Yaptığı işten utanıyorlar.

thecilek

🍊
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2020
3
26
3
Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?

Evlenip evlenmemek size kalmış ama aile hiçbir zaman kabullenmiyor. Hele maddi açıdan zorluk yaşarsaniz daha da laf söyleyecekler size. Yakınımın başına geldi aileniz de o aileye benziyor. Yani bu benim düşüncem ama evlenince düzelir derseniz o zor biraz. Keşke böyle olmasa ama maalesef..

Maddi anlamda erkek kadından üstün olduğunda sıkıntı yok ama kadın üstün olunca olmuyor muymuş

Küçümsemek değil de, denginiz değil maalesef. Davul bile dengi dengine derler, aileniz de ekonomik olarak kazandığı miktar tatmin edici olmayacağı için endişeleniyor olabilir;ama ablanızın yaptığı gibi hor görmek de ayıp. Kuryelik utanılacak bir meslek değil, yalnızca denginiz değil. Şu an problem etmeseniz de, ileride problem edeceğiniz zamanlar olabilir.

kesinlikle haklılar, erkek arkadaşınız yirmili yaşlardaysa eğitime veya kalifiye bir mesleğe ulaşmasına yönlendirmeye çalışın. siz öğretmensiniz, problem çıkar.
erkek arkadaşınızdan ayrılmayın, şartları iyileştirmeye çalışın.
kpss kassın deli gibi mesela. siz de onu bekleyin birkaç yıl daha.
severken ayrılmalara uzuluyorum ben, ama ailen çok inanılmaz haklı.

Ben böyle durumlarda çok olumlu bakamıyorum. Sonsuza kadar erkek arkadaşınız olarak kalacak ve evlenmeyecekseniz sorun yok ama evlenmeyi düşünmemenizi öneririm. Evlilik çok farklı kesinlikle sorun olacaktır.
Böyle evlilikler çok var aslında ve çoğunun sonucu aynı oluyor, denenmiş olanı tekrar denemenize de gerek yok. Nasihatlari dinleyin

Diplomasından ziyade insanlığı, vicdanı, çalışkanlığı, karakteri, size verdiği değer vs gibi birçok önemli konu var.

Siz ondan eminseniz gerisini umursamayın.

Benim eşim lisans mezunu, ben doktora. Benim daha prestijli bir mesleğim var, daha fazla kazanıyorum. Ama evin kasası ortak. Kimin ne kazandığı ikimizin de umurunda değil. Bir daha dünyaya gelsem yine eşimle evlenirdim.

Ne mezunu erkek arkadaşınız? Bir de ablanızın eşi varsa abiniz babanız filan ne iş yapıyor? Sizinle denklikte bir sıkıntı yaşamaz yaşanıyor olsa sevgili olmazdınız sonuçta bunca süre ama kendi kurduğunuz aile ile geldiğiniz ailenin, kardeşlerinizin ailelerinin filan maddiyat ve statü anlamında arasında çok uçurum olmaması önemli bana göre.

Ben üniversite okurken yurttan bi arkadaşm vardı , memleketinde bi tantuni ustası çocuğa aşıktı , sağlıkla ilgili bir bölüm okuyordu o da .

Neyse evlendiler ettiler , kız atandı bilmem ne oldu . Arkadaşım oğlu olduktan yıllar geçtikten sonra şöyle dedi ;Çevremi gördükçe keşke illa x olsun diye değil de hayırlısı olsun gönlüme göre olsun diye dua etseydim dedi .

Yani akışına bırak

Ben böyle "Kizim ögretmen, biz bir b** olmusuz" diye degisen ailelere kil oluyorum kusura bakmayin. Evet is önemli. Kendini gecindirebilmek önemli orasinda hepimiz hemfikiriz. Ama bazen hayat sartlari insani kendi hayallerinden baska yere itiyor. Benim babamda ben daha 14 yasindayken agir hastalandi. Onun icin erkek arkadasinizi daha iyi anlayabiliyorum sanirim. Yan gelip yatmamis, imkanlarin cercevesinde calismis hep. Bunu kücümsemeye kimsenin hakki yok..sizin aileniz dahil. Ilerde belki baska islere de atilir kim bilir. Belki yinede okuma firsati bulur..caliskan adamsa yapar. Ama iyi insanin böyle bir aileye düsmesini de ne bileyim istemem aslinda.

dürüstçe, alnının teriyle çalışıp kazanan kimse bu şekilde aşağılanamaz. ablanız büyük ayıp etmiş.
komşumuzun oğlu mühendis ama işten çıkarma yasakları gelmeden covid'in başında işten çıkarıldı. mesleğine göre bulamadı, evini geçindirmek için kurye oldu. ben kendisiyle gurur duyuyorum bu davranışı için.

fakat eğitim-kültür farkı ne yazık ki ilişkilerde yıpratıcı oluyor. acı ama malesef erkekler kadının meslek-kazanç anlamında üstte olması durumunda genelde kompleks yapıyor. bunu da sizi ezmeye çalışarak örtmeye çalışabilir.

Ben şunu bilir şunu söylerim aileler çocuklarının kötülüğünü isteöezşer.Ve hep söledıklerı dogru çıkar.Çok uzaklara gıtmıyım mesela ben annem evlenme kızım dedi ne yol bılıolar ne yordam dedi .Bayramda geldıklerınde incecık bır bıleklık getırmışlerdı çok eskı sanırım evlerınde vardı .Annem dedıkı yapma kızım boyle olmaz.Dedımkı anne altın için 1 adım 2 mı olsun yuvamımı bozayım dedım.4 ay evlı kaldım babasına kefil olmadım diye.Dinle annenlerı boşanmak daha zor .Gercekten travması zor .Kaç yıl oldu hala atlatamadım.Sen benı bir dost bıl ailenı dınle.Davul bıle dengı dengıne .2 gün sonra onun az maas alması senın bıle gucune gıder.Ayrıca aılem destekcıydı dıosun 2 yıllık bıtırdı dıosun 2 yıllıktada çok calısırsa atananlar var.Demekkı kendını zorlamak ıstemıyor.Hiç bir işi kucuk gormem .Ekmegını kazanda neyden kaxanırsan kazan yeterkı helal ekmek olsun.Ama sen bunları sorun yaptıgına gore bence senınde korkuların var.

Aileniz sizin menfaatinizi düşünüyor normal olarak... Erkek arkadaşınız ne düşünüyor meslek uyumsuzluğunuz ile ilgili..komplekse girecek biri mi ? sevgiliyken böyle şeyler problem olmayabilir ama evlenince işler değişebilir... örneğin erkek arkadaşınızın ailesi artık kendilerine yetebiliyorlar mı yoksa evi hala arkadaşınız mı geçindiriyor? Evlendikten sonra ekonomik olarak sizin ve eşinizin desteğinizi isteyecekler mi ? Aileniz bunları da düşünüyordur. Tabii ki bu sebepten birini yarı yolda bırakmak doğru değil ama erkek arkadaşınızı daha geçerli bir mesleğe yönlendirmeniz herkes açısından daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…