- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
çok para... Hele ucuzunu alır da bir kaza gecirirsen ertesi gün hapı 60tl. Ki sıklıkla 'sagliga zararli-artik satilmasin' diye konuşuluyor.Bir prezervatif kac para lan diye bagirasim var masalari dagitip...
İyi de Tv'de anasını babasını arıyor dediğiniz insanlar zaten yirmili yaşlarda. Demek ki eskiden de çok varmış böyle olaylar...Öyle malesef tv'ler gercek analarını babalarını arayan çocuklarla dolu. Evliyken başka bir adamla kaçıp daha çocuğun hangi adamdan olduğunu söyleyemeyen annelerle dolu. Dna testleri yapılıyor hunharca.
Çocuklara çok üzülüyorum. Çünkü yetişkin olduklarında genelde böyle çocuklar aynısını yapmaya meyilli oluyorlar. Anne babalarını örnek alıyorlar.
Hani diyoruz ya eskiden de böyleydi ama biz duymuyorduk galiba. Hayır eskiden böyle değildi. Böyle şeyler yapanlar dışlanırdı. Toplumdan uzaklaştırılırdı. Şimdi ise duyarsız bir toplum olmaya başladık. Böyle şeyleri ayıplayan ve üzülen azınlıkta kaldı. Çok mu medenileştik! bilmiyorum.
Onu bunu bilmem dünya çok pislik bir yer olmaya başladı.
İnsan anne olduktan sonra daha farkli bakiyor gercekten,o bahsettiginiz sabir bile ne kadar onemli,mutlu oluyorum boyle anneler okudukca...Maalesef dünya adaletli bir yer değil. O psikopat anne babalar da bir zamanlar bebekti ve onları da aileleri öyle yetiştirdi.
Kadının evliliği sorunlu ve çocuk yapmak istiyor çünkü evliliğindeki sorunu görmüyor. Uyuşturucu kullanıyor adam ve bile isteye evleniyor ve çocuk yapıyor neymiş kendi için yapmış-mış!
Ya kendin için ne yapıyosun?
Kimsenin umrunda değil ki bebekler.
Bebeğim geç oldu yaklaşık 6 yıla yakın. Ama iyiki diyorum. Eşimle bazen konuşuyoruz ve belki hemen olsaydı bu kadar sabırlı bilinçli olmayacaktık diyoruz.
6 yıl önceki bilgilerimle çocuk sahibi olmayı istemem resmen komediymiş. Çünkü ne bebeklerle ilgili bir kitap okumuştum ne de bebekleri sevmekten öteye gitmiştim. Ama zamanla okudum öyle şeyler öğrendim ki. İyiki şimdi olmuş da iyi bir ebeveyn olabiliyoruz diyorum.
Burdan çocuk sahibi olmak isteyen herkese de araştırıp okumalarını tavsiye ediyorum.
Allah yardimciniz olsun...Benim de ücretsiz iznim bitiyor çocukları kreşe vercem nasil güveneceğim bilmiyorum .bugün kreş sahibi bi arkadaşımla konuştum başka kreşlerde neler olduğunu duydum içim karardı istifa edesim var
Kaza ile var bir de.Ben bunu anlamıyorum cidden.Böyle ciddi sorumluluk isteyen bir durumda herkes mi kaza ile hamile kalıyor ?
İnsanların sayısı azalmıyor,tam tersine artıyor zaten.İnsanlardaki bu ''benim de çocuğum olmak zorunda'' durumunu anlamıyorum.İsteyen evlat sahibi olsun,ama istemeyen neden garip karşılanıyor ?
Kelimesi kelimesine aynen bunu dusunuyorum...Tevekkülü anlamıyoruz. Insan cocuguna iyi bir gelecek vermek icin maddi manevi tum ortamlari hazirlamaya calistiktiktan sonra cocuk sahibi olmalı bence. Yoksa ortalik sirf yapmis olmak icin yapilan cocuklardan gecilmeyecek. Okulda goruyorum bazi cocuklar asiri saldirgan davranislar gosteriyor. Belli ki evde sevilip kabul gormemis. Bu cocuklar kendilerini hep eksik hissedecekler ileride iyi bir isleri olsa bile iclerindeki o bosluk dolmayacak. Bi tane yapin adam gibi yetistirin.
Evet şimdi çok rahat konuşuluyo her şey çünkü. Yaptıklarından utanmayıp bir de üstüne çıkanı çok görüyorum.çok para... Hele ucuzunu alır da bir kaza gecirirsen ertesi gün hapı 60tl. Ki sıklıkla 'sagliga zararli-artik satilmasin' diye konuşuluyor.
Doğum kontrol hapları da çok çocuklu- açlık sınıfındaki insanlar için aşırı pahalli
İnsanlar yeter ki üresin diye ellerinden gelebilecek her zorluğun yapıldığını düşünüyorum.
İyi de Tv'de anasını babasını arıyor dediğiniz insanlar zaten yirmili yaşlarda. Demek ki eskiden de çok varmış böyle olaylar...
Valla ben şöyle düşünüyorum.. nasıl hamile kalır kalmaz sağlık ocağına bilgilerini veriyorlarsa,hemen araniyor, senin aşi takibini yapıyorlarsa, hamileyken-cocugun tüm kontrollerini yaptirmak zorundaysan ve aksatirsan hem sana hem ilgili sağlık personeline çeşitli yaptırımlar varsa (böyle bir sey duydum ama emin değilim)yenGEnC
Yapmayin nolur yani korunma yontemlerinin tum yollari zor diye mi bu insanlar boyle sagliksiz hayatlara ortamlara cocuk doguruyor. Cogu insanin korunma yollarini arastirdigini dusunmuyorum,ya da umursadigini. Bi cocuk dogmus dogmamis cok da onemli degil nasilsa buyur,bakacak biri olur degil mi!.
Yine birisi,issiz gucsuz,nikahsiz yasadigi adamdan,ustelik hala evliyken cocuk yapmis,cocugu cami avlusuna birakmayi dusundum diyo. Yap yap birak. Bi tane de annesinde varmis,birinci esinden. Oh...
Kedi yavrusu bile dagitamiyo insan annesinden ayriliyo diye...
Yazdiginiz seyler olmasi gerekenler malesef ki gerceklestigini gormek nasip olur mu bilmiyorum. Belki uzun vadede daha genis capli seyler,ben suan icin en azindan herkes kendi adina oturup dusunebilmeli,sorumluluk alabilecek olgunlukta olmali kisminin altini cizmek istedim.Valla ben şöyle düşünüyorum.. nasıl hamile kalır kalmaz sağlık ocağına bilgilerini veriyorlarsa,hemen araniyor, senin aşi takibini yapıyorlarsa, hamileyken-cocugun tüm kontrollerini yaptirmak zorundaysan ve aksatirsan hem sana hem ilgili sağlık personeline çeşitli yaptırımlar varsa (böyle bir sey duydum ama emin değilim)
Aynı şey neden genç kızlar için yok?
Yani madem devletin gücü bun yetebiliyor,ki yetmeyecek birşey değil.
O zaman neden 11 yaşından itibaren her genc kızın bir sorumlu hekimi olmuyor? Hiç yoktan yılda bir kez çağırıp ergenlik ve vücut değişimleri hakkında konuşup bilgi verebilir, sorularını cevaplayabilir . Belli bir yaştan sonra korunmanın öneminden ve çeşitlerinden- cinsel hastalıklardan bahsedip uzun uzun bilgi verip sorularını cevaplayabilir.
Hem böylece birebir konuşma yapılırsa kızın cümlelerinden, hal ve hareketlerinden cinsel tacize ya da aile arasında kötü bir olaya tanık olup olmadığı biraz anlaşılabilir ve kız adına bir dosya hazırlayıp aile bakanlığına gönderebilir,araştırılması üzerine.
Bu aslında yapılabilitesi olan, zor olmayan bir uygulama.
Eger böyle bir uygulama yapılırsa zaman içinde istenmeyen gebelik oranı da duser çünkü kişi ne yapacağını bilir.
Çünkü bizim ülkemizde hala yumurtlama gününde birlikte olmamayı, dışarı boşalmayı korunmak zanneden,emzirdiği için hamile kalmayacağına yürekten inanan insanlar var...
İnsanları kınamadan önce yeterli cinsel eğitim verilmesi gerektiğine inanıyorum ben.
Bu gercekten güzel bir fikir.Valla ben şöyle düşünüyorum.. nasıl hamile kalır kalmaz sağlık ocağına bilgilerini veriyorlarsa,hemen araniyor, senin aşi takibini yapıyorlarsa, hamileyken-cocugun tüm kontrollerini yaptirmak zorundaysan ve aksatirsan hem sana hem ilgili sağlık personeline çeşitli yaptırımlar varsa (böyle bir sey duydum ama emin değilim)
Aynı şey neden genç kızlar için yok?
Yani madem devletin gücü bun yetebiliyor,ki yetmeyecek birşey değil.
O zaman neden 11 yaşından itibaren her genc kızın bir sorumlu hekimi olmuyor? Hiç yoktan yılda bir kez çağırıp ergenlik ve vücut değişimleri hakkında konuşup bilgi verebilir, sorularını cevaplayabilir . Belli bir yaştan sonra korunmanın öneminden ve çeşitlerinden- cinsel hastalıklardan bahsedip uzun uzun bilgi verip sorularını cevaplayabilir.
Hem böylece birebir konuşma yapılırsa kızın cümlelerinden, hal ve hareketlerinden cinsel tacize ya da aile arasında kötü bir olaya tanık olup olmadığı biraz anlaşılabilir ve kız adına bir dosya hazırlayıp aile bakanlığına gönderebilir,araştırılması üzerine.
Bu aslında yapılabilitesi olan, zor olmayan bir uygulama.
Eger böyle bir uygulama yapılırsa zaman içinde istenmeyen gebelik oranı da duser çünkü kişi ne yapacağını bilir.
Çünkü bizim ülkemizde hala yumurtlama gününde birlikte olmamayı, dışarı boşalmayı korunmak zanneden,emzirdiği için hamile kalmayacağına yürekten inanan insanlar var...
İnsanları kınamadan önce yeterli cinsel eğitim verilmesi gerektiğine inanıyorum ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?