Yapmayın!

korunmak isteyene devler ücretsiz ilaç ve prezervetif veriyor aile sağlığı merkezlerinde. ama cehalet işte günah sayılıyor korunmak. ciddi ciddi böyle düşünenler var. olacağı varsa olur allahın işine karışmak olmaz diyen

bu forumdaki konuları okumaya başladığımdan beri gördüm ki ister ilkokul mezunu olsun ister üniversite hiç önemli değil cahili bol bi toplumuz. kadın yazmış balayından beri hiç iyi olmadı aramız hatta şiddet var diye ama ne hikmetse hamile kalıyor. ilk çocuktan sonra çocuğun sorumluluğuna katkısı olmayan adam 2. kez baba yapılıyor. kadınlar sevgili kadınlar. kendi geleceğimizi kendimiz karartıyoruz. herkes toz pembe yaşayamıyo hayatı elbette ama hal böyleyken bi can dünyaya getirmek büyük vebal önce bunu düşünmek lazım

okumuş, yada kendini geliştirmiş, maddi durumu yerinde, kaliteli insanlar, az çocuk yapıyor, diğerleri düşünmeden...aslında kaliteli insanların daha çok doğurması gerekiyor, bu memlekete...

Müge anlıyı fazla izlemenin zararları...

(Bende izliyorum ama çok izlediğim zamanlarda böyle oluyorum) biraz uzak kalın tv den.

Bu ulkenin saglik bakani rahim agzi kanseri aşısı icin "kızımın namusundan mi , oglumun iffetinden mi suphe duyacagim ? Bu asi bizim ulkemizde sgk kapsamina alinamaz" dedi ve aldirmadi da.
Siz 11 yaşından itibaren verilecek cinsel egitimden bahsediyorsunuz. Mümkün mü bu ulkede?
Keske olsa.
Sizin projeniz keske olsa. Harika olurdu. Ben 17 yaşında ki ogluma 15 yasindan itibaren ozellikle dayisi tarafından cinsel egitim , korunma, hastalik vs bilgilerini verdiriyorum. Insanlar bunlara yasak ayip gunah gözüyle baktikca daha çok cami avlularindan , çöp kovalarindan bebek buluruz.

Yazdıklarıniza tam destek veriyorum. Bilinçli olarak dünyaya getirilen çocuklar hayatta daha başarılı ve mutlu oluyor.

Ayrica beni uzen bir baska konu sosyal medya uzerinden çocuklarına sevgi sözleri yazip netten ilgi sevgi gösterip gercek hayatta ellerinden telefon düşürmemeleri. Tanik olduğum bir örnek, genç yasta anne olmuş kızına tahammülü zor bağırıp çağırıyor güzel bir ortamda büyümesine imkan yok çünkü esine devamli ozendigi hayatlari anlatip sinirleniyor. Bu kişi devamli gösteriş pesinde çocuğunu susler beraber sevgi sozcukleriyle foto paylaşır, gel gör ki cocugun aglama sesleri iç sıkıntısı ne kadar birikmişse cok isyankâr cikiyor dayanamıyorum inanin.

Tamda suanda muge anlı nin program tekrarını izliyorum. Umarım o cocuk o babadan cıkarda es kaza kıza verilmez cocuk. Satarlar diye dusunuyorum bende dogrusu

İnsanlara ne kolay geliyor değil mi? Evlenince çocuk ne zaman diye sorup duruyorlar. 2 yıldır sürekli duyuyorum bu soruyu.. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz. Durumumuz gayet iyi çok şükür, borç harç yok.. Daha ne bekliyorsunuz diyor millet..

Yahu çocuk yapmak bu kadar mı basit? Yap, doğur, bakıcıya ver, okula ver, hatta özel okula ver, önüne her şeyi koy, telefon tablet.. Bununla bitiyor mu? O çocuğu hakkıyla yetiştirmek önemli olan, güzel ahlak verebilmek, güzel eğitebilmek.. İşten eve yorgun argın gelsen bile çocuğuna vakit ayırabilmek.. Onu tv karşısına atıp, eline telefonu tableti verip al sen bunla ilgilen ben de biraz dinleneyim/şu işimi halledeyim demek değil.

Ben kendime bir çocuk için bile güvenemiyorum, acaba yetebilir miyim diye sorguluyorum kendimi.. İnsanlar peş peşe doğurabiliyor. Sorgulamadan.. Çok garip..

Müge anlıyı fazla izlemenin zararları...

(Bende izliyorum ama çok izlediğim zamanlarda böyle oluyorum) biraz uzak kalın tv den.
Evimizde televizyon yok,muge anli'yi da takip etmem. Konuda da belirttigim gibi once farkli video izledikten sonra,kisa kisa videolarina denk geldim ve bu sadece bugunluk izlediklerimdi. Bunlar sadece bugun izlediklerimdi ustune basarak soyluyorum...

Prezervatife cok para diyen bile var malesef...
Her gittigimde doktor hemsire vermek ister halbuki,sarili sakli bi sekilde.
Gercekten ben burda bile derdimi anlatamiyorum ki,konunun amacini sorgulayan,yuksek doz muge anli seyretme diyen,kinama diyen,vallahi su konuda bile hemfikir olamiyoruz...

Ben de cocuk konusuna cok zor karar verdim,maddi manevi surekli yokluyorum kendimi,Allah a sukur O'nun adina birikim yapabilecek durumdayiz ama mesela esimle ufak bi tartismamizda hemen sorguluyorum,acaba bu cocuga kotu bi ortam mi olusturuyorum,yarin birgun tartistigimizda anlamaya baslar da uzulurse korkarsa... Dort yilda zor karar verdim hala bi yanlis yapmis olabilme korkusunu yasiyorum.. Sizi de cok iyi anliyorum...

Onlara zaten girsek cikamayiz,etrafimda gordukleriden hic bahsetmiyorum bile...

Bi tane yapıcam diye 7263527373 kere düşündüm
Maddi yanı ayrı manevi ihtiyacını karşılamak bile çok zor.
Öyle ben de tadayım diye yapılacak bişey değil
İnsanlar 2. Ye nasıl cesaret ediyor nasıl yetiyor onu da anlamadım.

Müge anlıdaki kızı geçen gün gördüm
Hani marjinal bizdik? Dedirtiyor insana
Ufacık boyuyla kaç tane çapraşık ilişkisi var ben çözemedim

sabah yüksek doz müge anlı akşam aşırı doz esra erol izlemişsin canım arada da malum dizilerimiz var artık herkezin gmişden gelip hesap soran bi çocuğunun muhakkak çıktığı

bende izliyorum ve hormonlar zaten devrede ya Rabbim bu insanlar hiçmi senden korkmuyo diyorum dünya ne garip bee

kafın kız kardeşinin eski imam nikahlı eşine kaçmış geride 3 çocuğu bırakmış adam ağlıyo boşanalım çocuklarının başında dur onları boynu bükük bırakma ben size çalışır bakarım diyo ağladım adamın haline yazık be evlat için işte ama.... anlayana

birde 21 yaşındaki kız babam beni kabul etmiyo karısı seviyo herşeyi alır bana kızşarından ayırmaz ama babam kardeşlerimi soğuttu baba deme diyo dedi

noluyo bu memlekete be bu kadar kolaymı vazgeçmek ben ağrım oluyo kıpırdamıyo diye panik oöuyorum hastalansam eşim hemen sorar kıpırdıyo mu diye dokunur kızlarım hasta olsa sırayla yanlarına yatarız saat başı kontrol ederiz ben yarın kotrole gitcem annem gelip bakcak alt tarafı bikaç saat üzülüyorum yaaa insanlar bırakop gidiyo günlerce aylarca yıllarca görmeden nasıl dayanıyolar

artık dizilerde bile herkesin bi çocuğu çıkıp geliyo mutlaka çok sinir oluyorum kafına öldü demişler yok adamın hiç haberi yokmuş valla ben insanlığımdan utanıyorum böyle insanlar varoldukça

Rabbim isteyene bakabilecek olana sahip çıkıp yetiştirevilecek olana nasip etsin diyorum hep
birde o bırakıp gidenleri doğurup atanları bir küçük çocuğa muhtaç duruma getirsin diyorum

sırf zevklerini daha rahat yaşamak için korunmayıp sonra aldıramadım zamanı geçti para yoktu deyip doğurup bırakan terkeden zalimlerin istismarcılardan farkı yok gözümde onlardan ne ana olur ne baba....

bu ara eşimden yasak geldi müge esra yok sana bi süre tv den uzak dur diyo şuan sinirden sesli yazınca garibim korktu galiba

İzlemiyorum o programları anne olduktan sonra inanılmaz etkilenmeye başladım. Geçenlerde taksimde gece yarısı buz gibi havada sokakta oturmuş şarkı çığırtan kadının yanında kızı vardı 12 yaşlarında annesinin bacağına sarılmış utanç ve korku dolu gözlerle etrafa bakıyordu. Artık genç kız oluyor herşeyin farkında ve annesi insanlardan yalvararak para dilenıyor. Aklımdan çıkmadı aylar oldu nasıl bir psikolojide olduğu. Royalde dünyaya gelen bebek ile dilenen annenin bebeği nasıl belirleniyor aklım almıyor.

Cok ilginc bir psikoloji Spizellacim :)
Maddi manevi yetebilecek, iyi bir egitim ve imkanlar sunabilecek olanlar 40 kez dusunur, ev kira bogaz satin, Allah korusun huzur yok siddet var vs vs ama en az 2-3 cocuk yaparlar.
Ya yapayim da nasilsa buyur diye cocuk yapilir mi?
O cocugun duygusal, ruhsal, maddi, manevi...ihtiyaclarina cevap vermek kolay mi, kolay mi bir insan yetistirmek..

Gozunden sakiniyor insan..Allah butun cocuklari korusun

Gen bencildir mufredata konup 12 sene okutulmalı. Belki farkederiz. Çocukların, yaşlıların, hayvanların çaresizliği cok yaralayıcı. Benim yureğim dayanmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…