- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Toplu taşımalarda bakım odası bulunmalı kesinlikle. Çocukla yolculuk yapan bir sürü insan var.batmandan ankaraya geliyoruz uçakla, eşim yok, oğlum ve ben...1 saat 15 dk yol rötarla falan uzadı 1 saat 45 dk oldu, uçaklarda çocujlar için bakım yeri yok malum, altı pislendi, değiştiremedim, huzursuz oldu, epey bi oyaladım ama son 15 dk bastı yaygarayı, bi kadın döndü, öfff bıktık dedi, dedim atla o zaman uçaktan, ağzını da yırtardım da çocuğa dua etsin, hangi anne o durumda olmayı ister, daracık koltuk araları kucağımda çocuk, altı kirli, bakım odası yok ne yapayım, bu da halden anlamayan canlı türü
Mecburen katlanacaksiniz. Cocuklari getirmeyin diyemezssiniz. Bende sevmem yaramaz cocugu. 1 cocuk yerine 10 kadina raziyim derim hep..İyi aksamlar hanımlar.benimki dertten ziyade sizden fikir almak.haftasonu kızımın diş bugdayı var eşimin ailesinde cocuklarla beraber 20 kişi agırlayacagım.bi stres sardı beni ne zaman misafir agırlasam oyle olur.benim sorunum cocuklu daha dogrusu cocukları yaramaz olan kişileri agırlayamıyorum.surekli aklım cocuklarda acaba kirletecekler mi diye.aslında boyle olmak istemiyorum ama elimde degil.eşimin tarafındakilerin cocukları asırı yaramaz herseyi dokunur kurcalarlar ve kimse de onlara bişey demez ben bunu dusundukce nası gececek o gun diye strese girdim.ne yapmalıyım sizce
Ayyy öyle demeyin ama. Onların aidiyet duygusu sifirlaniyor. Onlar prens, prenses ya gittikleri her evdeki her eşya, oda onlara ait. Dokunacaklar, karistiracaklar, kafalarına göre koltuk tepesinde yemek yiyecekler, evin yatak odasına dalıp dolap ve cekmeceleri karistiracaklar, evin çocuğunun oyuncaklarını talan edip kiracaklar, para biriktirip özenle aldığınız kitaplarını yirtacaklar, annesi özgür olsun diye ellemedigi için yediği içtiği şeylerden birer porsiyon halilara boca edecekler veee annesi de oturdugu yerden diyecek ki gülümseyerek "ayy oğlum&kizim yapmaaaaeeaaa" . Bunun adına da "benim yavriiim coook ozguvenli teyzesi ben ona müdahale etmem napcigini bilir o" diyecek. Kuralsizligin adını da ozguvenlilik ve zeka ile bagdastiriyorlar. Sonra da herkesin hakkını gasp eden benmerkezci bireyler olup çıkıyor bunlar.Çocuk dediğin yaramaz olur.
Şaka şaka :)
Bence iyi yetiştirilmis bir çocuk kafasına göre misafir olduğu evi gezip istediği her şeye ellemez.
Bir arkadaşımın 1 buçuk yaşında çocuğu vardı. Ben rahat bırak sorun değil desem de Hayır nomu sorun. Her şeyi anlıyor aslında, gittiği yerde ona ait olmayan şeylere sahibinden izin almadan dokunamayacagini öğrenmeli derdi.
Ağlasa bile yetişkinle konuşur gibi çocuğa " Nomu'dan izin al önce" derdi.
Minicik bebe benim elimden tutar öyle giderdi ulaşmak istediği ne varsa oraya.
"Ama buna dokunamayiz sana göre değil" dediğimde de hiç uzatmiyordu cidden.
Ama çocuğuna bu eğitimi her aile veremiyor ne yazık ki bu yüzden endisenizi de anlıyorum ben.
Girilmesini istemediginiz odaları kilitleyerek çocuklara özel bir oyun alanı oluşturarak davetinizi en az sorunla atlatmaniz mümkün olabilir.
Bu kadar endişe ediyorsanız organizasyon yapmayacaksınız.İyi aksamlar hanımlar.benimki dertten ziyade sizden fikir almak.haftasonu kızımın diş bugdayı var eşimin ailesinde cocuklarla beraber 20 kişi agırlayacagım.bi stres sardı beni ne zaman misafir agırlasam oyle olur.benim sorunum cocuklu daha dogrusu cocukları yaramaz olan kişileri agırlayamıyorum.surekli aklım cocuklarda acaba kirletecekler mi diye.aslında boyle olmak istemiyorum ama elimde degil.eşimin tarafındakilerin cocukları asırı yaramaz herseyi dokunur kurcalarlar ve kimse de onlara bişey demez ben bunu dusundukce nası gececek o gun diye strese girdim.ne yapmalıyım sizce
Her cümlesine katılıyorumAyyy öyle demeyin ama. Onların aidiyet duygusu sifirlaniyor. Onlar prens, prenses ya gittikleri her evdeki her eşya, oda onlara ait. Dokunacaklar, karistiracaklar, kafalarına göre koltuk tepesinde yemek yiyecekler, evin yatak odasına dalıp dolap ve cekmeceleri karistiracaklar, evin çocuğunun oyuncaklarını talan edip kiracaklar, para biriktirip özenle aldığınız kitaplarını yirtacaklar, annesi özgür olsun diye ellemedigi için yediği içtiği şeylerden birer porsiyon halilara boca edecekler veee annesi de oturdugu yerden diyecek ki gülümseyerek "ayy oğlum&kizim yapmaaaaeeaaa" . Bunun adına da "benim yavriiim coook ozguvenli teyzesi ben ona müdahale etmem napcigini bilir o" diyecek. Kuralsizligin adını da ozguvenlilik ve zeka ile bagdastiriyorlar. Sonra da herkesin hakkını gasp eden benmerkezci bireyler olup çıkıyor bunlar.
İyi aksamlar hanımlar.benimki dertten ziyade sizden fikir almak.haftasonu kızımın diş bugdayı var eşimin ailesinde cocuklarla beraber 20 kişi agırlayacagım.bi stres sardı beni ne zaman misafir agırlasam oyle olur.benim sorunum cocuklu daha dogrusu cocukları yaramaz olan kişileri agırlayamıyorum.surekli aklım cocuklarda acaba kirletecekler mi diye.aslında boyle olmak istemiyorum ama elimde degil.eşimin tarafındakilerin cocukları asırı yaramaz herseyi dokunur kurcalarlar ve kimse de onlara bişey demez ben bunu dusundukce nası gececek o gun diye strese girdim.ne yapmalıyım sizce
Bu despotluk değil hayatı öğretmek. Bebekler, çocuklar benmerkezcidir. Biz doğru ve yanlışı gostermezsek onlar kafasına göre birini seçip uygular. Misal arkadaşının evindeki oyuncağı da kendisinin gibi sahiplenebilir 3 yaşındaki bir çocuk. Ya da bir oyuncağı alıp eve götürmek ister. Biz bunun doğru olmadığını gerekirse onlarca kez anlatmak zorundayız. Yoksa herşeyi kendilerinin olduğunu sanarlar. Bu örnekler uzar gider. Evimde kisitlamam tabi ki. Ancak başkasının evinde çocuk odası da dahil hiçbir dolabı izinsiz acamayacaklarini bilmeleri lazım.Her cümlesine katılıyorumben de kendime acaba çocuğumu bu kadar özgür yetiştirmeyerek çok mu despot bir anneyim derdim ama sanırım doğru yoldayım.
Bir tek şunu söyleyeceğim; pisa sonuçlarında yerlerdeyiz. Birinci olan Uzakdoğu ülkesi. Kuzenimin eşi uzakdoğulu. Çocukları var. Tayvan'da yaşıyorlar dolayısıyla çok sık gittiğim bir ülke oldu. Ne tutturan ne anıran bir çocuk gördüm. Kesinlikle bizim çocuklardan çok daha yaratıcılar. Bizim çocuklar şımarık. Ötesi berisi yok. Burada da yazmışlar ama yaramaz ne yapayım çocuk dediğin yaramaz olur. Çocuk hareketli olabilir ama bunun da alternatifleri var. Spor kursu olur; hobi kursu olur. Çocukların enerjisini atması gerekiyor evet ama bu apartman dairesinde tepinmekle, koşturmakla olmuyor.Ayyy öyle demeyin ama. Onların aidiyet duygusu sifirlaniyor. Onlar prens, prenses ya gittikleri her evdeki her eşya, oda onlara ait. Dokunacaklar, karistiracaklar, kafalarına göre koltuk tepesinde yemek yiyecekler, evin yatak odasına dalıp dolap ve cekmeceleri karistiracaklar, evin çocuğunun oyuncaklarını talan edip kiracaklar, para biriktirip özenle aldığınız kitaplarını yirtacaklar, annesi özgür olsun diye ellemedigi için yediği içtiği şeylerden birer porsiyon halilara boca edecekler veee annesi de oturdugu yerden diyecek ki gülümseyerek "ayy oğlum&kizim yapmaaaaeeaaa" . Bunun adına da "benim yavriiim coook ozguvenli teyzesi ben ona müdahale etmem napcigini bilir o" diyecek. Kuralsizligin adını da ozguvenlilik ve zeka ile bagdastiriyorlar. Sonra da herkesin hakkını gasp eden benmerkezci bireyler olup çıkıyor bunlar.
Aynen katılıyorum. Benim bir arkadaşım da Katar'da. Orası da çok uluslu bir ülke. Oraya ilk gittiği zaman direk bana şunu söyledi:Bir tek şunu söyleyeceğim; pisa sonuçlarında yerlerdeyiz. Birinci olan Uzakdoğu ülkesi. Kuzenimin eşi uzakdoğulu. Çocukları var. Tayvan'da yaşıyorlar dolayısıyla çok sık gittiğim bir ülke oldu. Ne tutturan ne anıran bir çocuk gördüm. Kesinlikle bizim çocuklardan çok daha yaratıcılar. Bizim çocuklar şımarık. Ötesi berisi yok. Burada da yazmışlar ama yaramaz ne yapayım çocuk dediğin yaramaz olur. Çocuk hareketli olabilir ama bunun da alternatifleri var. Spor kursu olur; hobi kursu olur. Çocukların enerjisini atması gerekiyor evet ama bu apartman dairesinde tepinmekle, koşturmakla olmuyor.
Aynen katılıyorum. Benim bir arkadaşım da Katar'da. Orası da çok uluslu bir ülke. Oraya ilk gittiği zaman direk bana şunu söyledi:
Gulberg burada çocuklar parkta bile sessiz. Neden Türkiye de öyle anlamıyorum. Burada itekleme, çarpma, kakalama yok parklarda. Herkes sıraya giriyor. Demişti.
Net bir şey var gerçekten Türkiye ' de çocuklar şi-ma-rik. Ve şimariklikla ozgurluk kavramları karışmış durumda. Bunun en büyük zorluğunu okullarda yaşıyorum maalesef. Çünkü bizim anlayışta çocuğunu yetiştirenler çok çok azınlıkta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?