Yapmacık davranıyormuşum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar malum bayram ve sokağa çıkma yasağı geliyor.
Kayınvalidemler ve biz tamamen izole yaşadık evimiz yakın birbirine bunu göz önüne alarak okursanız daha sağlıklı olur yorumlar.

Zihnimde yasak olursa kayınvalidemlerde kalırız bizimkileri de yasaktan önce ziyaret ederiz diye düşünüyordum ama bu fikri hiç eşime anlatmadım. Çünkü diğer çocukları şehir dışında tek biz varız burada. Dün yasak haberi gelince eşim bizimkilerde kalırız değil mi dedi. Ben de olabilir tabi dedim ama iftara az kalmıştı iyice alıklaştığım bir saatti. İstemiyorsun iste falan filan dedi ben de yok en başından beri öyle düşünüyordum dedim. Ama he he deyip geçti.
Bugün annemle konuşuyordum annem ne yapacaksınız bayramda dedi ben de kayınvalidemlere gideceğiz büyük ihtimalle daha kesinleşmedi de dedim.(annem saçma sapan bir tepki vermesin diye/beni çok sevip her daim evde istiyormuşcasına(!) kayınvalidemlere gideceğiz desem kendince başka sorun çıkardığından mütevellit)
Eşim şimdi de diyor ki annemlere gidecek miyiz kesin değilmiş ya diyor deli oldum sabahtan beri birbirimize sardık zaten. Gideceğiz seninle öyle konuştuk ya annenlerle konuş da sen dedim. Annemin huyunu biliyorum yumuşatmadan söyleyemem.
Eşimde yapmacık geliyor davranışların iki gündür diyor. Adama sarılsam da yapmacık sırtımı dönüp yatsam da. Ne yapayım anlamadım.

Bu arada yeni evliyiz ve ilk birlikte bayramımız olacak. Eşimden şunu bekliyordum arefe gününden önce aileni de ziyaret edelim demesini. Ama hala demedi. Sırf böyle yaptığı için manipüle edip bunu bile düşünmedin diye trip atasım var.
Eşimin memleketinde yaşıyoruz aileme 2saat uzaktayız. Artık ondan beklemiyorum. Ben ne zaman gitceksem eşime de diyorum biz şu gün anneme gitcez diye oda ikiletmez götürür o gün. Çünkü erkeklerin geneli düşünmez bunu. O nasıl annemlerde kalırız diyorsa o zaman sizde diyin annemlere gideli bayram öncesi diye

Sosyal izolasyona sadık kalalım die sokağa çıkma kısıtlaması konuluyor ama sizin gibiler hala bunu nasıl delerizin peşinde.

Yapmacık mısınız bilmem ama ailece vurdumduymaz olduğunuz kesin.

Bu konuda yargılayamazsınız. Çünkü hiç bir şekilde çıkmıyoruz. Alışverişi bile çok sınırlı şekilde online yaptık 16 mart itibari ile. Çıkmamız gerektiği zamanlarda çöp atmak gibi evin 20 metre ötesine maske eldiven çıkıyoruz.

- Evimiz yakın
- Zaten çıkmadık
- Başka çocukları yok vb
Bu cümleler ile hayata devam edersek , Korona asla bitmeyecek ...
Pes diyorum ...

İki aile de hiç bir yere çıkmayıp insanlarla görüşmedi ise ve bir noktada insanlar mesafe ile de olsa işe gitmeye başladıysa bence hassas davranarak görüşebiliriz. Mi sosyal izolasyona ciddi anlamda dikkat ettik.
yoksa onlar yaşlı gitmeyi düşünmezdim de.

Yeni evlisin, ilk bayram diye neden gidip başkasının evinde kalıyorsun. Koronadan bağımsız olarak konuşuyorum yani..yarın git kapıdan bayramlaş dön. 4 gün yabancı.bir eve kapanmanin manası ne o kısmı anlamadım. Cidden ne düşünürerek bunu planladığını merak ediyor.

Şöyle 16 mart itibariyle hep evde idik. Normal şartlarda kayınvalidemlerde kalmayı tabii düşünmem. Onların evi bahçeli kedi var köpek var. 2 ayı da geçti görüşmeyeli. Bir kaç gün geçirmek bize de onlara da iyi gelecek diye düşündüğüm için. İnsan toprağa hasret kalıyor. Açıkhavaya hasret kaldık.

Bu konuda yargılayamazsınız. Çünkü hiç bir şekilde çıkmıyoruz. Alışverişi bile çok sınırlı şekilde online yaptık 16 mart itibari ile. Çıkmamız gerektiği zamanlarda çöp atmak gibi evin 20 metre ötesine maske eldiven çıkıyoruz.
Yargıladım bile.

Vurdumduymaz,sorumsuz,kendini bilmez insanlarsınız. Elbet dışarı çıktınız burda maval okumayın.Çöp atmaya maske ve eldivenle çıkınca her şey çözüldü mü sanıyorsunuz??? Doktorları hiç dinlemediniz herhalde, maske sadece yüzde 30 koruyor!!! Sokağa çıkma yasağı varsa uymak zorundasınız.İnşallah birileri sizi ihbar eder.Gidin ailece hem birbirinizi hem de hepimizi riske atın.Aferin size.

Şöyle 16 mart itibariyle hep evde idik. Normal şartlarda kayınvalidemlerde kalmayı tabii düşünmem. Onların evi bahçeli kedi var köpek var. 2 ayı da geçti görüşmeyeli. Bir kaç gün geçirmek bize de onlara da iyi gelecek diye düşündüğüm için. İnsan toprağa hasret kalıyor. Açıkhavaya hasret kaldık.
Bence gereksiz. Şimdi gidersiniz hep beklerler.

Bayram konularında Birtane kadın cıkıp annemlere gitmek istiyorum esim hayır diyor yazmadı.
Habıre kocalar sacmalıyor.

Vırus cahil ınsan turnusolu oldu aynı zamanda.
Sırf su dusunce deki ınsanlarla izolasyondan sonra da sosyal mesafemı koruyacağım ben.
Bu sene bayram yok malesef, umarım bunu kabullenip anamda anam demekten vazgeçer su insanlar.
Bu insanların analarına gıdıp gelmeleri yuzunden kac aydır bizler evden cıkamıyor anamızı babamızı goremiyoruz

İzolasyon yalnız öyle kendi aranızda gidip gelmek anlamına gelmiyor. Karşı binadaki anneme gitmedim, bayramda da gitmeyeceğim. Bunu bir kenara bırakalım, yeni evliymişsiniz, ilk de bayramınızmış ne işiniz var yahu kayınvalidede dört gün. Allah izin verirse zaten diğer bayramlarda gideceksiniz. Hazır evde kalma fırsatınız varken birlikte gitmeyin.

Evden sizin gibi çöpe nadiren alışverişe çıkan arkadaşımın babası coronadan dolayı tedavi görüyor şu an. Bu konuda cahil olduğunuz yetmiyor gibi bi de asla farkında olmamanız 🤦🏻‍♀️ Oturun oturduğunuz yerde işte bu yasak herkes arifeden sağa sola gidip kalsın diye yapılmadı.

Ilk bayraminiz. Calisan insanlarsaniz hele biraz evde zaman geciririp tatil yapabilirsiniz. Gidip ailelerde kalmak boyle bir ortamda her dogru degil hem de kendinizi neden buna sokuyorsunuz ki madem iyi niyetinizi de Boyle elestiriyor konusun gitmeyin keyfinize bakin

Allah aşkına yaa bayramda sokağa çıkma yasağı neden yapıldı insanlar birbirine bayramlaşmaya kalmaya gitmesin diye değil mi. Ya siz arife günü kendi ailenize gitmeyi bayrmda kaynanada kalmayı mı düşünüyorsunuz peki ne anlamı kaldı yasakların ya bu bayramda evde oturun bayram yapmayın. Hadi bunu geçtim eşiniz kahin mi zihninizi okusun illa ki kendi ailenize de gideceğinizi zaten biliyordur hani ağzınız konuşmak için var ya direkt arife günü de annemlere gideriz deyin o zaman..hem arife günü de 81 ilin tümünde sokağa çıkma yasağı var anneye nasıl gideceksiniz valla anlamadım oralara korona uğramadı mı?

Arkadaşlar malum bayram ve sokağa çıkma yasağı geliyor.
Kayınvalidemler ve biz tamamen izole yaşadık evimiz yakın birbirine bunu göz önüne alarak okursanız daha sağlıklı olur yorumlar.

Zihnimde yasak olursa kayınvalidemlerde kalırız bizimkileri de yasaktan önce ziyaret ederiz diye düşünüyordum ama bu fikri hiç eşime anlatmadım. Çünkü diğer çocukları şehir dışında tek biz varız burada. Dün yasak haberi gelince eşim bizimkilerde kalırız değil mi dedi. Ben de olabilir tabi dedim ama iftara az kalmıştı iyice alıklaştığım bir saatti. İstemiyorsun iste falan filan dedi ben de yok en başından beri öyle düşünüyordum dedim. Ama he he deyip geçti.
Bugün annemle konuşuyordum annem ne yapacaksınız bayramda dedi ben de kayınvalidemlere gideceğiz büyük ihtimalle daha kesinleşmedi de dedim.(annem saçma sapan bir tepki vermesin diye/beni çok sevip her daim evde istiyormuşcasına(!) kayınvalidemlere gideceğiz desem kendince başka sorun çıkardığından mütevellit)
Eşim şimdi de diyor ki annemlere gidecek miyiz kesin değilmiş ya diyor deli oldum sabahtan beri birbirimize sardık zaten. Gideceğiz seninle öyle konuştuk ya annenlerle konuş da sen dedim. Annemin huyunu biliyorum yumuşatmadan söyleyemem.
Eşimde yapmacık geliyor davranışların iki gündür diyor. Adama sarılsam da yapmacık sırtımı dönüp yatsam da. Ne yapayım anlamadım.

Bu arada yeni evliyiz ve ilk birlikte bayramımız olacak. Eşimden şunu bekliyordum arefe gününden önce aileni de ziyaret edelim demesini. Ama hala demedi. Sırf böyle yaptığı için manipüle edip bunu bile düşünmedin diye trip atasım var.

Niye kv kalıyorsun???? Herkesin evi ayrı, böyle alıştırmayın ya, ayrıca 2 aydır insan yüzü görmüyorum yasak var ilk bayramı da ayrı geçirin ya. Niye böylesiniz gidip gelmeyin ya sonra vay efendim o gelmek istedi, istemedi, vay ondan önce oraya gittin yok kv yatılı çağırıyor da istemiyorum muhabbetleri dönüyor ya mesafeli olun herkesle.

Annenize gidince de mi cikmamis olacaksiniz da ordan kayinvalideye gideceksiniz?

Yargilariz. Basbaya da yargilariz cunku sadece kendinizi degil herkesi riske atiyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X