- 7 Temmuz 2019
- 1.246
- 4.938
- 133
Hangi kisminin gaf/pot kirma oldugunu duzundunuz tam olarak?
Yoo hic de oyle degil. Eger bir sey soylemeseniz daha ayipti. Bu soylediginizle henuz hediye almaya firsat bulamadiginiz ve gecerken ugradiginizin altini cizip ustu kapali ozur dilemis gibi oluyorsunuz yani bence bir sey soylememek kabalik olurduHaticeye değil neticeye bakacaksın derler ya hani şimdi sonuçta elimiz boş gittik mi gittik bunun üstüne konuşmak tüy dikmek oldu diye düşündüm
Haticeye değil neticeye bakacaksın derler ya hani şimdi sonuçta elimiz boş gittik mi gittik bide üstüne bunun konusunu açıp konuşmak tüy dikmek oldu diye düşündüm
Eşimle kan bağı olan, samimi olduğumuz bir dostumuzun bebeği oldu. Bize yakın bir ilçede oturuyorlar. Pandemi vs derken gidememiştik. Geçen hastane işimiz için bir yere gittik yolumuzun üzeri diye onlarada uğrayalım dedik uğradık. Bebeğe hediye almak aklımdaydı ama bir türlü gitmek nasip olmadı şimdi de yol üzeri uğradık yani tamamen plansız bir şeydi. Kızla sohbet ederken, yaa bizde elimiz boş geldik çocuğa bir şey alamadık daha kusura bakma dedim. Olur mu öyle şey falan dedi. Sonra eve geldiğimizde kafama takıldı ben nasıl böyle salakça bir şey dedim diye kendime kızdım. Hakkımda ne düşünmüştür acaba onun yerinde siz olsaydınız ne düşünürdünüz ? Çok mu salakça konuşmuşum ?
Samimi iseniz sorun olmaz ama zarfa para koyabilirdiniz.Hediye de hallolmuş olurdu. (para takmayı sevmem ama burada mecbur gibi olmuş)Eşimle kan bağı olan, samimi olduğumuz bir dostumuzun bebeği oldu. Bize yakın bir ilçede oturuyorlar. Pandemi vs derken gidememiştik. Geçen hastane işimiz için bir yere gittik yolumuzun üzeri diye onlarada uğrayalım dedik uğradık. Bebeğe hediye almak aklımdaydı ama bir türlü gitmek nasip olmadı şimdi de yol üzeri uğradık yani tamamen plansız bir şeydi. Kızla sohbet ederken, yaa bizde elimiz boş geldik çocuğa bir şey alamadık daha kusura bakma dedim. Olur mu öyle şey falan dedi. Sonra eve geldiğimizde kafama takıldı ben nasıl böyle salakça bir şey dedim diye kendime kızdım. Hakkımda ne düşünmüştür acaba onun yerinde siz olsaydınız ne düşünürdünüz ? Çok mu salakça konuşmuşum ?
YooooEşimle kan bağı olan, samimi olduğumuz bir dostumuzun bebeği oldu. Bize yakın bir ilçede oturuyorlar. Pandemi vs derken gidememiştik. Geçen hastane işimiz için bir yere gittik yolumuzun üzeri diye onlarada uğrayalım dedik uğradık. Bebeğe hediye almak aklımdaydı ama bir türlü gitmek nasip olmadı şimdi de yol üzeri uğradık yani tamamen plansız bir şeydi. Kızla sohbet ederken, yaa bizde elimiz boş geldik çocuğa bir şey alamadık daha kusura bakma dedim. Olur mu öyle şey falan dedi. Sonra eve geldiğimizde kafama takıldı ben nasıl böyle salakça bir şey dedim diye kendime kızdım. Hakkımda ne düşünmüştür acaba onun yerinde siz olsaydınız ne düşünürdünüz ? Çok mu salakça konuşmuşum ?
Sözünüzde gaf yok
Siz karşı tarafa “hediye bekliyorsun ama alamadım” dediniz gibi hissettiniz galiba ama cümleniz yerinde
Ben hastaneden sonra size uğradık dediniz de buna gaf diyorsunuz sandım zira bence hatalı davranış o
Olağan şartlarda dahi hastaneden çıkıp Yenidoğan a uğranmaz, pandemide hiç uğranmaz
Hediye alamadım diye tedirgin olmuşsunuz keşke bir 50 tl verip sen daha iyi bilirsin ihtiyacı, varsa bir ihtiyaç al yoksa da x e bez al vs deseydiniz, o da olurdu
Bende geçerken ugramalarina , hatta hastaneden sonra kısmına takıldım.
Son paragrafta ki yazdiginiz çok daha ayıp olur bence.
Hem miktar çok az hemde para vermek çok ayıp.
Para vermek mi ayıp ? Ne alakası vsr bizim buralarda genelde bebeğin kundağına para sıkıştırılır. En mantıklı sı budur herkesin çok parası olmayabilir.50 tl taktıgımda oldu 100 tl deBende geçerken ugramalarina , hatta hastaneden sonra kısmına takıldım.
Son paragrafta ki yazdiginiz çok daha ayıp olur bence.
Hem miktar çok az hemde para vermek çok ayıp.
Miktarı örnek yazdım ama neden ayıp
Günümüzde format bu oluyor yavaş yavaş
Hediye diye alınan çoğu şey boşa gidiyor, harcayana maliyet ama alınanın da tercih etmeyeceği bir şey olabiliyor, mevsim tutmuyor vs
Benim çok çevrem yok ama arkadaşım bu şehrin yerlisi, anne babasının vs de çevresi var
Onun bebeğine gelen hediyeleri benim oğlan giydi
Zira toplumda herkeste bir büyük alalım sevdası var 6-9 aylık alınıyor hediyeler ya da 3-6 ay
Neyse bu arkadaş Aralık’ta Doğum yaptı Ocak Şubat ta gelenler piyasadaki kışlık kıyafetlerden 6-9 aylık almışlar, bebek de minyondu
O giyemedi benim Ağustos ta doğan oğlum bir sonraki kış giydi bazısını vs
O nedenle ihtiyaca binaen bebeğe harçlık vermek daha uygun, ha bunu herkese yapamazsın ama konudaki durumda yapardım
Bir de fiyatlar da çok fena, bir yelek bakmıştım komşunun bebeğine hediyelik, tek parça çok pahalı, daha ucuzuna pike takımı aldım
Adım bir yelek almış gelmiş olmadı pike takımı almış oldu ama belki de çok vardı kullanılmadı bile o paraya bez alsa daha makbule geçerdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?