Yaptığım yemek kötü olursa diye korkuyorum

Benim en büyük dertlerimden biri yemek yapmaktır.hic sevmem hep usenerek yaparım.ustune eşim çoğu şeyi seciyor gerçi secse de ona takilmiyorum sevmediği şeyleri de yapıyorum ama bu sefer de yiyemiyor az birşey alıp başka birşeyler yiyor.kizma aşkım yedim bak ama birşeyler de atistircam diyor sinir oluyorum.o yüzden yaptığım yemek sayısı sınırlı ben de başka tarifler istiyorum acikcasi.biraz bak tariflere dene.sonra bazı yemekleri yapıp buzluga atabilirsiniz cozulunce de taze gibi oluyor.bir de yemekleri lezzetli yapan biri olarak sana şunu söyleyeyim yemeğe soğan koyulacaksa bol koy.sogan lezzet veriyor.yagi salçası az olmamali,yag salça az olursa yemek lezzetsiz oluyor

Bu arada ben de çalışıyorum ve hergün de yemeğim olmaz nasıl hergün yetistirebilirsin ki esin anlayışlı olmalı bu konuda

Yemekleri aksamdan yaparsan hem dinlenir hem daha guzel olur.dar vakitte yapms olmazsn.yada pazar gunleri birkac cesit yap az az. Her gun 1 tanesini isit ben oyle yapiyordum.kuru fasulyenin kurusunu artik almiyorum badala aliyorum buzluga at suan mevsmi.hic islatmadan cok daha lezzetli oluyor.boregin kuru oluyorsa frndan cikar cikmaz ustunu ort .buharyla yumusar.ilk evlendgmde benimde kuru oluyordu hatta az nemli bi bezle bile ortersen scakken cok guzel yumusacik olur
Badala fasulye ilk defa duydum nasil pisiriyorsunuz nasil bişey :)

Canim 1 yaparsın kötü olur 2 yaparsın kötü olur 3 te güzel olur.
Nefis yemek tarifleri sitesini öneriyorum size.
2.5 yıllık evliyim ve öncesinde pratik şeyler dışında bişey bilmezdim. Kısa bir sürede herkes yaptığım her yemeğe bayılıyor ama ben yemek yapmayı çok seviyorum ve evdeyim. Bundan dolayı olabilir. O site sayesinde değişik yemekler,farklı mutfaklar ogrendim. Ailede içli kofteyi yapabilen tek insanım mesela. Bu bazı insanlara basit gelebilir ama bizim yoremizle hic alakası olmayan bir yemek. O siteye gir, bide karnın açsa direk birşeyler denemek istersin :)

Merhaba
Eşim yemek yemeyi seviyor. Bende güzel güzel yemekler yapmak istiyorum. Evlendigimde az biliyordum. Şimdi daha iyiyim ama korkuyorum her defasında. Yemeğim kötü olmazsa diye. Bide çalışıyoruz eşimle yakın vakitte eve geliyoruz. Akşam dar vakitte yemek de olunca stres oluyor bende. Çok pratik değilim aksi gibi 1 saatte zor yetistiriyorum bazen geçiyor bile.
Hafta sonunda yaşam 2-3 hatta 4 gün dayanan yemek var mı ? Eşim patlıcan kabak pırasa kemikli et sevmez. Bide çorba yemek pilav salata tam olsun istiyor.
Bildiğim yemekler ve güzel olma dereceleri
Kuru fasulye orta
Nohut orta
Barbunya iyi
Ispanak yumurtalı iyi
Çorbalar iyi
Pilav iyi
Köfte eh
Kavurma orta
Taze fasulye güzel ama eşim fazla yemez
Boregim güzel olmaz kuru kuru oluyor

Bak unuttum başka ne yemek biliyordum :KK43:
Nohut fasulye başlayıp dolaba attım.
Fikir verir misiniz
Teşekkürler
Yaptiginiz yemeği cok sıcakken konserve gibi sıkıca cam kavanoza kapatıp buzdolaba koyarsanız kullanim ömrü iki katina çıkar.Hafta sonu bi kac çesit yapıp tüm hafta yiyebilirsiniz .

Badala fasulye ilk defa duydum nasil pisiriyorsunuz nasil bişey :)
Kuru fasulyenin tazesi :-) baska adi varmi ki bizim burda badala deniyor ona.kurufasulyeyi nasil pisiriyorsak oyle pisiriyoruz sadece islatmiyoruz cunku tazesi.bazen soganini kavururken kucuk kucuk havucta kavuruyoruz o asamada. Sonra salca su ve badala:kk77:

"Ask atesi" gibi birde "as atesi" var cnm,ikiside evliligin ilk yillarinda hararetlidir simdi corba yemek pilav salata menu cikarirsin,coluk cocuk olunca ne atesi dumani bile bulursan sukret:)

Canım öncelikle, haftasonu köfte yap, buzluğa at. Benim eşim de et sever. Mesela biftekleri soslayıp atıyorum buzluğa. Sabah işe giderken dolap kısmına koyuyorum. Kavurmalık Eti çıkartırım sabahtan. Gelince pilav ve salata yapıyorum. Et, pilav pişerken oluyor zaten.

Çorbayı ise 2 günde bir yaparsın. Ben hiç bir yemeği 4 gün yiyemem.

Ben mesela işten gelince mikrodalgaya patates atıyorum, 5-6 dakikada pişiyor. Patates salatası yapıyorum yemeğin yanına.

Veya sebzeleri doğruyorum, üzerine güzel bir sos... Ben sebzeye bayılırım. Etin yanına sebze ararım. En basitinden kabak kavurması filan... Üzerine yoğurt!!! Of canım çekti aksam aksammmm!

Böyle erkeklere böyle kadınlar düşüyor üzülüyorum ya.

Siz de çalışıyorsunuz sonuçta kalkıp bir el atıversin, salatayı yapsın en azından.

İşten gelip yemeği yetiştirip begendirmeye çalışan sana üzüldüm.Bende çalışıyorum ev işi yemeği de sırtında. Eşimin de farklı sorumlulukları var tabi. Yaptığımı beğenmesi yada eksik bulsun daha mutfağa adımını atan net. Yeni evlisin heyecanlıdır ama zamanla yoruluyosun. Alıştırma bu kadar kovanı bence. Kotu olsun boşver.

Kuru fasulyenin tazesi :-) baska adi varmi ki bizim burda badala deniyor ona.kurufasulyeyi nasil pisiriyorsak oyle pisiriyoruz sadece islatmiyoruz cunku tazesi.bazen soganini kavururken kucuk kucuk havucta kavuruyoruz o asamada. Sonra salca su ve badala:kk77:
Barbunya olmasin o :KK45:

Şimdi haftaarası için çok şahane hazır dondurulmuş yemekler var ben bazen alıyorum koyuyorum temcereye miss. Heleki geçen nohut aldım öyle yarım saatte mis gibi oldu şaştım kaldım.
Kendinizde yapabilirsiniz ben börek yapıyorum küçük küçük çiğ halde buzluğa koyuyorum haftaarası çok yorgunsam atıyorum fırına ya da balık illa oluyor levrek çok güzel oluyor fırında üstüne defne yaprağını da koyuyorum zahmetsiz kokusuz ve lezzetli. Etsuyunu kendin yapıyorum koyuorum onuda buzluğa pilava kattın mı 20 dakkada mis gibi pilav oluyor.
Tavuk budu alıyorum az suda haşladıktan sonra yumuşayınca atıyorum fırına yada tenceredeki suyu boşaltıp az yağ ve tuz koyuyorum kızartmadan daha lezzetli oluyor.
Geçen 4 buzdolabı poşeti taze fasulye haşladım soğan yağ biraz sarımsak domates rendesi salça ve fasülyeyi hafif haşlıyorum yumuşayınca soğumaya bırakıp poşetleyip koyuyorum buzluğa sonra yapacağım zaman çıkarıp çıkarıp atıyorum temcereye.

Herkese teşekkür ederim
Eşim her gün istemez öyle tam sofra. Mesela pazartesi kıymalı yumurta yedik salı mantı çarşamba perşembe disardaydik. Ben haftasını yapıp hafta içi sırayla ısıtıp yemek istiyorum. Bazı arkadaşlardan duydum ama ayrıntı soramadim. Hafta içi bi gün dışarda yersek iki gün kolay yemek yaparım. Pazartesi salı idare edecek yemek yapayım bari pazar gününden. Sağlıklı beslenmek istiyorum. Konserveyi deneyeyim

Back
X