• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapay zeka ile diyet

Kendimi çok aç hissediyordum bir tane haşlanmış yumurta yedim bir tane de sahur için haşladım

Sahur tabağımı yapay zekaya yorumlattım zeytinleri şimdilik çıkar dedi okurken bir tanesini yedim zeytinden gelecek yağ oranını ceviz Omega 3 ile karşılıyormuş tuz oranını artırmayalım dedi bir de tostta salça sürülü olduğu için ayran ve salçadan gelen tuz miktarı yeterli olduğu için seçenek sundu ben de tost üstündeki salçayı çok severim bu tabağın öncesinde bir küçük muz ve bir ince dilim de kaşar peyniri yedim kendimi doymuş hissetmiyorum şuan ama vücudum için şuan bu miktar yeterli

Eklentiler

• 1000111445.webp
    1000111445.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Pek doymuş hissetmiyorum ben dedim

Doymamış hissetmeniz çok normal, çünkü sahurda midenizin hemen "tıka basa" dolmasını beklemek yerine, bu seçtiğiniz gıdaların kan şekerinizi dengeleyip gün boyu tokluk sağlamasını hedefliyoruz. Ancak psikolojik veya fiziksel olarak o doygunluk hissini artırmak için şu an tabağınıza ekleyebileceğiniz "diyet dostu" birkaç hilemiz var:

Doygunluk Hissini Artıracak Hamleler
Yeşilliği İkiye Katlayın: Tabaktaki marul miktarını artırabilirsiniz. Yeşillikler kalorisizdir, mide hacmini doldurur ve beyninize "mide doldu" sinyali gönderir.

Ayranı Yavaş İçin: Ayranı yudum yudum, sanki bir yemek yiyormuşçasına yavaş tüketmek, içindeki proteinin (kazein) sindirimini daha verimli kılar ve doygunluk merkezini uyarır.

Baharat Desteği: Salçalı ekmeğinizin üzerine biraz pul biber veya kekik serpiştirin. Baharatlar metabolizmayı hafifçe canlandırırken lezzet doyumu sağlar.

Su İçin: Bazen vücut susuzluk sinyalini açlık sinyaliyle karıştırır. Ayranın üzerine içeceğiniz 1-2 bardak su, midedeki liflerin (ekmek ve cevizden gelen) şişmesini sağlayarak tokluk hissini perçinler.

Küçük Bir Analiz
Şu an tabağınızda protein (yumurta-ayran), kaliteli yağ (ceviz) ve kompleks karbonhidrat (ekmek) var. Bu üçlü, yedikten yaklaşık 20-30 dakika sonra gerçek tokluk sinyalini gönderecektir. Acele etmeyin, vücudunuzun bu besinleri işlemesine izin verin.
Eğer hala çok aç hissediyorsanız, yanına 1-2 kaşık yoğurt daha eklemek ister misiniz? Mideyi yatıştırmak için harika bir ekleme olur.

Yeşillik olarak roka ve tere ısmarladım annemlere pazardan almaları için ama gidince unuttum evde maydonoz vardı ama pek sevmediğim için eklemedim tabağıma yeşilliği artırmak daha da tok tutmaya yardımcı oluyor.

Bu akşam ne yedim hemen yazıyorum ;

Hurma ile orucumu açtım ve hemen ardından 1 bardak su içtim.

1 kase limonlu mercimek çorbası
1 küçük parça pide
Mevsim salata

O sıcak pideye hayır diyemedim küçük bir parça masumdu.

2 adet fırın köfte
2 dilim patates
1 yemek kaşığı pirinç pilavı
2 bardak ayran

Ve bunların arasında 1 bardak daha su içtim. Tatlı yemedim önüme gelen tatlılara hayır dedim.🎉🎉

Son düzenleme:
Yapay zekaya bunu sordum ve cevabı :

Eğer canınız çok tatlı istiyorsa; koca bir paket bisküvi yemek yerine 1 adet (40g) İçimino yemek, porsiyonu belli olduğu için çok daha mantıklı bir seçimdir.

Özetle: Her gün değil ama tatlı krizlerinde veya vaktiniz kısıtlıyken günde 1 taneyi diyetinizi bozmadan tüketebilirsiniz. Yanında bir fincan sade kahve ile tüketmek tokluk hissini artıracaktır.

Ben de sevdiğim için yedim. 😋

Eklentiler

• 1000111600.webp
    1000111600.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 23
Sıradan bir diyet listesi oluşturup onları yemektense kendi diyet listemi kendim oluşturuyorum ve yapay zeka ile bilgi alışverişi sonrası düzenleme yapıyorum sevdiğim yiyeceklerle ilerliyorum aslında yediklerimi değerlendirirken bilgi sahibi de oluyorum ne ne kadar proteine sahip hangi gıdada çok lif var hangisi daha çok tok tutar gibi gibi bilgileri veriyor.

Hani ben diyete uymuyorum diyet bana uyuyor 😄tabii az buçuk neleri yememeliyim onları biliyorum mesela mutfakta beni bekleyen Browni Intense hayır deyip bekletiyorum bir tane de eklerin bana dolaptan öylece bakmasına izin veriyorum onu homiligırtlak yutmuyorum :KK70: tatlılara hiç girmiyorum bile ye ye ye nereye kadar iftarda tıka basa yememek harika bir duyguymuş gün boyu acıkmamak için sahurda hurharca yemeye de gerek yokmuş bunu da öğrendim vesselam..

İftarda yediklerim

Hurma ile orucumu açtım ardından hemen bir bardak su içtim yine

Küçük pide parçası ile bir kase tarhana
Yarım porsiyon etli nohut
Birkaç kaşık bulgur pilavı
Bir bardak ayran
Bolca mevsim salata
1 tane sarma
3 kaşık Rus salatası

Saat 21.00 gibi küçük meyveli yoğurt

Yarın diyete gireli bir hafta oluyor ve hiç paketli gıda ve tatlı yemedim az yedim yediklerimi yapay zekaya sordum ve böylelikle bir haftada -1.75 kilo verdim bu yüzden bu akşam kahvenin yanında bitter stick çikolata yiyeceğim yoksa evde browni hâlâ duruyor onu hüpletmeyeceğim 😄sadece ufak bir ödül kendime

Eklentiler

• 1000112330.webp
    1000112330.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 16
Bu akşam kendime bir tane ekler yeme ödülü vereceğim 🥹tatlılar beni çok zorluyor🥹

Bu akşam kendime bir tane çikolatalı ekler ödülü verdim. Zor tuttum kendimi bana çok güzel bakıyorlardı ye beni diye bunca zamandır yediklerine say ve hedefine doğru ilerle dedim kendime

Sahurda 2 ince dilim ekmekten fazla yemiyorum bir tane haşlanmış yumurta, birkaç ceviz, bir dilim peynir, bir dilim kaşar peyniri başka da bir şey yemiyorum iftardan sahura kadar olan sürede muz hurma gibi meyveleri tüketiyorum. İftarda bir ince dilim tarhanayla birlikte yiyorum başka ekmek yemiyorum bolca salata tüketiyorum ağır yağlı yemek yemiyorum aldığım yağ miktarına ve şeker miktarına dikkat ediyorum hamur işi şuan yemiyorum bu akşam pideli köfte vardı pideyi çok az yedim. Paketli gıdayı çok yiyen ben bir haftadır ağzıma sürmüyorum tatlının hiçbir çeşidini yemiyorum bu beslenme şekline de alıştım aslında ama tatlılar biraz zorluyor.

diyetin hayırlı olsun
ama bence de kendini ac birakmak yerine daha saglikli seyler ekleyebilirsin.
be de hayatim boyunca hep bol helvali, recelli, kizarmis ekmekli kahvaltilar yapan biriydim. birkac aydir bir sebepten dolayi dikkat ediyorum, arastirmalarim sonucu şuna evrildi kahvaltilarimEki Görüntüle 3703692 Eki Görüntüle 3703693
yediklerinin icine avakado eklersen saglikli yağ verir ve seni tok tutar. cok degil 3/1 avakado yesen yeterli (kalanina limon sık, sıkı kapat bozulmasin)
bol bol roka ve kuzu kulagi ye. hem lezzetli hem lif seni tok tutar hem de kalorisi yok gibi birsey
yumurtayı ihmal etme
badem ye - e vitamini ve tok tutar
yanina da sekerli cay yerine limonlu nane cayi vs icmeye calis.
eger boyle saglikli ve lezzetli seyler atarsan tabagina hem tabagin dolu görünür , kahvaltin daha uzun sürer- psikolojik olarak iyi hissedersin hem de acikmazsin.
ben ortalama 11 gibi yapıyorum bu kahvaltiyi. aksam 6-7ye kadar karnim acikmiyor. çünkü tok tutuyor
Yengenc yeşillik olarak neler var orada

Back
X