Öncelikle ilişkilerde benzer ekonomik ve kültür seviyesindeki insanların beraber olması gerektiği düşüncesine %100 katılıyorum fakat bu konuda anlam veremediğim noktalar şu
Bildiğim kuryelerin geneli 3-3.5 k civarı alan kimseler yani yeni yapmıyorsa bu işi kurye asgari ücret almaz. Öğretmen maaşı ne kadar bilmiyorum ama hadi 4.5 olsun eeee arada ne kadar fark var ki yine ezbere ekonomik olarak denk değilsiniz yorumları yapılmış?
Çocuk üni. Mezunu, konu sahibide öğretmen arada eğitim olarak nasıl bir fark gördünüz acaba sevgili kk hanımları? En basitinden
Çocuk otursa 1 sene kpss çalışsa memur olabilme ihtimali varken nasıl ortadaki ekonomik ve eğitim farkından bahsediyorsunuz çıldırmamak elde değil cidden...
Mezun olur olmaz 3 bin lirayla amele gibi çalıştırılan avukat arkadaşlarımdan biri olsaydı bu konu içerisinde o zaman ekonomik farktan bahsedilmezdi ama dimi hayat ve türkiye şartları der geçerdik ama aynı ücreti almasına ve üniversite diploması olmasına rağmen şuan kuryelik yapan biri olunca ekonomik ve eğitim denkliğinden bahsediyoruz akıl alır gibi değil.
Kpss gibi tek ayağımla çözebileceğim bir sınavla bu ülkede memur olup sonra küçük dağları ben yarattım edasıyla dolaşan insanları hiç anlamıyorum vallahi...
Konu sahibi karşındaki insan çalışkan, huyu, suyu iyi bir adamsa aileni falan boşver. Şuan kuryelik yapıyor olması ebediyen kurye kalacağı anlamına gelmez. Babam ilkokul mezunu ve babam 9 yaşındayken 7 kardeşi varken dedem hapse girdi. 9 yaşından beri çalışıyor 10-15 tane farklı iş yaptı seyyar satıcılıktan, kamyonculuğa, çıraklıktan, mermerciliğe, en son istanbulda taksiciydi baktık olmuyor taksiyi satıp Memlekete döndük ufacık bir şehre g.doğuda ve son 10 sene içinde ticaretle uğraşıyoruz. Şuan aylık gelirimiz min.60-70 bin ve bu kazancı ilk okul mezunu ama Çalışan didinen ekmeğini taştan çıkaran bir adam yaptı. Kısaca herşeyden önemlisi kişinin çalışkan olup olmadığı çalışkan adam bugün kuryelik yapar, yarın kurye şirketi kurar.
Bakma sen bizim kk hatunlarına çoğu kabul etmiyor gibi görünsede hepsi bu hayatın kalıplarına boyun eğmiş çoğu zaman inkar etselerde hayatın piyonu olmuş insanlar.
Karşındaki insanın kişiliği, huyu, suyu sıkıntılıysa mesleğinden bağımsız yol ver gitsin şayet herşey iyi hoşsa sırf sözde eğitim ve ekonomik fark dediğiniz şey yüzünden vazgeçme..