Yaptığım gaf !

Söylediğin cümlenin gaf olduğunu düşündüren ne anlamadım.
Gayet normal bir şekilde aciklamissin

İnsanların ne düşündüğünü neden bu kadar umursuyorsunuz ? Kendi bildiğiniz doğrular daha önemli değil mi sizce ?

Hangi kisminin gaf/pot kirma oldugunu duzundunuz tam olarak?

Haticeye değil neticeye bakacaksın derler ya hani şimdi sonuçta elimiz boş gittik mi gittik bide üstüne bunun konusunu açıp konuşmak tüy dikmek oldu diye düşündüm

Haticeye değil neticeye bakacaksın derler ya hani şimdi sonuçta elimiz boş gittik mi gittik bunun üstüne konuşmak tüy dikmek oldu diye düşündüm
Yoo hic de oyle degil. Eger bir sey soylemeseniz daha ayipti. Bu soylediginizle henuz hediye almaya firsat bulamadiginiz ve gecerken ugradiginizin altini cizip ustu kapali ozur dilemis gibi oluyorsunuz yani bence bir sey soylememek kabalik olurdu

Iyi de bu hayatin olagan akisina uygun bir cünle zaten. Gaf derken?
Birde boyle durumlarda bebege para da takabilirsiniz hediyesini yapamadik vs diyip durumunuzca ne kadarsa iste.

Bunun gafla ne alakasi var ki bence soylenmesi gereken seyi söylemişsiniz hediyesini alıp gittiğinizde sorun kalmaZ

Samimi iseniz sorun olmaz ama zarfa para koyabilirdiniz.Hediye de hallolmuş olurdu. (para takmayı sevmem ama burada mecbur gibi olmuş)

Yoooo
Yadırganacak birşey söylememişsiniz, normalde ben annemlere bile elim boş gitmem, ekstra bir durum olur sap gibi gidersemde yaw kusura bakmayın elimiz boş geldik derim.ne var ki bunda? Nezaket sözleri işte....

Sözünüzde gaf yok

Siz karşı tarafa “hediye bekliyorsun ama alamadım” dediniz gibi hissettiniz galiba ama cümleniz yerinde

Ben hastaneden sonra size uğradık dediniz de buna gaf diyorsunuz sandım zira bence hatalı davranış o

Olağan şartlarda dahi hastaneden çıkıp Yenidoğan a uğranmaz, pandemide hiç uğranmaz

Hediye alamadım diye tedirgin olmuşsunuz keşke bir 50 tl verip sen daha iyi bilirsin ihtiyacı, varsa bir ihtiyaç al yoksa da x e bez al vs deseydiniz, o da olurdu

Bu hastalık zamanında , evde bebek varken , üstelik hastane işini hallederken birilerinin evime uğramasını , dolu ya da boş , istemezdim.

Bende geçerken ugramalarina , hatta hastaneden sonra kısmına takıldım.

Son paragrafta ki yazdiginiz çok daha ayıp olur bence.
Hem miktar çok az hemde para vermek çok ayıp.

Okadar dert edeceğinize kundağına para sıkıştırsaydınız. Bence en mantıklı şey para takmak zaten bebegin ne ihtiyacı oldugunu en iyi anne bilir ve karsılar

Miktarı örnek yazdım ama neden ayıp

Günümüzde format bu oluyor yavaş yavaş

Hediye diye alınan çoğu şey boşa gidiyor, harcayana maliyet ama alınanın da tercih etmeyeceği bir şey olabiliyor, mevsim tutmuyor vs

Benim çok çevrem yok ama arkadaşım bu şehrin yerlisi, anne babasının vs de çevresi var

Onun bebeğine gelen hediyeleri benim oğlan giydi

Zira toplumda herkeste bir büyük alalım sevdası var 6-9 aylık alınıyor hediyeler ya da 3-6 ay

Neyse bu arkadaş Aralık’ta Doğum yaptı Ocak Şubat ta gelenler piyasadaki kışlık kıyafetlerden 6-9 aylık almışlar, bebek de minyondu

O giyemedi benim Ağustos ta doğan oğlum bir sonraki kış giydi bazısını vs

O nedenle ihtiyaca binaen bebeğe harçlık vermek daha uygun, ha bunu herkese yapamazsın ama konudaki durumda yapardım

Bir de fiyatlar da çok fena, bir yelek bakmıştım komşunun bebeğine hediyelik, tek parça çok pahalı, daha ucuzuna pike takımı aldım

Adım bir yelek almış gelmiş olmadı pike takımı almış oldu ama belki de çok vardı kullanılmadı bile o paraya bez alsa daha makbule geçerdi

Para vermek mi ayıp ? Ne alakası vsr bizim buralarda genelde bebeğin kundağına para sıkıştırılır. En mantıklı sı budur herkesin çok parası olmayabilir.50 tl taktıgımda oldu 100 tl de

Yani evet bebeğin yastığına para takanlar var hatta bazı durumlarda daha makbul , ama kişinin durumu çok kötü değilse örnek verdiğiniz miktar çok az geldi.

Misal olarak bile söyleyince kulağa az geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…