Yapmacık davranıyormuşum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.607
598
Arkadaşlar malum bayram ve sokağa çıkma yasağı geliyor.
Kayınvalidemler ve biz tamamen izole yaşadık evimiz yakın birbirine bunu göz önüne alarak okursanız daha sağlıklı olur yorumlar.

Zihnimde yasak olursa kayınvalidemlerde kalırız bizimkileri de yasaktan önce ziyaret ederiz diye düşünüyordum ama bu fikri hiç eşime anlatmadım. Çünkü diğer çocukları şehir dışında tek biz varız burada. Dün yasak haberi gelince eşim bizimkilerde kalırız değil mi dedi. Ben de olabilir tabi dedim ama iftara az kalmıştı iyice alıklaştığım bir saatti. İstemiyorsun iste falan filan dedi ben de yok en başından beri öyle düşünüyordum dedim. Ama he he deyip geçti.
Bugün annemle konuşuyordum annem ne yapacaksınız bayramda dedi ben de kayınvalidemlere gideceğiz büyük ihtimalle daha kesinleşmedi de dedim.(annem saçma sapan bir tepki vermesin diye/beni çok sevip her daim evde istiyormuşcasına(!) kayınvalidemlere gideceğiz desem kendince başka sorun çıkardığından mütevellit)
Eşim şimdi de diyor ki annemlere gidecek miyiz kesin değilmiş ya diyor deli oldum sabahtan beri birbirimize sardık zaten. Gideceğiz seninle öyle konuştuk ya annenlerle konuş da sen dedim. Annemin huyunu biliyorum yumuşatmadan söyleyemem.
Eşimde yapmacık geliyor davranışların iki gündür diyor. Adama sarılsam da yapmacık sırtımı dönüp yatsam da. Ne yapayım anlamadım.

Bu arada yeni evliyiz ve ilk birlikte bayramımız olacak. Eşimden şunu bekliyordum arefe gününden önce aileni de ziyaret edelim demesini. Ama hala demedi. Sırf böyle yaptığı için manipüle edip bunu bile düşünmedin diye trip atasım var.

trip bir ise yaramaz.. sakince esinize sorun sadece. benim annemlerle ne sekil bayramlasiriz? deyin. ne dusunuyor bir ogrenin.
genelde taktiklari baska seyler de oldugunda yapmaciksin diyorlar. siz bu konuya takti saniyorsunuz.
bu arada ilk bayramimiz annemlere gidemeyecegimiz icin uzulur diye o sekilde yumusatarak soyledim deyin. aciklayin bunu bilsin. erkekler cok zeki varliklar degiller bu konularda.

Son düzenleme:
Kendi haline bırak.
Belki otomatikman beyninin sağlıklı düşünme yetisi devreye girer, ağır saçmalamış.

Arkadaşlar malum bayram ve sokağa çıkma yasağı geliyor.
Kayınvalidemler ve biz tamamen izole yaşadık evimiz yakın birbirine bunu göz önüne alarak okursanız daha sağlıklı olur yorumlar.

Zihnimde yasak olursa kayınvalidemlerde kalırız bizimkileri de yasaktan önce ziyaret ederiz diye düşünüyordum ama bu fikri hiç eşime anlatmadım. Çünkü diğer çocukları şehir dışında tek biz varız burada. Dün yasak haberi gelince eşim bizimkilerde kalırız değil mi dedi. Ben de olabilir tabi dedim ama iftara az kalmıştı iyice alıklaştığım bir saatti. İstemiyorsun iste falan filan dedi ben de yok en başından beri öyle düşünüyordum dedim. Ama he he deyip geçti.
Bugün annemle konuşuyordum annem ne yapacaksınız bayramda dedi ben de kayınvalidemlere gideceğiz büyük ihtimalle daha kesinleşmedi de dedim.(annem saçma sapan bir tepki vermesin diye/beni çok sevip her daim evde istiyormuşcasına(!) kayınvalidemlere gideceğiz desem kendince başka sorun çıkardığından mütevellit)
Eşim şimdi de diyor ki annemlere gidecek miyiz kesin değilmiş ya diyor deli oldum sabahtan beri birbirimize sardık zaten. Gideceğiz seninle öyle konuştuk ya annenlerle konuş da sen dedim. Annemin huyunu biliyorum yumuşatmadan söyleyemem.
Eşimde yapmacık geliyor davranışların iki gündür diyor. Adama sarılsam da yapmacık sırtımı dönüp yatsam da. Ne yapayım anlamadım.

Bu arada yeni evliyiz ve ilk birlikte bayramımız olacak. Eşimden şunu bekliyordum arefe gününden önce aileni de ziyaret edelim demesini. Ama hala demedi. Sırf böyle yaptığı için manipüle edip bunu bile düşünmedin diye trip atasım var.
- Evimiz yakın
- Zaten çıkmadık
- Başka çocukları yok vb
Bu cümleler ile hayata devam edersek , Korona asla bitmeyecek ...
Pes diyorum ...

Yeni evlisin, ilk bayram diye neden gidip başkasının evinde kalıyorsun. Koronadan bağımsız olarak konuşuyorum yani..yarın git kapıdan bayramlaş dön. 4 gün yabancı.bir eve kapanmanin manası ne o kısmı anlamadım. Cidden ne düşünürerek bunu planladığını merak ediyor.

Sokaga cikma yasaginin maksadi bayramda birbirine ziyaretleri engellemektir.Yani yasagi nasil bloke etsek diye dusunuyosunuz,kayinvalideye veya annenize gitmek yerine bu bayramda evde kalmayi deneseniz?farzedin ki cok uzak bir sehirde yasiyosunuz gitme imkaniniz yok.Cok goresiniz geldiyse de messengerdan goruntulu arayin.

Ben de 2 buçuk aydır izoleyim, annemler de, kayinvalidemler de oyle.. Kaldı ki yürüyerek 10-15 dk mesafedeyiz her ikisine de ama sorumluluklarımız geregi bayramda sokağa çıkma yasağında uyacağız. Sizlere de aynısını tavsiye ederim.

Zeynones hanımcım, sizi aklı başında bir üye olarak hatırlıyorum. Lakin izolasyon bir kısmımızı delirtti, ben de dahil, kimin aklı başında kimin değil durumlar biraz karıştı ama neyse... :confused: Sokağa çıkma yasağı herkes için geçerli, tamamen izole yaşayan insanlar bundan muaf diye bir şey yok ki. Yasaklar size de yasak. İzole yaşadığınıza güveniyorsunuz ama ailede taşıyıcı birilerinin olmadığının, birbirinize bulaştırmayacağınızın garantisini verebilir misiniz? Bu riske girmeye, aile büyüklerini de riske atmaya değer mi?

Evden anneye
Anneden kayinvalideye...

Nasil bir izolasyon türü bu?

Zaten cikmadik diye bir seye inanmiyorum.
Martin ortasindan beri hic mi disariyla iletişiminiz yok?
Imkansiz ama oyle olsa bile annenizden kayinvalidenize her turlu tasiyici olabilirsiniz.

Bu yasaklar insanlara zulum olmak, arkadan dolandirmak icin degil. Gitmeyin, bayramlasmayin diye.

Kendi ailenize de eşinizin ailesine de gitmeye gerek var mı gerçekten bu bayram ?

Zaten olmaması gereken birşey için birde gereksiz bir tatsızlık yaşamışsınız.

Gittiğiniz yetmedigi gibi birde kalacak mısınız yanlarında, yanlış hatırlamıyorsam yürüme mesafesi evleriniz ne için kalmayı düşünüyorsunuz 🤷 virüs sebebiyle ilk kimin ailesinin evine gidilecek ikilemi yaşamadan evinizde geçireceğiniz bir bayramı sorun hâline getirmissiniz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X