Yapmayın!

Maalesef dünya adaletli bir yer değil. O psikopat anne babalar da bir zamanlar bebekti ve onları da aileleri öyle yetiştirdi.
Kadının evliliği sorunlu ve çocuk yapmak istiyor çünkü evliliğindeki sorunu görmüyor. Uyuşturucu kullanıyor adam ve bile isteye evleniyor ve çocuk yapıyor neymiş kendi için yapmış-mış!
Ya kendin için ne yapıyosun?
Kimsenin umrunda değil ki bebekler.
Bebeğim geç oldu yaklaşık 6 yıla yakın. Ama iyiki diyorum. Eşimle bazen konuşuyoruz ve belki hemen olsaydı bu kadar sabırlı bilinçli olmayacaktık diyoruz.
6 yıl önceki bilgilerimle çocuk sahibi olmayı istemem resmen komediymiş. Çünkü ne bebeklerle ilgili bir kitap okumuştum ne de bebekleri sevmekten öteye gitmiştim. Ama zamanla okudum öyle şeyler öğrendim ki. İyiki şimdi olmuş da iyi bir ebeveyn olabiliyoruz diyorum.
Burdan çocuk sahibi olmak isteyen herkese de araştırıp okumalarını tavsiye ediyorum.

Bir prezervatif kac para lan diye bagirasim var masalari dagitip...
çok para... Hele ucuzunu alır da bir kaza gecirirsen ertesi gün hapı 60tl. Ki sıklıkla 'sagliga zararli-artik satilmasin' diye konuşuluyor.
Doğum kontrol hapları da çok çocuklu- açlık sınıfındaki insanlar için aşırı pahalli
İnsanlar yeter ki üresin diye ellerinden gelebilecek her zorluğun yapıldığını düşünüyorum.

İyi de Tv'de anasını babasını arıyor dediğiniz insanlar zaten yirmili yaşlarda. Demek ki eskiden de çok varmış böyle olaylar...

Benim de ücretsiz iznim bitiyor çocukları kreşe vercem nasil güveneceğim bilmiyorum .bugün kreş sahibi bi arkadaşımla konuştum başka kreşlerde neler olduğunu duydum içim karardı istifa edesim var

İnsan anne olduktan sonra daha farkli bakiyor gercekten,o bahsettiginiz sabir bile ne kadar onemli,mutlu oluyorum boyle anneler okudukca...

Benim de ücretsiz iznim bitiyor çocukları kreşe vercem nasil güveneceğim bilmiyorum .bugün kreş sahibi bi arkadaşımla konuştum başka kreşlerde neler olduğunu duydum içim karardı istifa edesim var
Allah yardimciniz olsun...

Tevekkülü anlamıyoruz. Insan cocuguna iyi bir gelecek vermek icin maddi manevi tum ortamlari hazirlamaya calistiktiktan sonra cocuk sahibi olmalı bence. Yoksa ortalik sirf yapmis olmak icin yapilan cocuklardan gecilmeyecek. Okulda goruyorum bazi cocuklar asiri saldirgan davranislar gosteriyor. Belli ki evde sevilip kabul gormemis. Bu cocuklar kendilerini hep eksik hissedecekler ileride iyi bir isleri olsa bile iclerindeki o bosluk dolmayacak. Bi tane yapin adam gibi yetistirin.

Daha yeni haberlerde bir bebek vardı, 8 aylık kış günü dışarı bırakmışlar. Madem bakamıyorsun sığınma evleri var, yurtlar var. Sen durumu düzeltene kadar durabiliyor çocuk arada. Allah kimseyi sokağa düşürmesin ama ne bileyim ben çocuğumla sokakta kalır gene de onu bırakmazdım. Nasıl ağlıyordu kıyamam. Zaten hamileyim, hormonlar fena bir de bu haberler.

Ben de dogurmadim. Bakmak istemesen de, ilgilenmesen de dogurmak mi dogru, yoksa dogurmamak mi degisiyor iste herkese gore.

yenGEnC
Yapmayin nolur yani korunma yontemlerinin tum yollari zor diye mi bu insanlar boyle sagliksiz hayatlara ortamlara cocuk doguruyor. Cogu insanin korunma yollarini arastirdigini dusunmuyorum,ya da umursadigini. Bi cocuk dogmus dogmamis cok da onemli degil nasilsa buyur,bakacak biri olur degil mi!.
Yine birisi,issiz gucsuz,nikahsiz yasadigi adamdan,ustelik hala evliyken cocuk yapmis,cocugu cami avlusuna birakmayi dusundum diyo. Yap yap birak. Bi tane de annesinde varmis,birinci esinden. Oh...
Kedi yavrusu bile dagitamiyo insan, annesinden ayriliyo diye...

Cunku cogu kadin cocuk bakmanin ne oldugunu nasil oldugunu bilmiyor...
Yani ailende ic ice oldugun,bir bebegin buyumesine sahit olmayan hic bir kadin gercek anlamda cocuk buyutmenin ne oldugunu bilmiyor...
Bu sefer cocuk olunca affaliyor bu kadarini beklemiyor cunku,zayif halka olunca da o cocugu ya atiyor satiyor yada insanlik dışı bir sekilde buyutuyor...

Kelimesi kelimesine aynen bunu dusunuyorum...

Evet şimdi çok rahat konuşuluyo her şey çünkü. Yaptıklarından utanmayıp bir de üstüne çıkanı çok görüyorum.

Zaten eski yeni çok da farketmez. Duyarsız, sananeci bananeci bir toplum olduğumuzu düşünüyorum. Orada esas değindiğim şey buydu.

Cok dolu oldugum bir konu aslinda dayanamadim tekrar yazmak istiyorum. Engelli cocuklarla calisiyorum 3 yildir. Bir ogrencim var. Dunyadaki en naif insan olabilir, hem isitme hem de hafif düzey zihinsel engelli. 4 kardesler. Kizkardesi de hem zihin hem isitme engelli ve aileleri cok fakir. Annesi okula geldiginde soyle fakiriz boyle zor bakiyoruz aman zaptedemiyorum diye aglanan bi tip. Ben devlet olsam ust uste engelli cocugu olan aileleri karsima alip derdim. Yok kardesim bi cocugun daha engelli dogarsa saglik harcamalarini devletin kesesinden yapmiyorum. Memuriyet icin falan da kolaylik göstermiyorum.
Kimsenin dogurmasina karisamaz devlet ama evleneceklere kan testi vs yapilirken de ufak bir egitim verilse. Bakin boyle korunulur maddi ve manevi yetistiremediginiz cocuklar ilerde topluma soyle soyle zararlar verir. Hof ne bileyim. Cok utopik

Valla ben şöyle düşünüyorum.. nasıl hamile kalır kalmaz sağlık ocağına bilgilerini veriyorlarsa,hemen araniyor, senin aşi takibini yapıyorlarsa, hamileyken-cocugun tüm kontrollerini yaptirmak zorundaysan ve aksatirsan hem sana hem ilgili sağlık personeline çeşitli yaptırımlar varsa (böyle bir sey duydum ama emin değilim)
Aynı şey neden genç kızlar için yok?
Yani madem devletin gücü bun yetebiliyor,ki yetmeyecek birşey değil.
O zaman neden 11 yaşından itibaren her genc kızın bir sorumlu hekimi olmuyor? Hiç yoktan yılda bir kez çağırıp ergenlik ve vücut değişimleri hakkında konuşup bilgi verebilir, sorularını cevaplayabilir . Belli bir yaştan sonra korunmanın öneminden ve çeşitlerinden- cinsel hastalıklardan bahsedip uzun uzun bilgi verip sorularını cevaplayabilir.
Hem böylece birebir konuşma yapılırsa kızın cümlelerinden, hal ve hareketlerinden cinsel tacize ya da aile arasında kötü bir olaya tanık olup olmadığı biraz anlaşılabilir ve kız adına bir dosya hazırlayıp aile bakanlığına gönderebilir,araştırılması üzerine.
Bu aslında yapılabilitesi olan, zor olmayan bir uygulama.
Eger böyle bir uygulama yapılırsa zaman içinde istenmeyen gebelik oranı da duser çünkü kişi ne yapacağını bilir.
Çünkü bizim ülkemizde hala yumurtlama gününde birlikte olmamayı, dışarı boşalmayı korunmak zanneden,emzirdiği için hamile kalmayacağına yürekten inanan insanlar var...
İnsanları kınamadan önce yeterli cinsel eğitim verilmesi gerektiğine inanıyorum ben.

Aslında mesele Allah rızkını verir yada üreme yada kürtaj cinayettir bunlar bi kenara... O yavruyu öldürmeye de kimsenin hakkı yok, adam olacaksın insan olacaksın akıllı olacaksın KORUNACAKSIN arkadaş. Git seviş ne halt yersen ye ama KORUN BE GERİZEKALI.. demek geliyor içimden.

Yazdiginiz seyler olmasi gerekenler malesef ki gerceklestigini gormek nasip olur mu bilmiyorum. Belki uzun vadede daha genis capli seyler,ben suan icin en azindan herkes kendi adina oturup dusunebilmeli,sorumluluk alabilecek olgunlukta olmali kisminin altini cizmek istedim.
Kinamadan bahsettiginiz kisima gelince asla kinamiyorum,ben cok agladim bugun o bebekler cocuklar icin, kendi cocugumun sutunu bile dusunmeden agladim,stresten kesilir mi diye...Konu kinamak icin acilmadi,o masumlar icin bi cagri,belki bir kisiye tek birine bile dokunurum diye acildi...
Cok hayalperestim cok basit mi dusunuyorum bilmiyorum...

Cok ic karartici olan bu konuya daha da ic karartici bir iki cumle yazip gideyim.. yirmi yil once, egitim sistemimiz bir tik daha elle tutulurken ( en azindan siralamalarda ustlerdeyken) geldigimiz nokta buysa, egitim sistemimizin dipleri gordugu su yillardan sonra halimiz ne olur bilemiyorum.. ama kabataslak bir fikir yurutursek cok sayida kimsesiz sokak cocuklari, egitimsizlik, hastalik, hirsizlik, sevgisizlik ve bunun getirdigi empati eksikligi bizi Suriyeden beter hale getirecek.. ileriye yonelik umutlari olanlar okumasinlar mesajimi spoiler iceriyor :/

Bu gercekten güzel bir fikir.

Az önce akşam yemeği yerken tam da eşimle bu mevzuyu konuşuyorduk..evliliğimizde 4.yılımızı doldurmak üzereyiz..karı koca öğretmeniz..evimiz, arabamız var..40 ımıza yaklaştık..ancak çocuğumuz yok..3 kere tüp bebek denedik, olmadı..bir süredir akışına bıraktık..özellikle bizim durumumuzdaki insanlar için o çocukların içler acısı durumu yürek yakan cinsten...bu kadar sorumsuz insanların bu kadar kolayca evlat sahibi olmalarını bazen haksızlık olarak düşünüyorum..psikolojik ve duygusal gelişimleri şöyle dursun, temel gereksinimlerini karşılamakta bile umursamaz davranmaları, gelecek planlaması yapmadan sırf doğurmuş olmak için çocuk doğurmaları çocuğun hakkını gasp etmekten başka bir şey değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…