Bir şeyleri eksik anlattığınızı düşündüm. İçten içe nedenini hissetmişsinizdir. Bir şey olmuş ama anlamadım
Oğlum da 12 yaşında oda aynıAy evet o his,hafif sert,hafif yumuşak böyle ağızda büyüyen birşey.
Görüntüsü zaten kesilmiş tırnak gibi.
Ayyy düşünürken iğrendim.
Bu arada kızımda yiyemiyor. 10 yaşında itekleyiveriyor kenara.
Bir dolmada,sarmada doğruyorum,onları da minicik minicik yapıyorum resmen,iyice öldüruyorum sogan soğanliktan çıkıyor ondan sonra pirinc vs ekleyip içini hazırliyorum.
Çig soğan yerim ama sorunsuz.
iri soğanlı yemeği görünce eskiden ekmeğin arasına peynir koyup yiyordum.Ama üniversiteyi yurtta kalarak okumak bana çok şey kattı..artık tabağın kenarına itekleyerek yiyorum.Tek meselem soğan ve pırasa
Kızımda servis tabağına atıyorum et,pilav,salata koyup yeriz ya mesela. Tabak büyüktür herşeyi koyarız o mantik. Kızım salatayı o tabağa almaz,gerekirse yemegini bitirir kalkar temiz salata tabağı alir ,çatalını da yeniler oraya koyup yer. Yemekte havuc yemez mesela,bezelyeye koyarım ayırır kenara hatta yeni tabak alıyordu onları ayırmak için,söyleye söyleye kenara koydurmayı başardım,okulda sorun yasarsın,tabagın boş tarafına koy diyerek.Soğan zaten benim gibi yemiyor.Oğlum da 12 yaşında oda aynı
Okul da çok zor oluyor onun için
Et çok seviyor içinde ki soğan biberi ayıklayarak yer
Böyle karışık bulamaç gibi oluyormuş görüntüleri çok kötüymüş
Hepsini tek tek yer ama
Kaşık ve çatalları da her yemek için farklı kullanıyor diye okul müdürü şikayet etmişti
Yoğurt yediği kaşıkla çorba içerse bi değişik oluyormuş tadı
Çok ilginç aynı davranışlarKızımda servis tabağına atıyorum et,pilav,salata koyup yeriz ya mesela. Tabak büyüktür herşeyi koyarız o mantik. Kızım salatayı o tabağa almaz,gerekirse yemegini bitirir kalkar temiz salata tabağı alir ,çatalını da yeniler oraya koyup yer. Yemekte havuc yemez mesela,bezelyeye koyarım ayırır kenara hatta yeni tabak alıyordu onları ayırmak için,söyleye söyleye kenara koydurmayı başardım,okulda sorun yasarsın,tabagın boş tarafına koy diyerek.Soğan zaten benim gibi yemiyor.
Rahatsiz oluyormuş,birbirine karışıyormuş herşey.
Okulda ayrı tabaklarda veriyorlar yemekleri sıkıntı olmuyor ama kaşık catal konusunu orada idare ediyor sanırım. Peceteye falan siliyor olabilir bence. Corba ictigi kaşıkla birşey yemez biliyorum zira.
2 yaşında salatadan ,ki ben nar ekşisi falan koyarım salataya balzamik sirke bazen ,soğanları ayıklayıp kıtır kıtır soğan yiyen cocuktu bu. Biz önünden aliyorduk midesi ağriyacak fazlası zarar diye. Şimdi yemiyor haha,keşke bıraksaydım yeseydi diyorum bazen.Çok ilginç aynı davranışlar
Ve inanın ben hiç öyle değilim
Bezelye nohut fılan benım ki de aynı şekil de
Hiç bilmem sarma fılan yediğini
Pirinci yaprağa sarmak neden diyor
Salata zaten hiç yemez
Ona ayrı domates biber koyarım tek tek yer
Zeytinyağ tadını sevmiyormış ve karışmış şeyleri tabi
Bıraktım artık nasıl istiyorsa öyle takılıyor
Küçükken gelişimi için üzülüyordum ama olmayınca olmuyor
Belki büyüdükçe değişirler
Kadin kendi kendine bir şeylere kurulmuş,
Kayınvalideniz hangi sebeple yaptığınız yemeği yemiyor bilemem ama eşiniz annesine eşlik etmek zorunda değil, annesi dışarıda yediğinde “sen ye anne, ben evde yiyeceğim“ dese siz kendinizi dışlanmış hissetmezsiniz, dışlanma hissinizin, kayınvalidenizin dışarıda yemesine bu kadar takılmanızın sebebi eşinizin annesine uyması.Mrblar .. son zamanlarda kv.yaptigim yemek ,kek,borek hiçbir şeyi yemiyor kahve yapmak istiyorum canım istemiyor vs diyor .. gayet mutfakta iyiyim saçım örtülü her işimi yaparım, şartlı surtlu denebilecek düzeyde titiz olduğumu söylerler. . Birkaç zamandır bende misafir kendi pişirip yiyor ,dışarıda karnını doyurup eve geliyor, çok mecbur kalırsa aynı sofraya oturduğunda bile yoğurda ekmek doğrayıp yiyor.. 3,4 çeşit yemek olsa dahi bunu yapıyor.. beğendiği hep yediği şeyleri yapıyorum yine yemiyor
. Eşim de ister istemez eşlik etmek durumunda kalıyor ona dışarıda yiyp geliyorlar evde farklı takılıyoruz bu yüzden.. normal mi bu ,ne yapmalıyım?? Bu arada k.v . Baştan beri karşıydı evlenmeme .. 6 sene oldu asla kabullenemedi ..
Ne zekice bi yorumalevi misiniz? arkadaşımın kayınvalidesi de bu sebeple evlenmelerine karşıydı ve evlilik olduktan sonra da asla onun yaptığı yemekleri yemedi.
Hergün yoğurt koydu önüme der
Memleketine dönünce gelin bana yemek vermedi diyecek bence
Yüzde 90 nedeni bu takilmaminKayınvalideniz hangi sebeple yaptığınız yemeği yemiyor bilemem ama eşiniz annesine eşlik etmek zorunda değil, annesi dışarıda yediğinde “sen ye anne, ben evde yiyeceğim“ dese siz kendinizi dışlanmış hissetmezsiniz, dışlanma hissinizin, kayınvalidenizin dışarıda yemesine bu kadar takılmanızın sebebi eşinizin annesine uyması.
Daha önce yiyorduKadin kendi kendine bir şeylere kurulmuş,
Kesin çok saçma bir meseledir
Yaaa ahahahaYa belki yemekte saç görüp iğrenmiştir. Belki tuvalete girip çıktığınızda elinizi yikamadiginiza tanık olmuştur, belki iğrendiği bir şey vardır.
Mesela geçen instada bir kadın lavabodan iğrendiğini, lavaboya değen sebzeyi daha çok yikadigini söylemiş, anket koymuş. Anketin yarısından çoğu 'ben de lavaboya değen şeyi yiyemem' demiş. Ben asla buna dikkat etmem mesela.ya da ananemler meyveleri etleri lavaboya koyar öyle yıkar. Bu kişi bana gelse muhtemelen bir şey yemez..yani böyle böyle şeyler var insanların takıldığı.. geçen bir videonun altına yüz kişi 'igrenc kadın saçına değip yemeğe devam etti' demiş. Kusma emojisi falan. Oysa yani ne alaka. O zaman anladım ki bazı insanlar saçına değince elini yıkıyor,böyle şeyden iğreniyor. Oysa ben hamur yogurmadan önce saçımı toplar o ellerle hamur yogurabilirimmesela bu insanlar bende de yemek yemezler. Aynı şekilde yemeğe baktığın Kasık yemeğe daldirilmaz, ben daldiririm:) her şey için kasık mi kirleticem. Ama bazı insanlar bunu da görse yemezler.
Yani bence kesinlikle kadın sizde bir şeyden igrenmis, bundan dolayı yemiyor. Boşverin, yemezse yemesin. İki kişilik yemek yapın siz de.
Kayınvalideniz belki sizi istemediğinden, belki eski geliniyle alakalı bir sebeple, ki siz eşinizin eski karısının evlendiği adamdan boşandığını yazdığınız bir konu açmışsınız, velhasıl ama sizin de bildiğiniz ama bilmediğiniz bir şeyler var ve bu sebeple kayınvalide size tavır koyuyor bu belli lakin hepsinden öte asıl mesele eşinizin annesiyle hareket ediyor olması.Yüzde 90 nedeni bu takilmamin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?