- 25 Mart 2012
- 1.185
- 362
- 323
- Konu Sahibi yenieleman
-
Harvard psikoloji mezunundan nokta atışı bir teşhis idiAman nefret ediyorum deme
En son "Çocuklardan nefret eden anormaldir" diyen bir hadsiz ie ağzının payını verdim diye banlandım
Bakın kendi yegeninizi nasıl sahiplaniyorsunuz emin olun kendi çocuğunuzu da daha fazla sahip edeceksiniz ben de anne olmadan önce çocukların yaramazlıklarına katlanamazdim ama şimdi anne babası dur süs demese bile oturup onlarla konuşuyorum oyalamaya çalışıyorum. Ve en önemlisi de o anne babalar gibi vurdumduymaz davranmiyorum 8 aylık bebeğine bile yavaş yavaş kurallar koymaya başladım.
Kesinlikle katılıyorum.Benim yiğenim de aynı şekilde çocuk demeye bin şahit ister tam bi azman.
İstediklerini yaptırmak için daha 6 yaşında insanları kullanmayı öğrenebilmiş bi şekilde.Ne durdan anlıyo ne yapmadan şeytan diyo bazen çarp ağzının üstüne bi tane kendimi çok zor tutuyorum.Çocuk dediğin biraz masum olacak iyi kalpli olacak cinliğe kafası basmyacak ama nerdee büyümüş de küçülmüş cevaplar feleğin çemberinden kırk kere geçmiş gibi konuşmalar falan.Ben de sırf bu yüzden çocuk doğurmayı istemiyorum çoğu çocuktan nefret ediyorum o bağrış çağrışları terbiyesizlikleri laf dinlememeleri çocuk olduklarını unutmaları bana çok itici geliyor.
Suç tamamen ailelerde ama.Hepsinde aynı laflar.Bizim çocuk şu telefonu nasıl oynuyo bi görsen bilmem ne.Yahu iyi de o telefonlar zaten en gerizekalı insanların bile kullanabilceği şekilde üretilmiş altı üstü çocuk telefonu eline alıyo istediği oyunun simgesine dokunup oyunu oynamaya baslıyo nedir yani.Adı üstünde akıllı telefon, çok kafanı çalıştırmana gerek yok zaten.
Aman nefret ediyorum deme
En son "Çocuklardan nefret eden anormaldir" diyen bir hadsiz ie ağzının payını verdim diye banlandım
Benimde çocuğum yok. aynı senin gibi etrafımdaki çocuklar ve anneleri babaları yüzünden soğudum gerçekten.
Allah hayırlı evlat versin biz onlar gibi olmayız inşallah. insanın kınadığı şey başına gelirmiş ya.
Allahım bize sabır versin güç versin ki onlar gibi anne baba olmayalım hayırlı evlat yetiştirelim.
Halana gelince sanırım seni isteyerek gıcık etmek istemiş. takma kafana boşver söyle kendi için başka bir psikologa gitsin geçmişle yaşamayı bıraksın artık.
''Çocuklar melektir, onların kalbi temiz, nasıl böyle söyleyebiliyorsunuz'' diye bize çıkışanlar oluyor, ama ben yeni nesil çocuklarının çoğunun çok sinsi olduğuna inanıyorum.
Gerçekten sinsi çocuk diye bir şey var yani, hatta bazıları yetişkinlerden daha sinsi.
Halanız 3-5 cümlelik konuşmadan depresyona meyilli olduğunuzu nasıl anladı merak ediyorum, öyle şey olur mu?
Öyleyse ben de sadece bir öğretmen değil aynı zamanda bir psikolog adayı olarak söylüyorum ki, siz depresyona meyilli falan değilsiniz.
Tam tersine, söylediğiniz eksikliklerinin farkında olan, öz eleştiri yapabilen, zihinsel olarak düzgün düşünebilen birinin cümlesi.
Halanız bunu muayenehanesinde dese, hastayı yanlış yönlendirmekten şikayet bile edilebilirdi.
Güldürdün beni...haklisin.Kesinlikle katılıyorum.Benim yiğenim de aynı şekilde çocuk demeye bin şahit ister tam bi azman.
İstediklerini yaptırmak için daha 6 yaşında insanları kullanmayı öğrenebilmiş bi şekilde.Ne durdan anlıyo ne yapmadan şeytan diyo bazen çarp ağzının üstüne bi tane kendimi çok zor tutuyorum.Çocuk dediğin biraz masum olacak iyi kalpli olacak cinliğe kafası basmyacak ama nerdee büyümüş de küçülmüş cevaplar feleğin çemberinden kırk kere geçmiş gibi konuşmalar falan.Ben de sırf bu yüzden çocuk doğurmayı istemiyorum çoğu çocuktan nefret ediyorum o bağrış çağrışları terbiyesizlikleri laf dinlememeleri çocuk olduklarını unutmaları bana çok itici geliyor.
Suç tamamen ailelerde ama.Hepsinde aynı laflar.Bizim çocuk şu telefonu nasıl oynuyo bi görsen bilmem ne.Yahu iyi de o telefonlar zaten en gerizekalı insanların bile kullanabilceği şekilde üretilmiş altı üstü çocuk telefonu eline alıyo istediği oyunun simgesine dokunup oyunu oynamaya baslıyo nedir yani.Adı üstünde akıllı telefon, çok kafanı çalıştırmana gerek yok zaten.
Milletin 5 yaşındaki çocuğu piyano çalarken bizimkiler "aman çocuk o anlamaz" diyip saldıkları için çocuklara ben de tahammül edemiyorum. Doğurmayacağım.
Doğur ama
Senin gibi bilinçli annelerin yetiştirdiği çocuklara da ihtiyaç var yoksa bizimkiler yalnız kalır diğerleri gibi olmak zorunda kalır
Estağfirullah, zaman içinde kendimde o çocuk bakma yeteneğini görürsem neden olmasın:)Çok samimi olarak yazdım
Ama şimdi okuyunca hani çok karışmıştım gibi oldu kusura bakma
Gercekten ne kadar doğru bir tespit. Çocuklar Dünya kendi etrafında dönüyormuş gibi yetiştiriliyor. Sonuç bencil ve acımasız empatiden yoksun çocuklar. Hele içlerinde sinsi olanlar yok mu insanı pes dedirtiyor. Çocuk= Masumiyet olmalı oysaAy bu konu üstüne neler neler yazılır da sonunda yine kavga çıkar.
Olmuyor işte olmuyor. Çocuk yapınca buldumcuk olan insan dolu etraf.
Bizde bir koca buldumculuğu var bir de çocuk buldumculuğu malum.
Sanırsın dünya onun çocuğunun etrafında dönüyor.
Büyüklere verilen pişkin cevaplara eskiden pabuç kadar dili var derlerdi şimdi büyükle girilen laf
yarışı bile zeka göstergesi olmuş.
Çok az kaldı öyle kurallarla, utanmasını, susmasını, durmasını bilen çocuk yetiştiren.
Allah sayılarını arttırsın
O Hadsiz banada denk geldi geçen ben ciddiye bile almadımAman nefret ediyorum deme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?