Yaptığım birikim

İsteklerine karşı çıksam bu sefer senin bana faydan dokunmadan evlenmeyi mi düşünüyosun oluyo. Ve her zamanki lafımız teyzemin kızı teyzeme ev alırken yardımcı olmuş neden annemin bu kadar araba isteği varken ben almıyomuşum. Neden ben isteklerini karşılamadan kendi çeyizimi düşünüyomuşum bilmem ne

annende farklı düşünceler var.. seni okutmuş büyütmüş ve bence karşılık bekliyor.. enteresan geldi ve altınları sana vermeyecek verse de düğünde kendi tarafından olacak senin birikimin ay şunu da borçsuz alayım olmayacak.

ve sen bu altınlardan eş adayına bahsetme. bahsetsen de senin onlar.. bizim borçlar için deme. onlar senin..

biraz kendi paranı da kendin biriktir bence ilerde sen biriktireceksin yine kendine yoksa annen o zamnda laf eder.

Araba mevzusunu napıcam peki? Alsam bile ilerde satmıycağı için büyük tartışmalar çıkıcak biliyorum
almayın
paranızı da bankada altın haesabı vs bişy açın oraya atın
annenize de evde kimse altın biriktirmiyor artık riskli diyin

bu arada kredi çekmek bankaya fazlasıyla para ödemek faiz vermek demektir.
eğer önemserse haram vs diyebilirsiniz

benim ailemde o şekilde düşündü ama bi zerre kadar boşanmayi düşünmedim. (boşanmayı hayal ettiğim oldu Allah korusun dedim)
aldim parayı araba aldik eşimle. sora bin laf yedik eşimle.:(
yok kızımın parasini yiyorlar yok felan dediler eşime. bende çok üzüldüm bu duruma.
valla eşinden başka birine güvenme. senin en arkanda olabilecek kişi kocandir.
sen o altınlari kendine hesap aç oraya sakla. verme ailene. yarin bi gün ailen sıkıştığında senin altini kullanirlar emin ol.

birikim yapmanız güzel. ama bence kendiniz zaptedin. ne eşiniz olacak insana ne de ailenize söylmeyin dicem ama hesabı kendi üzerinize açmanız durumunda illaki ortaya çıkar. hesabı annenize açıp bütün idareyi kendinize alın. yani istediğinizde çekebilin. bende birikim yapıyorum ve annemin hesabında param. hoş annemde kesinlikle benim biriktirdiğime göz diken bir insan değil. bütün bilgiler bende telefonda uygulama var istersem saniyede kendi hesabıma geçirebilirim. insana bir güvence şart. ben mesela çok beğendiğim birşey varsa eşim için gereksiz gibi görünüyorsa kendi hesabımdan alıp annem aldı diyorum. bazende keşke en başından yapsamıymışım bu birikimi de dediğim oluyor.

Kızlar merhaba. Kendi içimde çözümleyemediğim bi sorunum var. Mezun oldum ve yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum. 1 yılda da biriktirdiğim miktar yaklaşık 5 lira kadar ve altınları anneme verdim onda duruyo. Fakat bugün düğün dernekten konuşurken ben evleniceğim zaman altınları bozdurup ne sana ne babama fazla yük olmadan ve borçsuz evlenmek istiyorum dedim. Kesinlikle kabul etmiyo. Altınlar bozulmucak evleneceğin zaman paramız yetmediginde kredi cekersin evlendikten sonra da krediyi odersin dedi. Aldığım altınlar kotu gunler icinmis ben ilerde boşanırsam diye. Yani ben mi tuhaf dusunuyorum anlam veremedim. Zaten annem suan bana para biriktiremiyosun o yuzden kredi çekip araba al deyip duruyo,ben rahattım araba alsam bile ilerde satar borçsuz evlenirim diye ama görünen o ki arabayı da sattırmıycak. Napmalıyım sizce akıla ihtiyacım var..
Koskoca yetişkin insansın artık annenin lafına bakmayı bırak derim. Evlilik zamanı de ğil her zaman paraya ihtiyacım var ve param varsa o parayı kullanırım. Boşanacak olursan ve paraların bitmiş olursan o zaman çekersin krediyi. Evde para varken kredi mi çekilir?
Annenin kafasına kazı onun lafıyla hareket etmeyeceğini, onun sadece tavsiye verebileceğini. Altınlarını da al, bankaya altın hesabına yatır. Bir daha da kimseye paranı, altınını verme. Kime verirsen ver bir süre sonra kendilerinin zannetmeye başlıyorlar. Kendileri harcamak için olmasa da senin nasıl harcayacağın konusunda söz sahibi olmak için.

İsteklerine karşı çıksam bu sefer senin bana faydan dokunmadan evlenmeyi mi düşünüyosun oluyo. Ve her zamanki lafımız teyzemin kızı teyzeme ev alırken yardımcı olmuş neden annemin bu kadar araba isteği varken ben almıyomuşum. Neden ben isteklerini karşılamadan kendi çeyizimi düşünüyomuşum bilmem ne
Yuh!! Konunun başına yazdığın şeyler tamamen geçersiz o zaman. Boşuna ona cevap yazmışım.
Annen o paralara altınlara konmuş çoktan. Kurtarabileceğini sanmıyorum çünkü çok sindirilmişsin.
Nasıl böyle bir anneye altınlarını tek tek verebildin nasıl bir de ona araba alıvermeyi planlayabiliyorsun anlamıyorum.
Eskiden anneler fedakardı. Karşılıksız severdi. Şimdi çocuklar karşılıksız sevip annelerinin babalarının sevgisini ise satın almaya çalışıyor malesef.

Altın hesabı mantıklı mı peki? Bi bilgim yok açıkcası hiç araştırmadım
Altın hesabının hiç bir sakıncası yok. Evde duracağına bankada duruyor gram altın olarak. Altının değerine göre değeri değişiyor doğal olarak ve çekerken direkt para olarak alıyorsun. Bozdurmana falan gerek kalmıyor.

Benim Annem de benim birikimime el surmeme izin vermiyor malesef, arabayıdegistirmek istiyorum ama kredi işine girmek istemiyorum, altınlarım var 20 bin kadar yok diyor, ama o öyle bişey için değil evlenirsen ceyizini alırız diyor

Kızlar konuştuk annemle. Kredi için başvurdum bugün. İlerde de olmadı sıkıştık arabayı satıp çeyiz yaparız dedim tamam dedi. Şimdilik biraz sakinlemiş gibi :) bakalım neler olucakk :)

Back
X