Yaptığı işten utanıyorlar.

Ben erkeğin çalışkan olanını cok severim. Bence evlenilecek insanda en önemli şeylerden biri budur. Güya kendi denginiz olan öğretmen ya da mühendis biriyle de evlenebilirsiniz ve bu kişi bir kere işsiz kaldığında sırf geçinmek için bile başka bir iş yapmayı reddedebilir. Ama sevgiliniz meslek sahibi olsa bile işsiz kalınca gocunmaz ne iş olsa yapar gibi geliyo bana. Burda önemli olan sevgilinizin karakteri, ki gerçekten evlenmek istiyosaniz bunları onunla açık açık konuşmalısınız. Açık görüşlü müdür, sizin gelirinizin yüksek olması, toplum içinde statü sahibi olmanız onu rahatsız eder mi, ezik hissettirir mi, bunun acısını sizden çıkarıp sizi aşağı ceker mi, üzerinizde hakimiyet kurmaya çalışır mı? Bunların olmayacağından eminseniz kalbinizin sesini dinleyin derim. Her aile çocuklarını bunların olacağı yönünde uyarır, ama sizin de dediğiniz gibi ben aileniz gibi düşünüyor olsam döner önce kendimden utanırım.

Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
erkek arkadaşınız boş durmamış ona buna borç takmamış, efendi efendi çalışıp parasını kazanmış.
umarım allah ablanıza utancak başka şeyler vermez.
herkes doktor ögretmen olmak zorunda değiil. eğer erkek arkadaşınıza güveniyorsanız doğrulugu dürüstlüğü konusunda ilerde hiç üzülmezsiniz .

Ailenin sizi yakıştırmaması normal sadece ifade şekilleri yanlış. Hayatta herşey var bugün bir sahibisiniz veya ailenizdeki bireyler daha kariyerli yerlerde olabilirler sonsuza dek sürecek diye birşey yok. Ailenizin söylemesi gereken şu kadın ve erkek arasında eğitim farkı, maaş farkı maalesef ileride sorunlar yaratabiliyor. Kadın olarak karşı taraftan gelen bir hatada ilk yüzünden vuracağınız şey bu olacaktır. Erkek olarakta komplekse girebilir. Bu yüzden ikili ilişkiniz bozulabilir. En basitinden tayincisiniz belki evlendiğinzide erkek arkadaşınız olduğunuz yere gelmek istemeyecek gelse iş bulamayacak. Sizi suçlayacak. Ve evlilik göründüğü gibi değil içine girince daha çok anlarsınız.

Aileni çok haksız bulmadım. Erkek arkadaşın çalışkanmış, hayat şartları okuyamamış ne yapsın ama gerçekten denk değilsiniz. Şuan gözüne batmıyor bu durum ama evlendikten sonra sorunlar başlayabilir. Ama ailenin aşağılaması da yanlış tabi ki. Ayrılma ama bir kursa gidip, bir meslek öğrenip daha farklı bir işe geçemez mi?

Etrafinizi bir kenara birakalim
Sizin kendi fikriniz nedir, bunu akil ve mantik cercevesinde dusunebildiniz mi hic?
İc sesiniz,beyniniz size ne diyor?

Burada konu ne kazandığı ne iş yaptığından ziyade hayata baktığı yer olmalı sizin için. Eğer aynı pencereden bakmıyorsanız o zaman diğer her şey denk olsa bile sorun yaşarsınız. Aslında ailelerin ve burada diğer üyelerin de anlatmaya çalıştığı bu. Çünkü eğitim denkliği, deneyim denklikleri benzer bakış açıları kazandırabilir insanlara. Tabi ki istisnalar muhakkak vardır.

Ancak siz sevgilinizin bakış açısından, yarın bir gün ota boka alınganlık edip size hayatı dar etmeyeceğinden eminseniz o zaman sizi tutan yok tabi ki. Sevgilinizin mesleğinde hiç bir şey yok. Benim 35 yaşındaki kocam da işinden kovulsa işsiz kalsa belki kuryelik yapacak. Napayım, boşayayım mı adamı?

Gelir dengesizlikleri gerçekten adamına göre sorun olabiliyor. Benim gelirim eşimin gelirinin epey üzerinde. Bu ikimiz arasında asla sorun olmadı. Ne ben onu ezdim ne de o bunu ego savaşına döndürüp bana eziyet etti. Zaten böyle bir sarmalın içinde yürümezdi evlilik, çoktan biterdi.

Sonuç itibariyle, sevgilinizin hayata bakış açısını, durduğu yeri en iyi gözlemleyecek olan sizsiniz. Umarım en doğru kararı verirsiniz.

Eşimle ikimizde özel sektör çalışanıyız.
Benim ondan, onunda benden daha iyi kazandığı zamanlar oldu.
Yeri geldi işsiz kaldı, ben çalışmaya devam ettim.
Evi yine geçindirdik.
Çoğu zaman diyorlar çünkü zengin koca yada durumu iyi erkekle evlenmek kadını kurtarır diye ama ben öyle düşünmedim.
Şunu bilir şunu söylerim bu dünyaya yine gelsem yine onunla evlenirim.
Benim kocam bugün işsiz kalsa gider limon satar, öyle adamlardan.
O ön lisans mezunu ben yakında yüksek lisansa başlayacağım.
Ondan fazla kazanmak beni hiç bir zaman yüceltmez, onu da düşürmez.
Sen mutlu musun ?
Bu adamdan bana koca olur, ileride de çocuklarıma baba olur diyorsan gerisini duymayacaksın.
İnsanlar konuşur.
Zengin koca bulursun, daha zenginini bulsaydın derler.
Yakışıklı bulursun daha iyisi yok muydu derler.
Derler derler deerlerr :D

Bu arada konu sahibi benim eşimde kuryelik yapıyor.
Bir kargo şirketine bağlı ama Girişimci Kurye diye geçiyorlar.
Bu işi araştır derim.
Asgari ücretin 3 -4 katına geliyor maaşı.
Böylelikle milletin ağzını kapatmış olursun, benden çok kazanıyor diye.

Evlilik başka bir dünya daha bekarım ama farkındayim. Canım cicimle ekmek olmuyor. Benim ailem gibiler. Ben şuan asgariye çalışıyorum inanın bana yetmiyor. Siz memursunuz kalıcı ve maaşı daha yüksek ama o erkek kendini bir süre sonra ezik hissedebilir. Ailenizin tavrı da belli ablanızın eşi daha iyi kazanirsa büyük ihtimal eşini daha da ezeceklerdir. Kendi ailem ve etrafimdaki örneklerden dolayi söylüyorum maalesef. Sevdiginin ezilmesine de katlanamazsin. Kendini geliştirmesi gerekiyor. Siz teşvik edin. Sevgi karın doyurmuyor ama maddiyattan biten ilişki de kalpten kolayca atılmaz.

Aileniz cok haksiz degil.

is yapmak, egitim, yetistigin sehir, ten rengi vb den dolayi dolayi ayrimciligi bende sevmem cok da sacma gelir lakin evlilikte ozellikle erkeklerin psikolojisi etrafinda etkisi ile cabuk etkileniyor. Gercekci olmak lazim.

Şöyle bi onbin lira maaş alıyor olsaydı sorun olmazdı değil mi ya da hem madden hem kariyer ve kültürel anlamda sizi ikiye katlayacak mesleği olan biri olsaydı o da sorun olmazdı halbuki siz de onun dengi olmayacaktınız aslen. Aileniz denkliği sırf maddiyata bağlamış, siz kafaca uyuşuyorsunuz belliki. Ne öğretmenler gördüm telaffuzları bile öyle bozuk ki nasıl öğretmen olmuş dersiniz, ama ne, diğerinden daha şerefli ve paralı bir meslek edinmiş ya, nasıl icra ettiği önemli değil. Düşününce evet her aile çocuğu için en iyisini ister, burada kötü örnekler sıralanmış denklikle ilgili, bende bir sürü örnek verebilirim denk olupta birbirine cehennemi yaşatan, yani bu biraz şans, biraz mantık işi. Sırf aşığım diye hatalarını gözardı etmeyin ama sırf mesleğinden ötürü de bırakmayın. Ailenize kalsa zaten sizi kimlere kimlere denk görürler. E sizden yüksek de sizi ezer.

Bir yakinimin esi oyleydi...lira lira kazandigi bir isi vardi...yuvarlanip giderlerdi..Allah adamin yuzune bakti..hes santralleri yapilacakti uzatmayalım cok uzun ugraslar sonunda ortagi ile beraber koseyi dondu..tek evi vardi karisinin babasindan kalan 7 ev aldilar 3 araba bir plaka...yani Allah kime yuru ya kulum der hic belli olmaz

Aileniz hatali ama bence sizin de bir durup dusunmeniz lazim
Sevgilinizin yaptigi meslek sorun değil ancak bir gelecegi yok , yani kac yasina kadar kurye olarak calisabilecek ?
Siz mesleginizde ilerleyebilirsiniz , idari kadroya gecebilirsiniz , bir gun okul muduru olabilirsiniz vs vs peki esiniz bu surecte ne yapacak ?
Yani su anki yaptigi is sorun degil ama 10 sene sonra ne yapiyor olacak ? İdeali var mi ? Acikogretimde ne okudu , kendini 10 sene sonra nerede goruyor ?
İnce dusunun , aileniz hatali ama eizin de evlilik dusunceniz varsa uzun soluklu dusunun konusun sevgilinizle planlarini ogrenin , bir yol haritası cikari. Kendinize

Bir yakinimin esi oyleydi...lira lira kazandigi bir isi vardi...yuvarlanip giderlerdi..Allah adamin yuzune bakti..hes santralleri yapilacakti uzatmayalım cok uzun ugraslar sonunda ortagi ile beraber koseyi dondu..tek evi vardi karisinin babasindan kalan 7 ev aldilar 3 araba bir plaka...yani Allah kime yuru ya kulum der hic belli olmaz
Mesele bence para değil ki. Dünyanın en zengin adamı da olabilir. Benimle aynı yaşanmışlıkları, aynı bakış açısını paylaşmıyorsa, ondan bir şeyler öğrenemiyorsam, benden bir şeyler öğrenmiyorsa yemişim o parayı bilmemkaç tane evi. Para, eğitim ve kültür eksiğini kapatmaz ki. En azından benim için kapatmaz.

Meslek sahibi olmuş ama insan olamamış bir sürü koca konusu okuduk burada , hayırlısını isteyin zamana bırakın ve en önemlisi kendi kararınızı kendiniz verin başkalarının isteklerine göre yaşamayın sonra pişman olursunuz

Merak ettim, ablan ne is yapiyormusta kuryelikten utaniyormus?

Durumun tersi olsa, kadin ev hanimi kalmak istese ve adam "bu ne yaa, tek maas ile neye yetecegiz, tabiki çalismalisin" diye bir durum olsaydi burasi cadi kazani olurdu. Herkes o ne biçim erkek, yok çalismak kadinin karari olmali der.

Ama yasadigi durumlardan dolayi okuyamayan ancak çalisan biri için "olmaz, dengi dengi olmali hersey" deniliyor.

Ha evet maddiyat önemli, ask karin doymaz. Kuryelikte hayati boyunca yapilmaz. Konustunmu sevgilin ile ilerde neler yapmak istedigini? Sirf simdilik kuryelik yapiyor diyede küçümsenmez.

Mesele bence para değil ki. Dünyanın en zengin adamı da olabilir. Benimle aynı yaşanmışlıkları, aynı bakış açısını paylaşmıyorsa, ondan bir şeyler öğrenemiyorsam, benden bir şeyler öğrenmiyorsa yemişim o parayı bilmemkaç tane evi. Para, eğitim ve kültür eksiğini kapatmaz ki. En azından benim için kapatmaz.
Sen sekerim oyle yap

Sevgiliniz hırsız mı, illegal bir iş mi yapıyor da söylemeye utanılacakmış?
Dağıtım elemanı, gayet düzgün bir işi var.
Siz öğretmensiniz, ne kadar güzel.

Yer şey lisans diplaması mı?
Eşim de ben de lisans mezunuyuz, ben çalışmıyorum eşim de çalışmıyor.
Daha mı iyi bu şimdi, işiniz ne diye sorduklarında mal mal bakıyoruz😂

Back
X