Güzel yemek bulunca büyülü olsa da götürürüm hehe 🍽Ne gibi .. ? Buyu ,okuma gibi bir şeyler mi???
arttiriyorum hayatimda sogana yer yokSoğan yiyemeyen birini ilk defa görüyorum, kendimden başka. Bende asla yemekte kocaman soğan parçaları görmeye tahammül edemem,yiyemiyorum asla. Çiğ haliyle bir sorunum yok ama yarı pişmiş kocaman şeffaf soğanlar kabusum olur. Öyle bir yemeği yiyemem. Evimde de rendeleyip yada bütün olarak yemeğe atıp yemek pişince çıkariyorum tencereden.
Bu da olabilir belki haklısınız.
Beraber mi oturuyorsunuz? Yemiyorsa yemesin yani boşverinMrblar .. son zamanlarda kv.yaptigim yemek ,kek,borek hiçbir şeyi yemiyor kahve yapmak istiyorum canım istemiyor vs diyor .. gayet mutfakta iyiyim saçım örtülü her işimi yaparım, şartlı surtlu denebilecek düzeyde titiz olduğumu söylerler. . Birkaç zamandır bende misafir kendi pişirip yiyor ,dışarıda karnını doyurup eve geliyor, çok mecbur kalırsa aynı sofraya oturduğunda bile yoğurda ekmek doğrayıp yiyor.. 3,4 çeşit yemek olsa dahi bunu yapıyor.. beğendiği hep yediği şeyleri yapıyorum yine yemiyor
. Eşim de ister istemez eşlik etmek durumunda kalıyor ona dışarıda yiyp geliyorlar evde farklı takılıyoruz bu yüzden.. normal mi bu ,ne yapmalıyım?? Bu arada k.v . Baştan beri karşıydı evlenmeme .. 6 sene oldu asla kabullenemedi ..
Zehir falan Arıcan diyemi korkuyorsun derdim ben olsam. Saçmalık ama eşinle disarda yerken siz neden evde bekliyorsunuz hep beraber gidin yemeğe mademMrblar .. son zamanlarda kv.yaptigim yemek ,kek,borek hiçbir şeyi yemiyor kahve yapmak istiyorum canım istemiyor vs diyor .. gayet mutfakta iyiyim saçım örtülü her işimi yaparım, şartlı surtlu denebilecek düzeyde titiz olduğumu söylerler. . Birkaç zamandır bende misafir kendi pişirip yiyor ,dışarıda karnını doyurup eve geliyor, çok mecbur kalırsa aynı sofraya oturduğunda bile yoğurda ekmek doğrayıp yiyor.. 3,4 çeşit yemek olsa dahi bunu yapıyor.. beğendiği hep yediği şeyleri yapıyorum yine yemiyor
. Eşim de ister istemez eşlik etmek durumunda kalıyor ona dışarıda yiyp geliyorlar evde farklı takılıyoruz bu yüzden.. normal mi bu ,ne yapmalıyım?? Bu arada k.v . Baştan beri karşıydı evlenmeme .. 6 sene oldu asla kabullenemedi ..
Konu başlığını okur okumaz aklımdan geçenB*k yesin o zaman
Eşim başak ve bu kadar mı aynı olur2 yaşında salatadan ,ki ben nar ekşisi falan koyarım salataya balzamik sirke bazen ,soğanları ayıklayıp kıtır kıtır soğan yiyen cocuktu bu. Biz önünden aliyorduk midesi ağriyacak fazlası zarar diye. Şimdi yemiyor haha,keşke bıraksaydım yeseydi diyorum bazen.
Havucu doğra ver eline kemirsin ciğ cig ama yemeğe girince yiyemiyor. Salatada domates yiyor ama taze fasulyede falan pişmiş domates varsa itinayla ayıklar.
Patates püre yada kızartma olacak,aksi halde yemekten ayıklananlar arasında patateste.
Biber dolmasının sadece ici.
Yaprak sarma son 2-3 senedir yiyor.
Bunlar dışinda herşeyi yer,brokoli bile,ıspanak, mercimek vs. Başak burcu belki titizlik ediyor bilemiyorum
Şakanın bile sınırı olur. Bu kadar kötü niyetli olmanın yanınıza kar kalacağını mi düşünüyorsunuzYediği yoğurdun içine tükürüp karıştır. Yoğurt kutusunu da sıfırdan kendi açıyorsa iğneyle enjekte et...
Hahah klübe hoşgeldiniz sizde,Allah kolaylik versin.Eşim başak ve bu kadar mı aynı olurpişmiş sarımsak soğan havuçla aynı odaya koysam bayılır heralde
Tavuk deniz ürünü yer çok da severHahah klübe hoşgeldiniz sizde,Allah kolaylik versin.
Ben mesela tavuk asla tüketmem,yumurta nadir yerim omlet vb şekilde hatta başka şeylerin icinde de yiyebilirim bayılmasamda,ama tavuklu yemek,tavuksulu pilav tavuklu herhangi birşey yemem,yiyemem,hindi de aynı şey benim icin bu arada.
Ama bu bahsettiğim 10 yaşında çocuk,acılı tavuk kanadını,kemikli etini falan gayet yiyor. Karides yiyor,kalamar yiyor,yengeç,ıstakoz falanda bulsa yer eminim(ben yiyemem kabuklu midye dahil deniz canlisi) ama pişmiş havucla,patates mide bulandırıcıymış şaka gibi.
Vardır bir sebepleri,benimde hassasiyetim oldugu icin,(pismis sogan,tavuk ,midye vb)ısrar etmiyorum hak veriyorum ,yemesin kenara ayırsın napim. Zaten ye diyince anne sende tavuk yemiyorsun biz sana ye diyormuyuz diyip çıkıyor işin içinden.
Aynen,yumurtasını sade yemez kızımda. Birşeylerin icinde yer ama oturup omlet yada haşlanmış yemez. Bana kokuyor yumurta da tavukta mesela,kokusundan hazzetmiyorum ondan yiyemem,evde tavuk pişmişse masada oturmak bile zulum,bulaşıkları kirklamam normalde ama tavukluysa deterjanlayıp atarım makineye kokusunu alıyorum zira ben iyi yıkanmazsa. Eldivenle işlem gorür tavuk mutfakta,cıplak elle dokunmam,yumurta kırınca(oğlum seviyor tavada pişiriyorum)ellerimi sabunlarım hemen, sonra pişirme aşamasına geçerim. Değen tabak,canak (tavuğa yumurtaya)ekstra özenle yıkanır,yumurta tavası ayrıdır her tavada pisirmem,kokuyor bence. Normalde balık kokar ama ondan rahatsız olmuyorum tavuktaki gibi.Tavuk deniz ürünü yer çok da sever
Tavuktan çıkanı yemez
Bazı uzmanlar her yeme alışkanlığının bi travması olduğundan bahsediyor ama bilemiyorum mesela ben eskiden çok mantar yerdim sonra mantarın pişmiş kokusundan bi tiksinti geldi yiyemiyorum birşey de yaşamadım halbuki. Horoz eti de yiyemem koyu renk oluyor ya bide küçükken komşumuz biz sokakta oyun oynarken gözümüzün önünde horozun başını koparmıştı adak adamış aklınca. O görüntü gitmiyor hafızamdan hiç. Yiyemem midem almaz ayrıca korkuyorum da pişmiş horoz eti gördüğümde
Olabilir aynen illaki bi sebebi vardır hepsinin bilmesek deAynen,yumurtasını sade yemez kızımda. Birşeylerin icinde yer ama oturup omlet yada haşlanmış yemez. Bana kokuyor yumurta da tavukta mesela,kokusundan hazzetmiyorum ondan yiyemem,evde tavuk pişmişse masada oturmak bile zulum,bulaşıkları kirklamam normalde ama tavukluysa deterjanlayıp atarım makineye kokusunu alıyorum zira ben iyi yıkanmazsa. Eldivenle işlem gorür tavuk mutfakta,cıplak elle dokunmam,yumurta kırınca(oğlum seviyor tavada pişiriyorum)ellerimi sabunlarım hemen, sonra pişirme aşamasına geçerim. Değen tabak,canak (tavuğa yumurtaya)ekstra özenle yıkanır,yumurta tavası ayrıdır her tavada pisirmem,kokuyor bence. Normalde balık kokar ama ondan rahatsız olmuyorum tavuktaki gibi.
Benimde kokuyla alakalı bir sorunum olabilir belki gecmişten gelen bilemem. Ben çocukken pazarda satıyorlardı tavuk canlı,o aklıma geldi şimdi belki o zaman etkilendim keserlerken falan gördüysem.
Cevap bile yazamadım.. çok kötü bir düşünce..Ne zekice bi yorum
Giderayak konulara polemik kaos yüklemesi yapmışsın yorum olsunda ne olursa yazıyım der gibi Mükkünse bi daha siteye girmeyin
Daha çok hafif diyet yemekleri yapıyorum.. ya tuzu ya yağı az oluyor .. o var diye sırf onun sevdiği sürekli yaptıklarını da yapıp bir seçenek olarak önüne sunuyorum .. onu da yarım yarım yiyor.. kuru ekmek eşliğinde tabaktan bir iki kaşık.. kalanı oğluna veriyor sen ye tarzında.. yaptığım yemekle bir ilgisi yok istemediği için kesinlikle bu arada mutfakta sürekli bone vs takar çok dikkat ederim .. sac vs hiç çıkmaz.yemeklerimden diğer arkadaşların dediği gibi.Kayınvalideniz belki sizi istemediğinden, belki eski geliniyle alakalı bir sebeple, ki siz eşinizin eski karısının evlendiği adamdan boşandığını yazdığınız bir konu açmışsınız, velhasıl ama sizin de bildiğiniz ama bilmediğiniz bir şeyler var ve bu sebeple kayınvalide size tavır koyuyor bu belli lakin hepsinden öte asıl mesele eşinizin annesiyle hareket ediyor olması.
Hadi bir sefer onunla dışarıda yedi diyelim, her seferinde evde veya dışarıda sizi saf dışı bırakıp annesiyle yemesi kayınvalidenize güç veriyor, sizin de dışlanmanıza neden oluyor.
Bence ikisiyle de kavga etmeden açık açık sorun, evdeki yemekler neden yenmiyor, sağlık sorunları sebebiyle diyet??? Kadın dışarıda nasıl yapıldığı bilinmeyen bol karbonhidratlı ve yağlı yiyecekleri yiyor, demek ki sebep sağlık sorunu, diyet vs değil.
Artık yemeğin sen ye diye başkasına verilmesine de ayrı gıcığım, benim artığımı yiyor göstergesi mi anlamadım. Ttitizlikten yemese kendi tabağında kalanı başkasına yedirmez zaten gıcıklığına yaptığı belli.Cevap bile yazamadım.. çok kötü bir düşünce..
Daha çok hafif diyet yemekleri yapıyorum.. ya tuzu ya yağı az oluyor .. o var diye sırf onun sevdiği sürekli yaptıklarını da yapıp bir seçenek olarak önüne sunuyorum .. onu da yarım yarım yiyor.. kuru ekmek eşliğinde tabaktan bir iki kaşık.. kalanı oğluna veriyor sen ye tarzında.. yaptığım yemekle bir ilgisi yok istemediği için kesinlikle bu arada mutfakta sürekli bone vs takar çok dikkat ederim .. sac vs hiç çıkmaz.yemeklerimden diğer arkadaşların dediği gibi.
Kalabalık ortamlara da birkaç kez yemek yapıp göndermişligim oldu .. bayramda tatlı falan yapmışlığım rica üzerine.. gayet yemeklerim çevre tarafından beğenilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?