Yaptıklarım Şiddeti Haklı Yapar Mı?

benimde böyle sorunlarım oluyor sizi anlayabiliyorum. Eşim kardeşinin bana düğünde yaptıklarından dolayı güya o benden özür dileyene kadar onunla görüşmeme kararı almıştı fakat kayınvalidem eşimin duygusal yönünü kullanıp kardeşi haksız olmasına rağmen ona arattırmış. ben bu durumda sinirlenmeyecek miyim mesela? sonra tartışma başlıyor ben tavır koyuyorum o benim kardeşim diyor peki kardeşinin yaptıkları diyorum haklısın ama napıyım diyor. onlar hiçbirşey olmamış gibi görüşüyor ama benim en güzel günümün içine edilmesi sadece benim önemsediğim bişey olarak kalıyor. sizde de otomatik olarak eşinize güvensizlik ve kontrol etme merakı çıkıyor. diğer türlü eşim benim hakkımı savunsa zaten ben onu kontrol etme gereği duymazdım
Eşe sinirlenip tavır koymakla, eşe sinirlenip tokat manyağı yapmak aynı şey mi?!

benimde böyle sorunlarım oluyor sizi anlayabiliyorum. Eşim kardeşinin bana düğünde yaptıklarından dolayı güya o benden özür dileyene kadar onunla görüşmeme kararı almıştı fakat kayınvalidem eşimin duygusal yönünü kullanıp kardeşi haksız olmasına rağmen ona arattırmış. ben bu durumda sinirlenmeyecek miyim mesela? sonra tartışma başlıyor ben tavır koyuyorum o benim kardeşim diyor peki kardeşinin yaptıkları diyorum haklısın ama napıyım diyor. onlar hiçbirşey olmamış gibi görüşüyor ama benim en güzel günümün içine edilmesi sadece benim önemsediğim bişey olarak kalıyor. sizde de otomatik olarak eşinize güvensizlik ve kontrol etme merakı çıkıyor. diğer türlü eşim benim hakkımı savunsa zaten ben onu kontrol etme gereği duymazdım
Konu bir yıl öncenin konusu, konu sahibi konuyu açtıktan sonra banlanmış bir daha girememiş siteye, muhtemelen fake konu. Peki siz niye hortlattınız?

Bana göre şiddeti hicbir şey haklı çıkarmaz diye başlayıp attığınız dayağı yazıyorsunuz. Sanırım sizin attığınız dayak hariç hicbir dayak haklı değil. Garipsiniz gerçekten. Erkek olsun kadın olsun karşısında ezilen her sözünü dinleyen biri varsa hep kantarin topuzunu kaçırıyorlar. Karsısında biraz mantıklı bir insan olsa hadi be diyip çoktan giderdi. Siz de kendinize göre birini bulmuşsunuz demek ki.

Şiddeti hiçbir şey haklı kılmaz bana göre. Ama bazen ben de kendime hakim olamıyorum. Şimdi size geçen hafta yaşadıklarımızı ondan sonra da ben nasıl biriyim, eşim nasıl biri bunları anlatacağım.

Eşim, kız kardeşlerinin evlenmeden önce bana ara ara laf sokmaya çalışmaları abilerine saygı duymamaları nedeniyle aslında daha çok benim ısrarlarımla, kardeşleri ile konusmuyor. Yani aramasalar aramaz arasalar yüz vermez. Ben çıldırıyorum onlar konu olduğunda çünkü abilerini abi olarak görmedikleri için beni de yenge gibi görmüyorlar ve ne olmuş yani bize de görümcelerimiz laf sokuyor biz de soksak ne olur diye açıkça konusuyorlar.
Kandil günü kız kardeşi mesaj attı. Herkese atılan kandil mesajlarından ve saat sabahın 9uydu. Eşimle daha kalkmadan tartıştık sinirimi ondan çıkardım. Kardesine cevap bile vermedi ama huzurum bozulduğu için ona vurdum tokat attım defalarca. Sesini çıkarmadı. Bana börek al dedim kalktı bana börek aldı bir de sevdiğim içecek var ondan almış bir şeyler almış geldi kahvaltı yaptık. Sonra aldıklarnı yerleştirirken içeceğimi göstererek şakayla karışık al içeceğini de aldım zıkkımlan dedi. Bu dediği zoruma gitti aldığı içecekleri yere atıp kırdım. Odama gittim.
Peşimden geldi beni yataktan kaldırdı ve bana tokat attı mutfağa götürdü sil bunları dedi bacağıma tekme attı ve bacağım 1 haftadır ağrıyor. Boşanacağımı söyledim o günden sonra pişman oldu hem de çok bütün işleri yemekleri o yaptı.

Eşime böyle davranma sebebim eşim pasif biri ve ailesine yakın olduğunda onun fikirlerini deüiştirme ihtimalleri yüksek. Mesela benim memleketime gideceğiz görevimiz bitince. Ailesi 3 kuruş parasına göz dikiyor annesi sürekli seni okuttum diye yüzüne vuruyor ben hiçkimsenin ailesinden böyle bir şey duymadım. Yani durumları olmalarına rağmen utanmasalar paramızı almaya kalkacaklar ki zaten her ay bana yollayın ben sizin için biriktiririm demisti eşime de böyle demis sonra paralar kayboldu demis. Bunlar asla olmayacak eşim söyledi ailesine.
Eşim ne istesem 2 3 ısrar etsem alır taksit yapar yine alır benim maaşım karışmaz altınlarımla araba aldık üstüme yaptı ailesi yapma demesine rağmen.
Çok agresifim korkuyorum 1 gün ailen demesem sanki onlara gidecek. Aksama kadar ailen annen kardeslerin diye başının etini yiyorum onun. Annen evime gelmeyecek dedim tamam dedi köye onların yanına gelmem dedim tamam dedi haftada bir ailesi ile konusuyor bana batıyor niye böyle neden neden neden.... Eşime güvenemiyorum.
Sinirlendiğinde başka odaya gidiyor peşine gidiyorum daha da sinirleniyor. Bunlar bana vurmasını haklı kılar mı? Yaptığını unutamıyorum boşanmak istiyorum. Eşi daha önce böyle bir şey yapıp gerçekten pişman olan var mı yoksa bu sürecek mi.. Eleştirmeyin beni diyemem ben bile eleştirirken ama babamdan bu konulardan çok çektik parasını yedirdi babaannemlere biz mağdur kaldık. Ailesini hep bize tercih etti en sonunda da çok ağır bir şekilde vefat etti. Bu da beni etkiliyor... Ne yapmalıyım boşanmalı mıyım yardım edin. Anneme anlatsam anında beni alırlar eşimden.. Kimseye anlatamıyorum
Niye tokati kendinize yediremediniz ki neticede siz ona once vurmussunuz ama onu yedirdiniz cunku siz yapınca sorun yok o yapınca sineye cekilmiyor. Bence bosanmalisiniz eşiniz kurtulmalı. Ben hayatta sizin gibi bir eş istemezdim evlerden uzak karakterlerdesiniz. Esiniz iyi diyemem ama siz bu evliliği daha içinden çıkılmaz hale getiriyorsunuz farkında değilsiniz.

Eşim böyle biri ben sussam onları dinleyecek ne yapmam lazım sizce
Hortlamış ama yazmazsam içimde kalır, geçen yıl da okumuştum ama yazmamışım sanırım bir şey :D .

At gibi yularını kim çekerse o tarafa gidecek kişilerle nasıl evli kalıyorsunuz ben onu anlamıyorum pek. Ben böyle bir insana saygı duyamam. Saygı duyamadığım insanla hayatı paylaşamam, libido bile kalmaz. Bence siz de eşinize saygı duymadığınız için böyle davranıyorsunuz.

Back
X