Yapan çeker mi ?

Eşiniz olacak adam basiretli biri olsaydı, değil kayınvalide-kayınpeder, haçlı ordusu gelse yıkamazdı yuvanızı.
Bence öfkenizi kontrol edip hayatınıza yönelin.
Onlar bunu yapmasa, boşanmaya dünden razı eşiniz belki başka şeyi bahane edecekti.
Eden çeker mi bilmem ama kalan kendi hayatına sahip çıkmalı. Kendinizi öfke ile doldurmak yerine, bundan sonra nasıl bir hayat istediğinize ve ona göre düşüncelere yönlendirin zihninizi. Bebeğinizin sağlıklı bir zihne sahip anneye ihtiyacı olacak.
Her şey gönlünüzce olsun.

Ben yasadigim her seyi Allah'a birakiyorum. Adaleti o sağlasın. Ama herkes gibi de o günü bekliyorum. Bana yasattiklari izdirabi, aciyi onlar da cekecekler mi? Kayinvalide ve kayinpeder yuvami yiktilar. Esim olacak adam da dunden raziymis. Bebegim kuvezde, stresten erken dogum dahi yaptim. Sonra da kapi disari edildim. Ben onlarin mutlu olduklarini dusundukce Allah biliyo ya hayatimdan nefret eder hale geliyorum. Kizimi kucagima alsam gececek elbet ama... yapan ceker mi ? Yuva yikanin yuvasi olur mu ?

Dön diyor ama dönmem. Allah muhtac dusurmesin.
Yuvanızı ya siz yıkmışsınızdır ya o eşiniz olacak adam. Sizin yuvanızı teknik olarak sizden başkası yıkamaz. Boşanma davasında anca tanık olabilecek kişiler kaynana ile kayınbaba. Sizin düşman içerideydi. Anahtarı o verdi.

Çok kızgınsınız içiniz soğumuyor hakkınız var ama bilemeyiz bunu. Belki bulur belki ilahi adalet ahirete kalır 🤷‍♀️ ancak şunu islam inancınız varsa mutlaka hakkınız alınacak. Ama üç günlük dünyada bunu düşünmeyin. Kendi hayatınıza bakın. Çocuğunuzla mutlu Olacağınız günleri düşünün. Belki de ileride karşınıza çok iyi biri çıkacak iyi boşanmışım diyeceksiniz. Bende mutsuz olduğum zamanlarda annem kızım su bulanmadan Durulmaz derdi. Biraz sabredin

Rabbim kimsenin hakkını kimsede bırakmaz bu dünyada olmasada ahirette elbet verir yaptığı haksızlığı eğer gerçekten bir haksız varsa ve ahirette hesap günü çetin bir gündür buradaki sıkıntılara benzemez burada birşeylerden kaçılabilir ama orda öyle birşey yok Allah'a güvenin yaslanın arkanıza çocuğunuza ve kendinize yönelin zamanla öfkeniz bile geçicek

Ben yasadigim her seyi Allah'a birakiyorum. Adaleti o sağlasın. Ama herkes gibi de o günü bekliyorum. Bana yasattiklari izdirabi, aciyi onlar da cekecekler mi? Kayinvalide ve kayinpeder yuvami yiktilar. Esim olacak adam da dunden raziymis. Bebegim kuvezde, stresten erken dogum dahi yaptim. Sonra da kapi disari edildim. Ben onlarin mutlu olduklarini dusundukce Allah biliyo ya hayatimdan nefret eder hale geliyorum. Kizimi kucagima alsam gececek elbet ama... yapan ceker mi ? Yuva yikanin yuvasi olur mu ?

Yuva yıkanın da mis gibi yuvası olur, yaşattıklarını çekmeden de çiçek gibi yaşar giderler.
Çünkü hayatın içinde adalet diye bir şey yok.
Olsaydı ülkelerin "adalet sistemleri" olmazdı, hapishaneler olmazdı, mahkemeler olmazdı, herkes kendi haline bırakılırdı "nasıl olsa çekecek" diye.

Senin şuan düşünmen gereken tek şey bebeğin sütünün kesilmemesi gerek bebeğin sağlıkla bir çıksın kuvezden sonra düşün bunlari kendini yıpratıyorsun tamam normal değil şuan ama ilk onceligin bebeğin ve sütün

Dünyada kurulmuş ilahi sistemin adaleti bizim sandığımız gibi çalışmıyor. Yani karşı tarafla ilgili bizim beklediğimiz kötü son çok farklı olabilir yahut bir şey olmayabilir de. Çünkü kötü diye bildiklerimiz düzen ve dengenin birer parçasıdır. Her insan ihtiyacı ölçüsünde bir deneyim yaşıyor. Adaletsiz gibi görünen bir olay, bizim göremediğimiz birçok dengeyi barındırıyor içinde.
ilahi sistemin adalet anlayışı, insanın bildiği gibi işlemez. Hayatın adaletinin kantarı bizim sandığımızdan daha ince çalışır. Orada aslolan, senin gördüğün ve görmediğin konularla ilgili dengedir. Hızır ilmi vardır orada. Sen “Bu çocuk niye kör oldu” diye sorarsın, Hızır’ın cevabı Kehf suresindeki gibi “O çocuk kendiyle birlikte anne babasını da azgınlığa sürükleyecekti, körlüğü ona perde yaptık” olur.

Ben de bir prematüre annesiyim. Çok şükür biraz büyüdü. Size İnci Candemir'in kitaplarını okumanızı ve sosyal medyadan takip etmenizi öneriyorum. youtubeda da uzman doktorlarla soru ve cevapları var.
(5 yıl önce yılda 50 bin aile şimdi saha fazladır) Erken doğumlar sandığınızdan daha çok ailenin yaşadığı bir olay. Benzer hikayeleri okumak insana iyi geliyor ve bazı kitaplarında özel bilgiler var. Ya da paylaşım yapanlardan hiç aklınıza gelmeyenleri öğrenebilirsiniz. Mesela bebeğiniz kuvözden çıkınca uzun bir süre kimseyi misafir etmeyin, bebek görmek isteyenleri uzunca bir süre erteleyin, şimdiden bebek görmeye gelecek olanlara doktor en az 6 ay müsaade etmiyor deyin. Çünkü daha hassas bünyeye sahip olacağı için tekrar hastalanıp doktor doktor dolaşmak kolay değil.
Ben 6 ay en yakınlarıma bile misafir etmedim. Bir yaşında da gelmek isteyenleri doğum günü kutlayarak kabul ettim.
Sonra ilk iki yıl devletin karşıladığı raporlu özel aşılar var, normal doğanlardan farklı olarak... Sütünüzü artırmak için öneriler var. Bunlara konsantre olursanız diğer düşündüğünüz şeyler yoluna girer, merak etmeyin.

Siz yanlış yöne bakıyorsunuz, bardağın boş kısmına odaklanmışsınız. Eski mesajlarınızda çocuğumu göremiyorum kucağıma alamıyorum nasıl geçer bu acı diyordunuz. Biz de sabredin, olabileceği en güvenli yerde ve en iyi bakımı alıyor dedik. O günler geçip bitti neredeyse, sizi hastaneye çağırdılar bebeğiniz taburcu olacak ama siz hala eski hayatındasınız. Bebeğinizi alıp eve gelince sizi zor bir maraton bekliyor. Birbirinize alışacaksınız, sevgi, uykusuzluk mutluluk... karmakarışık duygular yaşayacaksınız. En olmaması gereken şeyi yapıyorsunuz. Başkalarının mutsuz olma ihtimaline tutunuyorsunuz. Eşiniz, anne babası fark etmez kim oldukları. Onlar mutlu olsa size ne mutsuz olsa size ne? Kapandı o sayfa bitti, tekrar tekrar açıp kurban psikolojisine bürünmeyin.

Aylardır çocuğunuzu bekliyorsunuz, mutlu olup olmamasını düşünmeniz gereken tek kişi bebeğiniz. Bunları düşünüp dertleneceğinize çocuğunuzun baba-çocuk görüş durumunu netleştirin. Boşanmanız eli kulağındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Soyut değil somut konulara odaklanın. Nafaka ne olacak, çocuğu hangi günler gelip görebilir vs. Asıl sorun bunlar.

Bende çekeni duymadim henüz cok cok yillar sonra baslarina bisey geliyor onuda sizden bilmiyorlar çünkü ustuden zaman geciyor sizi unutuyorlar
Bi tanidik vardi ky yuzunden az kalsin boşanıyordu.
sonra ky kızı evlendi cok cok sonra ve kizin ky aynisini bu kıza yapti ilk ky haberi var kizi geçinemiyor bosanmalar lafi donuyor ama gelinine senin ahini aldik kizim kötü ky düştü demedi

Bir şekilde hayat çektirenler için yoluna girmiyor. Ancak o günü siz görürsünüz görmezsiniz bilemeyiz.
Bir de inanıyorsanız çektirdiklerinin, yaptırdıkları kötülüklerin karşılığı ahirette onlardan çıkacak.

Şu an acınız çok alevli bunu farkındayım ama o günü görmek için kinli bir şekilde beklemeyin. O kim sizi yer bitirir.
Onlara bir zararı olmaz. Bir an önce sağlıkla evladınıza kavuşmanızı diliyorum.

Back
X