Yapmayın

Burada annemi kotuleyip kendimi haklı çıkarmaya ugrasmayacagim amacım da bu değil. Sadece içimi dökmek için yazdım bunları. Karşılıklı tartışma değil amacım. Asi ve cahil cesareti kismina katılıyorum. Yıllar sonra dönüp baktığımda evet haklisiniz. Annem beni hırsızlıkla suçlamıştı ve ben bu dönemde isyan edip bu evliliği yaptım. Belki beni görür belki umursar biraz canı acır diye. Doğru muydu? Hayır değildi.
Bende tam bundan bahsediyordum .ergenlikte gencler icin basit bir mevzu dunya meselesi gibi agir gelebiliyor.bu yüzden hayatlarını yıkacak kararlar verebiliyorlar.genclere gerçeği doğruyu gosterebilmek icin oyle cevap yazdım.sizin melankolik bir yapınız var belliki çocuklarınıza bunu belli etmeyin guclu genc olarak büyüsün ler kendilerine guvenen kadin olsunlar😘

Ne biçim yorum bu şimdi ,sizde egonuzu tatmin etmek için mi bu yorumu yaptınız..
Hayir hata yapan genclerin kendilerine gunahkecisi arayisinin onunu kapatmak icin yazdim.herkes bir karar verir. Bunu kendi iradesiyle yapar yaşar sonucunu da kendisi hayatında mutlu veya mutsuz olarak tamamlar

Hayir hata yapan genclerin kendilerine gunahkecisi arayisinin onunu kapatmak icin yazdim.herkes bir karar verir. Bunu kendi iradesiyle yapar yaşar sonucunu da kendisi hayatında mutlu veya mutsuz olarak tamamlar
Daha orjinal cvp yazmanız gerekli şayet insansız ,hatasız,geçmişsiz bir ömür ancak beyine verilen şok tedavisi gibi durumlar ile ortaya çıkabilir,,,sonuçta herşey de bir iz bulunur düşüncesindeyim..

Benim amacında böyle düşünüp hata yapacak olanlara gerçekleri görmeleri icin verilmiş bir tepki idi.burayi okadar çok genc kiz varki.bu gençlerin gelecekte yapacakları hatalarda kendilerini vicdanlarini aklamak icin böyle
re siginmamalarini göstermek icin yazdım.
Benim amacında böyle düşünüp hata yapacak olanlara gerçekleri görmeleri icin verilmiş bir tepki idi.burayi okadar çok genc kiz varki.bu gençlerin gelecekte yapacakları hatalarda kendilerini vicdanlarini aklamak icin böyle bahanelere siginmamalarini göstermek icin yazdım.
Ya vicdan aklamak degilse mesele gercekten boyle olduysa
Diyelim ki anne cocugunun siddetine tacizine tecavuzune goz yumuyor sesini cikarmiyor yarin bi gun biriyle evleniyor ondan da gunyuzu gormuyor siddet goruyor
Simdi esi ona kotu davraniyor diye boyle bi kocayla evlendigi icin bu insanmi hatali oluyor
Hersey ailede biter bir anne evladina ne kadar destek olursa evlatta onun yuzunu o kadar kara cikarmaz o kadar mutlu olur yarin bi gun yanlis yapsa bile ailem benim arkamda der ailesi dogru yolu gosterir
Yorumunuz bence sizin kendi vicdaninizi aklamaniz icin yazilmis annenize ya da cocugunuza olan gorevinizi tam yapmissiniz sanirim bunun icinde tebrik beklediniz o zaman ne mutlu size diyeyim herkes sizin kadar sansli bir aileye sahip olamiyor her zaman..

Daha orjinal cvp yazmanız gerekli şayet insansız ,hatasız,geçmişsiz bir ömür ancak beyine verilen şok tedavisi gibi durumlar ile ortaya çıkabilir,,,sonuçta herşey de bir iz bulunur düşüncesindeyim..
elbette öyle ama bunları biz kendi irademizle isteriz.boylece kaderimizide kendimiz yönlendirmiş oluruz.sonuc yaptığımız herşeyde sorumluluğumuz bizde.ruhsal olarakda icimizdeki boslugu bir canliya yardim ederek doldurup mutlu olabiliriz bu insan veye hayvan fark etmez

Dramatize ile alakası yok işte her yaşta kadının veya insanın anne sevgisine ihtiyacı oluyor .. keşke beni sevdiğine inanabilsem belki küçükken biraz seviyordu ..zorla önüne yatardim beni sev diye...sevgiye aç olunca ..hayatımda bana ilk defa iltifat eden kişiyle ( eski eş) tipini beğenmeyip korkmama rağmen seviyorum diye evlendim beni çok seviyor sandım..sevgi açlığı kötü Allah yasatmasin

Diyelim ki anne cocugunun siddetine tacizine tecavuzune goz yumuyor sesini cikarmiyor yarin bi gun biriyle evleniyor ondan da gunyuzu gormuyor siddet goruyor
Simdi esi ona kotu davraniyor diye boyle bi kocayla evlendigi
Simdi esi ona kotu davraniyor diye boyle bi kocayla evlendigi icin bu insanmi hatali oluyor
Hersey ailede biter bir anne evladina ne kadar destek olursa evlatta onun yuzunu o kadar kara cikarmaz o kadar mutlu olur yarin bi gun yanlis yapsa bile ailem benim arkamda der ailesi dogru yolu gosterir
Yorumunuz bence sizin kendi vicdaninizi aklamaniz icin yazilmis annenize ya da cocugunuza olan gorevinizi tam yapmissiniz sanirim bunun icinde tebrik beklediniz o zaman ne mutlu size diyeyim herkes sizin kadar sansli bir aileye sahip olamiyor her zaman..
Diyelimkiile baslayan anne modeli normal bir annede olmaz zaten anne demek koruyucu melek gorevini ustlenmis kisidir.hicbiranne bu derece çocuğunu ezdirmez. Bir insanda eger eziliyorsa güçlenip ezilmemeyi öğrenir. Kendini ezdirmez akli erdiğinde kendini koruyup kollar.normal bir annede çocuğu evlendigindede hep evladı huzurlu mutlu olsun ezilmesin diye ugrasir.

Bende tam bundan bahsediyordum .ergenlikte gencler icin basit bir mevzu dunya meselesi gibi agir gelebiliyor.bu yüzden hayatlarını yıkacak kararlar verebiliyorlar.genclere gerçeği doğruyu gosterebilmek icin oyle cevap yazdım.sizin melankolik bir yapınız var belliki çocuklarınıza bunu belli etmeyin guclu genc olarak büyüsün ler kendilerine guvenen kadin olsunlar😘
Aslına bakarsanız bu duygusal bir anımda yazılmış bir yazı .Kendime güvenen ve annem dolayısıyla küçük yaştan beri kendime yetmeyi bilen bir kadınım. Kendi kızınız dolayısıyla endişe etmiştiniz sizi anlıyorum. Psikoloji hakkında okumayı çok severim ve tüm okduklarımdan çıkardığım birşey varsa hepimiz yaşadığımız travmalarin eseriyiz.

İçini döküp,iyi etmişsin.Sen hatayi kendinde ara diyenlere bakma,besbelli sen fazlaliksin hissini vermis annen.Şimdi ben calışiyorum ve ikinci kızım dogdu.Şu an 5 yaşında,kendisine sen oglan olmadin şimdi 3.yü dogurmam lazım desem .Hatanin feriştahini yapmiş olurum.Allah göstermesin.Ben sizi haklı buldum.Kız bebeklerinizi severken ,sarın içinizdeki yaralı güzel,kücük kızı da.

Hep anne babalarin haklarindan bahsederler yada evlatlarin anne babanin imtihani oldugu dusunulur ama asil evlatlarin imtihanidir anne babasi.Karakterini sekillendiren,bilincaltina korkulari yerlestiren,her turlu olumlusuz hatiralari kucucuk zihinlere yukleyen anne babadir.Dolayisiyla bir cocuga en guzel iyiligi de en buyuk kazigida sokan anne babasidir.Bende cok zor iki evebeynle buyudum.Annemin beni optugunu,guzel sozler soyledigini hic hatirlamam.beynimi zorluyorum hatirlamak icin,hatirlasam mutlu olucam ama yok...Hep elestirildim,yargilandim,aslinda icine kapanik,uysal bir kizdim ama ne bileyim hatalar yapsamda yine de sevilmeye degicek bir kiz cocuguydum.(konu sahibi suan icindeki sakladigim yarami destin oturmus kendi kendime agliyorum bu arada)
Cok once den okudugum bir pedagogun kitabinda soyle yaziyordu; yetiskinler kendi evebeynlerinden nasil bir anne baba modeli gorurlerse farkinda olmadan ayni tutumlari kendi cocuklarinda sergilermis ve ben acidir ki ,anneme benzemekten cok korkuyorum.O yuzdenmidir bilmem icindeki o anneyle surekli catisma icindeyim,surekli kendimi yargiliyorum,surekli kendimi dizginlemeye calisiyorum.Konunuzdaki her cumleye teker teker katiliyorum.Anne babasindan onay gormus cocugun gelisimi cok farkli.Obur turlusun de baska insanlardan onayini almaya calisma,haddinden fazla yapilan fedakarliklar,ozguvensizlik,korkular,icine kapaniklik,yanlis insanlarla yanlis seyler yasama diye ucu bucagi olmayan hatalar silsilesi diye gidiyor.Bence anne baba cocugun kaderini farkinda olmadan ciziyor.Tepesindeki gunese ragmen su verilmemis bir cicegin kurumaya birakilmasi gibi...

Diyelimkiile baslayan anne modeli normal bir annede olmaz zaten anne demek koruyucu melek gorevini ustlenmis kisidir.hicbiranne bu derece çocuğunu ezdirmez. Bir insanda eger eziliyorsa güçlenip ezilmemeyi öğrenir. Kendini ezdirmez akli erdiğinde kendini koruyup kollar.normal bir annede çocuğu evlendigindede hep evladı huzurlu mutlu olsun ezilmesin diye ugrasir.
Bende diyorumki her anne boyle degil konu sahibinin annesi de boyle degilmis boyleleri de oluyor sonra hatana kilif ariyorsun oluyor her doguran ana da melek degil maalesef keske dediginiz gibi olsaydi bu dunya bugun bambaska bi yer olurdu

5 kitabı var 5 ini de okudum. Ben de neden neden diye sorduğum sorulara cevap buldum. Ben de eş konusunda sıkıntı yaşadım. Çocukluğumdan hatırladığım babamla annemin kavgasında ya da babamın hatalarında anneme kızardım, onunla neden hala evli diye. Babamda kızdığım özelliklerin bir kısmı eşimde de var.
Bilinç dışına kaydolmuş bu travmalar bizi geçmişten gelen tanıdık hissi tekrar tekrar yaşatmak için uğraşıyor. Ve size eş konusunda bu seçimi yaptırıyor.
Ben bunun farkına vardığımda evliliğimde düzelme oldu eşim de kitapları okudu o da kendi hatalarının sebeplerini gördü. Kaderi değiştirmek bizim elimizde.
Doğduğun ev kaderindir dizisi de var bu kadının kitabından alıntı bir dizi.
Bi tek bende var saniyordum.babamin huylarini hic sevmem ama ne gariptir ki esimin huylari hep babami hatirlatir.bilincaltimiz mi yonlendiriyor boyle yanlis insanlara.

Hep anne babalarin haklarindan bahsederler yada evlatlarin anne babanin imtihani oldugu dusunulur ama asil evlatlarin imtihanidir anne babasi.Karakterini sekillendiren,bilincaltina korkulari yerlestiren,her turlu olumlusuz hatiralari kucucuk zihinlere yukleyen anne babadir.Dolayisiyla bir cocuga en guzel iyiligi de en buyuk kazigida sokan anne babasidir.Bende cok zor iki evebeynle buyudum.Annemin beni optugunu,guzel sozler soyledigini hic hatirlamam.beynimi zorluyorum hatirlamak icin,hatirlasam mutlu olucam ama yok...Hep elestirildim,yargilandim,aslinda icine kapanik,uysal bir kizdim ama ne bileyim hatalar yapsamda yine de sevilmeye degicek bir kiz cocuguydum.(konu sahibi suan icindeki sakladigim yarami destin oturmus kendi kendime agliyorum bu arada)
Cok once den okudugum bir pedagogun kitabinda soyle yaziyordu; yetiskinler kendi evebeynlerinden nasil bir anne baba modeli gorurlerse farkinda olmadan ayni tutumlari kendi cocuklarinda sergilermis ve ben acidir ki ,anneme benzemekten cok korkuyorum.O yuzdenmidir bilmem icindeki o anneyle surekli catisma icindeyim,surekli kendimi yargiliyorum,surekli kendimi dizginlemeye calisiyorum.Konunuzdaki her cumleye teker teker katiliyorum.Anne babasindan onay gormus cocugun gelisimi cok farkli.Obur turlusun de baska insanlardan onayini almaya calisma,haddinden fazla yapilan fedakarliklar,ozguvensizlik,korkular,icine kapaniklik,yanlis insanlarla yanlis seyler yasama diye ucu bucagi olmayan hatalar silsilesi diye gidiyor.Bence anne baba cocugun kaderini farkinda olmadan ciziyor.Tepesindeki gunese ragmen su verilmemis bir cicegin kurumaya birakilmasi gibi...
19 yaşındaydım. Üniversiteyi kazanmistim ve uzak bir şehire gitmek için otobuse binmistim. Annem arkamdan ağladı. Aaa annem galiba beni seviyor demiştim. Nasıl sevinmiştim. Bundan başka anim yok sanırım. Muhakkak ki sevdi. Hiç sevmeden varlığıma katlanamazdi sanırım. Ama ben onun sinaviydim biliyorum. Hayatında yanlış giden çoğu seyden ben sorumluydum. İgnelemeler, hakaretler, tehditler. Herşeyi hatırlıyorum da bir kere sarıldığını hatirlamiyorum çok acı. Ve evet kendim görmediğim ne olduğunu bilmediğim o şefkati kendi çocuklarıma göstermeye çalışmak gözlerim bağlı el yordamıyla bilmediğim biryerlere ulaşmaya calismak gibi çok zor.

Anne baba iyi olsa da kötü kararlar veren çocuklar var. Anne baba kötü olsa da iyi karar veren çocuklar var.
Bu evet belki zorluk anlamında bir kıstas olabilir. Ama belli ki ergenliği zor geçenlerden birisiniz. Herkesin hayatında ah keşke yapmasaydim dediği şeyler var. Önemli olan ders çıkarmak. Yoksa malesef silinmesi geri dönülmesi mümkün değil keşke olsaydi.

Valla biz 6 kiz kardesiz annemin beni bir kez opup kokladigini hatirlamam ben 3numarayim çocukluğumu sordugumda beni nerdeyse hatırlamıyor bile ama aksine bu beni daha da kamçiliyor ve bebegimin her seyini çekiyorum bana bir sey olursa bilsin baksin üzülmüyorum ama annem hatırlamıyor diye bana ders oluyor nasil olmamam gerektigini görüyorum aklima gelmiyor yani durup dururken beni aglatacak kadar hayatimda ve kafam da degi

Back
X