Yapmayın!

Culhagibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
942
2.027
113
Benimki dert mi isyan mi bilmiyorum,belki sanane diyeceksiniz,sadece birileri duyar belki aklinda kalir,belki birilerine dokunur diye yazmak istedim.
Derdim, gelecegi dusunulmeden dunyaya getirilen cocuklar, getirildikten sonra da sorumsuzluklara devam eden insanciklar!

Bir videoya denk geldim,anne hirsizliga karismis kalabalik yakalamis goturuyor,o hengamede cocuk annesinin koluna yapismis cekiyor korkuyla, aglamaya basladim.Hirsizligi yaparak zaten bi kotulugun icindeyken neden birde yaninda cocugun var,o kalabalikta sinirli bagiran cagiran insanlarin arasinda,annesinin tartakladigini goren bi cocuk ne hale gelir.Nasil bi psikolojiye sahip olur? (Kadinin tartaklanmasi da ayri bir konu.)

O videodan sonra bi programin kisa kisa videolari vardi,bakmaz olaydim. Bir kadin evli oldugu halde baskasindan cocuk yapmis,cocugu evli oldugu adam vermek istemiyo kadin almak istiyo,gercek baba ortada yok ustelik madde bagimlisi oldugunu soyluyo.Boyle berbat olaylarin icinde bir masum.Ustelik pdikolog, baba madde bagimlisiysa cocugun da genetik yatkinligi olabilecegini,buldugu ilk ortamda madde deneyebilecigini anlatti uzun uzun. Yahu hadi kocani aldattin hadi korunmadin da ne diye boyle birisini cocugun babasi olarak secip de cocugun gelecegini etkilersin bu cocuk boyle bir genle buyumek zorunda mi,bu carpik iliskilerin icinde olmak zorunda mi! Baska evli bir adamla ask yasadigi eve cocugu almak istemesi de ayri bir mesele...

Sonra bir konu daha vardi,2 yasindaki kiz cocugunu bakiciya babasi veriyo,sonra kaybolup gidiyo,bakici kadin bana anne anneannem der diyo o ara yavrucak geliyo kadina sarilip, anne anne diyo icim parcalandi o tatli sesi duyunca.Babasinin ne oldugu belirsiz,annesinin gece kuluplerinde mi ne calistigini soyluyorlar,detayli bilmiyorum ama bu cocuk ne olacak soyleyin yazarken bile agliyorum,nasil bi ortamdaydi,annesinden sevgi goruyo muydu,evi,sicak yatagi varmiydi,yabanci bi kadina sarilip uyuyormus,anne diyormus,yavrum.
Yapmayin Allah askina cocuk yapmayin! Bakmayacaginiz sevgi vermeyeceginiz canlari dunyaya getirmeyin! Onlar oynayip bikacaginiz oyuncak degil! Bir can dunyaya getiriyorsunuz, dusunun, boyle bir ortama dogmak ister mi diye bir sorun kendinize!

Evlilik disi iliskiler mi yasarsiniz,kocanizi karinizi mi aldatirsiniz ne halt yiyorsaniz kendinize, ama cocuklari bu pisliklere karistirmayin!

Onlara gerek yok.Burada hergün okuyoruz.5 aylık hamile 5 ya da 6 aylık evli.

İşsiz , borç içinde hamile.Kocasındandayak yiyen 3üncü 5inci çocuğunu doğurmuş.

Şu Allah rızkını verirciler ve aldırmak cinayetçiler var bi de.

Doğurmayın kardeşim, doğurup o çocuğu da aynı zulme mahkum etmeyin.

Karnın doyurmakla iş bitmiyor.Bugün seni döven yarın çocuğunu da dövüyor.

Defalarca konu açıldı burada.Babasından nefret edenler, annesinden nefret edenler.

Yazık çocuğuda size de.Korunun yok oldu aldırın.

keşke öyle bi dünya olsa hakeden kişiler evlar sahibi olabilse

beyniyle mantığıyla hareket etmiyolarki içgüdüleriyle yaşayıp gidiyolar

gelecek vereyim psikolojisi sağlığı yerinde olsun gibi bi kaygıları yok

Aaaa cocuksuz olur mu? Cocuk olursa anca gercek bir aile olunurmuş... Zaten insan neden evlenir ki?
Uremeliyiz.

Illa hirsiz arsiz olmasina gerek yok maddi manevi yetemeyecekleri cocuklari da yapiyorlar. Sonra az kazaniyoruz anne mi olmayalim, esimle aram kotu diye anne mi olmayayim...
Cocugun mamasindan kismayi hesapliyorsan olma anne yahu ya da dogurmadan once calış 2 kuruş kenara at oyle yap.
Maddi imkansizlik insani hayata 1-0 yenik baslatiyor bu bir gercek. Kimi kendini kurtariyor kimi kurtaramiyor. Neyse...

Öyle malesef tv'ler gercek analarını babalarını arayan çocuklarla dolu. Evliyken başka bir adamla kaçıp daha çocuğun hangi adamdan olduğunu söyleyemeyen annelerle dolu. Dna testleri yapılıyor hunharca.

Çocuklara çok üzülüyorum. Çünkü yetişkin olduklarında genelde böyle çocuklar aynısını yapmaya meyilli oluyorlar. Anne babalarını örnek alıyorlar.

Hani diyoruz ya eskiden de böyleydi ama biz duymuyorduk galiba. Hayır eskiden böyle değildi. Böyle şeyler yapanlar dışlanırdı. Toplumdan uzaklaştırılırdı. Şimdi ise duyarsız bir toplum olmaya başladık. Böyle şeyleri ayıplayan ve üzülen azınlıkta kaldı. Çok mu medenileştik! bilmiyorum.

Onu bunu bilmem dünya çok pislik bir yer olmaya başladı.

Uremeliyiz ya tabi,iyi kotu kor topal her sartta uremeliyiz! Bencillik dusuncesizlik ne denir ki,sagliksiz bireyler,kayip cocuklar hep bu sekilde ortaya cikiyor.

Kaza ile var bir de.Ben bunu anlamıyorum cidden.Böyle ciddi sorumluluk isteyen bir durumda herkes mi kaza ile hamile kalıyor ?

İnsanların sayısı azalmıyor,tam tersine artıyor zaten.İnsanlardaki bu ''benim de çocuğum olmak zorunda'' durumunu anlamıyorum.İsteyen evlat sahibi olsun,ama istemeyen neden garip karşılanıyor ?

Böyle isyanları okuyup da aa evet çocuk yapmayayım kendi kötü giden hayatıma bir de onu sokmayayım diye düşünecek kimse yoktur. Zaten olan örnekleri bir düşünüp, sorgulayabilme zihniyetinde olmadıkları için sizinki iç dökme olarak kalır malesef. Ne diyelim eğitim şart.

Ya iyi de bu konunun amacı ne? Şimdi burayı okup, olur yapmayız diye mi karar alacaklar?

Maddi bir sürü imkanı olup, ama elinde iphone ve internetle büyüyen çocuklar da çoooook var. Bu ebeveynler de yapmasın çocuk, bu sizin benim insiyatifime kalmış bir meseleyse.

Bir prezervatif kac para lan diye bagirasim var masalari dagitip...

Benim insiyatifime kalsa sadece buraya konu acmakla yetinmezdim zaten. Tabiki benim insiyatifimde degil. Konu da belirttigim gibi belki biri okur birisine dokunur kiyisindan kosesinden diye yazdim amac bu. Sonucta burda da bir suru konu var,cocuklari bencilce dunyaya getirmeyi dusunen,kocam duzelir diye kullananlar...

Hadi inşallah

Ama öyle demeyin onların evliliğini çocuk kurtarir! Çocuk olunca onunla beraber kocası aldatmayı , dövmeyi bırakır . Öyle demeyin çocuk çok önemli! Ama çocuğun geleceği hiç önemli değil , çünkü insanımız cahil hem de kör cahillerden.

Minicik masumlara ne agir yukler yukleniyo,bilseler belkide dogmak istemezler...

Minicik masumlara ne agir yukler yukleniyo,bilseler belkide dogmak istemezler...
Canim bal gibi biliyorlar bak ne diyorsun çocuğun babasi uyuşturucu kullaniyor ve çocuğun geninde de bu varmış bir anne bunu duydugu halde nasıl o adam ile ayni ortama sokar çocuğunu? Hamileyim daha kokusunu içime çekmedigim, bir kere sarilmadigim yavruma içim gidiyor... Oysa onlar bi kaç yaşındaki çocuklarına bunları yasatiyorlar hayret. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…