yapıcı olmayan aile büyükleri

Valla bişey söyleyim mi ben 6 7 yaşlarındayken köyümüzde okul yoktu servise bile binmek için 3 4 km yol yürümem gerekiyordu o da koca bi dağ geçip ardından büyükçe bi derede ağaçtan bi köprüden geçiliyor falan. Neyse büyükşehir gittim 2 sene kaldım.. İnanın ki yengeme yük oldum beni aklına estiği her dk dövdü... Sebeplerini hatırlamıyorum bile.. Aradan yıllar geçti küçük abim evlendi o yengem benden 2 yaş büyük bazı hataları oldu ona rağman kız kardeş gibi olduk. Ama düşündüm ki ben 6 7 yaşında birine bu kadar yük plduysam yaşım ilerledikçe diğerine de yük olurum.. Ya kendi başıma hayata devam edip atanıp çalışacaktım ya da evlenecektim.. Ben abime yengeme yük olmak yerine evlenip sonra atanmayı tercih ettim. Taş yerinde ağırdır diye bi söz var. Görümcenin yeri de kendi ana babasının yanı öyle kanat altına alınabilecek bişey olsaydı ben küçücük yaşta kimsenin kanadına ağırlık yapmazdım....

Çok iyi yapmışsın, eşin arada kalmış ama yapacak birşey yok. Hatta en başta kabul etseydin şimdi ailecek sana yerleşmişlerdi. Böyle konularda başta taviz verilmemeli. Eşin de zamanla unutur merak etme.

sorun sadece görümcem degil yalniz eger ki bizimki normal bi gelin görümce ilişkisi olsaydı ben o zaman düsünebilirdim ve risk şu kaynanam kayınpederim de ardından gelip bana yerleşecek .hiç bi zorunlulukları yokken.evim 1+1 benim. iki yıldır dügün borcu ödüyoruz ve abartmayın bu kadar yeaa diyip sürekli para para diye aglayan insanlar bunlar. bir ay para istediler gonderemedik diye bu görümcem abisine yüz çevırdi

Görümce işkembeden sallıyor, anlamaması doğal. Kardeşimin başımın üstünde yeri var diyor da, daha kendi düzeni yok ki, hangi başının üstünde? Yaşamadan, bilmeden konuşsun. İnsanın eşiyle baş başa bir hayat istemesinden normal ne var? Eşiniz bile bunu anlamıyorsa, kardeşine ve annesine anlatabilmenizin yolu yok. O yüzden taviz vermeyerek en güzelini yapıyorsunuz.

çok üzülüyorum çok.karşimdakiler de duvar.

Eviniz 1+1 ise durum değişir. O zaman ben de kabul etmem. Gelsin bir müddet kalsın ama devamlı olmaz diyebilirim ki en mantıksız insan bile bunu söyler. Eşiniz bu konuda ailesine set çekebilmeli. Bu ne ayıp nede günah. 1+1 eve yerleşmeye utanmayacaklar mı?

Bazen aileler düşüncesiz olabiliyor ama onların bu durumuna dur demekte evlatlara düşüyor. Eşiniz gerekeni yapacak bunun başka yolu yok.

Çok iyi yapmışsınız.
Asla ama asla kabul etmeyin.
Evladının yükünü kaldıramayan ebeveynler, geline evlatlarını paket servis yapamazlar.
Benim başıma böyle değilde çok farklı bı durum geldi. Fakat eşim tek bir mesaj ve yazdığı tek bir cümleyle konuyu kapattı.
Madem sizin eşiniz yapmadı siz yapmışsınız, çok da iyi yapmışsınız.

ay abiniz görmüyordu? 6-7 yaşında anacığından ayrılmak zorunda kalan bir yavruyu dövmek nasıl bir vicdansızlık?.

Yük olduğunuzdan değil, onun vicdansızlığından yaşadıklarınız.

1+1 evde hangi arka oda varmış? Bir yatak odası bir de salon vardır. Siz çok iyi yapmışsınız. Belli ki eşiniz hayır diyemiyor. O zaman birinin kötü olması lazım o da sizsiniz. Görümce eve yerleşip kötü olacağınıza şimdi kötü olun daha iyi. Çok doğru tavır, aynen devam

Annesi babası olarak baş edemedikleri kızlarını size yük ediyorlar. Ne güzel dünya vallahi

Yazacak bişey bulamadım

1+1 evde arka oda olmadığını eşin bilmiyor mu

bana ilginç geldi görümceye bu konuda hayır denmemesi

evimde 3 oda var ama eşim asla görümceme gel bizimle kal diyemez mesela zira o şekilde bir düzen hem bizi hem geleni rahatsız eder ne gerek var misafir olarak gelir hadi yerleşinceye kadar 1 ay da kalır ama sonrası yok

bu arada ben iş buldum bu şehre taşınmaya karar verdik evi tuttuk içine ilk önce tek yatak aldık

sonra gittik beyaz eşya aldık bir kanepe aldık

masa sandalye oldu bitti

ev kurmak deyince tv deki gelin evi gibi ev mi düzecek görümce

işini bulsun ilk ay alacağı maaş ile de kurar evini, size muhtaçlığı da olmaz

çok üzülüyorum çok.karşimdakiler de duvar.
Kazık kadar kız, aklı olsa utanır. Takmamaya çalışın. Bugün canınızı sıkarlar ama emellerine ulaşamayınca onların canı daha uzun süre sıkılacak. Zorla da evinize girip demir atamayacaklarına göre, konuşsun dursunlar.
Yalnız, bir çocuğunu, diğer çocuğuna kakalamaya çalışan kayınvalide konusuna da daha sık rastlamaya başladık. Kendi evine sığdıramadığın kızını, gelinin yanına sığdırsın diye beklemek de değişik bir kafa.

Doğru yaptınız. Zoraki bir durum yok ortada. Anneler babalar çocukları ile baş edemiyor diye başkasına yük etmemeli. Abisi yol gösterebilir, ama yürümek ona kalmış.

22 yaşında KPSS ile atanamadı ise bir daha girsin gidip iş bulsun

köyde oturmasın tamam da size gelip de ne yapacakmış o konuda bir planı var mı
Canı sıkılıyorsa işe girmeyi düşünsün yazacaktım hislerime tercüman olmuşsunuz bence anne baba yanından kaçmanın yolunu arıyor, bahanede hazır zaten,çok isteyen oluyormuş... bazen diyorum ben mi çok aptalım, herkes dünyanın kolayını bir şekilde buluyor baksanıza. Canım sıkıldı abime giderim, okul okuyacağım abim öder... yani abiler bu kadar kıymetli ise bir zahmet evlendirmeyiniz. Madem evlendirdiniz bir rahat bırakında çekirdek ailesiyle huzurlu yaşasınlar...

Üzgünüm,ailesiyle arası bozulmasın diye sessiz kalan erkeklerin sonu malesef hep böyle oluyor.
Bunlardan biri de benim eşim.
Bir soz vardır dünkü yediğin hurmalar gelir bugun seni tirmalar
Susarak bir halt olacak saniyorlar . Siz de kavga etmissiniz ustelik degmeyecek birisi için bunu sizde farkindasiniz zaten en çokta buna sinir olmussunuzdur
Kararinizdan vazgecmeyin.
Stres altında tedavi olmaz
Niye sizin eviniz eglence parki falan mi?
Canı sıkılmış mıs.

Ben annemden ya da babamdan hiç şiddet görmedim ama yenge hanıma ağır geldik işte :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…