Yapmayın

Dildev

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
582
1.460
113
40
Annesinin sevmeye değer gördüğü bir çocuk olsaydim muhakkak bu seçimleri yapmış, bu yanlış yollarda yurumus olmazdım.
Geçen gün kızımın saçlarını tararken ona 'Ben Allah tan hep bir kız bebek istedim. Çok şükür Allah da seni bana gönderdi. Canım kiz bebegim benim ' dedim sevgiyle. O da 'Anne annen de seni kız bebeğim diye seviyor muydu?' dedi. Ah kuzum seninle beraber kendi çocukluğumu büyütmek yok mu? O zamanların yaralarını şimdi kazımak yok mu? 'Tabi ki' dedim neşeyle. Beni 'canim kız bebegim diye severdi annem' .Oysa daha geçen hafta ben doğduğumda ne kadar üzüldüğünü. Çalışan kadın ikinci kızdan sonra bir daha çocuk yapmak zorunda olduğunu söylemişti. Bunu dillendirmeye ihtiyac yoktu zaten. Ben bir ömür bu gerçekle yaşadım. Anlatmaya satırlar yetmez. Sağlıklı bir evladı olduguna sevinememeyi, üzülmeyi, kahrolmayi benim aklım almıyor.
Burada ikinci kızım olacak cinsiyetini öğrendim yine erkek değilmiş diye üzüntüsünü ifade eden insanlar evladınıza olan sevginizi cinsiyeti belirliyorsa lütfen çocuk yapmayın. Pazardan meyve almakla bir değil bu. Çürük diye iade edemezsiniz. Okuduğum iyi okullar , aldığım iyi puanlar, aldigim dereceler, diplomalar hepsi annemin biraz olsun ilgisini sevgisini kazanabilmek içindi. Olmadı. Ben de en yanlış seçim yaptım bile bile lades dedim. Sırf annemden kurtulabilmek için yanlış bir evlilik yaptım. İki tane yavrumu kendi çocukluk travmalarimi gizleyerek büyütmeye uğraşıyorum. Onlarla birlikte kendi zavallı çocukluğumu büyütüyorum. Hala eşimle olan kavgalarimizdan sonra ah anne beni biraz olsun gorseydin, sevseydin ne olurdu diye ağlıyorum. Dogurdugunuz çocuklar eğer onları sevmeyecekseniz sadece kendilerinin değil torunlarınızın bile hayatlarını mahvedecekler. Dusunun kaç tane omurun boşa gittiğini. Sevmeyecekseniz dogurmayin nolur.

Annesinin sevmeye değer gördüğü bir çocuk olsaydim muhakkak bu seçimleri yapmış, bu yanlış yollarda yurumus olmazdım.
Geçen gün kızımın saçlarını tararken ona 'Ben Allah tan hep bir kız bebek istedim. Çok şükür Allah da seni bana gönderdi. Canım kiz bebegim benim ' dedim sevgiyle. O da 'Anne annen de seni kız bebeğim diye seviyor muydu?' dedi. Ah kuzum seninle beraber kendi çocukluğumu büyütmek yok mu? O zamanların yaralarını şimdi kazımak yok mu? 'Tabi ki' dedim neşeyle. Beni 'canim kız bebegim diye severdi annem' .Oysa daha geçen hafta ben doğduğumda ne kadar üzüldüğünü. Çalışan kadın ikinci kızdan sonra bir daha çocuk yapmak zorunda olduğunu söylemişti. Bunu dillendirmeye ihtiyac yoktu zaten. Ben bir ömür bu gerçekle yaşadım. Anlatmaya satırlar yetmez. Sağlıklı bir evladı olduguna sevinememeyi, üzülmeyi, kahrolmayi benim aklım almıyor.
Burada ikinci kızım olacak cinsiyetini öğrendim yine erkek değilmiş diye üzüntüsünü ifade eden insanlar evladınıza olan sevginizi cinsiyeti belirliyorsa lütfen çocuk yapmayın. Pazardan meyve almakla bir değil bu. Çürük diye iade edemezsiniz. Okuduğum iyi okullar , aldığım iyi puanlar, aldigim dereceler, diplomalar hepsi annemin biraz olsun ilgisini sevgisini kazanabilmek içindi. Olmadı. Ben de en yanlış seçim yaptım bile bile lades dedim. Sırf annemden kurtulabilmek için yanlış bir evlilik yaptım. İki tane yavrumu kendi çocukluk travmalarimi gizleyerek büyütmeye uğraşıyorum. Onlarla birlikte kendi zavallı çocukluğumu büyütüyorum. Hala eşimle olan kavgalarimizdan sonra ah anne beni biraz olsun gorseydin, sevseydin ne olurdu diye ağlıyorum. Dogurdugunuz çocuklar eğer onları sevmeyecekseniz sadece kendilerinin değil torunlarınızın bile hayatlarını mahvedecekler. Dusunun kaç tane omurun boşa gittiğini. Sevmeyecekseniz dogurmayin nolur.
Anneniz size istediğiniz ilgiyi versede doymayabilirdiniz cunku kendi hayatinizi yakacak karari verecek kadar asi cahil cesareti varmis.simdi kendi kararinizla bazi şeyleri yaşayıp kararlarinizin sonucu mutsuz olunca bilinc altinda annemin sevgisizligi vardi demeyin.

Bence de yapmayın. Kötü dönemlerde doğurduğunuz çocuklara teselli diye bakın onlara biraz daha kötüyü hatırlatmak yerine.

Anneniz size istediğiniz ilgiyi versede doymayabilirdiniz cunku kendi hayatinizi yakacak karari verecek kadar asi cahil cesareti varmis.simdi kendi kararinizla bazi şeyleri yaşayıp kararlarinizin sonucu mutsuz olunca bilinc altinda annemin sevgisizligi vardi demeyin.
Burada annemi kotuleyip kendimi haklı çıkarmaya ugrasmayacagim amacım da bu değil. Sadece içimi dökmek için yazdım bunları. Karşılıklı tartışma değil amacım. Asi ve cahil cesareti kismina katılıyorum. Yıllar sonra dönüp baktığımda evet haklisiniz. Annem beni hırsızlıkla suçlamıştı ve ben bu dönemde isyan edip bu evliliği yaptım. Belki beni görür belki umursar biraz canı acır diye. Doğru muydu? Hayır değildi.

Kardeş kaçımız Türk filmlerindeki gibi sevgi dolu mükemmel anne sahibiyiz ki? Dramatize etme bence bu kadar...Konuyu okuyunca kendimi düşündüm, benzeri de bende var ama yıllar geçmiş artık hatırlayıp hatırlayıp dertlenmeye gerek var mı? Sen artık yetişkinsin, kendi kızlarını iyi yetiştirebilirsin...
Sen o geçmişteki şeyleri üzerinden atmış, yanlışı görüp doğrusunu yapan insansın...

Anneler iyi olsa evet harika olurdu ama olmamış işte şimdi ah vah demekle de geçmişi değiştiremeyeceğine göre kendine drama sahneleri yaratma bence...
Annen de ne kadar annelik gördü de sana verebildi acaba...

Kardeş kaçımız Türk filmlerindeki gibi sevgi dolu mükemmel anne sahibiyiz ki? Dramatize etme bence bu kadar...Konuyu okuyunca kendimi düşündüm, benzeri de bende var ama yıllar geçmiş artık hatırlayıp hatırlayıp dertlenmeye gerek var mı? Sen artık yetişkinsin, kendi kızlarını iyi yetiştirebilirsin...
Sen o geçmişteki şeyleri üzerinden atmış, yanlışı görüp doğrusunu yapan insansın...

Anneler iyi olsa evet harika olurdu ama olmamış işte şimdi ah vah demekle de geçmişi değiştiremeyeceğine göre kendine drama sahneleri yaratma bence...
Annen de ne kadar annelik gördü de sana verebildi acaba...
Dramatize etmekten çok vermeye çalıştığım bir mesaj var aslında.

Annem de her zaman derdi 3 kızım bir yana oğlum bir yana, oğlum gelince evin içi doluyor,oğluma namusumu güvenirim enişteye güvenemem saymakla bitmez. Yanlış seçimler yapmanızı annenize bağlamayın. Kimse dört dörtlük hayat yaşamadı

Bence artık geçmişi geçmişte bırakın. Yapamıyorsanız psikolojik destek alın. Yaşadıklarınız kolay değil evet ama siz çocukluğunuzda, genç kızlığınızda çakılı kalmışsınız hala. Yaptığınız yanlış seçimlerin faturasını kendiniz dışında birine kesmek isteyip annenize kesiyorsunuz. Anneniz size iyi bir anne olamamış ama hala her kavgada eşinizle veya kendinizle değil annenizle hesaplaşmaya çalışıyorsanız bu durum normal değil. Yanlış bir evlilik yaptığınıza inanıyorsunuz madem bitirebilirsiniz. Bu annenizin engel olduğu bir durum değil ki. Bence dediğim gibi psikolojik destek almanızda fayda var.

Insan bazen bulundugu durumdan cikmak icin daha iyisine gitme dusuncesiyle yanlis yollara da sapabilir herkes hata yapabilir
Herseyi gectim bu hatayi yapan yarin bi gun senin evladinda olabilir ona da kalkip bu kelimeyi konusabilirmisin bence buyuk konusma

Masallah burda psikiyatrlar girla. Hemen bilinçaltı terapi yapıp konu sahibinin yanlış kararlarına aslinda annesinin sebep olmadığını çözüvermisler.
Konu sahibi ne şanslısın ki yaralarını evlatlarına sarabiliyorsun. Kendini iyileşme sürecinde say. Giden gunler geri gelmiyor ama kalanları yaşanır kılmak elimizde

Buna kader motifi deniyor. Gülseren budayıcıoğlunun kitaplarını okursanız daha iyi anlarsınız.
Bilinç dışının istemsiz olarak çocukken yaşadığımız travmaları, korkuları bizi yanlış seçimler yapmaya zorladığını anlatıyor.
Ayrıca kitapta geçen bir ifade de annenin doyuramadığını dünya doyuramazmış yazıyor. Bu çok doğru. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim

Buna kader motifi deniyor. Gülseren budayıcıoğlunun kitaplarını okursanız daha iyi anlarsınız.
Bilinç dışının istemsiz olarak çocukken yaşadığımız travmaları, korkuları bizi yanlış seçimler yapmaya zorladığını anlatıyor.
Ayrıca kitapta geçen bir ifade de annenin doyuramadığını dünya doyuramazmış yazıyor. Bu çok doğru. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim
Okuyacagim teşekkürler.

Kadın sevmeyecek ilgi gösteremeyecekseniz çocuk yapmayın diyor. Erkek kız ayrıma yapacaksanız doğurmayın diyor. Yani ‘Doğurmak için doğurmayın’ diyor. Maşallah bizim kadınlarımız da annenin değil senin suçun diyor. Oyy oy.

Okuyacagim teşekkürler.
5 kitabı var 5 ini de okudum. Ben de neden neden diye sorduğum sorulara cevap buldum. Ben de eş konusunda sıkıntı yaşadım. Çocukluğumdan hatırladığım babamla annemin kavgasında ya da babamın hatalarında anneme kızardım, onunla neden hala evli diye. Babamda kızdığım özelliklerin bir kısmı eşimde de var.
Bilinç dışına kaydolmuş bu travmalar bizi geçmişten gelen tanıdık hissi tekrar tekrar yaşatmak için uğraşıyor. Ve size eş konusunda bu seçimi yaptırıyor.
Ben bunun farkına vardığımda evliliğimde düzelme oldu eşim de kitapları okudu o da kendi hatalarının sebeplerini gördü. Kaderi değiştirmek bizim elimizde.
Doğduğun ev kaderindir dizisi de var bu kadının kitabından alıntı bir dizi.

Insan bazen bulundugu durumdan cikmak icin daha iyisine gitme dusuncesiyle yanlis yollara da sapabilir herkes hata yapabilir
Herseyi gectim bu hatayi yapan yarin bi gun senin evladinda olabilir ona da kalkip bu kelimeyi konusabilirmisin bence buyuk konusma
Benim amacında böyle düşünüp hata yapacak olanlara gerçekleri görmeleri icin verilmiş bir tepki idi.burayi okadar çok genc kiz varki.bu gençlerin gelecekte yapacakları hatalarda kendilerini vicdanlarini aklamak icin böyle bahanelere siginmamalarini göstermek icin yazdım.

Ayy bu kadınlar kulübünün aşırı realist kasıntı tiplerinden de gına geldi kadın içini dökmüş belki duygusal bir anında, hemen buzdağı tepkileri...
Burayı benim kızımda okuyor ve emin olun kendisi cok genc olduğu icin burada verilen cevaplarda ergen ruhuna yatkın olanları doğru cevap olarak kabul edip kendini yanlışa yonlendirebiliyor.bu yüzden lütfen herkonuda cavap yazarken hep en doğruya yönelen fikirleri yazalım.gencler aileden cok başkalarının fikirlerini doğru olarak görüyor çünkü. Normal Bir anne babada akli erdiğinde cocuklari icin herşeyin en güzelini doğrusunu ve hayırlısını ister

Ne biçim yorum bu şimdi ,sizde egonuzu tatmin etmek için mi bu yorumu yaptınız..

Back
X