- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Butun herkes sizin cocugunuz için evini duzenleyemez degil mi?kendi evimizde keşfetsin cocuklarımız.4 yıllık pedagojik egitimindebize anlatılan en onemli şey suydu ozgurluk başkasına zarar veriyorsa ozgurluk değildir .o ince çizgiyi atlamayın lutfen.yoksa tabiki çocuk kesfetmeli ama sınırı olmalı
İyi aksamlar hanımlar.benimki dertten ziyade sizden fikir almak.haftasonu kızımın diş bugdayı var eşimin ailesinde cocuklarla beraber 20 kişi agırlayacagım.bi stres sardı beni ne zaman misafir agırlasam oyle olur.benim sorunum cocuklu daha dogrusu cocukları yaramaz olan kişileri agırlayamıyorum.surekli aklım cocuklarda acaba kirletecekler mi diye.aslında boyle olmak istemiyorum ama elimde degil.eşimin tarafındakilerin cocukları asırı yaramaz herseyi dokunur kurcalarlar ve kimse de onlara bişey demez ben bunu dusundukce nası gececek o gun diye strese girdim.ne yapmalıyım sizce
Teşekkür ederim.
Aslında halden anlamak bu. Benim kızımda hareketli bir çocuk,bebekken 1 kahveyi,çayı sıcak içmek,keyifle bir lokma yemek hayaldi benim için bu sebeple bebeği olan arkadaşlarıma kıyamıyorum,sıcak bir çay içip,iki lokmayı keyifle yesinler istiyorum. İlk tatilimizde 11 aylıktı kızım,eşimle aynı anda oturup bir lokma yiyemedik,ben yedim azıcık,kalktım eşim oturdu masaya,o kalktı ben oturdum,kızım yürumek istiyordu yada kucakta gezdirilmek,aksi halde ağlayacaktı,insanlar yemek yiyor,kimseye ağlama sesi duymasın rahatsız olmasın diyeydi çabamız. Hiç unutmuyorum 3.gün bir kadin yanaştı yanıma,"lütfen ben kahvaltımı yaptım,verin bana ben kucağımda gezdiririm gözünüzün önünde olurum,siz eşinizle hiç oturamadınız"dedi. İnanın ben o kadını hayatım boyunca unutamam. Oda halden anlıyordu. Oda yaşamıştı belliki. Bana dünyaları verdi sanki o an. Ve cidden çok bunalmıştım o gün. Aldı 10 dakika kızımı oyaladı ve ben o kahvaltıda ilk kez tat aldım,ne yediğimi ne içtiğimi bildim.
Bende şimdi yapıyorum aynı şeyi,karşımdakinin mutlu olduğunu,o an yediğinden ,içtiğinden keyif aldığını biliyorum. Ben atlattım o günleri,minicik bir faydam dokunuyorsa ne mutlu diyorum.
Halden anlamıyoruz ki. Yani minicik bebeğin ağzını mı bantlamak gerek ağlamaması için,o zaman mı rahat edecekmiş hanımefendi. Laftan sözden anlayacak yaşta olur çocuk,anlatırsın,susturursun ama bebek için sadece yiprandığınla kalirsın,altı değişmeden susmaz bilirim.batmandan ankaraya geliyoruz uçakla, eşim yok, oğlum ve ben...1 saat 15 dk yol rötarla falan uzadı 1 saat 45 dk oldu, uçaklarda çocujlar için bakım yeri yok malum, altı pislendi, değiştiremedim, huzursuz oldu, epey bi oyaladım ama son 15 dk bastı yaygarayı, bi kadın döndü, öfff bıktık dedi, dedim atla o zaman uçaktan, ağzını da yırtardım da çocuğa dua etsin, hangi anne o durumda olmayı ister, daracık koltuk araları kucağımda çocuk, altı kirli, bakım odası yok ne yapayım, bu da halden anlamayan canlı türü
Söylediğin her cümleye sonuna kadar katılıyorum ben de eşyaya hizmet edilmesini hürmet edilmesini sevmiyorum. He eşyasını korumak isteyene saygım var ama o zaman misafir cagirmayacaksin.Sağolun.
En büyük sorunumuz halden anlamamak,empati kuramamak,bu konuda tescillenmiş oldu bir kez daha.
Ben evime gelen kim olursa olsun, çocukta dahil memnun olsun,diken üstünde oturmasın isterim şahsen.
Daha çocuğum yokken arkadaş grubumuz fazlaca gelip giderdi,3 yaşında bir çocuğu vardı arkadaşımın,çocuğun peşinde dolanıyordu,oturma odasında kırılacak,dökülecek birşey yoktu,çocukta oynuyordu güzel güzel,ablası vardı 9 yaşlarında oda yanında bilgisayarda takılıyordu,arkadaşıma dedim"otur rahat et,peşinde dolanmana gerek yok,inan kendine zarar verebileceği birşey yok,ablasıda yanında zaten"kız tamam dedi,oturduk,yedik içtik,gittiler,odaya bir girdim çocuk koltukları tükenmez kalemle bir güzel boyamış. Şimdi ben arkadaşıma kızamam ki bunun için,kıza ben dedim otur çayını iç diye. Ablası bakıyor sanıyorduk bakmıyormuş,onada kızmadım,sildim bitti gitti.
Ne yapabilirim yani,olmuş artık. Ki zaten ben aman dökmesinler aman sacmasınlar kafasinda değildim,hiçte olmadım. Kaç kere yetişkinler çay,kahve döktü halıma,koltuğuma yanlışlıkla,onlara nasıl kızamadıysam,çocuklarada kızamam.
Dediğim gibi,kimse diken üstünde otursun istemem evimde. Ben o rahatlığı sağlamaya çalışırım,benim için önemli olan o.
Bu arada benim kızım 4 yaşında asla kimsenin evinde birşey kırmış dökmüş degildir. Oyuncakları ile gider nereye gidersek,orada bir yerde oturur oynar,çocuk varsa onunla oynar. Daha küçükken,ben peşinde dolanıyordum zaten hareketli bir çocuk olduğu için,kendine zarar vermesin diye. Ama diken üstünde hissettiğim insanın evinede gitmem. Ben evlerin yaşayan mekanlar olduğunu /olması gerektiğini düşünüyorum. Dokunulmayan,sadece toz alınmak üzere kaldırılan biblolar,vazolar yok benim evimde,halihazırda ortada durması gereken orta sehpam bile yerinde değil,onun yerinde kızımın oyun matı ve oyuncakları duruyor. Ben eşyaya hizmet etmiyorum,olması gerektiği gibi eşya bana hizmet ediyor,kafam rahat.
Ya bir de böyle durum var değil miBenim de iki oğlum var. Her çocuk gibi yaramazlıklar oluyor elbet. Gittiğim yerlerde hep dikkat ediyorum hep tetikteyim. Gittiğimden de tat almıyorum. Haliyle iki arkadaşıma gidiyorum sadece.
Sizin gibi olanlara asla gitmiyorum. Hem hediye götürüp hem de dedikodum yapılacağına, ohhh misss gibi evimde otururum daha iyi.
Halden anlamıyoruz ki. Yani minicik bebeğin ağzını mı bantlamak gerek ağlamaması için,o zaman mı rahat edecekmiş hanımefendi. Laftan sözden anlayacak yaşta olur çocuk,anlatırsın,susturursun ama bebek için sadece yiprandığınla kalirsın,altı değişmeden susmaz bilirim.
Kim ister ki o durumda olmayı,zevk almıyordur kimse çocuğu ağlıyor diye ama gelde anlat böylesine. Sanki keyfi gürültü patırtı yapıyorsun orda.
İyide yamyam degil ki evimize gelenler,bizim gibi insan nesini koruyacağız eşyanın bende bunu anlamıyorum.Evimizi,eşyamızı yemeyecekler en nihayetinde. Zor şartlarda ,beğenerek alınmış olabilir eşyalarımız,özenle döşenmis olabilir evimiz amenna ama bir insan neye kafasını takar,başına birşey gelmesin derse onun başına bir iş geliyor,sakınılan göze çöp misali.Söylediğin her cümleye sonuna kadar katılıyorum ben de eşyaya hizmet edilmesini hürmet edilmesini sevmiyorum. He eşyasını korumak isteyene saygım var ama o zaman misafir cagirmayacaksin.
Valla gelenler testereyle geliyor herhalde, görmemişle cimriyle isim olmaz. Velhasıl herkes üstüne düşeni yapsa birazda anlayış gosterse sorun olmayacak.İyide yamyam degil ki evimize gelenler,bizim gibi insan nesini koruyacağız eşyanın bende bunu anlamıyorum.Evimizi,eşyamızı yemeyecekler en nihayetinde. Zor şartlarda ,beğenerek alınmış olabilir eşyalarımız,özenle döşenmis olabilir evimiz amenna ama bir insan neye kafasını takar,başına birşey gelmesin derse onun başına bir iş geliyor,sakınılan göze çöp misali.
Eşya eşyadır,fazla bir amaç,gereğinden fazla değer yüklememeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?