yapamicam...

Bugün kızımı almaya geldi. Kızım isterse onun evinde kalacak gece. İlaçları var, nasıl vermesi gerektiğini anlatıyorum. Yüzüme bakmadan dinliyor. Kızı alıp öylece gitti. Düşman değiliz ki biz..
Ben çok kötüyüm kızlar. Niye mi. Kendimi mağlup olmuş hissediyorum. Şu hayatta hiç bir şey başaramayan ben, evliliği de başaramadım. Bosandigim ilk günler "görür o şöyle yapacam böyle yapacam" diyordum. Şimdi evden dahi çıkmak istemiyorum. İleriyi göremiyorum, düşünemiyorum.
Kizacaksiniz ama eski esimi başkasıyla düşünemiyorum, görsem veya duysam kahrolurum.
Ondan ziyade maddi manevi bitik durumdayim işte. Evden biseyler yapıp satmaya çalışıyorum, kpss ye de girecem.
Geçen gün teyzem beni aramış diyor ki "düşenin dostu olmaz".. kız kardeşim de "annemlere bel bağlama" diyor. Kimseden bişey isteyecek değilim de bu cümleler neden. Allah kimseye muhtaç etmesin.
Çok mutsuzum.
üzüldüm gerçekten.Evet Allah kimseye muhtaç etmesin.
Kadının ekonomik özgürlüğü şart kesinlikle.
Mahkeme kararına göre alsın ve mesaj ile iletişim kurun,biz çocuğu alıp verirken asla gozukmuyoruz bile,kapı arkasından al-ver yapıyoruz.Muhatap olmayınca mutsuz da olmuyorum.
Standart gelirli bir işe mi girseniz hem evde yap sat işi yapıp hem kpps kazanmak zor iş.kirads mısınız yapıp sattiklarinizdan elde ettiğiniz gelir yetiyor mu ?
Ne satıyorsunuz ?

Maddiyat evli evsiz herkesin kaygısı. Eşim asgari ücret alıyordu hanımefendi. Biz ilk zamanlar çeyrek bozdurup geçindik.
Bıçak gibi kesilebiliyorsa orda bir durmak lazım.
Hayatım senin eski koca yurtdışına gitmiyor muydu yılın belli zamanlarında,ne asgari ücreti ayol?

üzüldüm gerçekten.Evet Allah kimseye muhtaç etmesin.
Kadının ekonomik özgürlüğü şart kesinlikle.
Mahkeme kararına göre alsın ve mesaj ile iletişim kurun,biz çocuğu alıp verirken asla gozukmuyoruz bile,kapı arkasından al-ver yapıyoruz.Muhatap olmayınca mutsuz da olmuyorum.
Standart gelirli bir işe mi girseniz hem evde yap sat işi yapıp hem kpps kazanmak zor iş.kirads mısınız yapıp sattiklarinizdan elde ettiğiniz gelir yetiyor mu ?
Ne satıyorsunuz ?
Kapı arkasından mı güzelmiş:) çok işe başvurdum geri dönüş hiç yok. Diyorum ki biraz altın var, onları bozdurup AVM'de stand mı açsam. Çok mu riskli olur? Kiradayim para az çok yetiyordu ama evden çıkarıldım ev bakıyorum. Ortalama evler 2000 liradan başlıyor.
Örgü yapıyorum etrafa şimdilik

Kapı arkasından mı güzelmiş:) çok işe başvurdum geri dönüş hiç yok. Diyorum ki biraz altın var, onları bozdurup AVM'de stand mı açsam. Çok mu riskli olur? Kiradayim para az çok yetiyordu ama evden çıkarıldım ev bakıyorum. Ortalama evler 2000 liradan başlıyor.
Riskli olur bence,elinizdeki de giderse iyice ortada kalırsınız.
İstanbul'dasiniz kiraya bakılırsa ?
Daha mütevazi bir şehre yerleşme şansınız var mı diyeceğim,çocuk için kalıyorsunuz belkide.
Nafaka ne kadar kızınız kreşe de gidiyordu sizin

Riskli olur bence,elinizdeki de giderse iyice ortada kalırsınız.
İstanbul'dasiniz kiraya bakılırsa ?
Daha mütevazi bir şehre yerleşme şansınız var mı diyeceğim,çocuk için kalıyorsunuz belkide.
Nafaka ne kadar kızınız kreşe de gidiyordu sizin
Hayır İstanbul değil. Kiralar öyle vallahi. Şu anda oturduğum evin konumu falan müthiş, 1200 e kalıyordum. Şimdi çıksam 3000e rahat verirler burayı.
Nafaka 3 bin lira verecek. Kreşe gidiyor ama almak zorundayım artık

Hayır İstanbul değil. Kiralar öyle vallahi. Şu anda oturduğum evin konumu falan müthiş, 1200 e kalıyordum. Şimdi çıksam 3000e rahat verirler burayı.
Nafaka 3 bin lira verecek. Kreşe gidiyor ama almak zorundayım artık
Ooooo nafaka çok iyiymiş, süper.Yskinda maddi olarak rahata ereceksiniz o halde

avm de büyük mağazalar bile zor durumda.standlar hele.siz maaşlı bir iş bakın bence ilk etapta.tecrübe edindikçe de maaşınız yükselir başka kapılar açılır.bugün avm deydim sadece yemek katı doluydu ellerinde poşet vs yoktu çoğu insanın

avm de büyük mağazalar bile zor durumda.standlar hele.siz maaşlı bir iş bakın bence ilk etepta.tecrübe edindikçe de maaşınız yükselir başka kapılar açılır.bugün avm deydim sadece yemek katı doluydu ellerinde poşet vs yoktu çoğu insanın
Dogru çoğu stand da kaldırıldı. Dönüş olmuyor yaşımdan dolayı heralde, yada mütevazı bir iş ise üniv mezunuyum diye almıyorlar.
Kpss çalışıyorum bir yandan gecinecek parayı kazansam yeter şimdilik

Dogru çoğu stand da kaldırıldı. Dönüş olmuyor yaşımdan dolayı heralde, yada mütevazı bir iş ise üniv mezunuyum diye almıyorlar.
Kpss çalışıyorum bir yandan gecinecek parayı kazansam yeter şimdilik
Siz kpss çalışırken kızınız krese devam etse çok iyi olurdu, çocukla da ders zor.Ablaniz niye ortaya atılıyor anneme bel bağlama fln,ne var bir el atsalar maddi manevi...Ailelerden de soğuyorum okuduklarimdan sonra

Kimse kimseyi parası icin sevmez , bu hiç etik değil zaten. Sizin boşanıp boşanmadığınızı empati kısmına bağlamadım , ama herkesin boşanma süreci aynı şekilde geçmez. Bazı kadınlar nasıl olsa evleneceğim eşim beni geçindirecek diyip kendi ayakları üzerinde durmayı tercih etmiyor, sanırım konu sahibide bunlardan biri. Ama hersey öyle hayal ettiğimiz gibi olmuyor maalesef. Eşiyle ayrılma sebeplerini bilmiyorum ama şuan boşanmış ve hayata nasıl başlayacağını ve tutunacağını bilmeyen bir anne var. Bu kaygılar zamanla geçecek elbette ama keske iğneleyici yorum yazmak yerine biraz daha destek verici iç açıcı şeyler yazsaydınız.
Tamam bir daha yorum yaparken ilk size sorar öyle yaparım. Parası için seviyor kelimesi ağzımdan çıkmadı. Gelecek korkusundan dolayı kopamadığını düşünüyorum. Her neryse gerçekten artık sıkılıyorum. Her yorumuma hesap soranlardan ve cevapta vermeyeceğim. çav !

Maddiyat evli evsiz herkesin kaygısı. Eşim asgari ücret alıyordu hanımefendi. Biz ilk zamanlar çeyrek bozdurup geçindik.
Bıçak gibi kesilebiliyorsa orda bir durmak lazım.
E tamam o zaman neden şimdi bu kadar korkuyorsunuz ? Zaten siz de işe girip asgari kazanırsınız. Ablanız ve teyzenize de söylersiniz. Biz asgari ile geçiniyorduk ben çalışır aslan gibi bakarım dersiniz. Ama beni sevmeyen ve sorumsuzca bırakan adamı ben sevemem. Herkesin yapısı farklı.

Siz kpss çalışırken kızınız krese devam etse çok iyi olurdu, çocukla da ders zor.Ablaniz niye ortaya atılıyor anneme bel bağlama fln,ne var bir el atsalar maddi manevi...Ailelerden de soğuyorum okuduklarimdan sonra
Kendisi de boşanmadan döndü. Babam durumu olmadığı halde avukat parası, ev dizmesi falan için kredi çekti verdi ona. Boşanmayi geri çekti bir çocuk daha yaptı 🤣

Kendisi de boşanmadan döndü. Babam durumu olmadığı halde avukat parası, ev dizmesi falan için kredi çekti verdi ona. Boşanmayi geri çekti bir çocuk daha yaptı 🤣
e kendi de bu tür sorunları tecrübe etmiş.size ne diye yükleniyor?bazen iyi ki kardeşim yok diyorum bdv de konuları okudukça :KK45:

Hönnnk 🙄
Damdan düşeni damdan düşen anlar oysaki..
Bir de babanız kesenin ağzını kızına açıyor da size niye açmıyor ki

E tamam o zaman neden şimdi bu kadar korkuyorsunuz ? Zaten siz de işe girip asgari kazanırsınız. Ablanız ve teyzenize de söylersiniz. Biz asgari ile geçiniyorduk ben çalışır aslan gibi bakarım dersiniz. Ama beni sevmeyen ve sorumsuzca bırakan adamı ben sevemem. Herkesin yapısı farklı.
Konu nasıl para korkusuna geldi ki. Maddi sıkıntım var dedim sadece ama..
Ben de sevemem kesin sınırlarım çizgilerim var sanıyordum ama öyle olmadı işte. Tabi farklı herkes doğru

Konu nasıl para korkusuna geldi ki. Maddi sıkıntım var dedim sadece ama..
Ben de sevemem kesin sınırlarım çizgilerim var sanıyordum ama öyle olmadı işte. Tabi farklı herkes doğru
Konu maddiyata şöyle geldi. Bende evlat büyütüyorum ve şu an 1haftalık bezi en aşağı 60₺. Ve aileden de kardeşim ve teyzenin dediklerinden sonra senin maddi kaygıların ( doğal olarak) olduğunu düşündüm.
Ha maddi kaygın hiç olmasa bile , beni çocuğumla ortada bırakan adamı ben sevemem. Hala aynı fikrimdeyim, sende aynı fikirdesin. O yüzden bunu daha fazla uzatmamız manasız :) her şey gönlünce olsun.

Back
X