Yaptığı işten utanıyorlar.

Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
yarın öğretmenlik yapamayacağınız bir olaya istemeden de olsa karışabilirsiniz, öğretmenliği kendi isteğinizle de bırakıp işsiz güçsüz de kalabilirsiniz, hayatta umulmadık işler başınıza gelebilir, sağlığınızı kaybedebilirsiniz, sakat kalabilirsiniz, engelli olabilirsiniz, hafızanızı kaybedebilirsiniz... umarım asla kötü bir şey başınıza gelmesin ama bu bahsettiğiniz bey bu durumlarda da sizin yanınızda olur mu, yüzünüze asit dökülse ve güzelliğinizi toptan kaybetseniz sizi yine de sever mi? efendiliği, dürüstlüğü, karakteri, sadakati ve ahlakıyla çocuklarınıza güzel bir baba örneği olabilir mi?

bunları yapabilecek bir insansa aileniz sizin adınıza sevinmeliyken, üstelik çalışkan biriymiş de erkek arkadaşınız, ailenizi karşınıza alma, gerekirse ültimatom gerekirse de yol verme zamanıdır...

sizin esas aileniz, henüz kurmadığınız, müstakbel eşinizle kuracağınız aile olmalıdır...

mutluluklar...

Durumun tersi olsa, kadin ev hanimi kalmak istese ve adam "bu ne yaa, tek maas ile neye yetecegiz, tabiki çalismalisin" diye bir durum olsaydi burasi cadi kazani olurdu. Herkes o ne biçim erkek, yok çalismak kadinin karari olmali der.
Bence evlilikte de herkes birey olarak hayatını kazanıyor olmalı. En azından o an bazı sebeplerden ötürü çalışmıyor olsa bile hayatta yalnız kaldığında herkesin yapacak bir mesleği olmalı. Kadın-erkek hiç kimse hedefsiz vizyonsuz yaşamamalı bu hayatı. “Çalışmak kadının kararı olmalı” diye düşünmüyorum ben, herkes imkan doğrultusunda aileye ve hayata katkı sağlamaya bakmalı diye düşünüyorum.
Bazen kadın bazen erkek işsiz kalabilir, o esnada çalışmayan taraf ev işini üstlenir, bunda da sorun yok.
Ama bu çiftte sorun kültür farkı olabilir, hayata bakış açıları aynı olmayabilir. Yoksa çalışıp hayatını kazanmanın cinsiyeti olmaz.

Bence evlilikte de herkes birey olarak hayatını kazanıyor olmalı. En azından o an bazı sebeplerden ötürü çalışmıyor olsa bile hayatta yalnız kaldığında herkesin yapacak bir mesleği olmalı. Kadın-erkek hiç kimse hedefsiz vizyonsuz yaşamamalı bu hayatı. “Çalışmak kadının kararı olmalı” diye düşünmüyorum ben, herkes imkan doğrultusunda aileye ve hayata katkı sağlamaya bakmalı diye düşünüyorum.
Bazen kadın bazen erkek işsiz kalabilir, o esnada çalışmayan taraf ev işini üstlenir, bunda da sorun yok.
Ama bu çiftte sorun kültür farkı olabilir, hayata bakış açıları aynı olmayabilir. Yoksa çalışıp hayatını kazanmanın cinsiyeti olmaz.

Bu belli degil ki? Konu sahibi bu konu hakkinda konusmadi. Ki ailesi kültürü sorun etmiyor bence. Adam küryelikten 10bin kazansaydi, kimse böyle laflar etmezdi.

Ve açikçasi bdv'dede görüyorum, konu sahibi ögretmen ve neler neler yasiyor. Yazim stiline baktiginda "bu nasil ögretmen" dersin. Yani objektif baktiginda, ne konu sahibi, ne sevgilisi üzerine fazla bilgimiz yok. Sadece kafamizda oturttugumuz semalar, yada önyargilar, adini ne koyarsan.

Ve tabiki bende her bireyin çalismasini savunurum. Bir kadinda çalismali. Ancak burda herkes bu sekilde düsünmüyor. Konu aç "sevgilim benim çalismami istiyor" diye, nice üye burda "o nasil sevgili, hemen ayril" der.

davul dengi dengine demek niyeyse kadin erkekten dusuk veya esit seviyede olsun demek oluyor. erkek ogretmen kadin ortaokul mezunu olsa bile sorun eden olmazdi.
nasil bi dengi dengine olmakmis.
Bence o da doğru değil. Kadın da düşük seviyede olmasın. Düşük seviyede olmasın ki erkeğin ezmesine fırsat vermesin. Elinde mesleği, kendine güveni, kendi kendine yetebilecek becerileri olsun. Bunu ortaokul mezunu biri için söylemiyorum sadece. Üniversite mezunları için de geçerli.

Maddi tarafı bir kenara bırakırsak ki konunun başından beri aynı yorumu yapıyorum. Bence mesele maddiyat değil. Kadın da erkek de sosyal hayatta eşitsizliğin sıkıntısını çeker. Arkadaş ortamında biri sen ne mezunusun derse gerilir. Herkes üniversite anılarını anlatırken susup kalır, yine gerginlik olur. Bir yerden sonra sosyal ortamlara girmemeye, kendini soyutlamaya başlar. Doğal olarak karşısındaki eş kişisi de soyutlanır ortamlardan.

Eşim maddiyattan dolayı okulunu yarım bırakmıştı. Taksicilik yaptı, inşaatta çalıştı, kargoda kuryelik yaptı. İşsiz kaldığı da oldu, ben çalıştım. O arada da okula devam etti hazır işi yokken. Çok maddi sıkıntı çektik ama okulunu bitirdi ve atandı, şimdi devlette öğretmen. Hatta askerliğini bile biz evliyken asteğmen olarak yaptı lisansı bitirince. O maaşla bütün borçlarımızı kapatıp, erteledigimiz şeyleri hallettik. Bütün bunların olması 3 yıl sürmedi.

Kuzenimin eşi de fabrika işçisiydi, evliyken iki üniversite okudu, evini arabasını aldı, onlar bizden de iyi yaşıyorlar şimdi çok şükür. Sevgiliniz de belli ki çalışkan birisi, sizin de desteğinizle hayatı çok güzel yönlere gidebilir, önemli olan sizin duruşunuz.

Ama sizin durumunuzda aileniz çok gaddar davranıyor ve üslupları çirkin kusura bakmayın. Bizim aileler bu konuları hiç önemsemiyordu, kimse kimseyi incitmedi o yüzden. Kimin ne olacağı belli olmaz ama ben olsam o çocuğu o ailenin içine sokup yazık etmezdim. Siz bilirsiniz.

Net bi şekilde tavrınızı ortaya koyun.. Ki kimse konuşmasın bu konuda sonuçta sizin hayatınız sizin tercihiniz kime ne!

Ablanızın yaptığı doğru değil, fakat hayatın gerçekleri diye birseyde var. Türkiye sartlari malum, kuryelik zaten gecici bir meslek. Belki siz evlendiginizde uzun sureler issiz kalacak is arayacak ve maddi olarak ister istemez yipranacaksiniz. E bu defa esiniz, ben yetemiyorum diye uzulecek. Ikinizde yipranacaksiniz. Calismak ayip degil fakat aileniz istemedigi için dört elle sarılıyorsunuz sevginize. Evlilikte aşk karin doyurmuyor cok iyi düşünün.

Aileniz kaygılarında haklılar, ancak bunu dile getiriş şekillerini hiç beğenmedim. Hele ablanızın üslubu çok, ama çok iğrenç. Bugüne kadar elle tutulur bir şey başarmayıp çocuklarının başarısıyla kendini Hint kumaşı zanneden ailelere gıcık oluyorum.
Ama şu da var: Çoğu erkeğe aktarılan toplumsal cinsiyet kodları var, işte eve ekmek getirecek, geçimi o sağlayacak, falan. Hatta yine erkeklerin yüzde 95'inin, eşlerinin kendilerinden yüksek mevkiide olmalarını kompleks yaptıklarına bahse girerim. Erkek arkadaşınız şu anda size bir şey demese bile, diyelim ki evlendiniz, zamanla kendini aşağıda hissetmesi bir kenarda dursun, sizi de aşağı çekmeye çalışabilir. Böyle davranmayacağını garanti edebilir misiniz? Umarım ilerde yanılmazsınız.
Sevgiliniz en azından KPSS kasabilir. Siz de ona çeşitli alternatifler sunarsınız, ilerlemeye çalışır sizin desteğinizle.
Tekrar ailenize döneyim: Bu noktada sizin iyiliğinizi değil, kendi çıkarlarını düşünüyorlar. O yüzden kendinizi haksız yere üzmeyin artık. Onlara sert çıkın gerekirse.

Oooo KK ya bu konu acilir mi ya,
herkes bir denklik diye tutturmus evet ne guzel,
ama desen ki ben lisans mezunuyum, sevgilim profesor sorun olur mu, olmaz,
cunku burada denklik dedigin erkegin kadina esit ya da ustun olmasidir(maddi acidan ve diploma acisindan)

benim kisisel gorusum, farki siz sevgilikte hissetmiyorsaniz oyle bir sey yoktur. Tabi ki sevgililigin akil havada oldugu ilk aylarini kastetmiyorum,
adamla kadin 3 yildir beraber, hic aralarinda egitimsel veya maddi farklar sorun olmamis, ama herkes diyor ki evlilikte farkli olur, bence olmaz, neden olsun ki.

Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
Bu şekilde olup kadının parasını yemek için evlenen de var yaptığı işten utanmayip yinede çalışıp geçinmeye çalışan erkeklerde var. Düşünsenize zengin veya varlıklı olsaydı ve gözü dışarda olsaydı sürekli kandırıp başka kadınlarla iletişim kuran bir erkek olsaydı çünkü burda ne yazılar okudum neler gördüm. Önemli olan kesinlikle sizinle neler yapmaya çalıştığı fedakarlıkları sevgisi. O yüzden başkalarını umursamayin

Oooo KK ya bu konu acilir mi ya,
herkes bir denklik diye tutturmus evet ne guzel,
ama desen ki ben lisans mezunuyum, sevgilim profesor sorun olur mu, olmaz,
cunku burada denklik dedigin erkegin kadina esit ya da ustun olmasidir(maddi acidan ve diploma acisindan)

benim kisisel gorusum, farki siz sevgilikte hissetmiyorsaniz oyle bir sey yoktur. Tabi ki sevgililigin akil havada oldugu ilk aylarini kastetmiyorum,
adamla kadin 3 yildir beraber, hic aralarinda egitimsel veya maddi farklar sorun olmamis, ama herkes diyor ki evlilikte farkli olur, bence olmaz, neden olsun ki.
Üniversiteden sonrası çok fark etmiyor bence. Prof olan kadın, lisans mezunu olan erkek de olabilir. Çizgi bence üniversite. Ya altında kalıyorsun ya üstünde 😂 Her üniversite mezunu için de geçerli değil bu tabi.

Üniversiteden sonrası çok fark etmiyor bence. Prof olan kadın, lisans mezunu olan erkek de olabilir. Çizgi bence üniversite. Ya altında kalıyorsun ya üstünde 😂 Her üniversite mezunu için de geçerli değil bu tabi.

benim genel dusuncem,
aranizda fark var diye 3. kisilerin soylemesinin bir anlam ifade etmedigi,
bu farki karsilikli olarak hissetmiyorlarsa bence sorun degildir.

dedigin gibi konu sahibi kendini gelistirememis olabilir, bu sebeple partneri ile sorunsuz anlasiyordur,
ya da partneri kendini gelistirmistir, bu sebeple anlasiyorlardir.

benim enistem lise mezunu, kardesim de ogretmen.
onlarin iliskisi acisindan disariya yansiyan bir sorun yok gozlemledigim.
bizim (kardesler bacanaklar falan - herkes en az lisans mezunu) enistemle iliskimiz acisindan da yok, benzer seyleri izliyoruz, takip ediyoruz, sohbetini ediyoruz. tek fark diyebilecegim enistem turkce dublajli tercih ediyor, ben orjinal duplaj :KK47:

Yorumlarda herkes haklı kabul ama herkes öğretmen doktor avukat yönetici vs olursa kuryeliği kim yapacak tezgahtarlığı kim yapacak kasiyerliği kim yapacak kurumlarin temizlik islerini kim yapacak bi de böyle düşününce insan ikilemde kalıyor.
Günümüzde tabiki hersey zor evlenirken meslegi de maasi da önem arz ediyor ama sonucta bütün meslekler bütün iscilikler gerekli. Küçümsemek hoş değil.

Ben maasina takilmadim özelde asgariye hatta daha altina calisan cok fazla öğretmen var. Ama eğitim düzeyi önemli bir süre sonra sıkıntı olur kültürel olarak demiyorum cogu insan ünide kendine bir sey katmıyor ama siz üniversite ortamini görmüş yasamışsınız o ise bunları yaşamamış bazı şeyleri tabu olabilir onda iyi düşünün. Aileye gelince de onlar hicbir zamam hicbir seyi kabullenemiyor. Mesela ailenize benim erkek arkadasim galerici 20bin tl geliri var deyin kulp bulurlar ama memur 5bin tl geliri var deyin ondan iyisi olmaz. Aileniz bunu dediginde gerekli cevabı verin.

tek fark diyebilecegim enistem turkce dublajli tercih ediyor, ben orjinal duplaj :KK47:
Bak bu benim için büyük sorun mesela. Benim 70 küsur yaşındaki ilkokul mezunu annem dublajlı izlemiyor diziyi filmi. Dublajlı izleyen adama kendini geliştirmiş diyemem o yüzden. Ama karısı sorun etmiyorsa sorun yok 😉

Açıkçası erkekler ,kadın fazla kazanıyorsa bir süre sonra bunu gurur meselesi yapıyor ve ezmeye çalışıyor. .arkadaşımdan biliyorum.bir de sen daha iyi şartlarda çalışıyor san daha da eziyorlar

İlişkilerde denklik bence de önemli. Eğitim, öğrenim seviyesi, aile yapısı vs...
Ama ben kk'daki bazı yorumları okuduktan sonra "voovvvov ortaokul mezunu ile üniversite mezunu olmaz" diyemiyorum artık. Çünkü şöyle şeyler görüyorum:
Bnm kocam ilk okul meğzunu bende üniversite meğzunuyum ama çok ta iyi anlaşırız çünkü oda benm gibi kendini çokta iyi yetiştirmiş herşeyi bilir hadda benden daha fazla bilir okadar bilirkine anlatılmaz yaşanır.

E bu senin yetişmiş halin mi? Şimdi kalkıp bu insana "siz denk değilsiniz" denmez.
O yüzden iki insan, uzun bir ilişkiyi birbirlerinden çok da şikayet etmeden yürütebiliyorlarsa denklik vardır diye düşünüyorum.

Ama iş bir yerde gelip paraya dayanıyor maalesef. Kuryelik yapmak ayıp değil, hakkıyla yapılan her iş takdiri hak eder. Ama ülke şartları da malum. Bu insan 40 yaşında kuryelik yapamayacağına göre bir b planı olmalı. Eğer yoksa "iki gönül bir olunca" romantizmine gerek yok.

Bnm kocam ilk okul meğzunu bende üniversite meğzunuyum ama çok ta iyi anlaşırız çünkü oda benm gibi kendini çokta iyi yetiştirmiş herşeyi bilir hadda benden daha fazla bilir okadar bilirkine anlatılmaz yaşanır.
E bu senin yetişmiş halin mi? Şimdi kalkıp bu insana "siz denk değilsiniz" denmez.
O yüzden iki insan, uzun bir ilişkiyi birbirlerinden çok da şikayet etmeden yürütebiliyorlarsa denklik vardır diye düşünüyorum.
Bu kısma katılıyorum. Aklımdan geçti de linç korkusuna yazamadım. Birlikte linçlenelim bari.

Ülkede üniversite eğitimi belli zaten. O 4-5 yılı doğru düzgün değerlendirip kendini geliştiremiyor, pek çok açıdan bir ufak sıçrama yaşamıyorsa insan, üniversite diplomalı lise mezunudur bence. O yüzden denklik yok diyemeyiz öyle bir durumda.

Alalım beğenmedimleri şimdi. Parmaklara kuvvet 😂

Back
X