Yapmacık davranıyormuşum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Salgını bi kenara bırakarak yorum yapıyorum.
Hemen ilk bayramdan yatılara gidip alıştırmayın sonra önünü kesemiyorsunuz. Kesseniz de kavga kıyamet. Kendimden biliyorum. Oturun evinizde, madem yeni evlisiniz birbirinize vakit ayırın işte.

Arkadaşlar malum bayram ve sokağa çıkma yasağı geliyor.
Kayınvalidemler ve biz tamamen izole yaşadık evimiz yakın birbirine bunu göz önüne alarak okursanız daha sağlıklı olur yorumlar.

Zihnimde yasak olursa kayınvalidemlerde kalırız bizimkileri de yasaktan önce ziyaret ederiz diye düşünüyordum ama bu fikri hiç eşime anlatmadım. Çünkü diğer çocukları şehir dışında tek biz varız burada. Dün yasak haberi gelince eşim bizimkilerde kalırız değil mi dedi. Ben de olabilir tabi dedim ama iftara az kalmıştı iyice alıklaştığım bir saatti. İstemiyorsun iste falan filan dedi ben de yok en başından beri öyle düşünüyordum dedim. Ama he he deyip geçti.
Bugün annemle konuşuyordum annem ne yapacaksınız bayramda dedi ben de kayınvalidemlere gideceğiz büyük ihtimalle daha kesinleşmedi de dedim.(annem saçma sapan bir tepki vermesin diye/beni çok sevip her daim evde istiyormuşcasına(!) kayınvalidemlere gideceğiz desem kendince başka sorun çıkardığından mütevellit)
Eşim şimdi de diyor ki annemlere gidecek miyiz kesin değilmiş ya diyor deli oldum sabahtan beri birbirimize sardık zaten. Gideceğiz seninle öyle konuştuk ya annenlerle konuş da sen dedim. Annemin huyunu biliyorum yumuşatmadan söyleyemem.
Eşimde yapmacık geliyor davranışların iki gündür diyor. Adama sarılsam da yapmacık sırtımı dönüp yatsam da. Ne yapayım anlamadım.

Bu arada yeni evliyiz ve ilk birlikte bayramımız olacak. Eşimden şunu bekliyordum arefe gününden önce aileni de ziyaret edelim demesini. Ama hala demedi. Sırf böyle yaptığı için manipüle edip bunu bile düşünmedin diye trip atasım var.
şu mesajı şöyle olduğu gibi ihbar kabul etseler keşke ordan oraya ordan oraya yasaklar çiğnenmek içindir diye gezmeyi planlıyolar.
Konu komşu akraba dinlemeyin gördüğünüzü ihbar edin ya belki para cezası yerlerse akıllanırlar bu insanlar.

Bayramda yasağın amacı zaten kimseyle görüşmemek. Yani siz bir gün once gidince virus, "bunlar bayramda cikmadi aman bulasmayim" demicek. Sizin gibiler yüzünden sıfırı goremicez heralde. Yahu yeni evliymişsiniz oturun evinizde basbaşa bayram kutlayın iste.

Arkadaşlar malum bayram ve sokağa çıkma yasağı geliyor.
Kayınvalidemler ve biz tamamen izole yaşadık evimiz yakın birbirine bunu göz önüne alarak okursanız daha sağlıklı olur yorumlar.

Zihnimde yasak olursa kayınvalidemlerde kalırız bizimkileri de yasaktan önce ziyaret ederiz diye düşünüyordum ama bu fikri hiç eşime anlatmadım. Çünkü diğer çocukları şehir dışında tek biz varız burada. Dün yasak haberi gelince eşim bizimkilerde kalırız değil mi dedi. Ben de olabilir tabi dedim ama iftara az kalmıştı iyice alıklaştığım bir saatti. İstemiyorsun iste falan filan dedi ben de yok en başından beri öyle düşünüyordum dedim. Ama he he deyip geçti.
Bugün annemle konuşuyordum annem ne yapacaksınız bayramda dedi ben de kayınvalidemlere gideceğiz büyük ihtimalle daha kesinleşmedi de dedim.(annem saçma sapan bir tepki vermesin diye/beni çok sevip her daim evde istiyormuşcasına(!) kayınvalidemlere gideceğiz desem kendince başka sorun çıkardığından mütevellit)
Eşim şimdi de diyor ki annemlere gidecek miyiz kesin değilmiş ya diyor deli oldum sabahtan beri birbirimize sardık zaten. Gideceğiz seninle öyle konuştuk ya annenlerle konuş da sen dedim. Annemin huyunu biliyorum yumuşatmadan söyleyemem.
Eşimde yapmacık geliyor davranışların iki gündür diyor. Adama sarılsam da yapmacık sırtımı dönüp yatsam da. Ne yapayım anlamadım.

Bu arada yeni evliyiz ve ilk birlikte bayramımız olacak. Eşimden şunu bekliyordum arefe gününden önce aileni de ziyaret edelim demesini. Ama hala demedi. Sırf böyle yaptığı için manipüle edip bunu bile düşünmedin diye trip atasım var.
eşine sorsana kuzum senin geçinmeye gönlün var mı diye? nazlı tripli birimi genelde ?

sevgili konu sahibi, annenlerle de kv ler le de aynı şehirdesiniz. yani bayram görüşecek tek zamanınız değil.
yeni evlisiniz. oturun evinizde Allah aşkına.
Ayrıca aynı şehirde yatılı kalmaya alıştırırsanız ilk bayramdan, çok geçmeden burada ağlayan konularınız olur.
Biz memlekete bayramdan bayrama gidebiliyoruz, yani en son geçen kurbanda gitmiştik. eşim de ben de korona nedeniyle evden çalışıyoruz, şu an yasaktan önce pek de güzel basar gideriz yani memlekete, ama gitmiyoruz, çünkü kendimize de, ana babamıza da, diğer insanlara da bi şey bulaştırmaktan korkuyoruz. kimse bi bayram görüşmemekten ölmüyor.

Kaç zamandır evde tıkılıp kaldım korona vakti gezen hiçbir insana hakkımı helal etmiyorum, kusura bakmayın.

çok katılıyorum.
riskli gebeyim, tr de vaka görülmeden 20 gün önce dr un önerisiyle işten izin aldım eve kapandım (koronadan önce de hamileydim, "şu günde hamile kalınır mı"cılar sakin olun :halay:) ,
dr kontrolüme zor gidiyorum. bu yasak deliciler yüzünden hastalık bitmeyecek :kızgın: kv, kp, anne baba gönlünü bir şekilde alırsınız da hakkına gireceğiniz tanımadığınız insanlar ne olacak:63:

Mune Mune veya Kazen Kazen konuyu kapatabilir misiniz?

Arkadaşlara son olarak şu açıklamayı yapmak isterim.
16 mart resmi olarak karantinanın başladığı gün idi. Benim de derslerim o gün itibariyle bitti ve o günden bu yana evdeyim.
İki kişi yaşamamız sebebiyle eve çok ihtiyacımız olmadı. Eve sipariş vermek için bile ciddi miktarda ihtiyaçlarımızı biriktirip verdik. Bunun yanı sıra çöplerimizi ciddi bir önemle attık. Bir defaya mahsus eve siparişle alamayacağımız ama önemli olan bir ihtiyaç için evimizin yakınındaki bir esnaftan alıp geldik. Bir kere de yine evimin yanındaki bankaya gitmek zorunda kaldım banka online işlem yapmamakta ısrarcı davrandığı için. Bunları da en az 15 gün öncesinde yaptığımız için daha rahatım.
Bir diğer taraftan normal şartlar altında bayramda kayınvalidemler de kalmayı düşünmezdim düşünmezdik de. Onların evi bahçe evi ve iki katlı bundan sebep rahat olabileceğimiz bir ortam. ciddi anlamda bunalmış durumdayız kimseye dokunmadan irtibata geçmeden gidebileceğimiz bir alandayız.
Burada bu kadar yargılayan bir çok arkadaşın defalarca market alışverişi yaptığını uzaktan da olsa görüştüğünü düşünüyorum. Bütün bunlara dikkat ettim bugüne kadar. Ama buradan yargılamak kolay geliyor. Elbette kolay bir süreç değil hiç birimiz için ancak ne kendimizin ne de başkasının can sağlığını tehlikeye atmayacak kadar bilinçli insanlarız.

Kimsenin super izoleyiz hic disari çıkmadik gibi bir iddiasi zaten yok siz haric.
Hele ki ben her gun kopek gezdirmek zorunda kaldim. Hayvanlar catlasin diye bekleyemezdim sonucta. Markete de gittim elbette. Hayattan soyutlanamiyoruz sonucta. Ac kalalim kopekler diskilamasa da olur gibi bir dusuncemiz yok.

Siz de banka cöp market gezmissiniz daha ne olsun?

Ama ben ne yapiyorum? Risk olabilecegim icin akraba akraba gezmiyorum. Konunun kilit noktasi burası. Akraba gezmek ile zorunlu isleri halletmek cok farkli seyler.

Mune Mune veya Kazen Kazen konuyu kapatabilir misiniz?

Arkadaşlara son olarak şu açıklamayı yapmak isterim.
16 mart resmi olarak karantinanın başladığı gün idi. Benim de derslerim o gün itibariyle bitti ve o günden bu yana evdeyim.
İki kişi yaşamamız sebebiyle eve çok ihtiyacımız olmadı. Eve sipariş vermek için bile ciddi miktarda ihtiyaçlarımızı biriktirip verdik. Bunun yanı sıra çöplerimizi ciddi bir önemle attık. Bir defaya mahsus eve siparişle alamayacağımız ama önemli olan bir ihtiyaç için evimizin yakınındaki bir esnaftan alıp geldik. Bir kere de yine evimin yanındaki bankaya gitmek zorunda kaldım banka online işlem yapmamakta ısrarcı davrandığı için. Bunları da en az 15 gün öncesinde yaptığımız için daha rahatım.
Bir diğer taraftan normal şartlar altında bayramda kayınvalidemler de kalmayı düşünmezdim düşünmezdik de. Onların evi bahçe evi ve iki katlı bundan sebep rahat olabileceğimiz bir ortam. ciddi anlamda bunalmış durumdayız kimseye dokunmadan irtibata geçmeden gidebileceğimiz bir alandayız.
Burada bu kadar yargılayan bir çok arkadaşın defalarca market alışverişi yaptığını uzaktan da olsa görüştüğünü düşünüyorum. Bütün bunlara dikkat ettim bugüne kadar. Ama buradan yargılamak kolay geliyor. Elbette kolay bir süreç değil hiç birimiz için ancak ne kendimizin ne de başkasının can sağlığını tehlikeye atmayacak kadar bilinçli insanlarız.

sorun sizin bu zamana kadar evde oturmaniz degil ki. evinizden cikip kayinvalideye giderken asansor dugmesinden kapip evdeki herkese bulastirabilirsiniz, veya atiyorum kayinpeder disarida bir kisiyle konusmustur siz hepiniz birden kapabilirsiniz. anlamiyorsunuz bence olayin ciddiyetini. bugune kadar dikkat etmis olmaniz o bir anlik olayin onune gecmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X