yaramazz çocuklar

yenieleman

iyi insan. iyi ki geldin..
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
1.185
362
323
herkese selamlar arkadaşlar. biraz canım sıkkın paylaşmak istedim. konulara geleyim, öncelikle kısa kısa ama aklıma takılan şeyler hepsi..

iki halam var.var ama yok gibiler tanımıyorum yani kendilerini. geçenlerde gönlü kalmasın diye kardeşlerim ve eşlerimizle ziyaretine gittik . çocukluğunda babamla ettikleri kavgalardan bahsetti, kötüledi. kusura bakma babanız ama kavga ederdik dedi vs vs baya bir konuştuk baktım konuyu uzatıyor yanımda eşim var ilk tanışmaları sonuçta.konuyu değiştirmek adına çabaladım.konu en sonunda bana geldi. halam psikoloktur. dedim ki benim de her insan gibi açıklarım var ben bunları biliyorum bunlar bunlar vs.ama düzeltmeye de gayret ediyorum dedim.
bana dediki dikkat et sen depresyona meyillisin.
iyide hala bence bir insanın kendi eksilerini bilmesi bunları tartması iyi birşeydir dedim.buradaki insanların hangisi senin kadar eksilerini biliyor ki dedi.dikkat et dedi bana. haklılık payı var mı bilmiyorum yanlış yaptığımı düşünmüyorum ama aklıma takıldı.sizlere soruyorum halamın teşhisi doğru bir düşünce mi?

diğer konuya gelirsek.. ben kendimi bildim bileli çocukları çok seven,çocukla çocuk olan bir insandım.ama bu son zamanlarda öyle çocuklar gördüm ki, çocuk demeye şahit ister. hiç sinsi çocuk olur mu ya. dün misafirliğe gittik çocuk koltukların tepesinde zıpladı, yeğenimi cimciklemiş gittim o senin kardeşin dedim istifini bile bozmadı. geçenlerde başka bir çocuk yeğenimi köpeğin önüne bırakıp kendisi de yeğenimi uzaktan izledi ben görmesem neler olurdu düşünmek istemiyorum. bayramda misafir kız geldi burnumdan fitil fitil getirdi hala üzerimden atamadım. çocuklardan nefret ediyorum artık.kötü yanı ise bu annnelerin hiç biri çocuğuna dur demiyor,engellemiyorlar.

anne olmak bile istemiyorum bazen çünkü ben çocuğumun kimseyi rahatsız etmesini istemem.acaba henüz anne olmadığım için bu kadar kolay mı geliyor bana yorum yapmak ona emin değilim. benim çocukluğumda misafirliğe gittiğimizde oturduğumuz yerden kalkmazdık, ayıptı insanların eşyalarını kurcalamak.ama şimdiki nesil bunların çok daha fazlasını yapıyor ve anneler babalar susuyor. kimseden korkmayan bir nesil yetişiyor. nadiren denk geliyorum çocuklarına kural koyan ailelere.hayran kalıyorum çünkü nesilleri tükenmiş gibi sanki.

ben mi abartıyorum diye düşünüyorum.rahat mı olmalıyım çocuklar evi harabeye çevirirken? eşyalarımı talan ederlerken anneleri babaları gibi sakin sakin oturup görmezden mi gelmeliyim yoksa. takıntı yaptım artık çocuklardan nefret ediyorum. bayram da misafir olarak gelen kız 12 yaşındaydı ve 2 yaşındaki çocuğun beynine sahipti, ama benim 2 yaşındaki yeğenim 12 yaşındaki kızın beynine sahipti sanki. garip geliyorlar artık bana. kızlar hata bende mi? yanlış düşündüğüm noktalar var mı?

Bakın kendi yegeninizi nasıl sahiplaniyorsunuz emin olun kendi çocuğunuzu da daha fazla sahip edeceksiniz ben de anne olmadan önce çocukların yaramazlıklarına katlanamazdim ama şimdi anne babası dur süs demese bile oturup onlarla konuşuyorum oyalamaya çalışıyorum. Ve en önemlisi de o anne babalar gibi vurdumduymaz davranmiyorum 8 aylık bebeğine bile yavaş yavaş kurallar koymaya başladım.

Kesinlikle katılıyorum.Benim yiğenim de aynı şekilde çocuk demeye bin şahit ister tam bi azman.
İstediklerini yaptırmak için daha 6 yaşında insanları kullanmayı öğrenebilmiş bi şekilde.Ne durdan anlıyo ne yapmadan şeytan diyo bazen çarp ağzının üstüne bi tane kendimi çok zor tutuyorum.Çocuk dediğin biraz masum olacak iyi kalpli olacak cinliğe kafası basmyacak ama nerdee büyümüş de küçülmüş cevaplar feleğin çemberinden kırk kere geçmiş gibi konuşmalar falan.Ben de sırf bu yüzden çocuk doğurmayı istemiyorum çoğu çocuktan nefret ediyorum o bağrış çağrışları terbiyesizlikleri laf dinlememeleri çocuk olduklarını unutmaları bana çok itici geliyor.

Suç tamamen ailelerde ama.Hepsinde aynı laflar.Bizim çocuk şu telefonu nasıl oynuyo bi görsen bilmem ne.Yahu iyi de o telefonlar zaten en gerizekalı insanların bile kullanabilceği şekilde üretilmiş altı üstü çocuk telefonu eline alıyo istediği oyunun simgesine dokunup oyunu oynamaya baslıyo nedir yani.Adı üstünde akıllı telefon, çok kafanı çalıştırmana gerek yok zaten.

Çocuklara benim de tahmmülüm azdır ama koltukların tepesinde zıplayıp başka bir çocuğu cimciklemesi çok da anormal olmasa gerek?

Halanız babanızı pek sevmiyor herhalde, gelmişken acısını bunlardan çıkarayım deyip size yüklenmiş sanki.
Üstünde durmayın hiç.

Benimde çocuğum yok. aynı senin gibi etrafımdaki çocuklar ve anneleri babaları yüzünden soğudum gerçekten.
Allah hayırlı evlat versin biz onlar gibi olmayız inşallah. insanın kınadığı şey başına gelirmiş ya.
Allahım bize sabır versin güç versin ki onlar gibi anne baba olmayalım hayırlı evlat yetiştirelim.

Halana gelince sanırım seni isteyerek gıcık etmek istemiş. takma kafana boşver söyle kendi için başka bir psikologa gitsin geçmişle yaşamayı bıraksın artık.

''Çocuklar melektir, onların kalbi temiz, nasıl böyle söyleyebiliyorsunuz'' diye bize çıkışanlar oluyor, ama ben yeni nesil çocuklarının çoğunun çok sinsi olduğuna inanıyorum.
Gerçekten sinsi çocuk diye bir şey var yani, hatta bazıları yetişkinlerden daha sinsi.
Halanız 3-5 cümlelik konuşmadan depresyona meyilli olduğunuzu nasıl anladı merak ediyorum, öyle şey olur mu?
Öyleyse ben de sadece bir öğretmen değil aynı zamanda bir psikolog adayı olarak söylüyorum ki, siz depresyona meyilli falan değilsiniz.
Tam tersine, söylediğiniz eksikliklerinin farkında olan, öz eleştiri yapabilen, zihinsel olarak düzgün düşünebilen birinin cümlesi.
Halanız bunu muayenehanesinde dese, hastayı yanlış yönlendirmekten şikayet bile edilebilirdi.

bende oyalamaya çalışıyorum ama doyumsuzlar. evet vurdumduymaz davranmamanız çok güzel inşallah bende öyle olurumm

evet size katılıyorum . onu diyorum şimdiki çocukların bazıları çocuk değil nelere nelere çalışıyor kafaları yahu

Aman nefret ediyorum deme
En son "Çocuklardan nefret eden anormaldir" diyen bir hadsiz ie ağzının payını verdim diye banlandım

neden anormal olsun ki onu diyen kişiye katılmıyorum. çucuklar çocuk mu ki nefret eden anormal olsun :S

amin inşallah.bende korkuyorum o kadar sinir ediyorlar ki bazen kkızıyorum diye başıma gelecek diye korkyorum yani.evet halam bana kalırsa da geçmişle yaşıyor gibi geldi

evet bende yeni nesil çocuklarının sinsi olduğuna inanıyorum çünkü gözlerimle şahit oldum herşeye.bu da ister istemez ikna ediyor beni.. bencede bir insan kendini eleştriebilmeli. çünkü bencil insanlar kendini eleştirmediği için bencil oluyorlar bence

Güldürdün beni...haklisin.

Ay bu konu üstüne neler neler yazılır da sonunda yine kavga çıkar.

Olmuyor işte olmuyor. Çocuk yapınca buldumcuk olan insan dolu etraf.

Bizde bir koca buldumculuğu var bir de çocuk buldumculuğu malum.

Sanırsın dünya onun çocuğunun etrafında dönüyor.

Büyüklere verilen pişkin cevaplara eskiden pabuç kadar dili var derlerdi şimdi büyükle girilen laf
yarışı bile zeka göstergesi olmuş.

Çok az kaldı öyle kurallarla, utanmasını, susmasını, durmasını bilen çocuk yetiştiren.

Allah sayılarını arttırsın

Milletin 5 yaşındaki çocuğu piyano çalarken bizimkiler "aman çocuk o anlamaz" diyip saldıkları için çocuklara ben de tahammül edemiyorum. Doğurmayacağım.

Doğur ama

Senin gibi bilinçli annelerin yetiştirdiği çocuklara da ihtiyaç var yoksa bizimkiler yalnız kalır diğerleri gibi olmak zorunda kalır

Gercekten ne kadar doğru bir tespit. Çocuklar Dünya kendi etrafında dönüyormuş gibi yetiştiriliyor. Sonuç bencil ve acımasız empatiden yoksun çocuklar. Hele içlerinde sinsi olanlar yok mu insanı pes dedirtiyor. Çocuk= Masumiyet olmalı oysa

Aman nefret ediyorum deme
En son "Çocuklardan nefret eden anormaldir" diyen bir hadsiz ie ağzının payını verdim diye banlandım
O Hadsiz banada denk geldi geçen ben ciddiye bile almadım bi kere cevap verdim bakdım sulandırıyor onun yüzünden KK dan ayrı kalamam

Konuya gelirsek benimde iki çocuğum var şuan cezalılar misafirlikte koltuk tepesine çıktıkları için tabi hemen müdahele ettim asla bırakmam deli fişek gibi dolaşmalarına evde dahil
okul açıldı zaten oğlum okuldayken gidiyorum gideceğim yerede kızım yanlızken yanımdan kalkmıyor,çok katıyım bu konuda.Annem bana Gözünü açtımı ben kalırdım olduğum yerde

Çocuk sevmiyorum derken bütün çocukları mı kastediyorsunuz???
cidden şaşkınım...
hani herkese çocuk sevdirmek gibi bir misyonum felan yok yaramaz ve içten pazarlıklı çocukları bende sevmem ama genelleme de bir tuhaf olmuş..
hatta çocuklardan NEFRET ETMEK(!)
Bu yorumu destekleyenler arasında bildiğim kadarıyla bir öğretmende var...
İnşallah çocuk seven bir öğretmene denk geliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…