yok kalacak yer buldum ama nereye kadar ayse tükürükcunun hayatını bir okuyun Derim dısarısı oyle güllük gülşstan lık bir yer degıl hele kadınsan hıc degıl

Çocuksuz ayrılmak çok çok kolaydaysa çocuksuz neden ayrılmadınız? Konunuzun öncesine hakim değilim o yüzden soruyorum. Ayşe tükürükçünün hayatını okudum biliyorum. Nasıl bir ülkede yaşadığımızı da biliyorum. Konuyu oraya getirirsek kendi yaşadığımız veya çevremizde yaşanan çok fazla olay var. Ülkedeki sorunlar da say say bitmez. Siz ne yapacaksınız ona odaklanın. Şu çizdiğiniz tabloya göre size söyleyebileceğim tek şey adamın suyuna gidin madem hiç değilse kavga çıkmasın ekime kadar dayanın. Sizi kabul eden ailenin evine gitmeyi kabul etmiyorsunuz, sığınma evi kabul etmiyorsunuz. Sokakta yatmayı kabul etmiştiniz bir önceki konunuda onu da ben size önermiyorum malum dışarısı güllük gülistanlık değil. Sınava girene kadar size verebileceğim bir tavsiye yok bu durumda. Umarım sınavı kazanır atanırsınız

Back
X