Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

Toplu taşımalarda bakım odası bulunmalı kesinlikle. Çocukla yolculuk yapan bir sürü insan var.

Herkes kendini de cocugunun huyunu da az cok bilir. Cocuguyla ilgilenmeyecekse ev sahibine de sıkıntı verecekse gitmesin, kendi evine çağırsın insanlar. Benim en sevmediğim şey temizlik yapmak ve çok detayını da bilmem. Daha hiç halı veya koltuk silmedim mesela. O yüzden kirlenmemesi en kesin çözüm benim için

Diş buğdayı partisini yapmayı eğer bu kadar çok istiyorsanız kendi aranızda yapsanız,illa 20-30 kişilik olmak zorunda mı? Bu tür aktivitelerin hem anne hem de bebek için eziyet olduğunu düşünüyorum çünkü ordan oraya koşturan bir anne ve kalabalıktan bunalmış birkaç aylık bebek ne anlar diş buğdayı partisinden? Tabi herkesin tercihi kendine,birkaç foto uğruna çekilecek çileye değer diyorsanız ozaman misafirlerin yaramaz çocuklarına da katlanın birkaç saat.

Misafiri çok severim 2 yaşında kızım var çocuklu arkadaşlarım var her ay gün yaparız.
Çocuklar gelince rahat olsun isterim zaten evin her bir köşesini de onlara göre düzenlerim. kendi kızım da yaramaz oldğu için çoğu dolabım bağlı bantlı kulpları sökülmüştür. çekyatı bile kaldırmam dümdüz durur. çünkü atlıyor. camlarımda çocuk kilidi vardır kullanmadığım tehlikeli odalar da kilitli.
Orta sehpa cam ve kızım üzerinde zıpladğı için misafir gelince salondan kaldırırm.
Misafir geldiğinde çocuklar özgürce kendi alanlarında oynarlar. bütün oyuncakları döksün saçsınlar sorun değil.
Amaaaaa iş eşyaya zarar vermeye geldi mi ben de istemem. yazık günah. bir de çocuğun eline etrafı kirletecek yemek verilmesini her koltuk tepesinde çocuğa yemek yedirilmesni istemem.
Ben de asla öyle yapmam.
Yemek yenecekse örtü serilir yanda masada yenir.
Çocuk eğer zarar verecekse uyarılır bu çocuğun annesinin yapacağı iş.
Eğer sorumsuz ve vurdumduymazlarsa görüşmezsin olur biter. yük geliyorsa yapmazsın diş buğdayı.

Mecburen katlanacaksiniz. Cocuklari getirmeyin diyemezssiniz. Bende sevmem yaramaz cocugu. 1 cocuk yerine 10 kadina raziyim derim hep..

Evime kucuk ve yaramaZ cocuklu birileri gelice geriliyorum ben.
Oglum hep uslu bi cocuktu halada agirbaslidir
Naptim hic kalabalik partyler yapmadim.
Kusur kalsin dedim o da.

Ben gergin bir hatunum.
Yaramaz bebeli arkadasimda yok sukur.
Bazi annelerde sımartiyorlar kabul etsinler.

ayyyyyyyyy o pis huy bendede var, gelen kücük büyük sanki evimi kirletcekler gibi geliyor , cok ayip ama bazen esime bile kiziyorum bu kirlilik konusuunda,, doktorluguz doktorluk :)

Bunlar hep yaramaz çocuğun cok zeki cocuk oldugunu zanneden anneler yüzünden oluyor işte. Ay bizimki cok zeki o yüzden hiperaktif..

Hanımlar çocuğunuzun pesinde olun, yaramazlk yapınca etrafı dağıtınca birtek size hoş gözüküyor olanlar. Başka kimse ayyy ne zeki cocuk demiyor.

Hem benim tanıdığım pek cok hiperaktif yahut yaramaz çocuk bi baltaya sap olamadan hayatlarını sürdürüyor yetişkinlikte. Bu nasıl zeka ben anlamadım.

Kıssadan hisse; aman çocuğumu kısıtlayamam aman o cok zeki diyip kendinizi kandırmayın.

Konu sahibi sen de ya katlanıcan buna ya da yapmıycan. Geniş annelerin geldigi misafirlik eziyet oluyor çünkü.

Ayyy öyle demeyin ama. Onların aidiyet duygusu sifirlaniyor. Onlar prens, prenses ya gittikleri her evdeki her eşya, oda onlara ait. Dokunacaklar, karistiracaklar, kafalarına göre koltuk tepesinde yemek yiyecekler, evin yatak odasına dalıp dolap ve cekmeceleri karistiracaklar, evin çocuğunun oyuncaklarını talan edip kiracaklar, para biriktirip özenle aldığınız kitaplarını yirtacaklar, annesi özgür olsun diye ellemedigi için yediği içtiği şeylerden birer porsiyon halilara boca edecekler veee annesi de oturdugu yerden diyecek ki gülümseyerek "ayy oğlum&kizim yapmaaaaeeaaa" . Bunun adına da "benim yavriiim coook ozguvenli teyzesi ben ona müdahale etmem napcigini bilir o" diyecek. Kuralsizligin adını da ozguvenlilik ve zeka ile bagdastiriyorlar. Sonra da herkesin hakkını gasp eden benmerkezci bireyler olup çıkıyor bunlar.

Bu kadar endişe ediyorsanız organizasyon yapmayacaksınız.

Ne yapmalıyımın sorusu bizde değil maalesef

Genelde varoş ailelerin çocukları haşere oluyor. Yani cocugunuz yaramazsa vardır bi varoslugunuz iyi bakin kendinize o kismi düzeltince çocuğun yaramazligi da geçer. Bu genel kanım. Boyle tiplerden uzak durursun da ömür boyu rahat edersin.

Çocuklara oyun odasi yaptim de bi odayi bosalr yemekleri de oraya koy oyuncaklari da kapat kapilari dursunlar orda annelerinin de islerine gelir kimse nie çocuğumu odaya hapsettin demez ayikmaz.

Annelerden kaynakli bu sorun. Benim cocujlarim da kucuk ne kendi evimde ne baska evde top otnayamaz koltuk tepelerinden atlatamaz. Bu enerjisini atsin doya doya oynasin diye krese gidiyorlar. Evde oyle azamazlar.zaten komsulatla bu kadar kasmama ragmen papaz olmak uzereyiz.
Konu sahibi ben komsulatim anlayissiz oldugu icin evde boyle toplanti yapmam ama yerinde.olsam temizligi.dert etmezdim hic.cpl dert olacaksa yapma

Her cümlesine katılıyorum ben de kendime acaba çocuğumu bu kadar özgür yetiştirmeyerek çok mu despot bir anneyim derdim ama sanırım doğru yoldayım.

kırılıp dökülecek olduğunu düşündüğün herşeyi bi odaya koyup orayı kilitle. Orası şu an uygun değil dersin. Evin geri kalanı kurcalanmış değil kirlenmiş olur. Onu da artık bi zahmet...

Her cümlesine katılıyorum ben de kendime acaba çocuğumu bu kadar özgür yetiştirmeyerek çok mu despot bir anneyim derdim ama sanırım doğru yoldayım.
Bu despotluk değil hayatı öğretmek. Bebekler, çocuklar benmerkezcidir. Biz doğru ve yanlışı gostermezsek onlar kafasına göre birini seçip uygular. Misal arkadaşının evindeki oyuncağı da kendisinin gibi sahiplenebilir 3 yaşındaki bir çocuk. Ya da bir oyuncağı alıp eve götürmek ister. Biz bunun doğru olmadığını gerekirse onlarca kez anlatmak zorundayız. Yoksa herşeyi kendilerinin olduğunu sanarlar. Bu örnekler uzar gider. Evimde kisitlamam tabi ki. Ancak başkasının evinde çocuk odası da dahil hiçbir dolabı izinsiz acamayacaklarini bilmeleri lazım.

Konu sahibi de böyle bir organizasyona girismissiniz bir odayı çocuklara gösterip orda oyun oynayıp yemek yiyebilecekleri bir alan oluşturun. Arada da kontrol edin. Maalesef her anne çocuğun peşinde kosturmaz.

Bir de ben şunu farkettim. Evinde kirlenecek kırılacak diye hicbirseye elletmeyen annelerin çocukları böyle kalabaliklarda evde neyi yapamıyorsa onu uygulamaya çalışıyor. Anne de geniş geniş az ben rahat oturayım derdinde. Nasılsa kirlenip kırılan dökülen kendi evi değil. Ben böyle kalabalık ortamlarda gerekirse kendim çocuklarımın yanina oturur oyun kurarim. Salıp da dedikodu yapmak daha kolay tabiki.

ben de çok yaramaz çocuklara katlanamıyorum. yani öyle çocuğu olanlar evden gittiğinde üstümden kamyon geçmiş gibi oluyorum.
bir oğlum var Allah bağışlar inş. çok hareketli durumsuz. evimizde indirmediği eşya kalmadı. biraz ahır gibi evim. ama olsun o mutlu hoşuna gidiyor.
yalnız misafirliğe gittiğimde kişisine göre davranıyorum. atıyorum çok çocuklu bir aileye gittim ve çocuklar hareketli durmuyor oynuyor oğlum da onlara eşlik etmek isterse bırakırım. zaten o kadar harekette oğlumu tutamam ki.
ama ev derli toplu hareket eden çocuk yok, ya da akıllı çocuklar var sürekli oğlumun peşindeyim. ee bunda da ben tat alamıyorum. hele 2 çocuk olsa zaten tutamam. yani size gelenlerde çok çocukluysa tutamamaları normal.
evlerinde nefes almıyorlar demişsiniz ama o hikaye yani. çocuklu evler hem berbat.

o yüzden ben ne çok gezerim ne de çok çocuklu misafir davet ederim. gelmek isteseler bile enerjim olana kadar ertelerim.
yani siz de ya bu partiyi yapıp herşeye olur diyeceksiniz ya yapmayacaksınız.
zaten çocuğunuzun en keyifli günü falan olmayacak. el kadar bebek anlamaz etmez.
belki bana kızacaksınız ama sosyal medya da görünmek için, kıyafette uyumu, yapılan pastalar börekleri evini göstermek için yapılan şeyler bunlar. hatta çocuğa eziyet. ben 3-5 çeşit bir şey yapacağım zaman oğlumun vaktinden çalıyorum. kaldı ki daha küçücük bebekle bu kadar şeyi yapmak bebeğe haksızlık ve bebeğe huzursuzluk başka da birşey değil.

Bir tek şunu söyleyeceğim; pisa sonuçlarında yerlerdeyiz. Birinci olan Uzakdoğu ülkesi. Kuzenimin eşi uzakdoğulu. Çocukları var. Tayvan'da yaşıyorlar dolayısıyla çok sık gittiğim bir ülke oldu. Ne tutturan ne anıran bir çocuk gördüm. Kesinlikle bizim çocuklardan çok daha yaratıcılar. Bizim çocuklar şımarık. Ötesi berisi yok. Burada da yazmışlar ama yaramaz ne yapayım çocuk dediğin yaramaz olur. Çocuk hareketli olabilir ama bunun da alternatifleri var. Spor kursu olur; hobi kursu olur. Çocukların enerjisini atması gerekiyor evet ama bu apartman dairesinde tepinmekle, koşturmakla olmuyor.

Aynen katılıyorum. Benim bir arkadaşım da Katar'da. Orası da çok uluslu bir ülke. Oraya ilk gittiği zaman direk bana şunu söyledi:
Gulberg burada çocuklar parkta bile sessiz. Neden Türkiye de öyle anlamıyorum. Burada itekleme, çarpma, kakalama yok parklarda. Herkes sıraya giriyor. Demişti.

Net bir şey var gerçekten Türkiye ' de çocuklar şi-ma-rik. Ve şimariklikla ozgurluk kavramları karışmış durumda. Bunun en büyük zorluğunu okullarda yaşıyorum maalesef. Çünkü bizim anlayışta çocuğunu yetiştirenler çok çok azınlıkta.

o çocuklar ve anneleri, siz davet ettiğiniz için gelecekler. şu veya bu sabepten kendilerine katlanamıyorsanız, davet etmeyebilirsiniz. ailevi meselelerden ille de davet etmeniz gerekiyorsa, toplantınızı kafe tarzı bir yerde yapabilirsiniz. dert edecek hiç bir şey göremedim?

Karşı taraf boyutyndaki tespitlerinin çoğu yerinde,okulda yaşıyorum dediğin için öğretmen olduğunu varsayarsam peki öğretmenlerimiz uzakdoğulu öğretmenler gibi mi

Konuyu çok uluslu bir hale getirmeye gerek yok bence, diş zımbırtisi gibi gereksiz şeylerde yoktur misal oralarda, bir çerçevenin içine girip maaile resim çektirmek falan, bu bir sistem sorunu diyelim o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…