Yaptığım yemek kötü olursa diye korkuyorum

Merhaba
Eşim yemek yemeyi seviyor. Bende güzel güzel yemekler yapmak istiyorum. Evlendigimde az biliyordum. Şimdi daha iyiyim ama korkuyorum her defasında. Yemeğim kötü olmazsa diye. Bide çalışıyoruz eşimle yakın vakitte eve geliyoruz. Akşam dar vakitte yemek de olunca stres oluyor bende. Çok pratik değilim aksi gibi 1 saatte zor yetistiriyorum bazen geçiyor bile.
Hafta sonunda yaşam 2-3 hatta 4 gün dayanan yemek var mı ? Eşim patlıcan kabak pırasa kemikli et sevmez. Bide çorba yemek pilav salata tam olsun istiyor.
Bildiğim yemekler ve güzel olma dereceleri
Kuru fasulye orta
Nohut orta
Barbunya iyi
Ispanak yumurtalı iyi
Çorbalar iyi
Pilav iyi
Köfte eh
Kavurma orta
Taze fasulye güzel ama eşim fazla yemez
Boregim güzel olmaz kuru kuru oluyor

Bak unuttum başka ne yemek biliyordum :KK43:
Nohut fasulye başlayıp dolaba attım.
Fikir verir misiniz
Teşekkürler
Ben de yetiştiremem, elim çok yavaştır. Bu yüzden yemek yapacaksam, gece yatmadan yaparım. Ertesi gün o yenir. Genelde gece yaparım. Ki pek yemek yaptığım da söylenemez :KK70:

Ben ev hanımıyım. Hemen her gün 3 çeşit yemek yaparım. Salata yapmayu sevmem kafama eserse yaparım. Eşim bi çok kez üç çeşit yemek olacak diye bi şart yok yapma demiştir. Ben çorba, dolma yada makarna yağtığımda yanına hep bişey daha eklemeyeçalılırdım. Sonunda eşimin ısrarına dayanamayup dolma, çorba yada çorba makarna ikililerini başbaşa bırakmaya başladım.
Bu arada ben 10 yıllık evliyim ve hala kprkarım yemeğim güzek olmayacak diye. Evlenirken hiç bişey bilmiyordum yemeğe dair, tel.kulağımdaannemi araya araya öğrendim.
Son olarak benden ufak bi tavsiye kendini bu kadar zorlayıp, mükemmel olmaya uğraşırsan belki herşeyi dört dörtlük yaparsın ama bi süre sonra bunlar üzerine yapışır. Yaptığunda förülmez eksikliğinde hemen farkedilir. O yüzden olduu kadar yap yetişemiyorm de yardım iste, nasıl başlarsa öyle gider:süslü::temizlik:

Yemek tariflerini internetten bakın, bi tarife farklı yerlerden bakarak ve yorumlara bakarak deneyin. Söylenen püf noktalara dikkat edin bir süre sonra eliniz alışır zaten. Ben en büyük hatayı tencere yemeklerini hızlı olsun diye çok harlı ateşte pişirirken yaptım lezzetinin kaçtığını çok geç farkettim. Zaman dar da olsa yemeği kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeyi deneyin. Firin yemekleri çok pratiktir. Doğra koy , o pişerken çorbanı salatanı yap. Tavuk patates, balık, et kıymai çeşitli sebzeler , garnitür herşeye uyar. Haftasonu buzluğa atabileceğiniz şeyler yapıp haftaiçi pratik olarak kullanabilirsiniz. Ben mesela haftasonu alışveriş yapar mesela ıspanak alırsam 2 kilo falan alır, onları haftasonu yıkar doğrar poşetler dolaba kaldırırım. Yine soğanları 5 kilo falan alıp doğrayı yemeklik poşetleyenler var, ben onu denemedim o kadar soğan doğrayamam tek seferde. Pırasa alırsam mesela yıkar doğrar havuclarıyla birlikte poşetlerim yapacağım gün sabahtan dolaba alırım. gelene kadar açılırlar. kısa sürede pişerler. Yeşil fasulye 3-4 kilo alırım, domatesle hazırlar buzluğa kaldırırım, biraz pişmiş olduğu için çabuk olur. İmkanınız varsa derin dondurucu alın, yazın keyifli keyifli hazırlanır, kışın rahat edersiniz. Et alırsam küçük yemeklik ince bir şekilde yayarak dondururu, kolayca açılır. patlıcan kızartırım yemeklik ya da karnıyarıklık, buzluğa atarım. Fazla biber mi var , doğrar poşetler atarım. Bezelye aldım diyelim yarısını kullandım diğer yarısını ne zaman kullanacağım belli değil , süzer poşetler buzluğa, mısır haşlamak istedim diyelim 5 tane haşladıysam 2 sini tanelerine ayırır buzluğa , daha sonra salatada yemeklerde falan kullanırım. Sarma, börek bol bol yaparım, 2 günlük tazeyken yeriz, kalanını buzluğa atarım. Kısaca haftasonundan neler yapacağınıza karar verin, sebzelerinizi, malzemelerinizi hazırlayın. Buzluğa hazırlayıp koyabilceklerinizi koyun.

İkinci bir şey de haftasonu ana yemeği , pilavı makarnayı herneyse, bol yaparım pazartesine kalır , pazartesi onları ısıtırken yanına bi çorba yaparım ama çorbayı yine bol yaparım. Ertesi güne kalır, ertesi gün çorbam hazır olur, ana yemek yaparım, 3 gün anayemek dolapta olur çorba salata yaparım vs , her gün sofrada bir tane taze bişey olur aynı yemeği yemediğinizden değişiklik olur, en kötü ihtimalle salatayı değiştiririm mesela, bi gün salataysa ertesi gün turşu , ayran diğer gün közlenmiş patlıcan , havuç salatası vs. Kek bile yapsam fazlasını buzluğa atarım canımız istedinde hop çıkar . yarım saatte açılır.

yawas yawas kivama gelicektir diye dusunuyorum. Nacizane bi kac oneri verebilirim isteseniz. Mesela boregin kuru olmasinin nedeni muhtemelen sadece yag suruyosunuz ustune. Sut yag yumurta cirpip ic katlara ve ustune bolca surerseniz cok yumusak ve lezzetli olur. Taze fasulye piserken de 1 tane kesme seker atarsaniz tadi cok iyi olcaktir. Ev kavurmada mutlaka muhurleyin. Cok sert bi etse once haslayip sonra kavurabilirsiniz. Kofte icinde orta yagli bi kiyma biraz ekmek kirintisi (rondoda cekilmis) ve yumurta kullanin derim.

Şimdi eşiniz çalışıyor olsa siz ev hanımı olsanız tamam. İkiniz de çalışıyorsunuz ve şartlar eşit. Ne diye bu kadar paralıyorsunuz yıpratıyorsunuz kendinizi? Beyefendi çok meraklıysa her şeyin tam olmasına gelir bir iki bi şey de o yapar. Siz de bütün gün çalışıyorsunuz o da. Siz de yoruluyorsunuz. Nedir bu erkeklerdeki hizmet görme merakı ya. He sizin çok hoşunuza gidiyorsa eşinize yemek yapmak tamam da ben öyle bi izlenim alamadım. Kaygı endişe taşıyorsunuz ya beğenmezse ya eksik bulursa diye. Beğenmezse "beğenmiyorsan kendin yap da bi gün de ben yiyim" dersin olur biter. Siz hizmetçi değilsiniz.

Merhaba
Eşim yemek yemeyi seviyor. Bende güzel güzel yemekler yapmak istiyorum. Evlendigimde az biliyordum. Şimdi daha iyiyim ama korkuyorum her defasında. Yemeğim kötü olmazsa diye. Bide çalışıyoruz eşimle yakın vakitte eve geliyoruz. Akşam dar vakitte yemek de olunca stres oluyor bende. Çok pratik değilim aksi gibi 1 saatte zor yetistiriyorum bazen geçiyor bile.
Hafta sonunda yaşam 2-3 hatta 4 gün dayanan yemek var mı ? Eşim patlıcan kabak pırasa kemikli et sevmez. Bide çorba yemek pilav salata tam olsun istiyor.
Kuru fasulye orta
Nohut orta
Barbunya iyi
Ispanak yumurtalı iyi
Çorbalar iyi
Pilav iyi
Köfte eh
Kavurma orta

Fikir verir misiniz
Teşekkürler

vallahi böyle kocayla evli olmak zordur

(en azından benim için öyle)

ömrün boyunca birinin midesine hizmet etmek

bir de bu durumu kendine takıntı yapmışsın

ya güzel olmassa diye,,,,,

fikrim: elinden geleni yap, beğenmiyorsa eline tencereyi tutuşrr

bir cesit yaparim oda begenmezse daha bulamaz... sen bu yazdigimi esine okutta haline sukretsin :)

Ehehehe ben hiç yemek yapmıyorum desem yeri :KK70:
Ben evlensem falan ciddi sorun olur bu durum galiba.
Çünkü her gün 3 çeşit yemek yapamam. Çamaşırı, ütüsü bile vakit alır. Ev temizliğine girmiyorum bile, hadi ona da temizlikçi aldım desem. Günlük evi toplamak bile iş. E kendime vakit nerede ayıracağım? Saçım başım, kişisel bakımım ne olacak? Ya ben süpermen miyim hangi birine nasıl yetişeceğim?
O sebeple, midesine düşkün olmayan, anlayışlı bir eş diliyorum. Ya da yemek yapmayı bilen, bu ulvi görevi devralacak bey nasip etsin Allah.
Konu sahibi valla, benim nazarımda gayet iyisin. Hem çalışıp hem de çilingir sofrası kurmanı kimse bekleyemez herhalde.

iste ruh ikizin burda :KK45: sana tavsiyem basta alistirma..
ben de evliyim oyle aman aman canim istemezse yapmam...
gelirken yemeginle gel derim :olamaz:

zaten minik bir bebek bakiyorum birde yemek utu bulasik camasir temizlik yapamam...

esimde Allahtan o konuda coook anlayisli..
yemek yok derim olsun yumurta kirariz der.. midesine duskun adamla evlensem bosanmistim simdiye :KK48:

velhasil kelam beceriksiz hatuna anlayisli koca sart.. :rapci:

kocacığım :21:kocacığım :21:kocacığın:21:
muhabettiniz bol olsun yemek yapmak tecrübe ile alakalıdır :hamarat:

zamanla pratikleşirsin ama şöyle diyebilirim. hafta sonu porsiyonluk çorbalar hazırlayıp buzluğa atarak hafta içi bir taşım kaynatıp kullanabilirsiniz. aynı şekilde köfte yoğurup yağlı kağıt arasında birbirine değmeden dondurup hafta içi yanına patates doğrayıp fırına atabilirsiniz. sigara böreği sarıp fırına atabilirsiniz. z.yağlı sarma dolma hafta sonu yapıp 2-3 gün sonra yiyebilirsiniz

Merhaba
Kuru fasulye orta
Nohut orta
Barbunya iyi
Ispanak yumurtalı iyi
Çorbalar iyi
Pilav iyi
Köfte eh
Kavurma orta

Fikir verir misiniz
Teşekkürler
Yemekleri aksamdan yaparsan hem dinlenir hem daha guzel olur.dar vakitte yapms olmazsn.yada pazar gunleri birkac cesit yap az az. Her gun 1 tanesini isit ben oyle yapiyordum.kuru fasulyenin kurusunu artik almiyorum badala aliyorum buzluga at suan mevsmi.hic islatmadan cok daha lezzetli oluyor.boregin kuru oluyorsa frndan cikar cikmaz ustunu ort .buharyla yumusar.ilk evlendgmde benimde kuru oluyordu hatta az nemli bi bezle bile ortersen scakken cok guzel yumusacik olur

iste ruh ikizin burda :KK45: sana tavsiyem basta alistirma..
ben de evliyim oyle aman aman canim istemezse yapmam...
gelirken yemeginle gel derim :olamaz:

zaten minik bir bebek bakiyorum birde yemek utu bulasik camasir temizlik yapamam...

esimde Allahtan o konuda coook anlayisli..
yemek yok derim olsun yumurta kirariz der.. midesine duskun adamla evlensem bosanmistim simdiye :KK48:

velhasil kelam beceriksiz hatuna anlayisli koca sart.. :rapci:
:) İşte geleceğim böyle olur herhalde. :D
Ya hayattan zevk alalım istiyorum. Akşama karnıyarık, pilav yiyip, mayışıp koltukta esnemeyelim yani. Tek derdimiz yemek olmamalı ya. Filmler izleyelim, sinemaya gidelim, sergilere, kitap fuarlarına falan gidelim ne bileyim ya.
Yiyip içip yatacaksam bunu tek başıma da yapabilirim diye düşünüyorum ben yani.
Yemek yoksa dışarıdan söyleyelim, olmadı sandviç yapalım, sütle gevrek yiyelim. Ne olacak sanki diye düşünüyorum.
Eh yemek hazırlamak da beraber yapılan bir aktivite haline gelebilir pekala. Ne bileyim yani, beraber mutfağa girmek eğlenceli olabilir. Yorgunum da yorgunum diye kanepeye yapışmak saçma. Yarım saat benle mutfağa girse ölmez herhalde, taş taşımayacak nihayetinde.
Velhasıl ben bu kafayla zor evlenirim diyorum :D Ki sabahları 2 saat erken kalkıp bolca süslenen, kahvaltı niyetine de gevrek yiyen biriyim. Yatağımı bile toplamam. Yeter ki iyi ve güzel hissedeyim, kaparım çantamı takarım kulaklığımı hoopp sokağa. Dağınıklığı da akşam düşünürüm valla, yemek mi? Zaten yapmıyorum :D

Ay canım ben de iki yıllık evliyim annem bu kız kocasinin önüne yemek koyana kadar gece olur derdi.İlk başlar dua ederdin güzel olsun diye.Ama hiç korkmadim kalabalık misafirler aldım yeni eevli old halde.Kâğıt kebabindan tut köfteye,böreğe kadar en zor yemeklere kadar bide çalışıyorum bi pazarım var önce kendine güven ve hiç kolaya kaçma.Etli yemekleri haftasonu yapıyorum ben köfte kavurma vs.Kıyma al mesela köfteyi yap buzluca at kavutmayi yine öyle. Ve yazın buzlugunu doldur melemen bezelye dolma biber kompostoluk çok faydası oluyor.Hafta içi sebze bakliyat yaparsın ve mesela kuru fasulye yaptın salcasiz old diyelim yada suyu az kuru oldu bir daha ki sefere düzelt öyle öyle düzelir.
Nefis yemekler diye bir site var orda Atalar soyisimli yazarlar var yazarlar bölümünden arat kardeşler ve annesinin tarifleri birebir tutuyor hiç yüzümü kara çıkartmadı o site

Çalışan kadinin bir numarasi buzluktaki köfteler, tavuklar.

Mesela pilavi pisirmeye baslayin,
Corba kaynarken de tavuklari kizartin vb..

Sen ne diye evlendin acaba canım bu hizmet aşkı nerden geliyor ben böyle senin gibi olsam eşimle aramdaki büyük sorun çözülürdü ama asla öyle olamam... ven calisiyorken ortak yapıyorduk o pilavı ben çorbayı olmadı dışarda yiyorduk simdi bebeğe bakıyorum ben yapıyorum ama yinede evde olunca temizlik ve yemek mutlaka yaptiririm sonra çalışmak istesem alışır felan benim görevim sanır yok öyle yağma

Çorba, salata tam olacakmış! Madem ikiniz de çalışıyorsunuz, onları da o yapsın. Temizliğin falan ucundan tutuyor mu bari?
Kusura bakmayın ama ben sizin gibi kadınlara çok kızıyorum. Kendinize puan bile vermişsiniz.

Hiçte yorma canını okadar yapmışsın hem çalışan kadınsın seninde canın var sadece kocanın değil beyzadeyi bukadar şımartma 1 gün beyzade pişirip yedirsin seni sen ev işi yap 1 gün sen yemek pişir o evi temizlesin birde şuraya konu açmışsın ya pess beyzadeye yemeklerimi daha güzel mükemmel sunarım :KK12:.

Çok kısa sürede yapıveririm cok ta beğenir eşim yemeklerimi.ama yapmasam da sormaz olmasa da bisey demez.oturur kahvaltı yapar ya da dısarıdan söyleriz.ben de calişıyorum ve kimsenin aşçısı değilim.

Back
X