inanmıyorum yazını okuyunca acaba bunu benmi yazdım diye düşündüm nerdeyse aynı şeyleri yaşıyoruz bende şu anda araştırıyorum bürüksel tüp bebek formuna yazmıştım ama cvp veren olmamış..umarım burda cevap yazan olur..
banada dr 2. amaliyatımda aynı şeyi söyledi ilk amaliyatında yapışıklıklar açılmamış dedi tekrar etme durumu değil dedi ama şu anda yine benim rahmim çok ince kalınlaşmıyor...ben 3. amaliyatımı olacağım eğer yapışıklık varsa..şu anda beklemedeyim inşş herşeyin hayırlısı olur..
Rahim yapışıklığı benim de muztarip olduğum bir dert fakat bu konu hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim.Kasım ayında 9 haftalıkken kürtaj olmak zorunda kaldım.Bildiğiniz gibi 45 gün bekleme süresi verildi hastalanmazsam doktor tekrar görmek istedi ve ben hastalanmadım doktora gidince rahim yapışıklığı olduğunu söyledi ancak bana bu rahim içi film falan çekilmedi doktor muayene etti ve rahim ağzında yapışıklığın olduğunu söyledi,olabilecek en iyi yerde diye ekledi. ve 21 günlük ilaç tedavisi verdi ilaç bittikten sonra 15 gün bekleyip gelmemi söyledi rahim operasyonla açılıp spral yerleştirilecekmiş.İlacın kullananı 1 hafta olmuştu ki çok şiddetli ağrım oldu 2gün boyunca doktorum kanamaya çalıştığını rahimi açmaya çalıştığını söyledi .Sonra ağrılar kesilde ve şimdi pazartesi benim ilacım bitti şu anda bekleme sürecimdeyim ve hala hiç bir şey yok.Beni endişelendiren doktorun tavrı sanki çok normal küçük bir operasyonla halledilecek basit bir şey gibi tavrıydı ama burada yazılanları okuyunca açıkçası endişelerim arttı.Kadıköy Şifa hastanesinde Egemen hanıma gidiyorum bu konuda ne kadar iyi hiç bir fikrim yok.Doktoru da değiştirmeyi düşünüyorum ama çok kafam karışık.Yardımcı olmanızı istiyorum.
amin canım inşallah hayırlısıyla biz de kavuşalım bebişimize....umarım dediğin gibi bi cevap veren olur..psikolojim çöktü doktor doktor gezerken,belki bu başka birşey der diye bi ümit,bi heyecan ama maalesef herkes aynı görüşte.peki sen neyi bekliyorsun şimdi,spiral falan mı takıldı?mesela bana takılması gerekirmiş ama takılmamışbence hiç vakit kaybetmeden yaptırmak gerek.aslında rahime yapılan her girişim zarar verse de histeroskopi bizim için tek çözüm maalesef,bu arada benim endometrium en fazla 5,4 oluyor ama tek bi yerde,geri kalan bölgelerde 3 var,2.3 var ,çok düzensiz yani,senin ne kadar oluyor en fazla?bi aile dostumuz var uzman tüp bebek doktoru,o da baktı ve sen kesinlikle hocaların histeroskopi yapması gereken bir vakasın,el çok önemli,sakın herhangi bir doktora gitme dedi ve yücel bey'in de çok iyi olduğunu söyledi ama bu tarz vakalarda bülent urmanı tavsiye etti.ben aslında yücel bey'e karar vermiştim ama bu noktada kafam karıştı işte.sen bülent urman'a da gittin mi sadece yücel bey'le mi görüştün? çok sordum canım kusura bakma,yine yaz olur mu?şimdiden tşkler...
Teşekkür ederim .Doktor zaten yapışıklığın ultrasonda anlaşılamayacağını söyledi.Muayene etti hatta canım bayağı yanmıştı.Söylediği rahim ağzında yapışıklık olduğu bilemiyorum artık belli olucak 1 hafta falan sonra tekrar teşekkürler.
canım benim yaşadıklarım okadar uzunki anlat anlat bitmez ben 2008 temmuzda kürtaj oldum hala uğraşıyorum ve benimde rahmimin tamamına yakın kısmı yapışıktı..ben hep ankarada dr a gittim aslen ankaralıyım ama konyada yaşıyorum..ilk amaliyatım histeroskopi oldu spiral takıldı 4 ay sonra spiral çıkarıldı ofis histeroskopi yapıldı rahim çok ii yapışıklık yok denildi 3 aya kadar hamile kalırsın dediler ben ondan sonra ilk ay geç adet oldum sonrasında hiç olamadım yaza geldiği için o dönem kendi dr um tatildeydi başka dr lara gittim sayısını bilmiyorum en son şu anki dr um ulturasyonla muane etti bi hiteroskopi yapalım dedi yine ofis rahmin durumunu görmek için..ben bana yapılan herşeyi dosyaya koymuştum onu gösterdiğimde sana bunlar yapılmışda nasıl şimdi bu haldesin dedi açılmamış yapışıklıkların dedi nese histeroskopi oldum sadece sağ tarafın 1 /3 ü açık dedi laparoskopi yapacam dedi ama çok ümitlenme açılmayabilirde dedi ben elimden geleni yapacağım dedi nese amaliyat oldum çok başarılı geçmiş tamamen açtım dedi tüplere kadar indim dedi tüpler açık dedi hemen bebek tedavisine başladık..1 sene olmadı tüp bebek denedik yine olmadı..benim adet miktarım çok azaldığı için ben şu anda yapışıklıktan şüpheleniyorum..kendi dr umda başkasına gitmemiştim hiç bu süre içinde ama artık o bana faydalı olamıyor diye düşünüyorum şu anda bıraktım tedaviyi..yazın yücel beye gitmeyi düşünüyorum mail attım cvp vermiş tedavi şeklini anlatmış..ama sonradan bi kaç kişi aklımı karıştırdı kararsızlığa düştüm..bu işleri her dr beceremiyor malesef çok ii karar vermek lazım yapışıklık hastaları zor sınıfa giriyor..öleki bazı dr lar uğraşmak bile istemiyor baştan kestirip atıyor..ben konyada yaşadığım için yücel beyle yüz yüze görüşemedim yazı beklemek zorundayım..şu anda ilaçları herşeyi bıraktım vucudumu çok rahatlamış hissediyorum..çok uzun süredir hep bişeyler yapılıyo o yüzden şimdilik dinlenmedeyim..dr araştırıyorum..inş hakkımızda hayırlısı olsun...
canım ben de çok benzer sıkıntıları yaşadım,anlam veremiyorum neden açamadıkları yapışıklıkların ardından sanki açmış gibi tedavi ettiklerine.belli ki fayda etmeyecek ve bizim moralimizi ve vaktimizi kaybetmekten başka bi işe yaramayacak.ben de histeroskopiyi olalı 5 ay oldu,sadece son 2 reglimi ilaçsız kendi kendime olabildim.dinlenmeye bırakmakta çok iyi etmişsin,hem bedenin kendini yeniler,hem de daha sağlıklı düşünebilirsin.ben de 2.histeroskopiyi ocakta olacaktım ama biraz daha dinlenip bu aya bıraktım.senin anlattıklarında kafama bişey takıldı,rahim filmi çektirdin mi?onda ne görünüyor?çünkü bu işin kilit noktası o benim anladığım.rahim filminde yapışıklığın tam yeri ve derecesi görünüyor ve bu çok yol gösterici oluyor.bir de laparoskopin iyi geçmiş doktoruna göre,belki de artık yapışıklık yoktur,belki de adet azalmasının başka bi nedeni vardır.yücel bey ne tedavisi önerdi peki?histeroskopi mi yapacak?
doktor seçimi de çok zor bu konuda,dediğin çok doğru,yapışıklık en zor vakalar bence.ben yücel beyle yüzyüze görüştüm,doktorluğuna söyleyecek hiçbişeyim yok ama çok yoğun ve vakti çok kısıtlı olduğu için sorulara pek vakti yok.sadece yapacaklarını anlatıp bitirdi benim görüşmemi.bu iş kısmet işi,bazısına iyi gelen doktor bazısına iyi gelmiyor.bu siteden takip ettiğim kadarıyla memnun olanlar olmayanlardan daha çok.ama ben aile dostu doktorumuzun bana söylediğinden yola çıkarak 2.histeroskopimi sanırım bülent urman'a yaptıracağım,yapışıklık vakalarında daha iyi olduğunu söyledi.iletişimde olalım.ben sanıyorum 23-25 şubat civarı histeroskopiyi olmuş olacağım,sana bildiririm sonucu.hakkımızda hayırlısı canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?